Άκου και το Hegel HD25.
Οι διαφορες, που λες, που εστιάζονταν; Ηταν σε ολο το φάσμα του ηχου ή έψαχνες να βρεις τις διαφορες σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως πχ αν ειχε λιγο περισσότερο sibilance σε κακές ηχογραφήσεις κλπ.
Μηπως τελικα οι διαφορες που μπορει να προκαλέσουν τα DACs ειναι στο 10% (χοντρικά το αναφέρω) της όλης ηχητικής απόδοσης τελικα ή οχι;.....
Αφού ακούς μουσική από το player της Primare λογικά σου αρέσει ο ήχος της συγκεκριμένης εταιρίας. Γνωρίζεις ότι υπάρχει και το Primare DAC 30.....
Εξαρτάται από το πόσο κοντά κατάφερες τις στάθμες.
Το αυτί δεν έχει κατασκευαστεί ως μετρητικό όργανο, δεν είναι κατάλληλο να κάνει αντιστάθμιση. Μπορεί όμως να συλαμβάνει τις διαφορές (χροιές, αρμονικές, σκηνή κ.α) με άλλο τρόπο.
Αν λοιπόν υπήρχε διαφορά 2-3dB, σαφώς επηρρεάζει το αποτέλεσμα ακόμα και προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλ. κάποιο που ξεχώρισε αρχικώς να είναι υποδέεστερο των υπολοίπων.
Επιγραμματικά, διαφωνώ με πολλές γνώμες που γράφτηκαν σε αυτό το νήμα, κυρίως για το πόσο εύκολα απαξιώνουμε μηχανάκια και το πόσο εύκολα σε σπρώχνουν σε άλλες "καλές" κατηγορίες.
Δεν υπάρχει σύγκριση τιμής ανάμεσα σε ένα diy-ικο και σε ένα εμπορικό προϊόν.
Δεν μου λέει τίποτα όταν ένα εμπορικο προϊόν έχει 3000χιλιάρικα για παράδειγμα, σε σχέση με την απόδοσή του, σε σχέση με ένα άλλο πολύ φθηνότερο ντιούικο κατασκεύασμα.
Το Primare σου είναι καλό μηχάνημα, αλλά η τιμή του είναι σύνολο. Μεταξύ αυτών που περιέχει έχει και dac, η τιμή του όμως ως σύνολο δεν καθορίζει καμία κατηγορία dac είτε φθηνών είτε ακριβών.
Γνώμη μου, βρες τρόπο να σταθμίζεις στάθμες ακρόασης για ότι δοκιμάζεις και θα είσαι σε θέση να δεις ο ίδιος τι ταιριάζει στα μηχανήματά σου και όχι τι ταίριαξε στου καθενός το σπίτι. Το ταίριασμα είναι το Α και Ω στο χόμπι μας και όχι η απόλυτη αξία, απόλυτη αξία=μηδέν πολλές φορές με μηχανάκια που δεν έχουν ταίριασμα μεταξύ τους.
Εκτός και εάν πάμε στη φιλοσοφία του hi-end, να αγοράζουμε και για τη μούρη.
Αλλά νομίζω στο hi-end δεν είμαστε εδώ ή κάνω λάθος!
Φτιάξε μία λίστα από πιθανά μηχανήματα για ακρόαση στο χώρο σου και δείξε τη σε κάθε αντιπρόσωπο. Αν δεν δίνει για ακρόαση στο χώρο σου, διέγραψε μπροστά του την υποψήφια συσκευή από τη λίστα. Σε διαβεβεβαιώνω ότι και πολλές συσκευές θα ακροαστείς και καλύτερα συμπεράσματα θα βγάλεις (προσοχή - ένα μηχάνημα ανά Σ/Κ). Όλα τα άλλα είναι για να συζητάμε...
Εκτιμώ πάρα πολύ τις δυνατότητες DIY για τις οποίες όμως δεν έχω καμία γνώση, πχ ήθελα πολύ ν ακούσω το Mambo V3, το οποίο περίμενα να παίξει καλύτερα απ πολλά βιομηχανικα προιόντα, αλλά δεν το εισέπραξα κατά τη διαδικασία της ακρόασης. Νομίζω πως ούτε ο φίλος που το έφερε να το ακούσουμε άκουσε κάποια σημαντική διαφορά, ή τουλάχιστον αυτό μου είπε
Δοκίμασα λοιπόν το Mambo V3 που όλοι λένε τόσο ωραία λόγια εδώ μέσα και η ηχητική απόδοση ήταν >95% ίδια με το MDAC - μια ελάχιστα μεγαλύτερη ανάλυση που έφερε το Mambo στις υψηλές συχνότητες δεν θα ήταν μετά από καιρό ακουστή ως διαφορά είμαι σίγουρος
Επειδή δυστυχώς, είμαστε άνθρωποι και έχουμε ελαττώματα, σαφώς και εκφράστηκε έντεχνα έμεση άποψη απαξίωσης με βάση την "οικονομική" κατηγορία ενός μηχανήματος και του ντιούικου συνάμα.
Ποτέ το dac-chip από μόνο του δεν φτιάχνει το dac ως σύνολο, είναι μέρος της σχεδίασης.
Μπορεί τα περιοδικά να μη συγκρίνουν ποτέ διαφορετικές οικονομικές κατηγορίες - για δικούς τους λόγους πάντα εξαρτώμενους - αλλά αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει μεταξύ μας.
Δεν είμαι άνθρωπος που θα αντιπαρατεθώ μέχρι τα έσχατα με κανένα μέλος, δεν είναι της φιλοσοφίας μου, αλλά δυστυχώς προβλήματα που δημιουργούνται σε άλλα νήματα "αμαυρώνουν" την κρίση μας και κυρίως τη γραφή μας προς άλλα μέλη που είναι εκτός του "χορού".
.
Επιδίωξε να ακούσεις και το line magnetic.
http://www.positive-feedback.com/Issue74/line_magnetic.htm
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.