To DAC or not to DAC

Απάντηση: Re: To DAC or not to DAC

Θείο πως άκουσες μόνο το chip βρε? έχεις τέτοιες ικανότητες? -bye-
Για πες τις υλοποιήσεις. που - με τι - σε σύγκριση με ποιό άλλο κτλ

(και ο panman έχασε το φως του σε μια σύγκριση παλιότερα, δεν το αμφισβητώ, αλλά έχει την αξία του η "φάρμα" που έβοσκαν τα 1704. Σωστό?)

Ξέρεις πως αποφεύγω να λέω μάρκες αλλά ας είναι.
Τα δυό που με έπεισαν απολύτως και μάλιστα σε κοντινή σύγκριση με σαύρες 9018 και 9023 και μακρόχρονη ακρόαση,είναι το Primare και το Bonnec.
Το ένα που δεν σχημάτισα γνώμη είναι το aqua.(στο σύστημα του doc το οποίο άκουγα για πρώτη φορά οπότε δικαιολογημένος. )

Ξέρω,θα μου πεις για την τιμή,ειδικά του Bonnec.
Αλλά ξέρεις καλά πως δεν χαρίζομαι σε μηχανάκι κι ας έχει 50.000 κι ας ήταν και δικό μου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το ιδιο DAC έχει και το Primare CD31 που έχω?

:a0210:
ΠΑΡΑ πολύ καλό.

Re: Απάντηση: Re: To DAC or not to DAC

Ερώτηση τεχνικά άσχετου: Τι εμποδίζει το Master 7 να παίξει DSD; Το chip 1704;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To DAC or not to DAC

Ερώτηση τεχνικά άσχετου: Τι εμποδίζει το Master 7 να παίξει DSD; Το chip 1704;;

Θεωρητικά όχι.
Το aqua ας πούμε,μια χαρά dsd παίζει.

¨Διόρθωση:
Μέχρι 24/384 πάει,είχα στο μυαλό μου το ντιούικο r2r που ετοιμάζεται να βγει,συγνώμη για την παραπληροφόρηση.

Σταύρο, το email του τύπου είναι το κανονικό της εταιρείας, που φαίνεται στην ιστοσελίδα της ... στα συνήθη ερωτήματα απαντά το προσωπικό υπηρεσίας, στα πλέον φασαριόζικα ο ίδιος (τουλάχιστον έτσι υπογράφονται ... ) ...

Μάκη, η audio-gd δεν είναι φασονατζής και αντιγραφέας δυτικών μηχανημάτων που κατασκευάζονται στην Κίνα ... οι σχεδιάσεις είναι του ιδρυτή της, ο οποίος έχει τιμηθεί με διάφορα σχεδιαστικά βραβεία στο εξωτερικό ... τα accs modules που χρησιμοποιεί είναι δική του εφεύρεση και πατέντα ... τα αρνητικά της εταιρείας είναι -κατ' εμέ- η συνεχής ανανέωση μοντέλων [γεγονός που έχει βέβαια και την αντίθετη όψη] και η αστάθεια των usb οδηγών στην περίπτωση των VIA ...ωστόσο, ο τύπος αφουγκράζεται την αγορά, παίρνει φιντ-μπακ, [πχ. είναι μέλος & συνομιλεί άμεσα στο headfi] και κυκλοφορεί συνεχώς firmware & driver updates, ώσπου επιλύει το πρόβλημα ... όποιος είναι πρόθυμος να παραβλέψει αυτά, ανταμείβεται με εξαιρετικό ήχο (δεν υπάρχει αρνητική κριτική για μηχανάκι του στο ηχητικό κομμάτι, όπου και να ψάξεις, μόνον διθυραμβικές, και δεν εννοώ επίσημους ριβιούερς, αλλά χιλιάδες χρήστες) σε πάρα πολύ καλές τιμές ... όπως πάντα, είναι θέμα επιλογής ...

Την άποψη μου για τα ψηφιακά την έχω καταθέσει προπολου και σίγουρα δεν χρειάζεται να ξαναεπαναλαμβανομαι.
Ας αφήσουμε τον Σταύρο να χαρεί με την αγορά του ,όπως λέει και ο Παναγιώτης.
Αν με πείσει προσωπικά ηχητικά να είσαι σίγουρος ...Ότι θα είμαι από τους πρώτους που θα το επαινεσω !

Απάντηση: Re: To DAC or not to DAC

Ξέρω πόσο κοστίζει το Bonnec αλλά θέλω να μας θυμήσεις ;-)

Ποιο primare?
(έχω ακούσει και εγώ ένα primare με PCM1794 όμως ;-)

Αυτό το Primare.

To Bonnec είναι γύρω στο δεκάρικο αν δεν κάνω λάθος.

Για το δεκάρικο δεν σχολιάζω...

Για το CD31 θα φορτωθώ στον Θωμά ένα βραδάκι, να σχηματίσω πληρέστερη γνώμη.
(το έχω ακούσει ήδη δλδ αλλά όχι όπως πρέπει)

Για το δεκάρικο δεν σχολιάζω...

Για το CD31 θα φορτωθώ στον Θωμά ένα βραδάκι, να σχηματίσω πληρέστερη γνώμη.
(το έχω ακούσει ήδη δλδ αλλά όχι όπως πρέπει)
Ποιο άλλο Primare έχεις ακούσει εσύ;
Παλιότερο;

Αμ ρώτα και του άτυχους (που δεν έχουμε) κι έτυχε να ακούσουμε...

Οι δύο από τρεις υλοποιήσεις που άκουσα (και που ξέρω καλά πλέον) ήταν ότι ακριβώς πρέπει.
(Για τα περίεργα γούστα μου διευκρινίζω,δηλαδή μεγάλη σκηνή,πλούσιο χαμηλό,ΟΧΙ ξύρισμα,ΟΧΙ fsfsfsfsfsfsfsf,μεσαία για oscar και πάνω από όλα ξεκούραστο. )

Την μία που δεν με έπεισε δεν την άκουσα για πολύ είναι η αλήθεια,οπότε την αφήνω έξω.

Κι έχει επιπλέον εκείνα τα μαγικά "ταυ" και "πι" πανάθεμα το...

Αυτά τα χαρακτηριστικα μου αρεσουνε σε ένα dac Σωκράτη...Αλλά συγχρόνως να είναι και καθαρό .

κάτσε ν ακούσω και το δικό σου πρώτα ο Θεός και θα κάτσω στ αυγά μου, που συμφέρει κι όλας!

Ποιο άλλο Primare έχεις ακούσει εσύ;
Παλιότερο;

Παλαιότερο σε σύγκριση με δύο mambo v2 (με διαφορετική τροφοδοσία) και με τον lemon παρέα.

αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. :a0210:

-bye-

Εσύ πρέπει να ρίξεις ένα αυτί και σε ένα 9018 και να μας πεις (αν ευσταθούν οι φήμες),
πως δυο σχεδόν ίδια (ακόμα και σε υλοποίηση) 9018 μπορεί να παίζουν διαφορετικά μεταξύ τους :flipout:

Το είπες και εσύ, σχεδόν ίδια.. ;)

Το κακό (και καλό) με το 9018 είναι ότι ακούει από τα πάντα. Τοροειδή αλλάζεις με άλλον ίδιας τάσης και ισχύος και ακούγεται διαφορετικά.

Προσπαθώ για το "αυτί" αλλά δεν με αφήνουν.. μπορεί απόψε αν δεν σκάσει τίποτα αναπάντεχο. :smile:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To DAC or not to DAC

Το είπες και εσύ, σχεδόν ίδια.. ;)

Το κακό (και καλό) με το 9018 είναι ότι ακούει από τα πάντα. Τοροειδή αλλάζεις με άλλον ίδιας τάσης και ισχύος και ακούγεται διαφορετικά.

Προσπαθώ για το "αυτί" αλλά δεν με αφήνουν.. μπορεί απόψε αν δεν σκάσει τίποτα αναπάντεχο. :smile:

Γι αυτό το έγραψα "σχεδόν ίδια" Δημ! Φαντάσου τι γίνεται με άγνωστες υλοποιήσεις και διαφορετικά dacs...

Για το αυτί σε τρόλλαρα βρε. Με το πάσο σου. Τα υλικά έχουν πολυυυυυυυ δρόμο ακόμα.
Πρώτα θα έρθει ο δίσκος του Βοb Marley που λέει και ο σχεδιαστής τους χεχε

α. Στου Σταύρου προηγούμαι να πάω εγώ ...

β. Απορία το έχω, αν κάποιος όπως ο Θωμάς έχει το cd primare 31, πόσο δύσκολο είναι να το ανοίξει και να κοτσάρει ένα usb receiver και ότι άλλο χρειάζεται για να το κάνει και usb dac, όπως πολλά καινούργια μοντέλα πλέυερς (πχ. Μάρατζ, Γιαμάχα, κλπ) ;;; πιστεύω πως με ένα διακοσάρι και κάποιον που να πιάνουν τα χέρια του, θα είναι εφικτό ....

α. Στου Σταύρου προηγούμαι να πάω εγώ ...

β. Απορία το έχω, αν κάποιος όπως ο Θωμάς έχει το cd primare 31, πόσο δύσκολο είναι να το ανοίξει και να κοτσάρει ένα usb receiver και ότι άλλο χρειάζεται για να το κάνει και usb dac, όπως πολλά καινούργια μοντέλα πλέυερς (πχ. Μάρατζ, Γιαμάχα, κλπ) ;;; πιστεύω πως με ένα διακοσάρι και κάποιον που να πιάνουν τα χέρια του, θα είναι εφικτό ....

To 1704 είναι πολύ πιο δύσκολο στο interfacing από άλλα ολοκληρωμένα, π.χ. τα sabre, γιατί αφενός είναι μονοφωνικό (χρειάζονται πολλαπλάσια του 2 για stereo), αφετέρου δεν δέχεται απευθείας σήμα i2s που δίνουν τα USB interfaces.

Στο συγκεκριμένο μηχάνημα μπορεί να γίνεται (έστω και δύσκολα) ή μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο. Χρειάζεται σχηματικό για να πει κανείς.

Εννοείται βέβαια ότι τέτοιες επεμβάσεις είναι υψηλού ρίσκου για το μηχάνημα..

ας είναι όντως εφικτό, νομίζω ότι θα πρέπει να του κάθεται ...

To 1704 είναι πολύ πιο δύσκολο στο interfacing από άλλα ολοκληρωμένα, π.χ. τα sabre, γιατί αφενός είναι μονοφωνικό (χρειάζονται πολλαπλάσια του 2 για stereo), αφετέρου δεν δέχεται απευθείας σήμα i2s που δίνουν τα USB interfaces.

Στο συγκεκριμένο μηχάνημα μπορεί να γίνεται (έστω και δύσκολα) ή μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο. Χρειάζεται σχηματικό για να πει κανείς.

Εννοείται βέβαια ότι τέτοιες επεμβάσεις είναι υψηλού ρίσκου για το μηχάνημα..

μάλιστα ... άρα δύσκολο ...

παίδες δεν το κατσαβιδιάζω το CD μου! αν ειναι να πάρω DAC που να παίζει καλά, θα πουλήσω το CD ως έχει