To DAC or not to DAC

Θωμά,αν το γούστο σου πλησιάζει του Νίκου (που πλησιάζει το δικό μου έστω κι από διαφορετικό δρόμο),θα χρειαστεί πολύ ακριβή λάμπα για να πάρεις αυτό που νομίζω πως ζητάς.
Μακάρι να κάνω λάθος,αλλά αυτή την εντύπωση έχω σχηματίσει με όσα έχω ακούσει.

Απάντηση: Re: To DAC or not to DAC

Εσυ Σωκράτη με τι DAC πορεύεσαι?
Ο Σωκρατης εχει το καλυτερο ντακ: δεν αφηνει τιποτα να περασει χωρις ελεγχο!:music-smiley-005::smash:

ΓΖ’Γβ‚¬ΓŽΒ±ΓΖ’Γβ€žΓŽΒ·ΓΒΓŽΒ±Γβ€š.jpg

Απάντηση: Re: To DAC or not to DAC

Ο Σωκρατης εχει το καλυτερο ντακ: δεν αφηνει τιποτα να περασει χωρις ελεγχο!:music-smiley-005::smash:

View attachment 110052
Ειδικά από, το ψιλό,τίποτα απολύτως!:flipout:
Εσυ Σωκράτη με τι DAC πορεύεσαι?
Μambo V47653765 Θωμά.
Και θα πρέπει να είναι τελείως άλλη γεύση το δεύτερο που προγραμματίζω.
AD 1865 σκηνή,ανάλυση σαύρας και ξεκούραση 1704.
Α!Και 4396 μεσαία.
Το ξέρω,δεν ζητάω και τίποτα.:flipout:

Θα σου απαντήσει τον Γενάρη που θα έχει "άλλο" dac...... εκτός αν δεν ακούει το σύστημά του :music-smiley-005:

Εσύ το νου σου...
Και το σύστημα να μην ακούει,ακούει εγώ.:aetsch:

οι δοκιμές θα περιλαμβάνουν και αλλαγή ενισχυτη με την ευγενικη χορηγια του δημιουργου των omega (audioj), οποτε θα καταλαβω τι μπορει να φταιει, αν φταιει κατι δηλαδη

θωμά καλησπέρα !!!
συγνώμη που δεν είχα συμετοχή στο thread παρόλο που τα είπαμε και απο τελ .. , ανωτέρα βία ..

και εντέλει δεν τα είπαμε και απο κοντά , τα είπες με τον Κώστα(*) που σου έφερε ένα κοματάκι απο v3 , απο τι κατάλαβα και απο τον Κώστα και απο τα λεγόμενα εδω το πρόβλημα είναι αλλού εντέλει ,
πρέπει να αλλάξεις κατέυθυνση στόχευσης , η να μελετήσεις διαφορετικά το θέμα κάνοντας πιο ριζικές αλλαγές και αφήνοντας την πηγή στο τέλος , και καλά έπραξες και δεν προχωράς με την μία σε αγορά του μαγικού ραβδιού οπώς πολύ σωστα έθεσε ό άλλος Κώστας ..

imo που λένα και στα χωριάτικα ,, ψάξου για πάντρεια ηχεία καί αμπλιφαιερρρ ,, τιποτα δεν ειναι θέσφατο σε αυτο το σύμπαν και ας μη γράφουν μπι εντ κάτι είτε είναι υβρύδιο το τελικο η ότι νάναι ,, δεν έχει νά κάνει ..

και ασφαλώς ξέχνα ότι το πριμάρε είναι καλύτερο απο mdac και απο απο το το αστέρι του νότου ,,, είναι σαφώς πιο κάτω ,,, το κύκλωμα χρονισμού τής θεμελιώδης συχνότητας χρονισμού σε συνδιασμό με την τροφοδοσία και το chipset του mdac και του αστεριού , είναι μίλια μπροστά !!

( μην μπούμε σε τεχνικά θέματα δεν έχει κάνενα νόημα ,, κανείς δεν θα κατανοήσει γιατί ένα ρολόι της crystek η της xpreso είναι περιπου το κόστος όλου του σχεδόν εκπαιδευτικού τυπικού επιπέδου αναλογικού σταδιού του πριμαρε ,, παντελώς κονσουμερ .. κατάσταση 1986 .. και καλά κάνει ,, αλλα ψαγμένο δεν είναι ,, και όχι μονο αυτο ,,)

το θέμα είναι οτι ΠΡΕΠΕΙ να ακούς τις πηγές , οπως ακούει ο διάολος το λιβάνι!!

οπότε ψάξου πρώτα απόλα στο πάνω στάδιο που πρέπει να είναι ακούραστος εργάτης μουσικός πιστός ,,, που θα ακούει τον μαέστρο ! δλδ την πηγή ! και μετά πάς πιο κάτω ,,

αυτά ,,

kafe mode on
και φυσικά εάν δεν σε λέγαν θωμά που είναι το όνομα του γιού μου και του πατέρα μου κα εάν δεν ειχαμε πει και 2 κουβέντες δεν θα εμπαινα στο κόπο να ποστάρω κάτι εδω μέσα .. γενικά ...

sory που σε κρέμασα κοντά στον μήνα ,, άλλα δεν έχω σχεδόν ποτέ κάτι έτοιμο για να ακούσει κάποιος ,

* Ο Κώστας είναι κορυφαίος τεχνικός με εμπειρία σε audio μηχανές όταν όλοι αγοράζαμε τουλούμπες στην Ομόνοια ,, γιαυτο και πήρα το θάρος να πώ κάτι επι τουτου ,, δλδ ακουσ το πρόβλημα μέσω αντιπροσώπου ,, \\\αυτά !!!

λόγω υποχρέωσης λοιπον το πόστ ,, \\

να είστε όλοι καλά !!!!

Ευχαριστώ Βασίλη για τις προτάσεις σου, που σε τόσο κόπο θα με βάλουν :)

Καλώς τον Βασίλη!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φίλε Θωμά, βλέπω έκανες μεγάλη κίνηση στις αγγελίες! Αντε, καλό κουράγιο στο εξής... :)

η απόφαση αναζήτησης αγοραστή για τα ηχεία? αν εννοείς αυτήν, η απόφαση ήρθε μετά από πολλές γνώμες γύρω από την μη ικανή οδήγησή τους, από τον unico 200. Οχι βέβαια οτι θα στενοχωρηθω αν τελικά μείνω με αυτα

Άρα, για να ακούσεις διαφορές μεταξύ dacs, θα προβείς σε αλλαγή ηχείων...

Ορμώμενος από την δήλωση σου, και με κάθε καλή διάθεση:
...είναι αρκούντως αναλυτικό το σύστημα.... ο ενισχυτής μου αρέσει πολύ και τα ηχεία έχουν αυτό τον "μεγάλο" ήχο που ηθελα για τον χώρο μου. Ο συνδυασμός δε, κάθε άλλο παρά κλινικός είναι, που το φοβόμουν είναι η αλήθεια με τα αγγλικά monitor που βρήκα..

Αν δεν κάνω λάθος, είναι πρόσφατο απόκτημα τα 801, σωστά? Έχεις προλάβει να τα χαρείς?

Ενώ αντιλαμβάνομαι πλήρως το σκεπτικό, εντούτοις με ξεπερνάει ο ψυχαναγκασμός του "σπορ"...
Εγώ προσωπικά δεν θα προχώραγα τόσο γρήγορα σε πώληση.
Μην με παρεξηγείς, μιλάω σε εντελώς φιλικό κλίμα...

Καλή αναζήτηση... -bye-

εν γενει προσπαθω να μαθω απο τις αποψεις ανθρωπων που γνωριζουν καλυτερα τα του ηχου, αν και δεν αγχωνομαι να βελτιωσω κατι, καπου. Αν βρεθει αγοραστης θα τα δωσω, αν παλι δεν βρεθει μια χαρα θα περναμε :)

Οπότε οι φίλοι που ξέρουν πεντε πράγματα παραπάνω σου ειπαν οτι οταν δεν ακους διαφορα ανάμεσα σε 2 ντακ φταίει ο ενισχυτής που δεν οδηγεί σωστα τα ηχεία.

Και μια που ο ενισχυτής δεν οδηγει σωστά τα ηχεία ειπες και εσυ να αλλάξεις.. τα ηχεία.

Τα οποία εσενα σου αρέσουν..

η απόφαση αναζήτησης αγοραστή για τα ηχεία? αν εννοείς αυτήν, η απόφαση ήρθε μετά από πολλές γνώμες γύρω από την μη ικανή οδήγησή τους, από τον unico 200. Οχι βέβαια οτι θα στενοχωρηθω αν τελικά μείνω με αυτα

Δηλαδή βάλατε πάνω στο σύστημά σου έναν άλλο ενισχυτή, ο οποίος οδήγησε τα ηχεία σωστά και ακούσατε όντως διαφορές ανάμεσα στα DACs ή απλά πιθανολογείτε ότι αυτό φταίει;

Κι εμένα κάτι δεν μου πηγαίνει καλά.. άλλο η σωστή οδήγηση των ηχείων, άλλο η διαφάνεια του ενισχυτή και η αναλυτικότητα των ηχείων.

να σας πω πως σκεφτομαι και θα μου πειτε αν εχω λαθος. Ο ενισχυτης δεν πρεπει να ειναι και ο πιο "γρηγορος" του κοσμου, ως προς το dumbing factor το σκεφτομαι, και ίσως δεν καταφερνει να ελεγξει τα μπασα των 15'' γουφερ, οπότε η χαμηλή περιοχή όντας ανεξέλεγκτη καλύπτει το φάσμα των συχνοτήτων με τέτοιο τρόπο που δεν εμφανίζονται διαφορές εύκολα. Εχει νοημα αυτο που λεω?

εν γενει προσπαθω να μαθω απο τις αποψεις ανθρωπων που γνωριζουν καλυτερα τα του ηχου, αν και δεν αγχωνομαι να βελτιωσω κατι, καπου. Αν βρεθει αγοραστης θα τα δωσω, αν παλι δεν βρεθει μια χαρα θα περναμε :)

Αισώπου Μύθοι. Ο Μυλωνάς, ο γιός του και ο γάιδαρος.

Ένας γέρος μυλωνάς κι ο δεκαπεντάχρονος γιος του ξεκίνησαν μια μέρα να πάνε στο παζάρι για να πουλήσουνε το γαϊδούρι τους. Για να’ ναι πιο ζωηρό, πιο ευκίνητο και πιο σβέλτο το γαϊδούρι, πατέρας και γιος δέσανε τα μπροστινά και πισινά πόδια, περάσανε ένα μακρύ πάσαλο και το μεταφέρανε στους ώμους τους, όπως ένα κρεμασμένο πολυέλαιο. Ταλαίπωροι άνθρωποι. Ανόητοι. Αγράμματοι κι αμόρφωτοι, τους φώναξε ο πρώτος που τους είδε να σηκώνουν περασμένο στο πάσαλο το γαϊδούρι. Κι έσκαγε στα γέλια. Ποια φάρσα ετοιμάζουν αυτοί εδώ οι άνθρωποι; Πιο γάιδαρος από τους τρεις δεν είναι αυτός που σηκώνουν ανάσκελα; Καθώς άκουσε τα λόγια του περαστικού, ο μυλωνάς κατάλαβε την ανόητη πράξη του. Κατεβάζει το γαϊδούρι, το βάζει στα πόδια του και το κάνει να βαδίζει ολοταχώς. Το γαϊδούρι όμως, που του άρεσε πολύ ο άλλος τρόπος, δηλαδή να το πηγαίνουν σηκωτό, άρχισε να παραπονιέται, στη δική του βέβαια γλώσσα. Ο μυλωνάς όμως αδιαφορούσε για τα παράπονα του γαϊδουριού και ανεβάζει στη ράχη του το δεκαπεντάχρονο γιο του και κείνος ακολουθούσε το γαϊδούρι φορτωμένο το γιο του. Κατά τύχη περνούσαν το δρόμο τρεις καλοί έμποροι. Το θέαμα, να καβαλικεύει ο γιος και να ακολουθεί ο πατέρας, δεν τους άρεσε καθόλου. Και ο πιο γέροντας από τους τρεις γύρισε και φώναξε όσο πιο δυνατά μπορούσε στο αγόρι Ε! Ε! Ε! Κατέβα κάτω νεαρέ, που μεταχειρίζεσαι τα γκρίζα μαλλιά σαν υπηρέτη. Εσύ οφείλεις να ακολουθείς κι ο γέροντας να είναι καβάλα στο ζώο. Ο γιος του μυλωνά κατάλαβε την απρέπεια του, κατέβηκε από το ζώο και σε λίγο ανέβηκε ο γέροντας πατέρας του. Κάποια στιγμή καθώς προχωρούσαν, τους αντάμωσαν τρία κορίτσια. Το ένα κορίτσι γυρίζει και λέει: а Είναι μεγάλη ντροπή να βλέπει το γιο του να βαδίζει κουτσαίνοντας κι αυτός ο αγαθιάρης να πηγαίνει καβάλα στο γαϊδούρι, νομίζοντας ότι είναι κανένας σοφός. Και τα κορίτσια, το ένα μετά το άλλο, συνέχιζαν να πειράζουν και να γιουχαΐζουν το γέροντα μυλωνά. Ύστερα από πολλά γιουχαΐσματα, ο άνθρωπος πίστεψε πως είχε άδικο κι έβαλε το γιο του στα καπούλια του γαϊδουριού. Δεν είχαν όμως προχωρήσει ούτε τριάντα βήματα και συναντούν μια ομάδα από πέντε άντρες, κι ο ένας της ομάδας γυρίζει και λέει: Αυτοί οι άνθρωποι είναι τρελοί. Το γαϊδούρι δεν αντέχει άλλο. Θα ψοφήσει από τα χτυπήματά τους. Για να φορτώσουν έτσι το ταλαίπωρο γαϊδούρι, δεν έχουν καθόλου λύπηση και συμπόνια για το γέροντα υπηρέτη τους. Σίγουρα στο παζάρι που πάνε θα πουλήσουνε το δέρμα του γαϊδουριού και όχι το ζώο. Ο μυλωνάς, ακούγοντας τα λόγια αυτά, συλλογίστηκε και λέει: Πρέπει θεότρελος να’ ναι, όποιος πιστεύει ότι ευχαριστεί όλο το κόσμο. Ας δοκιμάσουμε να βρούμε μια άκρη. Και κατεβαίνουν από τη ράχη του γαϊδουριού πατέρας και γιος. Το γαϊδούρι τότε, με άνεση και ικανοποίηση προχωρούσε γοργά μπροστά τους κι ο μυλωνάς και ο γιος του ακολουθούσαν πεζοί (με τα πόδια).Πιο κάτω όμως τους συναντά ένας τύπος και λέει:

Μήπως είναι της μόδας, ο γάιδαρος να πηγαίνει ξεφορτωμένος, με την άνεσή του κι ο μυλωνάς να ταλαιπωρείται; Ποιος, ο γάιδαρος ή το αφεντικό, είναι φτιαγμένος για να κουράζεται; Συμβουλεύω αυτούς τους ανθρώπους να το σκεφτούν καλά. Φθείρουν τα παπούτσια τους και διατηρούν το γαϊδούρι τους. Ωραία τριάδα γαϊδουριών. Ο μυλωνάς τότε αποκρίθηκε και είπε: Στο εξής, ξέρω, οι άνθρωποι είτε με κατακρίνουν είτε με επαινούν, είτε λένε κάτι είτε δεν λένε, εγώ θα κάνω του κεφαλιού μου. Οι άνθρωποι, έτσι κι αλλιώς, πάντα θα σχολιάζουν.

:ernaehrung004: