Το DVD και τα Μυστικά του

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Paramount και Dreamworks αποκλειστικά στο HD DVD

Κοιτάμε όμως στο μέλλον ????

Δηλαδή αν αύριο η Philips παρουσιάσει ένα Pink Ray με διπλάσια χωρητικότητα, διπλάσια ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων και διπλάσιο κόστος από ότι το BR, θα πρέπει να τα πετάξουμε όλα και να το πάρουμε επειδή θα μας καλύπτει για περισσότερα χρόνια ? Είμαι σίγουρος πως σαν κάτοχος BR -που πιθανόν είσαι- θα είχες αντίθετη άποψη και θα έλεγες πως όλα τα παραπάνω είναι άχρηστα.

Αυτό που ισχύει σήμερα είναι πως και τα δύο format καλύπτουν τις ανάγκες όλων μας. Δεν διαφωνεί κανείς πωςι το BR λόγω τεχνικών προδιαγραφών έχει σίγουρα καλύτερες προοπτικές για το μέλλον λόγω μεγαλύτερης χωρητικότητας και υποστήριξης από περισσότερες εταιρίες. Δεν είναι όμως αυτονόητο για όλους πως πρέπει σήμερα να δώσουν περισσότερα χρήματα για κάτι που ίσως τους χρειαστεί στο μέλλον. Τουλάχιστον εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να το κάνω.

P.S Αν δεν υπήρχε η Toshiba και η MS ακόμα σε mpeg-2 θα κυκλοφορούσαν οι BR ταινίες οπότε μην είσαι τόσο αυστηρός μαζί τους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Paramount και Dreamworks αποκλειστικά στο HD DVD

Δηλαδή αν αύριο η Philips παρουσιάσει ένα Pink Ray με διπλάσια χωρητικότητα, διπλάσια ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων και διπλάσιο κόστος από ότι το BR, θα πρέπει να τα πετάξουμε όλα και να το πάρουμε επειδή θα μας καλύπτει για περισσότερα χρόνια ? Είμαι σίγουρος πως σαν κάτοχος BR -που πιθανόν είσαι- θα είχες αντίθετη άποψη και θα έλεγες πως όλα τα παραπάνω είναι άχρηστα
Το BR είναι αρκετά μεγάλο σε σχέση με το προηγούμενο μέσο που θα αντικαταστήσει (DVD) ... από 3 έως 20 φορές, γιαυτό και δεν υπάρχει πρόβλημα.
(Κάπως έτσι ήταν και το DVD σε σχέση με το CD , με λογικές δυνατότητες για ένα νεότερο format που θέλει να γίνει standar και να μπει σε όλα τα σπίτια με πολλές μορφές.)

Αντίθετα το Hd-dvd είναι μόνο 2 με 6 φορές το πολύ, και φυσικά δεν αξίζει για αντικαταστάτης του dvd .
Αλίμονο μας αν επικρατήσει και μας βάλουν στο τριπάκι να αλλάζουμε τα “standards” και τα format τόσο συχνά επειδή τους συμφέρει να μην επενδύουν για την ανάπτυξη κάποιου αρκετά καλύτερου... μια «αρπαχτή» πάνε να κάνουν για εμένα , και οι καταναλωτές δεν πρέπει να ξεγελαστούν.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Paramount και Dreamworks αποκλειστικά στο H

Το BR είναι αρκετά μεγάλο σε σχέση με το προηγούμενο μέσο που θα αντικαταστήσει (DVD) ... από 3 έως 20 φορές, γιαυτό και δεν υπάρχει πρόβλημα.
(Κάπως έτσι ήταν και το DVD σε σχέση με το CD , με λογικές δυνατότητες για ένα νεότερο format που θέλει να γίνει standar και να μπει σε όλα τα σπίτια με πολλές μορφές.)
Αντίθετα το Hd-dvd είναι μόνο 2 με 6 φορές το πολύ, και φυσικά δεν αξίζει για αντικαταστάτης του dvd .

Η απάντηση σου απλά επιβεβαιώνει αυτό που έγραψα πριν. Πας τόσο μακριά στο μέλλον όσο βολεύει το format που έχεις επιλέξει. Αρκετά μακριά για να κάνει το HD-DVD ανεπαρκές, αλλά όχι πολύ μακριά ωστέ να φαίνεται και το BR ξεπερασμένο.

Η δικιά μου γνωμη για το μελλόν είναι αυτή και δεν είναι τόσο μακρινό όσο νομίζουμε:
"Sigbritt is now able to enjoy 1,500 high-definition HDTV channels simultaneously. Or, if she doesn't find anything to watch there, there's also the option of downloading a full high-definition DVD in just two seconds."

Είπαμε προσιτό dual player με 500 (ή δύο ξεχωριστά δεν θα κολλήσουμε εκεί) για να χαιρόμαστε όλες τις HD ταινιούλες και ας τους να παλεύουν για επικράτηση. Και εδώ που τα λέμε δεν με χαλάει που είναι δύο τα format έχει και τα καλά του ο ανταγωνισμός. Αν είχαμε ένα format ούτε η Toshiba θα πούλαγε τόσο φτηνά ούτε η Sony θα βιαζόταν να φτιάξει την ποιότητα στις ταινίες των BR.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Paramount και Dreamworks αποκλειστικά σ

Η απάντηση σου απλά επιβεβαιώνει αυτό που έγραψα πριν. Πας τόσο μακριά στο μέλλον όσο βολεύει το format που έχεις επιλέξει.
Μιλάμε για 200GB αντί 9 του DVD !!! μην είμαστε υπερβολικοί και ζητάμε περισσότερα , την στιγμή που μάλιστα μερικοί είναι σχεδόν έτοιμοι να βολευτούν ακόμα και με το HD-DVD.

To ΒR είναι και πάνω από 3 φορές μεγαλύτερο του HD-dvd ... όσες φορές είναι μεγαλύτερο δηλαδή το σημερινό HD-DVD των 30GB από από DVD των 9 !
(Υπεραρκετό για το μέλλον, και σε λογικές τιμές για το παρόν ώστε να καλύψει τις ανάγκες όσων έχουν HD-TV)

Είπαμε προσιτό dual player με 500 (ή δύο ξεχωριστά δεν θα κολλήσουμε εκεί) για να χαιρόμαστε όλες τις HD ταινιούλες και ας τους να παλεύουν για επικράτηση. Και εδώ που τα λέμε δεν με χαλάει που είναι δύο τα format έχει και τα καλά του ο ανταγωνισμός. Αν είχαμε ένα format ούτε η Toshiba θα πούλαγε τόσο φτηνά ούτε η Sony θα βιαζόταν να φτιάξει την ποιότητα στις ταινίες των BR.
Πιστεύω ότι με ένα format θα ήταν μικρότερα τα κόστη των player γιατί ο κόσμος θα έμπαινε πιο γρήγορα στο χορό και θα δημιουργούσε δυναμική.
(δεν μου φαίνεται για ανταγωνισμός που δημιουργεί οφέλη στον καταναλωτή , αλλά μόνο καθυστέρηση και σύγχυση όπως βολεύει την MS, και ίσως δώσει την ευκαιρία στην Toshiba για την αρπαχτή της με εμάς να πληρώνουμε το κόστος του dual format)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Paramount και Dreamworks αποκλειστικά σ

Πολύ ενδιαφέρον και ίσως πραγματικά σε 10 χρόνια να έχουν καταργηθεί τα "κλασικά" disk media σε όλο το κόσμο και ο κόσμος να πέσει με τα μούτρα σε νέες τεχνολογίες...

Αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι έχουμε περάσει 8-9 ολόκληρα χρόνια από το dvd , και η toshiba μας προσφέρει περήφανα ένα format απλά 3 φορές μεγαλύτερο (δεν έχουμε και ανάγκη για μεγαλύτερο!!!) με max 60GB για το μέλλον, που δεν ήταν ούτε έτοιμο ούτε φτηνό για να το βάλουν στο xbox360, και πραγματικά αναρωτιέμαι πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι σε λίγο θα ξεπεραστούν όλα αυτά.
(το BD είναι πιο αξιοπρεπές format και αρκετό για την επόμενη 10ετία, τουλάχιστον για τις περιοχές που δεν θα έχουν full ανάπτυξη... πιο σιγουριά δίνει να έχουμε όλοι BD μέχρι να φύγουμε από τα disk media, παρά HD-DVD)

Last edited:
DVE - High Definition

Το θέμα είναι το εξής: παίζοντας το εν λόγω δισκάκι μέσω του HDDVD drive του XBOX360 κολλάει όταν πάει να παίξει τα test patterns.
Γνωρίζω ότι έχουν κι άλλοι το ίδιο πρόβλημα, άρα να έχω πέσει σε ελλατωματικό δισκάκι το κόβω πολύ απίθανο. Εξάλλου έχω δοκιμάσει και με άλλο δισκάκι και πάλι τα ίδια.

Ποιόν κράζουμε; την microsoft ή τον Joe Kane; :argue:

Απάντηση: DVE - High Definition

Μιλάω γι' αυτό:

DVEHD.jpg

Re: DVE - High Definition

Γνωστό το πρόβλημα και δεν έχει λυθεί ακόμα.

Το μόνο που δεν εχω δοκιμάσει είναι το τελευταίο-τελευταίο patch του pdvd (που δίνει το ''a.1''). Αλλά δεν νομίζω να....

Ο Τάκης έλεγε ότι θα το έψαχνε αλλά δεν έχω νέα.

Θα το κοιτάξω και εγώ μέσω cyberlink.

Last edited:

UPDATE

1. Θυμήθηκα ότι αν ριπάρεις το δισκάκι και χρησιμοποιήσεις ενα xpl αρχείο παίζει αλλά μόνο σε μορφή μπρος-πισω τα τεστ και όχι κανονικά με τα menu

2. Άνοιξα θεμα στο support της cyberlink και αναμένω

Απάντηση: DVE - High Definition

Πριν από λίγο μιλούσα με τον Joe Kane και μου εκμυστηρεύθηκε ότι είναι οπαδός του Br και το δισκάκι αυτό το έκανε έτσι ( να κολλάει) για να σαμποτάρει την τεχνολογία του HD-DVD. Προσοχή όμως ο άνθρωπος μου είπε να μην το πω σε κανέναν οπότε να μείνει μεταξύ μας , μη γίνω και ρόμπα

Για ολα φταιει ο Cane...
Θυμαμαι οτι για να παιξει απο το Xbox χρειαζοταν αναβαθμιση σε firmware!
Για το HTPC ακομα να δουμε φως...
Μονο με την χακια που ειπε ο Συριος γινεται να παιξει σε HTPC και αυτο μονο με next-next..

Για ολα φταιει ο Cane...
Θυμαμαι οτι για να παιξει απο το Xbox χρειαζοταν αναβαθμιση σε firmware!
Για το HTPC ακομα να δουμε φως...
Μονο με την χακια που ειπε ο Συριος γινεται να παιξει σε HTPC και αυτο μονο με next-next..
Το θέμα όμως είναι ότι ο Τάσος λέει ότι δεν παίζει και στο xbox360 (υποθέτω ότι έχει δοκιμάσει με τελευταίο firmware).

Αλλά και πάλι το firmware στο xbox θέλει προσοχή όσον αφορά την έννοιά του: Αν δλδ αφορά το firmware του xbox (aka software update στο dvd player software πχ) ή το ίδιο το firmware του drive.

Γενικά έχω την εντύπωση ότι τις περισσότερες φορές αφορά το xbox και όχι το drive (μου κάνει και λογικό καθώς το firmware του drive είναι σχετικά δύσκολα να παίζει ρόλο από την στιγμή που αυτό μόνο ‛διαβάζει’ δεδομένα τα οποία στην ουσία ‛αποκωδικοποιεί’ ο player).

Προφανώς κάτι δεν πάει καλά με το authoring και το αν αυτό θα λυθεί με update του firmware του drive ή του powerdvd θα το δούμε στο μέλλον.

Είχα σκοπό το καλοκαίρι να δοκιμάσω και με άλλο hd dvd rom (όχι του xbox δλδ) – αν και στην ουσία το ίδιο είναι / Toshiba – αλλά λογικά με άλλο (ποιο ‛φρέσκο’) firmware αλλά δεν πρόλαβα. Ίσως προλάβω σε κάτι μηχανάκια που έχω έτοιμα.

Η απάντηση της Cyberlink ήταν να δοκιμάσω με το 3104a.1 την full εκδοση του οποίου (όχι patch) μου έστειλαν.

Δεν νομίζω ότι το έχουν δοκιμάσει και δουλεύει αλλά προφανώς δεν χάνω τίποτα να δοκιμάσω.

Θα σας ενημερώσω.

Λίγο άσχετο αλλά σαν δισκάκι τί λέει???
Έχω διαβάσει αρκετά παράπονα ότι απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες και ότι ο απλός χρήστης θα δυσκολευτεί πολύ στη χρήση του κυρίως λόγω της έλλειψης απλών οδηγιών...

Η απάντηση της Cyberlink ήταν να δοκιμάσω με το 3104a.1 την full εκδοση του οποίου (όχι patch) μου έστειλαν.

Δεν νομίζω ότι το έχουν δοκιμάσει και δουλεύει αλλά προφανώς δεν χάνω τίποτα να δοκιμάσω.

Θα σας ενημερώσω.

Μια απο τα ιδια και με την 3104a.1