Το DVD και τα Μυστικά του

Re: Αίτηση για την ενσωμάτωση ελληνικών υποτίτλων σε Blu-Ray και HD-DVD

40.798

αντε να δουμε................

(αν και δε με αφορα αμεσα με αφορα ομως εμμεσα καθως τωρα βλεπω

οτι ναι μεν δε μ' ενδιαφερουν οι ελληνικοι υποτιτλοι απο την αλλη

ομως ενδιαφερουν τα βιντεο κλαμπ

τα οποια αν δεν εχει

ελλ. υποτιτλους η ταινια δεν τη νοικιαζουν).

Απάντηση: Αίτηση για την ενσωμάτωση ελληνικών υποτίτλων σε Blu-Ray και HD-DVD

Και λοιπόν, έγινε τίποτα?

Απάντηση: Paramount και Dreamworks αποκλειστικά στο HD DVD

Τεχνικά, επί της ουσίας, με τα σύγχρονα codecs και τα δύο είναι απόλυτα ικανά να αποδώσουν άψογη εικόνα. Η παραπάνω χωρητικότητα του BD είναι χρήσιμη περισσότερο για extras κτλ.

.
Ακριβώς ετσι , και θα συμπλήρωνα για την παραπάνω χωρητικότητα το lpcm soundtrack που καταλαμβάνει εως και 6 Gb σε ένα BD.
Οσον αφορα τους codecs θα εδινα ένα μικρο προβάδισμα στο vc1 που χρησιμοποιεί το HDDVD αλλα και το BD όταν πρόκειται για τιτλους της Warner.
Από αυτά που εχω δει ως τωρα ( και πιστεψτε δεν είναι καθολου λιγα) ειναι πως με λιγοτερα GB μπορει και αποδίδει ανετα κορυφαία ποιότητα χωρις να χρειάζεται τον χωρο των BD.
Κλασικό παράδειγμα πλεον , αλλα και απόδειξη για το παραπάνω είναι οι τίτλοι της Warner ( σημειωτέον πρόκειται για το studio που χάριν της πολιτικής που ακολουθει είναι πρωταθλήτρια αυτή την στιγμη σε πωλήσεις HD τιτλων).
Χρησιμοποιεί μολις 25 Gb για HDVD και Bd και ως τωρα εχει προσφέρει τα περισσότερα καλύτερα δειγματα εικονας από οποιοδήποτε αλλo studio ( μαζι με την Universal )

Επισης οσον αφορα το μεγαλύτερο μεταβλητό bitrate που αναφέρουν τα τεχνικα χαρακτηριστικά του BD, ειναι κατι που δεν το εχω δει ακομα στη πράξη.
Βλεποντας αρκετους τιτλους BD σπανια παρατήρησα ο χωρος που αφορά την εικονα της ταινια να ξεπερνα τα 30 gb συνεπως δεν μπορει αυτό το θεωρητικό πλεονέκτημα να το χρησιμοποιήσει και όπως φαίνεται από τους τελευταίους κορυφαίους τιτλους σε BD δεν το χρειάζεται, γιατι και ετσι τα καταφέρνει πλεον περίφημα ( αφου εγκατέλειψε πλεον το mpeg2 και βελτίωσε τα αποτελέσματα του AVC)

Τελος οσον αφορα το μέλλον για τις χωρητικότητες δεν πιστευω πως θα μείνουμε με αυτά τα δσικακια για πολύ καιρο και μάλιστα για να κανουμε backup.
Σιγα που θα δωσουμε 25ευρω για 25gb BD ( και δεν θελω να φανταζομαι ποσο θα κοστιζουν τα DL) όταν οι σκληροι δίσκοι πλεον είναι τοσο φθηνοί και χουν ξεφύγει και σε χωρητικότητες πολύ μεγαλύτερες από ότι εχει ένα BD.

Αν θέλετε να δειτε το μέλλον στις χωρητικότητες των δισκων για backup κοιτάξτε εδώ.
Σε μερικές μερες σε έκθεση στο Αμστερνταμ, θα παρουσιάσει ένα σύστημα εγγραφής ολογραφικής τεχνολογίας με δισκάκια των 300GB και με δυνατότητα bitrate 160Μbit/sec..
Η ιδια εταιρία υπόσχεται πως σε 3-4 χρονια οι χωρητικότητες αυτές θα φτασουν το 1,6 Τ.
Και μιλάμε εμεις τωρα για χωρητικότητες HDVD και BD;

Αυτό που πρεπει αυτή την στιγμη να μας απασχολεί σε αυτά τα νεα φορματ είναι η ποιότητα αυτων που μεταφέρουν.
Και ως τωρα αυτά που εχουν δειξει και τα δυο, είναι πως μπορουν να τα καταφέρουν εξίσου καλα και αφου πλεον οι αδυναμίες των πρώτων τιτλων BD δειχνουν να εχουν εξαλειφθεί .
Συνεπως από player, Universal , και όλα καλα.

Τέλος, η Sony έχει μεγάλη ιστορία χαμένων αναμετρήσεων και αποτυχημένων προϊόντων. Όπως είχε χάσει την μάχη του SD, δεν θα προκαλέσει έκπληξη σε κανέναν αν χάσει και την μάχη του HD.

Παντως δεν εύχομαι να τελειώσει το Bd ( και ουτε το πιστευω ) .
Είναι χρήσιμη αυτή κοντρα για τους καταναλωτές και δεν πιστευω πως ζημιώνουμε εμεις από αυτή.
Αντιθέτως εως τωρα εχουμε κερδίσει και θα κερδίσουμε περισσότερο στο μέλλον.

Re: Blu-ray με ελληνικους υποτιτλους !!!

Αυτές βγαίνουν σε λίγο με Ελληνικούς Υπότιτλους...

The Replacement Killers (ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ) 1998
Αναμένεται: (11/9/2007-USA),(17/9/2007-UK)

PAPRIKA (PAPRIKA) 2006
Αναμένεται: (11/9/2007-GR)

ARE WE DONE YET ( ΠΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑ-ΟΔΗΓΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΑ) 2007
Αναμένεται: (11/9/2007-GR),(17/9/2007-UK)

A FEW GOOD MEN (ΖΗΤΗΜΑ ΤΙΜΗΣ) 1992
Αναμένεται: (11/9/2007-USA),(18/9/2007-UK)

spidernan 3

blu ray
με ελλ

υποτιτλους θα δουμε τελικα?

γιατι λεει (μη διαθεσιμο στην ελλαδα???????????

Last edited:

Θα έρθει και Ελλάδα αφού έχει Ελληνικούς Υπότιτλους στην Αγγλική version, απλά δεν έχω δει κάποιο κατάστημα να το έχει για preorder εδώ ακόμα.
(Καμιά φορά αργούσαν 1-2μήνες σε μερικά να τα φέρουν εδώ, αλλά όλα έρχονται τελικά όπως κατάλαβα και μάλιστα γρήγορα ... το spiderman δεν πιστεύω να αργήσει.)

Πάντως θα το βγάλω αυτό γιατί δεν είναι καλό και μπερδεύει , είχε μείνει από την αρχή που κάποια δεν μπορούσες να τα βρείς με τίποτα εδώ ... θα βάλω "Αναμένεται και Ελλάδα"

ΥΓ
Τώρα νομίζω μόνο το CRUEL INTENTIONS δεν μπορείς να πάρεις από εδώ, παρότι έχει Υπότιτλους... τουλάχιστον από ότι έχω πετύχει.

Last edited:
Re: Paramount και Dreamworks αποκλειστικά στο HD DVD

εγω παλι γιατι πιστευω οτι

το μπλου

εχει σχεδον νικησει?

λιγο

θελει ακομα να τελειωσει κι η υποθεση με την παραμαουντ και τελος.

(υπαρχει ακομα αμφιβολια????)

η σονυ μπορει να εχασε τη μαχη με το beta

αλλα τωρα το μπλου ρει πουλαει πολυ (2πλασια του HD DVD)

(και εχει και μεγαλυτερη τιμη- φανταστειτε τωρα που θα βγουν φθηνα players (funai-daewoo)

επισης εκτος αυτου εχει μεγαλη υποστηριξη απο hardware

δηλαδη πολλες γνωστες εταιριες βγαζουν μπλου ρει players.

Εγω παλι εχω ριζικα αντιθετη αποψη απο των περισσοτερων εδω μεσα:
Πιστευω οτι η υπαρξη των δυο φορμα εκανε πολυ καλο στον ανταγωνισμο, διοτι στην προσπαθεια τους να επιβιωσουν:
α) Ανταγωνιζονται για το ποιος θα παρουσιασει καλυτερο και φτηνοτερο Player
β) Ανταγωνιζονται στο ποιος τιτλος θα εχει καλυτερη εικονα σε πιο προσιτη τιμη
γ) Ειναι υποχρεωμενοι να ακουνε τα παραπονα των καταναλωτων (πχ 1080p24fps support στα HD-DVD Players, Η264 codec αντι MPeg2 στα BR) διοτι αυτοι μπορει να στρεψουν το κυμα προς την μια ή αλλη κατευθυνση.

Η προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι θα επικρατησουν και τα δυο φορμα και ολοι θα εχουν συντομα φτηνα dual format players (οπως ηδη εχουν σημερα οι HTPCδες).
Αν ειχαμε μονο BR, τα Players θα ηταν πανακριβα, οι δισκοι πανακριβοι και η εικονα μετρια (ελεω Mpeg2 και τσαπατσουλικων τρανσφερ).
Μην γκρινιαζετε λοιπον. Ηδη εχουμε φτασει στην HD εποχη, και things are starting to look really good!:2thumb22sup:

Συμφωνώ με τον Τάκη.

Μακάρι να κρατήσει καμιά τριετία ακόμα ο ανταγωνισμός των φορμά και γιατί όχι, να σκάσει μύτη και τρίτο! (ευσεβείς πόθοι...)

Όμως ακόμα μεγαλύτερη αιτία για να πέσουν οι τιμές και να έχουμε καλύτερη ποιότητα είναι η μαζικότητα ... αυτή τη στιγμή με το μπέρδεμα που υπάρχει ο κόσμος δεν αγοράζει.

Μια εταιρία που βγάζει ταινίες και στα δύο format έχει μεγαλύτερα κόστη, η εταιρία που βγάζει σε ένα έχει μικρότερο κοινό , ενώ αν έχουμε dual αργότερα θα μας μείνει το extra κόστος εκεί.

ΥΓ
Βλέπω και την MS που προέβλεψε ότι και τα δυο format θα αποτύχουν να σκάει λεφτά στο κατώτερο HD-DVD απλά για να μην καταρέυσει , και μου δίνεται η εντύπωση ότι πραγματικά το κάνει για αυτό το λόγο, να μείνει το μπέρδεμα και να μειωθεί η ανάπτυξη του χώρου !!!

Καμια σχεση, η MS βοηθησε σημαντικοτατα στην αναπτυξη του HD, με την βελτιωση του καλυτερου σημερα codec (VC-1) και το φτηνο HD-DVD drive για το ΧΒοχ 360. Το οτι βλεπουμε σημερα αριστη εικονα, οφειλεται κατα ενα μεγαλο ποσοστο στο VC-1 development team της MS.

Το VC1 το ανέπτυξε για download ... εκεί μπορεί όντος να είναι καλύτερο, αν και ακόμα δεν νομίζω ότι είναι σίγουρο.
(στα δισκάκια υπάρχει και το AVC που φαίνεται τελικά να το προτιμούν όλοι οι ανεξάρτητοι)

Εξάλλου το λένε και οι ίδιοι πολλές φορές ... σου δίνουν καθαρά την εντύπωση πως κάνουν ότι μπορούν για διατηρήσουν την κατάσταση σύγχυσης και την μη γρήγορη ανάπτυξη του χώρου, όχι για να κερδίσουν την μάχη ή να προσφέρουν κάτι στον κόσμο με το κατώτερό εξάλου format τους.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=13935
""The idea that no one wants HD is a story that Microsoft likes to spin. Bill Gates last year had a speech at a University in Chicago where he stated that he didn't need the third generation optical media and will go for downloads."

Last edited:

Τελος παντων, ο καθενας εχει δικαιωμα στην αποψη του..
Παντως το vc-1 θεωρειται απο τους περισσοτερους ειδικους στον χωρο ως ο καλυτερος και πιο ωριμος codec για το HD υλικο σε οποιαδηποτε μορφη. Ηταν δε, η αιτια που απεσπασε τοσο καλες κριτικες η εικονα του HD-DVD σε σχεση με το BR το πρωτο χρονικο διαστημα. Και το AVC ομως πιστευω οτι ειναι εξισου καλο, απλα δεν εχει τοσο δυνατο support οπως αυτο που προσφερει η MS στα studios. (αν παρακολουθησεις καθολου την σχετικη κατηγορια στο avsforum θα καταλαβεις τι εννοω).

καλα μπορει να μεινουν και τα δυο αλλα οχι και να αποτυχει το

μπλου ρει. δε νομιζω.

(ελπιζω τουλαχιστον)

Η προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι θα επικρατησουν και τα δυο φορμα και ολοι θα εχουν συντομα φτηνα dual format players (οπως ηδη εχουν σημερα οι HTPCδες).
]
Συμφωνώ απολυτα με το παραπάνω .
Αυτη τη στιγμη ενα καλο universal player ειναι ενα καλο HTPC. Και επειδή ειμαι κατοχος ενος τέτοιου νιώθω τυχερός που μπορώ και χαίρομαι και τα δυο φορματ στον προβολέα μου και μάλιστα με ελληνικούς υπότιτλους οσον αφορά το HDDVD

Είναι αλήθεια αυτά που λέει ο Τάκης για τον ανταγωνισμό. Ωστόσο, αυτό έχει καθυστερήσει την εξάπλωση του HD έναντι του απλού DVD. Θεωρώ (χωρίς βέβαια να μπορώ να το αποδείξω) ότι αν η βιομηχανία είχε καταλήξει σε ένα format, τώρα θα είχαμε ήδη δοκιμές HD players από κατασκευαστές όπως η Denon και η Yamaha, ενώ και η Sony και η Pioneer θα πουλούσαν περισσότερα. Ίσως και τα κινέζικα players να μην είχαν αργήσει τόσο. Αντίστοιχα και το software.

Αυτός ο χαμένος χρόνος λειτουργεί εις βάρος τους, διότι όταν οι ταχύτητες download έρθουν κοντά στα 15GB/ώρα, θα αρχίσει και αντίστροφη μέτρηση. Και όσο το κόστος των υβριδικών players δεν φαίνεται να πέφτει, το να επικρατήσουν και τα δύο format δεν είναι εύκολο. Αν, λοιπόν, επικρατήσει ένα, εγώ έχοντας κατά νου ότι :
α) η τάση των studio είναι να εγκαταλείψουν το Blu-Ray,
β) το μόνο Blu-ray player που πουλάει, το PS3, πωλείται κάτω του κόστους,
γ) τα HD DVD είναι region free,
δεν θα στοιχημάτιζα υπέρ της μπλε ομάδας.

Re: Απάντηση: Paramount και Dreamworks αποκλειστικά στο HD DVD

α) η τάση των studio είναι να εγκαταλείψουν το Blu-Ray,
Αυτό προκύπτει από την είδηση;

Δεν θα πόνταρα σε αυτό καθώς:

1. Δεν ήταν απόφαση στρατηγικής αλλά απλή ‘αγορά’ υπηρεσιών (υπήρξε αντίτιμο αν δεν κάνω λάθος – τώρα θα μου πεις και στο άλλο στρατόπεδο – ειδικά όσον αφορά την Disney – όλα είναι καθαρά; ) και μάλιστα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (αν επίσης δεν κάνω λάθος)

2. Υπάρχουν πολλά ακόμα studio στο πλευρό του blu ray (η sony άλλωστε ελέγχει / της ανήκουν ήδη πάρα πολλά).

Re: DVE - High Definition

Η τελευταία απάντηση της Cyberlink (μετά την ανταλλαγή info - αποστολή dxdiag.txt που ζήτησαν κλπ):

In regard to your concern, we like to inform you that soon we are going to release a new patch/fix file for PowerDVD Ultra software.

At this moment we would suggest you to please wait for that patch file and keep visiting CyberLink website for updates.

Το πιθανότερο: Μία τυπική απάντηση που δίνουν σε κάθε ερώτημα.

Μακάρι δλδ να ασχοληθούν να το κοιτάξουν αλλά δεν θα μου κάνει ιδιαίτερη αν δεν κανουν τίποτα.