Το DVD και τα Μυστικά του

Απάντηση: Πρόβλημα χώρου για το Transformers σε hd-dvd

The plot thickens...

Το HD DVD των Transformers έχει μέγεθος 26GB. Στα υπόλοιπα 4GB θα χωρούσε ένα lossless mix. Γιατί δεν το έκαναν;

Η απάντηση ίσως βρίσκεται στο παρακάτω review:

"Put simply, this 5.1 Dolby Digital Plus rocks hard. The level of aural detail is most impressive. (...) Everything about this track just screams "REFERENCE!" and it holds up easily to the best PCM and True HD mixes that I have heard. Call me a doubter no more."

Σημειωτέον ότι το bitrate είναι 1.5Mbps, όχι το σύνηθες 640kbps.

Συγγνώμη που δεν αναφέρω πηγές, αλλά και εγώ τα διάβασα από δεύτερο χέρι.

HD VMD - Το νέο HD φορμά

Διάβασα για το νέο αυτό φορμά, που τα δισκάκια του είναι λέει DVD 8πλης (!) επίστρωσης και φτάνει τα 40GB σε χωρητικότητα.

Η ταχύτητα διαμεταγωγής δεδομένων είναι λίγο μεγαλύτερη από του HDDVD και λιγο μικρότερη από του Blu-Ray.
Το καλύτερο: Η πρώτη γενιά πηγών κοστίζει περίπου 150 ντάλαρς!

Η πλάκα είναι ότι πριν λίγο καιρό συζητούσαμε με τον Ποτακίδη ότι είναι πολύ πιθανό να μην επικρατήσει κανένα από τα δυο τωρινά HD φορμά, αλλά κάποιο τρίτο που θα βγει από το πουθενά.

Αν σκεφτεί κανείς ότι είναι και το πιο συγγενικό προς το απλό DVD, νομίζω ότι έχουμε θέμα...

http://www.pcworld.com/article/id,136977-c,hometheatersystems/article.html

Last edited:
Re: HD VMD - Το νέο HD φορμά

αν η ποιοτητα ειναι το ιδιο καλη με τα υπαρχοντα δισκακια τοτε εχουμε θεμα!!

Απάντηση: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Την στιγμή που θα υπάρξει η χωρητικότητα λογικά θα είναι και η εικόνα εφάμιλλη των άλλων δυο .
Τώρα αυτό μπορεί να είναι καλό αλλά μπορεί να μπει και τρίτος παίχτης στην παρτίδα και να καθυστερήσουμε ακόμα περισσότερο . Ξέρετε να μοιραστούν τα studio X3 και να ψαχνόμαστε .

Last edited:

Αν όντως πέσουν τα πρώτα players με 100-150 ευρώ στην αγορά, ο ανταγωνισμός θα έχει πρόβλημα.

Πάντως από video codecs υποστηρίζει τα πάντα. Νομίζω ότι πλέον παίζει και h.264.

κατα τη γνωμη μου σε περιπτωση ιδιας ποιοτητας με τα υπαρχοντα δισκακια, καθοριστικο ρολο θα παιξει η τιμη!αλλα παλι εμεις θα ταλαιπωρουμαστε μεχρι να η αγορα να καταληξει σε ενα ειδος δισκακιου

δε νομιζω να κανει κατι.

ηδη εχουν καθοριστει οι ανταγωνιστες και ο ενας απ' αυτους παιρνει προβαδισμα.

οσο αισοδοξοι και να δε νομιζω να κανουν το δ/ντη πωλησεων της σονυ να μην κοιμαται τα βραδυα.

οτι θα ειναι δυσκολο θα ειναι! αλλα αμα τα players εχουν καμια 150αρια ευρο η καμια 70αρια λιρες τοτε εμεις ειμαστε που θα καθορισουμε εμμεσα τι θα επικρατησει

Έλα ντε.

Πάντως δε θα με χάλαγε καθόλου να έπαιρνα τα Χριστούγεννα με καμιά 300 ευρουλάκια ένα HD player και 6-7 ταινίες.

Τι ταινίες είναι το ζήτημα...

αμ θα χαλαγε εμενα νομιζεις??ο χρονος θα δειξει τι θα γινει τελικα!!!

τα πραγματα ειναι δυσκολα! εμεις (οσοι τελοσπαντων) εχουμε αγορασει ηδη bd or hd-dvd players, ps3 κλπ σιγουρα θα χασουμε αν μας ''νικησει'' κατι νεο και επικρατησει!

Το μονο κακο (αν ολα τα αλλα περι ποιοτητας ισχυουν) με αυτο το νεο δισκακι ειναι οτι βγαινει τωρα και τα παντα ειναι χωρισμενα στα δυο..

Παντως εξακολουθω να ειμαι της αποψης οτι δεν θα με χαλαγε αυτο που ειπε ο guybrush πριν!

Last edited:

Από λίγο ψάξιμο που έκανα, έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν συμφωνίες με ευρωπαϊκά στούντιο.

Αυτό δε λέει και πολλά, αλλά είναι μια αρχή.

Από λίγο ψάξιμο που έκανα, έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν συμφωνίες με ευρωπαϊκά στούντιο.

Αυτό δε λέει και πολλά, αλλά είναι μια αρχή.

πλακα μου κανεις!

συμφωνιες με στουντιο? το πραγμα σοβαρευει!

απαιτω να κινητοποιηθει τωρα η σονυ U.S.A.

για να διασφαλισει οτι τα λεφτα μου δε θα πανε χαμενα!:BDGBGDB55:

Δε σας φέρνει στο μυαλό το γνωστό μουσικό περιοδικό;

Κάτι μου λέει ότι θα έχουμε και προβλήματα copyright για την ονομασία της εταιρείας...