Το DVD και τα Μυστικά του

Απάντηση: Re: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Ρε παιδιά εδώ δεν ξέρουμε καν πότε (και αν..) θα πιάσει το HD γενικότερα.. Θέλετε και νικητή;

Δεν έχετε καταλάβει ότι είμαστε (για την ώρα) μια χούφτα τρελοί που ασχολούμαστε με τα HD DVD / BluRay, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με τα απλά DVD τους;

Θέλει αρκετό χρόνο..
Αυτό εγώ το φωνάζω αρκετό καιρό αλλά δυστυχώς μας είναι κομμάτι δύσκολο να το κατανοήσουμε αφού ζούμε στον δικό μας μικρόκοσμο νομίζοντας πως η επανάσταση είναι εδώ και συμμετέχουν όλοι σε αυτή . Για να καταλάβετε το μέγεθος σας λέω ότι από τους χίλιους πχ πελάτες που έχω οι 2 – 3 ξέρουν τι είναι το HD και άλλοι 10 απλός έχουν ακουστά το Blurayκαι αυτό χάριν του PS3 . Τι λέμε τώρα
Αλλά είπαμε εμείς ζούμε αλλού καλός η κακός

Απάντηση: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Περί τεχνικών προδιαγραφών, διαβάστε αυτό το πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο HighDefDigest. Είναι πλέον ξεκάθαρο σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την ποιότητα ότι τα δύο format είναι εξίσου ικανά να τέρψουν τα μάτια και τα αυτιά μας. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος μπορεί να ταχθεί υπέρ ενός format που υποστηρίζει region coding.

Για το HD VMD, δεν νομίζω να πιάσει, μόνο και μόνο επειδή τα άλλα δύο έχουν ήδη 2-3 εκατοντάδες κυκλοφορίες. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Σχετικά με τον πόλεμο των format: Αν τα πράγματα (μπορούν να) συνεχίσουν ως έχουν, μάλλον μιλάμε για συνύπαρξη. Αυτό όμως, εκτιμώ, θα είναι καταστροφικό για τo Βlu-ray, καθώς οι πωλήσεις του βασίζονται στο ζημιογόνο PS3 - το game division της Sony παραμένει βαθιά κόκκινο. Με το HD DVD συνεχώς να πιέζει - το Α2 κοστίζει πλέον λιγότερα από 200$ στην Αμερική - οι μέτοχοι της Sony και οι κατασκευαστές που βγάζουν players και δεν πουλάνε κάποια στιγμή θα τους βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό. Και αν μέχρι τότε το HD DVD κρατήσει, θα επικρατήσει. Για αυτό η BDA δήλωνε εδώ και ένα χρόνο ότι "ο πόλεμος έχει τελειώσει". Ο χρόνος λειτουργεί εναντίον της.

Last edited:

Εκτός κι αν αποφασίσει η Sony και η παράταξη της να ρίξουν στην αγορά Player με 100 μπαίνοντας ακόμα και μέσα προκειμένου να υποστηρίξουν το BR φορμάτ .

Re: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Ρε παιδιά εδώ δεν ξέρουμε καν πότε (και αν..) θα πιάσει το HD γενικότερα.. Θέλετε και νικητή;

Δεν έχετε καταλάβει ότι είμαστε (για την ώρα) μια χούφτα τρελοί που ασχολούμαστε με τα HD DVD / BluRay, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με τα απλά DVD τους;

Θέλει αρκετό χρόνο..

γεια στο στομα σου φιλτατε Δημητρη -bye-

υ.γ πριν λιγο καιρο αγορασα το dv-600,δεν θα μου το βγαλετε αχρηστο σε 2 μηνες

Re: Απάντηση: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Περί τεχνικών προδιαγραφών, διαβάστε αυτό το πολύ ενδιαφέρον...
Βασικά τα γνωστά λένε, ότι αν κάνουν πολύ καλή δουλειά μπορεί να έχουμε άριστη ποιότητα και με μικρό bitrate, αλλά και με το mpeg2...
(αυτό δεν λέει ουσιαστικά τίποτα όμως για τα format όμως.)
Είναι πλέον ξεκάθαρο σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την ποιότητα ότι τα δύο format είναι εξίσου ικανά να τέρψουν τα μάτια και τα αυτιά μας.
Τώρα ίσως ναι... αλλά με το καιρό θα βγαίνουν όλο και περισσότερες ταινίες που θα εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του BD και θα φαίνεται περισσότερο η διαφορά, συν ότι θα είναι πιο εύκολο να έχουν καλή ποιότητα και μη ικανοί παραγωγοί .
(στην επιλογή format πρέπει να κοιτάμε και το αύριο.)
Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος μπορεί να ταχθεί υπέρ ενός format που υποστηρίζει region coding.
Αυτό έχει σημασία μόνο στις κονσόλες... οπότε μακριά από το xbox360 παιδιά.

Στις ταινίες το 99.% θα ενδιαφέρεται σε λίγο για ελληνικούς υπότιτλους όπως στο dvd, ενώ ελάχιστοι κάνουν εισαγωγές για να τους νοιάζει το region.
Αντίθετα είναι απορίας άξιο να υπάρχει πλέον άνθρωπος που θέλει την επιτυχία του HD-DVD , πέρα από προσωπικά συμφέροντα (αγορά μηχανήματος πχ).
Για το HD VMD, δεν νομίζω να πιάσει, μόνο και μόνο επειδή τα άλλα δύο έχουν ήδη 2-3 εκατοντάδες κυκλοφορίες.
Οι 300 κυκλοφορίες δεν είναι τρομερό πράγμα …
Σημαντικό είναι όμως πως το HD-DVD είναι ακριβότερο κατασκευαστικά (blue-laser αντί το απλό red-laser) και από πάνω είναι και κατώτερο σε δυνατότητες!!!!

Μόλις αρχίσουν να βγάζουν οι εταιρίες τους τίτλους τους στο VMD (φτηνό είναι) θα πρέπει όλοι οι οπαδοί του HD-DVD να το υποστηρίξουν.
(εκτός βέβαια από όσους έχουν συμφέροντα λόγο αγορών είπαμε).
Γιατί δεν θα μπορούν να λένε τίποτα άλλο, εκτός από "πάρτε hd-dvd που είναι ακριβότερο και χειρότερο επειδή ο bill gates είναι κούκλος" :)

Last edited:
Re: Specs vs. Reality

Δεν ξέρω που πρέπει να πάει, αλλά εδώ ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο από επαγγελματία , που δείχνει πως βελτιώνεται στην πράξη η ποιότητα των ταινιών που κάνει review με το καιρό και ψάχνει που οφείλεται...

Είναι πολύ ενδιαφέρον η πορεία των BD, που παρότι ξεκίνησαν με λίγο χαμηλότερους μέσους όρους βελτιώνονται συνεχώς και τώρα έχουν ξεπεράσει το HD-DVD.

bdup.JPG

http://www.dvdfile.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6326

Last edited:

Το HD DVD έχει κόκκινο laser. Μάλιστα είναι πιο κοντά σαν σχεδιασμός στο απλό DVD.

Άρα, το Blu-Ray είναι ακριβότερο κατασκευαστικά.

Blu-laser έχουν και τα δύο ... μόνο το HD VMD έχει red-laser σαν το dvd.
http://www.theregister.co.uk/2003/11/27/toshiba_blue_laser_tech_chosen/

Οι άνθρωποι τουλάχιστον επένδυσαν σε τεχνολογία και κατάφεραν να κάνουν το red-laser να διαβάζει 40gb και να είναι καλύτερο από hd-dvd... οι άλλοι προσπαθούν να μας το φορτώσουν πιστεύω για την αρπαχτή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: HD VMD - Το νέο HD φορμά

αλλά με το καιρό θα βγαίνουν όλο και περισσότερες ταινίες που θα εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του BD και θα φαίνεται περισσότερο η διαφορά

Το άρθρο που παρέθεσα εξηγεί ότι δεν υπάρχει διαφορά για να φανεί περισσότερο. Το καλύτερο BD δεν είναι καλύτερο από το καλύτερο HD DVD. Τόσο απλό.

Στις ταινίες το 99.% θα ενδιαφέρεται σε λίγο για ελληνικούς υπότιτλους όπως στο dvd, ενώ ελάχιστοι κάνουν εισαγωγές για να τους νοιάζει το region.

Μιλάς για την ελληνική πραγματικότητα και δε διαφωνώ στο ότι, για κάποιον περίεργο λόγο, το Blu-ray έχει ασχοληθεί με την ελληνική αγορά ενώ το HD DVD όχι. Υποθέτω ότι, όταν κάποιοι πειστούν για τη βιωσιμότητά του, τα ελληνικά θα έρθουν, για αυτό δεν το θεωρώ σημαντικό κριτήριο.
Δεν έχεις δίκιο για το region coding, όμως, διότι είναι αρκετά σημαντικό σε όσους δεν έχουν πρόβλημα με τα αγγλικά: αυτομάτως έχουν περισσότερες επιλογές, ενώ τα Blu-ray "exclusives" πάνε περίπατο. Εγώ, όμως, το θέτω και λιγάκι ιδεολογικά: Αν εσύ, ο πελάτης που υποτίθεται ότι έχει πάντα δίκιο, δεν ενοχλείσαι από το region coding, είναι αναμενόμενο σε κάθε ευκαιρία να σου βγάζουν DRM, rootkit κ.λπ.
Κερασάκι: Κυκλοφόρησε hack που ξεκλειδώνει το region coding των DVD για το ΧΕ-1. ;)

Οι 300 κυκλοφορίες δεν είναι τρομερό πράγμα …
Σημαντικό είναι όμως πως το HD-DVD είναι ακριβότερο κατασκευαστικά (blue-laser αντί το απλό red-laser) και από πάνω είναι και κατώτερο σε δυνατότητες!!!!
Μόλις αρχίσουν να βγάζουν οι εταιρίες τους τίτλους τους στο VMD (φτηνό είναι) θα πρέπει όλοι οι οπαδοί του HD-DVD να το υποστηρίξουν.

Δεν έχω καταλάβει αν εννοείς αυτά που λες ή αν απλώς ειρωνεύεσαι τα επιχειρήματα των υποστηρικτών του HD DVD. Εν πάσει περιπτώσει, θα σου πω τη γνώμη μου:
Αν το HD VMD καταφέρει να:
α) βγάλει φτηνότερα δισκάκια και μηχανήματα από τους άλλους δύο,
β) αποδειχθεί ποιοτικά αντάξιο των άλλων δύο,
γ) υποστηριχθεί από μεγάλη ποσότητα τίτλων που με ενδιαφέρουν,
εγώ θα το υποστηρίξω, διότι με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, όχι τα specs.

Μέχρι τότε, εκτιμώ ότι, ακόμα και αν καταφέρει το (β), το (γ) δεν θα το πετύχει.

Last edited:
Απάντηση: Specs vs. Reality

Τάκη, γιατί τον λες αντιπαθητικό; Τα άρθρα του στο HDD είναι αρκετά μετρημένα και μελετημένα. Γράφει και αλλού;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Δεν εχω καταλαβει αν ο blizard κανει πλακα αλλα το HD-DVD δεν ειναι σε καμια περιπτωση κατωτερο του Blu Ray. Μαλιστα μαλλον το αντιθετο συμβαινει μεχρι να βγει το προφιλε 2.0 του Blu Ray.

Κατα τ'αλλα αν βγουν και recorder HD VMD σε προσιτη τιμη ακομη και αν δεν κυκλοφορησουν επισημα ταινιες αρχικα προβλεπω να γινεται μαχη (βλεπε Pirates of the Caribean , lol). Για εμενα το VMD ειναι παντως μια πολυ εξυπνη και απλη λυση που αξιζει να προχωρησει.

Απάντηση: Specs vs. Reality

Τάκη, γιατί τον λες αντιπαθητικό; Τα άρθρα του στο HDD είναι αρκετά μετρημένα και μελετημένα. Γράφει και αλλού;

Toν παρακολουθω χρονια στο Avsforum. Ο τυπος ειναι ειρωνας και ξερολας..Εδω ομως εχει πολυ δικιο.

Κοιτάω τα δισκάκια και τις δυνατότητές τους,(όπως κοιτάμε και λέμε ότι dvd είναι καλύτερο του cd πχ), όχι το περιεχόμενο που γράφουν στο καθένα.
comparison.JPG

Και το φοβερό είναι ότι το HD VMD αποτελείται από φτηνότερα υλικά (red-laser) και έχει έστω για λίγο καλύτερα χαρακτηριστικά από το HD dvd!!!!

Μιλάμε ότι οι άνθρωποι τις Toshiba-MS έχουν το χειρότερο προϊόν χωρίς να είναι όμως το πιο φτηνό, και προσπαθούν να κάνουν την αρπαχτή αγοράζοντας αποκλειστικότητες.
Συν ότι σκάνε λεφτά και με την εμπειρία τους κωδικοποιούν όσο καλύτερα γίνεται μερικές ταινίες , για να ξεγελάσουν τους αφελείς που δεν ξέρουν, και να περάσει το format τους σαν είναι ισάξιο ή και καλύτερο ακόμα από τα άλλα.

θα μιλάμε για μεγάλη έκπληξη αλλά και το μεγαλύτερο παγκόσμιο δούλεμα που έχω υπόψη μου αν καταφέρουν να επιβιώσουν τελικά προσφέροντας το χειρότερο πραγματικά hardware , σε μια αγορά που θέλει ένα και καλό.

Last edited:

Δηλαδη το Blu Ray ειναι ανωτερο επειδη εχει καλυτερο bit rate? Aυτος ειναι ενας πολυ αυθορμητος και επιφανειακος συλλογισμος. Σε οποιες ταινιες εχουν βγει και στα δυο φορματ (πχ. 300) η εκδοση HD-DVD δεν υστερει σε τιποτα για να μην πω οτι ειναι και ανωτερη.

Kαι η Pioneer 428XD εχει αναλυση 1024x768 αλλα ειναι κλασεις ανωτερη απο την LG 42LG65 που εχει αναλυση 1920x1080.

Nα σημειωσω εδω οτι δεν εχω HD-DVD player και θα αγορασω PS3 συντομα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να ειμαι αντικειμενικος.

Last edited:

Κοιτάω τα δισκάκια και τις δυνατότητές τους,(όπως κοιτάμε και λέμε ότι dvd είναι καλύτερο του cd πχ), όχι το περιεχόμενο που γράφουν στο καθένα.

Εδώ είναι και το θέμα μας.

Αν ο κόσμος είχε πιστέψει ότι το DVD είναι καλύτερο από το CD, τώρα θα ακούγαμε όλοι από DVD Audio και Super Audio CDs.. Έλα όμως που και τα δυο αυτά formats πήγαν άπατα, και ο κόσμος εξακολουθεί να ακούει τα απλά CDs.

Δεν λέω ότι η σύγκριση είναι απαραίτητα σωστή, αλλά λέει πολλά για το καταναλωτικό κοινό. Ο καλύτερος στις τεχνικές προδιαγραφές δεν κερδίζει πάντα.

It is not the best product that wins, it's the one that is more appealing.

απο αποψη μαρκετινγκ παντως νομιζω οτι το μπλου ρει μαλλον κερδιζει.

Kαι η Pioneer 428XD εχει αναλυση 1024x768 αλλα ειναι κλασεις ανωτερη απο την LG 42LG65 που εχει αναλυση 1920x1080.
Μα το HD DVD είναι η χειρότερη "τηλεόραση" φίλε… βέβαια η ποιότητα της εικόνας που βλέπεις στην τηλεόραση έχει μεγάλη σχέση και με την πηγή(divx-dvd κλπ)... έτσι και στα δισκάκια παίζει ρόλο πόσο καλά θα κάνεις την κωδικοποίηση.

Και όπως μπορείς να ξεγελαστείς σε ένα κατάστημα αν έχουν βάλει άριστη πηγή πίσω από την χειρότερη μάρκα TV, έτσι προσπαθούν και εδώ να δείξουν ότι το hd-dvd δεν υστερεί.

Αν ο κόσμος είχε πιστέψει ότι το DVD είναι καλύτερο από το CD, τώρα θα ακούγαμε όλοι από DVD Audio και Super Audio CDs.. Έλα όμως που και τα δυο αυτά formats πήγαν άπατα, και ο κόσμος εξακολουθεί να ακούει τα απλά CDs.
Σωστός, αλλά και κανείς δεν πιστεύει ότι το cd είναι ίδιο ή καλύτερο του dvd... αν έβγαιναν περίπου ίδια εποχή και με ίδια τιμή , οι περισσότεροι θα διάλεγαν το dvd για standar.

Αν χάσει το φοβερό πλεονέκτημα των 300 ταινιών που έχει το hd-dvd, (σχεδόν με ένα copy-paste γράφονται στο άλλο format) λογικά θα μείνουν μόνο οι fan του bill gates να το υποστηρίζουν.

Last edited:

Παρένθεση: Το SACD βρήκε ένα μικρό, σταθερό κοινό και υποστηρίζεται από πολλές εταιρίες, κυρίως κλασσικής μουσικής. Προφανώς, δεν αντικατέστησε το CD και νομίζω ότι δεν θα τα κατάφερνε, ακόμα και αν δεν υπήρχε το DVD-A. Τουλάχιστον, είναι πολύ έυκολο να πάρεις ένα player που να παίζει CD και SACD. Αυτό για την αναφορά του Δημήτρη και κλείνει η παρένθεση.

Φίλε μου blizard, γιατί τόση επιμονή σε δύο νουμεράκια, όταν τα ματάκια όλου του κόσμου που τα έχει δει επιμένουν ότι είναι πανομοιότυπα; Εδώ πολύς κόσμος δυσκολεύεται να ξεχωρίσει το HD από το SD, και εσύ ασχολείσαι με διαφορές που δεν μπορούν καν να γίνουν αντιληπτές!

Last edited: