Το DVD και τα Μυστικά του

Re: SONY: Αδιέξοδος ο πόλεμος των HD format

-bye-Εγώ ξέρω να πω ότι σε όλα τα Ελληνικά μαγαζιά ακόμα και στα βίντεο κλάμπ βλέπω ταινίες bluray με Ελληνικούς υπότιτλους ενώ hd-dvd τίτλους κανέναν γιατί λοιπόν να μην αγοράσω bluray player και να αγοράσω hd-dvd player????:singer:

Γιατί πολύ απλά φίλτατε, όσες ταινίες (λίγες) υπάρχουν με ελλ. υπότιτλους, υπάρχουν. Αυτές είναι. Οι τίτλοι HDDVD όμως, με την δυνατότητα προσθήκης ελλ. υποτίτλων (πράγμα που γίνεται και το κάνουμε πολλοί-συνεχώς) είναι δεκάδες φορές περισσότεροι! Δεν έχει σχέση το ένα φορμάτ με το άλλο σε φιλικότητα. Αν είμαι υπέρ του HDDVD είμαι κυρίως για αυτή του την δυνατότητα. Μεγάλο πράγμα. Και για εμάς τους Έλληνες τεράστιο! Να δώ τον μπλίζαρντ αν κερδίσει το φορμάτ του, να βλέπει κυρίως DVD σε 2-3 χρόνια απο τώρα, και που και που κανένα καταλάθος BDάκι με ελληνικούς, να πεθάνω στα γέλια ...... Και μη μου πείτε δεν με νοιάζουν οι υπότιτλοι, ξέρω αγγλικά κτλ. , δεν με πείθετε! Μόνοι σας ΠΑΝΤΑ θα βλέπετε; Τι να το κάνω να έρθουν φίλοι σπίτι να δούμε ταινιούλα και να βάζουμε DVD για να μπορούν και αυτοί να παρακολουθήσουν; So, HDDVD rules για Ελλάδα τουλάχιστον .......

ΥΓ: Και για να προλάβω τον γνωστό BDάκια: Ναι, αλλα έχει μπίτρέιτ μεγαλύτερο και 200 γίγα ......... απέξω το μάθαμε πλάκα-πλάκα, χεχε.

-bye-Εγώ ξέρω να πω ότι σε όλα τα Ελληνικά μαγαζιά ακόμα και στα βίντεο κλάμπ βλέπω ταινίες bluray με Ελληνικούς υπότιτλους ενώ hd-dvd τίτλους κανέναν γιατί λοιπόν να μην αγοράσω bluray player και να αγοράσω hd-dvd player????:singer:
Σε ένα-δυο χρόνια μπορεί να μην υπάρχει το HD-DVD.... αν και θα έχουν πέσει τόσο οι τιμές των drive που δεν θα έχει σημασία.

Για όλους τους Έλληνες η πρώτη επιλογή είναι Blu-Ray , και συγκεκριμένα Ps3 λόγο απόδοσης-κόστους.
Αν έχετε HD-TV και σας περισσεύουν λεφτά μην ακούτε κανένα που σας λέει να περιμένετε ... αξίζει πραγματικά το HD δεν είναι διαφημιστή τρυκ.

Οι ταινίες προς ενοικίαση δεν είναι πάρα πολλές μεν αλλά αξίζει να τις δείτε σχεδόν όλες….

Απάντηση: SONY: Αδιέξοδος ο πόλεμος των HD format

Το ίδιο δεν είχε γίνει και με τα DVD?
Θυμάστε πως τρέχαμε και αγοράζαμε region 1 γιατί στην Ελλάδα κοιμούνταν (και ακόμα το κάνουν) τον ύπνο του δικαίου.?

Υπάρχουν ταινίες σε DVD που δεν έχουν κυκλοφορήσει με ελληνικούς υπότιτλους ακόμα και σήμερα..:slapface:(ή κυκλοφόρησαν τρισάθλια βλ"Terminator 2" κλπ..)

Re: Απάντηση: Re: SONY: Αδιέξοδος ο πόλεμος των HD format

Συνεπως που είναι τα 46αρια που λενε τα specs του BD;
Η εικόνα είναι μέχρι 40 στο BD και 28 στο HD-DVD ... με ήχο μαζί δέχεται μέχρι 46 το BD και 30 το HD-DVD.

H συγκεκριμένη ταινία είναι AVC και έχει έχει μέσο αλλά και max bandwidth μεγαλύτερο από οποιαδήποτε θα μπορούσε να γραφτεί σε HD-DVD...
Αυτό μόνο είπα και είσαι υποχρεωμένος να το δεχτείς... υπάρχουν δεκάδες άλλες ανάλογες, ενώ μπορείς και να την νοικιάσεις από video club για να δεις μόνος σου ή να μου ζητήσεις να σου φέρω link που να με επιβεβαιώνουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SONY: Αδιέξοδος ο πόλεμος των HD format

Η εικόνα είναι μέχρι 40 στο BD και 28 στο HD-DVD ... με ήχο μαζί δέχεται μέχρι 46 το BD και 30 το HD-DVD.

H συγκεκριμένη ταινία είναι AVC και έχει έχει μέσο αλλά και max bandwidth μεγαλύτερο από οποιαδήποτε θα μπορούσε να γραφτεί σε HD-DVD...
Αυτό μόνο είπα και είσαι υποχρεωμένος να το δεχτείς... υπάρχουν δεκάδες άλλες ανάλογες, ενώ μπορείς και να την νοικιάσεις από video club για να δεις μόνος σου ή να μου ζητήσεις να σου φέρω link που να με επιβεβαιώνουν.
Καλή η υπεκφυγή σου …

Και επειδή δεν κρατιέσαι αντε πανε να ψωνίσεις κανενα link .
Εγω λεω να δω κανένα BD ( συγκεκριμένα το Die Hard 3 )

Δες, κάνε την όποια κρητική σου σε αυτό που βλέπουν τα μάτια σου και άσε τα άλλα.
Μην προσπαθείς να μας πείσεις πχ πως δεν χρησιμοποιούν μεγάλο bitrate οι BD ταινίες, γιατί είναι πρακτικά αδύνατο.
(τουλάχιστον όσο είμαι εγώ εδώ , η ανακρίβεια θα διορθώνεται)

Last edited:
Απάντηση: SONY: Αδιέξοδος ο πόλεμος των HD format

Σε ένα-δυο χρόνια μπορεί να μην υπάρχει το HD-DVD.... αν και θα έχουν πέσει τόσο οι τιμές των drive που δεν θα έχει σημασία.

Συνεχίζεις με τις ιδιες αστήριχτες ανακοινώσεις σου.
Ειμαι περίεργος για τις πηγες σου και με πιο τρόπο επιβεβαιώνουν αυτό που αναφέρεις.
Και ειμαι περιεργος για τους εξής λογους.
Η ιδια η Sony που εκανε παρόμοιες δηλώσεις πριν από ένα χρόνο θριαμβολογώντας για την ανωτερότητα της , και πως μεχρι τα Χριστούγεννα το HDDVD θα πάψει να υπαρχει , το εχει κόψει πλεον το τροπάρι σε σημείο μάλιστα να φτάσουμε στην παρακάτω δήλωση της περασμένης βδομάδας.

Sony Corp. CEO Sir Howard Stringer is a realist. Charged with the duty of returning Sony similar form from the glory days, Stringer wants every single endeavour of the company to be a success, including Blu-ray Disc.

Stringer told media on Thursday that he feels the current high-definition format war between Blu-ray Disc and HD DVD is in a state of “stalemate.”

“It's a difficult fight,” said Stringer, possibly referring to the recent string of exceptionally priced HD DVD players at under $100. Prices of HD DVD players started plummeting after Wal-Mart revealed its plans to stock the Toshiba HD-A2 for $198. Other retailers quickly followed, with special pre-Black Friday pricing hitting as low as $99.

While HD DVD always had more affordable hardware on its side, the Blu-ray Disc camp held a stronger hand of exclusive studios. That all changed when Paramount and DreamWorks sided exclusively with HD DVD, levelling the playing field.

“We were trying to win on the merits, which we were doing for a while, until Paramount changed sides,” Stringer said, adding it was mostly a matter of prestige which format wins out in the end. Stringer downplayed the overall importance of the format war, saying, “It doesn't mean as much as all that.”

Interestingly, Stringer believed that there was an opportunity early on to completely avert the high-definition format war if he had been CEO of Sony Corp. during the formation of the Blu-ray Disc and HD DVD formats. Stringer expressed that he wishes he could travel back in time to unite the two sides prior to launch.

Για όλους τους Έλληνες η πρώτη επιλογή είναι Blu-Ray , και συγκεκριμένα Ps3
Και από πού ως που γνωρίζεις εσυ για ολους τους έλληνες ποια θα πρέπει να είναι η επιλογή τους.;
Εγινες ξαφνικα πρωθυπουργός των επιλογών ολων των ελλήνων;
:fahne90:

Απάντηση: Re: SONY: Αδιέξοδος ο πόλεμος των HD format

Δες, κάνε την όποια κρητική σου σε αυτό που βλέπουν τα μάτια σου και άσε τα άλλα.
Μην προσπαθείς να μας πείσεις

Γιατι μιλας στον πληθυντικό;

Αναγνωριζεις τον εαυτο σου για παραπανω απο εναν;:SFGSFGSF:

Μια έκφραση είναι ... πραγματικά δεν έχω ιδέα γιατί λες, αλλά κυρίως επιμένεις σε συγκεκριμένες αναφορές που διαψεύδονται τόσο εύκολα με αναφορά πολύ απλών στοιχείων, αλλά ούτε και με ενδιαφέρει.

Οτι και να είναι, εφόσον τις βλέπω θα διορθώνονται ...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SONY: Αδιέξοδος ο πόλεμος των HD format

Καλή η υπεκφυγή σου …

Και επειδή δεν κρατιέσαι αντε πανε να ψωνίσεις κανενα link .
Εγω λεω να δω κανένα BD ( συγκεκριμένα το Die Hard 3 )

Ψψψτττττ

ρε συ...μη χαλιεσαι αλλο

ignore το λενε.....μαγεια :flipout::flipout:

το νημα αποκτα σοβαρη διασταση μετα την ενεργοποιηση του.....:BDGBGDB55:

Γιατί πολύ απλά φίλτατε, όσες ταινίες (λίγες) υπάρχουν με ελλ. υπότιτλους, υπάρχουν. Αυτές είναι. Οι τίτλοι HDDVD όμως, με την δυνατότητα προσθήκης ελλ. υποτίτλων (πράγμα που γίνεται και το κάνουμε πολλοί-συνεχώς) είναι δεκάδες φορές περισσότεροι! Δεν έχει σχέση το ένα φορμάτ με το άλλο σε φιλικότητα. Αν είμαι υπέρ του HDDVD είμαι κυρίως για αυτή του την δυνατότητα. Μεγάλο πράγμα. Και για εμάς τους Έλληνες τεράστιο! Να δώ τον μπλίζαρντ αν κερδίσει το φορμάτ του, να βλέπει κυρίως DVD σε 2-3 χρόνια απο τώρα, και που και που κανένα καταλάθος BDάκι με ελληνικούς, να πεθάνω στα γέλια ...... Και μη μου πείτε δεν με νοιάζουν οι υπότιτλοι, ξέρω αγγλικά κτλ. , δεν με πείθετε! Μόνοι σας ΠΑΝΤΑ θα βλέπετε; Τι να το κάνω να έρθουν φίλοι σπίτι να δούμε ταινιούλα και να βάζουμε DVD για να μπορούν και αυτοί να παρακολουθήσουν; So, HDDVD rules για Ελλάδα τουλάχιστον .......

ΥΓ: Και για να προλάβω τον γνωστό BDάκια: Ναι, αλλα έχει μπίτρέιτ μεγαλύτερο και 200 γίγα ......... απέξω το μάθαμε πλάκα-πλάκα, χεχε.
εεεεεεεεετσι !!!!

τι να το κανεις αν ξερεις Αγγλικα αν βλεπεις παντα μονος ;;;;;:ADFADF1::ADFADF1::ADFADF1:

ΘΕΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ :fahne90: ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ζηταω πολλα ;;;;

εεεεεεεεετσι !!!!

τι να το κανεις αν ξερεις Αγγλικα αν βλεπεις παντα μονος ;;;;;:ADFADF1::ADFADF1::ADFADF1:

ΘΕΛΩ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ :fahne90: ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ζηταω πολλα ;;;;

Ναί !!:bigcry:

Στην Ελλάδα θεωρείται είδος πολυτελείας..:BDGBGDB55:

Για να μην είμαστε όλο γκρίνια, στο video-seven της περιοχής μου έχουν κάπου 35 BD ταινίες με Ελληνικά... ενοικιάστε για να έρθουν περισσότερες.

Εξάλλου αξίζει 100% ... τις έχω δει όλες και δεν μπορώ να βρω μια που να μην άξιζε, ακόμα και όταν σε κάποιες δεν θα έβλεπα ούτε το trailer κανονικά.

Για να μην είμαστε όλο γκρίνια, στο video-seven της περιοχής μου έχουν κάπου 35 BD ταινίες με Ελληνικά... ενοικιάστε για να έρθουν περισσότερες.

Εξάλλου αξίζει 100% ... τις έχω δει όλες και δεν μπορώ να βρω μια που να μην άξιζε, ακόμα και όταν σε κάποιες δεν θα έβλεπα ούτε το trailer κανονικά.

Ταινιες ειπαμε !!!!!!!

οχι επιπεδου..... Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ με υψηλη αναλυση και ηχο σουπερ ντουπερ ....

Ταινιες καλες ζηταω με Ελληνικα !!!!

και εδω στο Αμβουργο οι τιτλοι που υπαρχουν ειναι αρκετοι αλλα χωρις Ελληνικα .....

Ρε Blizard θα σου κανω μια τελευταια ερωτηση: Δεν σου κανει εντυπωση οτι ουσιαστικα εισαι ο μονος που υποστηριζει το Blu Ray σε αυτη την συζητηση? Νομιζεις οτι ολοι οι υπολοιποι ειμαστε χαζοι και δεν ξερουμε να διαβασουμε τον πινακα με τα χαρακτηριστικα? Μηπως οι συλλογισμοι σου καπου ειναι λαθος? Κανε και λιγο μια αυτοκριτικη να δεις τι γινεται, υπαρχει και η περιπτωση καπου να κανεις και λαθος.

φιλικα παντα στα λεω.-bye-

Ρε Blizard θα σου κανω μια τελευταια ερωτηση: Δεν σου κανει εντυπωση οτι ουσιαστικα εισαι ο μονος που υποστηριζει το Blu Ray σε αυτη την συζητηση? Νομιζεις οτι ολοι οι υπολοιποι ειμαστε χαζοι και δεν ξερουμε να διαβασουμε τον πινακα με τα χαρακτηριστικα? Μηπως οι συλλογισμοι σου καπου ειναι λαθος? Κανε και λιγο μια αυτοκριτικη να δεις τι γινεται, υπαρχει και η περιπτωση καπου να κανεις και λαθος.

φιλικα παντα στα λεω.
Εσένα δεν σου κάνει μεγάλη εντύπωση που μερικά άτομα αρνούνται να δεχτούν κάποια εντελώς απλά και απόλυτα αποδείξιμα πράγματα?

Πχ πρόσφατα έκαναν το λάθος να πουν ότι το avc δεν έχει μεγάλο bitrate στο BD, και όταν ένας φίλος τους είπε ότι το είδε με τα μάτια του υπέθεσαν ότι είναι mpeg2...
Ok μέχρι εδώ, ανθρώπινο το λάθος, αλλά δες στην συνέχεια που τους διόρθωσα πως επιμένουν !!!
Από το ότι θα είναι mpeg και αυτή που είδα εγώ, μέχρι ότι έχει μικρό όγκο, να μην κάνω σύγκριση και ότι μπορείς να φανταστείς.

Εγώ δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με την ψυχολογία του καθενός και το τι σκέφτεται ... εσένα που σε ενδιαφέρει πολύ όπως βλέπω , σκέψου το και ενημέρωσε μας για το αποτέλεσμα σε κάποιο άλλο topic.

Ταινιες ειπαμε !!!!!!!

οχι επιπεδου..... Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ με υψηλη αναλυση και ηχο σουπερ ντουπερ ....

Ταινιες καλες ζηταω με Ελληνικα !!!!
Τι μου λές τώρα , εμένα και το xxx μου άρεσε για κάποιες σκηνές, αντί να κάνω εμετό όπως ήταν το λογικό !!!
Και με πολλές άλλες δηλαδή ... πχ το the covenant με την μέτρια ποιότητα και να μην πω για τα άλλα, την ευχαριστήθηκα τρομερά στο HD λόγο της απίστευτης πρωταγωνίστριας.

Δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα βέβαια , και εγώ μαζί με τα κατεβασμένα δεν έχω δει πάρα πολλές ακόμα, αλλά δεν υπάρχει θέμα για το ότι αξίζουν... δεν είναι μόνο άποψή μου, αλλά και άλλων που τις έχουν δει.

Όποιος έχει HD-TV, 450 ευρώ και τον ενδιαφέρουν λίγο τα games, να μην διστάσει καθόλου παιδιά να πάρει ένα ps3.

Last edited:

Φίλε blizard, αυτό που δεν θέλεις να καταλάβεις είναι ότι και στο encoding ισχύει ο νόμος των diminishing returns.

Μου είναι πολύ εύκολο να πάρω ένα video 2 ωρών που έχω τραβήξει με την MiniDV καμερούλα μου, σε 576i, και να το συμπιέσω έτσι ώστε να έχει bitrate 40Mbps και να πιάνει ένα BD ολόκληρο.
Αυτό σημαίνει ότι θα έχει κορυφαία ποιότητα εικόνας; Όχι βέβαια.

Όσο ανεβαίνει το bitrate, δεν σημαίνει ότι θα ανεβαίνει ανάλογα και η ποιότητα εικόνας. Αυτό μάλιστα έχει ξανα-ειπωθεί σε παραδίπλα thread, αλλά μάλλον το έχεις ξεχάσει.

Δηλαδή, αν έχουμε ένα video διάρκειας 2 ωρών και το συμπιέσουμε με π.χ. AVC @ 20Mbps θα πάρουμε π.χ. το 98% της ποιότητας του πρωτότυπου.

Αν συμπιέσουμε το ίδιο video με το ίδιο codec στα 30Mbps, θα πάρουμε το 98,5% της ποιότητας του πρωτότυπου. Όπως φαντάζεσαι, η διαφορά στην ποιότητα εικόνας είναι τόσο μικρή που δεν είναι καν αντιληπτή.

Αυτό που έχουμε καταφέρει είναι να σπαταλήσουμε 50% περισσότερο bandwidth και κατ' επέκταση χώρο στο μέσο, χωρίς να κερδίσουμε τίποτα.

Τα παραπάνω νούμερα δεν είναι απόλυτα, αλλά είναι κοντά στην πραγματικότητα για αλγόριθμους του επιπέδου του AVC/VC-1.

Οπότε, η μόνη πιθανότητα να αποκτήσει ουσιαστικό πλεονέκτημα το BD έναντι του HD DVD σε θέμα ποιότητας εικόνας, είναι αν ξαφνικά το Hollywood θεωρήσει σκόπιμο να γυρίζει ταινίες διάρκειας 4 ωρών+.. κάτι που όλοι μας ξέρουμε ότι δεν θα συμβεί ποτέ.

Όσο για το πόσο future proof είναι το BD, είναι ακριβώς όσο είναι και το HD DVD: καθόλου!

Είναι καταδικασμένα και τα δυο να παίζουν 1080p/24Hz/24bit. Για οποιαδήποτε αλλαγή στα παραπάνω, θα πάνε όλα τα παλιότερα players για πέταμα, οπότε το ξεχνάμε.

Άντε, πάμε να ρίξουμε κανέναν ύπνο τώρα, και η συνέχεια αύριο.. :sleep: