Το DVD και τα Μυστικά του

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Και το σημαντικότερο , φρόντισε να φτιάξει ένα καλό format που αξίζει να υποστηριχθεί από όλους και να γίνει παγκόσμιο standar , για το μακροπρόθεσμο συμφέρον όλων μας.
.

Δεν διαφωνώ πως δημιούργησε ένα καλο φορματ.
Το θεμα είναι πως εκ του αποτελέσματος δεν δημιούργησε κατι που να είναι έμπρακτα καλύτερο και ως συνέπεια αυτου είναι να μην εχει υποστηριχθεί ακόμα μεχρι σήμερα από όλα τα studios και φυσικά να αδυνατεί να επικροτήσει ως παγκόσμιο standar.
Μάλιστα στην πραγματικότητα εχει την μειοψηφία των studio που την υποστηρίζουν γιατι στην ουσια μονο δυο είναι τα studio που υποστηρίζουν το BD και μιλω φυσικα για την Disney και την Fox.
Προφανώς είναι αστειο να βάζουμε στην λιστα των studios και αυτά που ανήκουν στην sony γιατι είναι λογικο να υποστηρίξουν την μαμα εταιρεία (αν δεν παινέψεις το σπιτι σου θα πέσει να σε πλάκωση , λέει μια σοφή παροιμία).

Αντιθέτως η Toshiba που δεν εχει καμια κινηματογραφική δύναμη εχει ως υποστηριχτές περισσότερα μεγαλα studios Universal , Paramount , Dreamworks και Warner ( αναφέρω και την Warner γιατι στην πραγματικότητα μιλαμε για φιλικά προσκείμενο studio στο HDDVd που μεταφέρει τα encoding της που προορίζει για το HDDVD και στα BD για να πιάσει μεγαλύτερο αγοραστικό κοινο)

Συνεπώς δεν βλεπω κάποιο από τα παραπάνω studio να συμμερίζονται την άποψη σου για το μακροπρόθεσμο συμφέρον όλων μας.

Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Ναι.

Δημιουργησε ενα proprietary format (οπως το MD με το ATRAC3) για το μακροπρόθεσμο συμφέρον ΤΗΣ και σε εναν κόσμο που το να εισαι "ανοιχτός" γίνεται αυτόματα συμφέρον (ελαφρύτερες κωδικοποιήσεις, backwards compatibility με τις γραμμές παραγωγής ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ και όχι μόνο με τις δικές σου ή αυτές που πουλάς εσύ) θα αποτύχει, για ακόμη μια φορά.

Η IBM εκανε ακριβώς τα ίδια στις αρχές της δεκαετίας του '80. Καποια στιγμή καταλαβε το λάθος και ειδικά οταν αρχισε η "επίθεση των κλώνων". Στράφηκε στους server και στην τεχνολογία.
(το εκανε κι η σονυ με το betamax στο broadcast και εβγαλε τουλάχιστο τα developing costs.)

Η Apple το κάνει ακόμα.
Η Commodore εκλείσε γι αυτό.

Δεν επιβιώνει το bluray με το να πουλά παιχνιδομηχανές, γιατί ο μέσος κινέζος κατασκευαστής ΔΕΝ ενδιαφέρεται να πληρώσει proprietary rights που ειναι τα διπλάσια του ανταγωνισμου. εξ ου και οι κινέζοι εβγαλαν το δικό τους CH-DVD φορματ (που ειναι το ιδιο με το HD-DVD αλλα με διαφορετικες κρυπτοποιήσεις, και μάλιστα συμβατό με αυτό!)
:grandpa:

Ακόμα και αν ολες οι εταιρειες εβγαζαν bluray, υπάρχουν πελάτες που απλά ΔΕΝ θα αγόραζαν παιχνιδομηχανή για να τα βλέπουν (καλή ώρα εμένα.)

Και κάποιοι θα αγόραζαν τα bluray θα επαιρναν τα streams Και θα τα εγραφαν σε HD-DVD που ουτως ή άλλως, θέλοντας και μή (βλέπε microsoft) θα υπάρχουν άγραφα (και με χαμηλότερα rights γιατί οι εταιρίες παιχνιδιών θα ζητήσουν το κομμάτι τους απο τα αγραφα BluRay (ακριβώς γιατί η παιχνιδομηχανή ειναι ο κυρίαρχος player του φορματ, σε αντίθεση με το 360 που πρεπει να αγοραστεί σαν option.
:grandpa:

Μέχρι και στο φωτογραφικό χαρτί, κύριοι, πληρώνετε rights στους επαγγελματίες φωτογράφους στην Ευρώπη, αν δεν το ξέρετε.

Το ίδιο εγινε και το 2001 με τα DivX που σιγά σιγά πηραν τον δρόμο τους στην καρδιά του DVD και τώρα στο PS3. Το λιγότερο proprietary format πάντα επιβιώνει. Και ισως ο τελικός νικητής να είναι ακόμα στα σκαριά, ακριβώς γιατι θα μπορεί να αντιγράφεται ευκολα (πως την εφαγε ετσι η Sony με τα εξω απο το Red book πατεντάκια της, τόσο που δεν μπορουσε να χρησιμοποιήσει το....λογότυπο του CD!

Η σόνυ ειναι ωραία εταιρεία, βγάζει ωραία προιόντα καθως πληρώνει πολύ στο developing, αλλά ειναι σαν την γίδα που μόλις γεμίσει τον κουβά με το γάλα, του δίνει μια κλωτσιά και το χύνει.:rifle:

Last edited:
Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Να το χαίρεσαι φίλε, να δεις πολλές ταινίες σε αυτό....

Εδώ και κάτι που σου έφτιαξα.
http://www.grapheine.com/bombaytv/index.php?module=see&lang=fr&code=b465e76f6beb4bc2d450ef11688cb0fb
(κάνουμε και καμιά πλακίτσα... καλή χρονιά σε όλους)

Το έχω δει 4 φορές και ακόμα γελάω! Εύγε Bliz! :grinning-smiley-043

Να ρίξω λάδι στην φωτιά ??? :operator:

Λοιπόν, μέχρι στιγμής διαφορές στην 46" m86 samsung μου δεν βλέπω μεταξύ του hd-dvd & bluray.....!
Δεν έχω μεν τις ίδιες ταινίες αλλά δεν βλέπω κάτι για να πω ότι το ένα υπερτερεί ή το άλλο.

Γεια σου blizzard! -bye-

Re: Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Λοιπόν, μέχρι στιγμής διαφορές στην 46" m86 samsung μου δεν βλέπω μεταξύ του hd-dvd & bluray.....!
Δεν έχω μεν τις ίδιες ταινίες αλλά δεν βλέπω κάτι για να πω ότι το ένα υπερτερεί ή το άλλο.

Γεια σου blizzard! -bye-

Χαλαρά πάμε άλλες 20 σελίδες μόλις το δεί ο blizzy... :Banane0:

Στις 46 ιντζες ακομα και το Vertical Limit δεν φαινετε τοσο ασχημο.

Μα τι διαφορά περιμένετε να δείτε? μόνη περίπτωση να υπερτερεί το HD-DVD λόγω πιό προσεγμένης υλοποίησης των Deck HD DVD σε σύγκριση με τα PS3.

Λογικό ...το BD έχει λίγο καλύτερη ποιότητα σε μέσο όρο (βάση των reviews) αλλά σίγουρα δεν είναι μεγάλη για να φαίνεται εύκολα, κυρίως όταν πρέπει να συγκρίνουμε διαφορετικές ταινίες.
http://briefcase.pathfinder.gr/download/590888
(πάντως έχει ενδιαφέρον που φαίνεται ότι οι sony-disney-fox με τόσες πατάτες και τόσο mpeg2 έχουν σε μέσο όρο καλύτερες ταινίες από την universal ....παρά την βοήθεια της MS και τον "φοβερό" vc1 codec που είχε η τελευταία από την αρχή.
Αιτία για εμένα η εμφανής ανωτερότητα του bd σαν format, που θα φαίνεται και στην πράξη περισσότερο με τον καιρό.
(ακόμα και χωρίς να ασχοληθούμε με θέματα όπως recording, pc data, ανθεκτικότητα κλπ)

Last edited:

Α,βρε blizard σε συνηθίσαμε και μας λείπεις όταν δεν γράφεις !!-bye-:BDGBGDB55:

Απροπό. καλό θα είναι να ξοδευτείτε κάποια στιγμή (όπως εγώ Μιχάλη) και να αγοράσετε το ίδιο έργο και στα δύο φορμά για να κάνετε τεστ.
(π.χ το "Prestige",όπως εγώ Μιχάλη..:grinning-smiley-043)

Απάντηση: Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Μα τι διαφορά περιμένετε να δείτε? μόνη περίπτωση να υπερτερεί το HD-DVD λόγω πιό προσεγμένης υλοποίησης των Deck HD DVD σε σύγκριση με τα PS3.
Για τα μηχανήματα δεν είναι θέμα, γιατί ο κάθε κατασκευαστής ακολουθεί διαφορετικό δρόμο. Άλλωστε, δεν είναι συγκρίσιμα το hd-dvd deck μηχάνημα με το ps3, αφού το ένα είναι παιχνιδομηχανή. Παρόλα αυτά, το ps3 είναι το πιο αναβαθμίσιμο μέχρι τώρα, γνώμη μου βέβαια. Συν ότι παίζει εξαιρετικά τα bd δισκάκια, γνώμη πάλι κ αυτό!

Εγώ αναφέρομαι βέβαια στο υλικό που έχω κ κοιτάω να δω αν σε αυτό μπορεί κάποιο από τα δύο φορμά υπερέχει.

Οι 46" δεν είναι κ λίγες αλλά δεν είναι κ το μέσο που θα μπορούσε να αποδώσει τα μέγιστο τέτοιο υλικό, εννοείται αυτό. Είναι όμως ίντσες που μπορούν να δείξουν αδυναμίες, νομίζω δλδ...

Ελπίζω η συζήτηση να κυλήσει ήρεμα...:ernaehrung004:

Απροπό. καλό θα είναι να ξοδευτείτε κάποια στιγμή (όπως εγώ Μιχάλη) και να αγοράσετε το ίδιο έργο και στα δύο φορμά για να κάνετε τεστ.

Δεν είναι κακή ιδέα αυτό !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Λογικό ...το BD έχει λίγο καλύτερη ποιότητα σε μέσο όρο (βάση των reviews) αλλά σίγουρα δεν είναι μεγάλη για να φαίνεται εύκολα, κυρίως όταν πρέπει να συγκρίνουμε διαφορετικές ταινίες.
http://briefcase.pathfinder.gr/download/590888
(πάντως έχει ενδιαφέρον που φαίνεται ότι οι sony-disney-fox με τόσες πατάτες και τόσο mpeg2 έχουν σε μέσο όρο καλύτερες ταινίες από την universal ....παρά την βοήθεια της MS και τον "φοβερό" vc1 codec που είχε η τελευταία από την αρχή.
Αιτία για εμένα η εμφανής ανωτερότητα του bd σαν format, που θα φαίνεται και στην πράξη περισσότερο με τον καιρό.
(ακόμα και χωρίς να ασχοληθούμε με θέματα όπως recording, pc data, ανθεκτικότητα κλπ)

Αυτά μας τα εχεις πει τουλάχιστον πενήντα φορες ( ισως και να λεω λιγες ).
Τίποτα καινούργιο δεν εχεις στο ρεπερτόριο σου;
Σαν να κόλλησε η βελονα… ας την σπρώξει καποιος.

Δεν είναι κακή ιδέα αυτό !
Πόσο νόημα έχει όμως , όταν ξέρουμε εξ αρχής ότι το Hd-dvd δεν μπορεί να βγάλει καλύτερη ποιότητα από το ΒD...
(λόγω χαμηλότερων specs ,κάθε ταινία του γίνεται εύκολα copy-paste σε blu-ray και τότε θα δείχνει και εκεί ακριβώς το ίδιο.)

Θα είναι λοιπόν απλά μια σύγκριση υλοποίησης για την συγκεκριμένη , ή της ποιότητας των player.... το HD-DVD είναι καταδικασμένο.
Αυτά μας τα εχεις πει τουλάχιστον πενήντα φορες ( ισως και να λεω λιγες ).
Τίποτα καινούργιο δεν εχεις στο ρεπερτόριο σου;
Σαν να κόλλησε η βελονα… ας την σπρώξει καποιος.
Πρέπει να είναι μόνο η δεύτερη φορά που γράφω κάτι ανάλογο…. Δεν το ήξερα παλιά, και τα review μερικών ήταν τόσο υπέρ του Hd-dvd που τα είχα πιστέψει και εγώ σε ένα βαθμό.

Last edited:

Τέτοιους είδους συγκρίσεις εχουν ενδιαφέρον όταν για τον ιδιο τιτλο χρησιμοποιείται διαφορετική κωδικοποίηση.
Στο Prestige ( οπου και γινετε λογος ) στις δυο version που ειχα πριν αρκετο καιρο( BD- HDDVD) ειχαν και τα δυο ιδια encoding ανεξάρτητα εάν σε ολο το Internet αναφέρεται πως το ένα είναι VC1 και το αλλο h264.
Επειδή εχει περασει αρκετος καιρος από τοτε που τεσταρα αυτές τις δυο version δεν θυμαμαι εάν τελικα ειναι και οι δυο vc1 η h264 αλλα το σίγουρο είναι πως ειχαν απολύτως την ιδια ποιότητα.
Πανω σε αυτό Δημητρη και επειδή εχεις και τις δυο version μπορείς να τσεκάρεις τι κωδικοποίηση φοράει το καθενα;
Όχι τιποτα άλλο αλλα μου ειχε κανει μεγάλη εντύπωση που παντου γράφουν πως πρόκειται για διαφορετικα transfer
( βρε μπας και επεσα στην περίπτωση)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Πρέπει να είναι μόνο η δεύτερη φορά που γράφω κάτι ανάλογο….

Με την έλευση του νεου έτους άρχισες να παραμυθιάζεις και τον εαυτό σου;:flipout:

Να σου πω αυτό είναι προτιμότερο.