Το DVD και τα Μυστικά του

Re: Η πρώτη...μηνυση για την μη υποστήριξη BD profile!!!!!

στα 37 ιντσάκια, απο τα 3 μετρα, βλέπεις διαφορά αναμεσα σε dvd και 1080, αλλά είναι οριακά αισθητή. ΣΤις 42 ειναι σαφής, αλλά δεν μοιάζει απαραίτητη. Στις 50 και πάνω, την "ακους" κανονικά.
Αν βάλεις video ή μέτριο Divx θα είναι οριακά , ή θα δείς μεγάλη διαφορά από την ίδια απόσταση?

Εγώ την έχω και για οθόνη pc-ps3 ταυτόχρονα και είναι μάλλον λίγο πιο κοντά από 2 μέτρα, ενώ οι διαφορές είναι απλά τεράστιες.

Απάντηση: Η πρώτη...μηνυση για την μη υποστήριξη BD profile!!!!!

Εχει γούστο να θεωρείς το dvix το ιδιο πράγμα με το vhs;
Μα καλά δεν έχεις δει ποτέ video στην ζωή σου;

Βρε μπας και είσαι γεννηθείς του 1990;

και είναι μάλλον λίγο πιο κοντά από 2 μέτρα

Αν κολλήσεις την μύτη σου βλέπεις διαφορά και αναμεσα στα 1080i - 1080p αλλα εμεις μιλάμε για συμβατικές αποστάσεις θέασης.

Η γωνία θέασης στις 80 ιντσες στα 5 μετρα ειναι η ιδια με τις 37 ιντσες στα 1.8 μετρα.... αρα συμφωνείς οτι χρειάζεσαι είτε να παρεις αγκαλιά την 37ρα είτε προτζεκτορας 80 ιντσών για να δεις διαφορά.

Εγω για του '92 τον κάνω.

Re: Απάντηση: Η πρώτη...μηνυση για την μη υποστήριξη BD profile!!!!!

Εχει γούστο να θεωρείς το dvix το ιδιο πράγμα με το vhs;
Μα καλά δεν έχεις δει ποτέ video στην ζωή σου;

Βρε μπας και είσαι γεννηθείς του 1990;
Και τα 2 είναι χειρότερα από το dvd οπότε μας κάνουν ... δοκιμάστε το γιατί μάλλον έχετε πολύ μακριά την οθόνη και δεν θα βλέπετε διαφορά σε τίποτα.

Κάθε μέγεθος οθόνης έχει διαφορετική ιδανική απόσταση θέασης , και όταν είσαι εκεί βλέπεις τεράστια βελτίωση στο 1080p ... τώρα εσείς δεν ξέρω τι ακριβώς κάνετε οπότε δείτε το , τα πράγματα έχουν αλλάξει από τις εποχές που είχαμε μια μικρή crt στα 5 μέτρα.

Last edited:

Εγώ λέω να πάρεις ένα ps3 ... έχει games για όλες τις ηλικίες και θα βλέπεις ταινίες χωρίς αγωνία για τα επόμενα profile. ;)

Εγώ λέω να πάρεις ένα ps3 ... έχει games για όλες τις ηλικίες και θα βλέπεις ταινίες χωρίς αγωνία για τα επόμενα profile. ;)

Αυτή ειναι η καλύτερη λύση, αν και μεχρι να υπαρξουν στα videoclubs Blu-Ray προς ενοικιαση με την ίδια συχνότητα που κυκλοφορούν τώρα τα dvd, η ΚΑΛΥΤΕΡΗ λύση ειναι ενα HTPC με μια "γρήγορη" συνδεση στο internet για "ευνόητους" λόγους! :2thumb22sup:

Μπορεις να φτιαξεις ενα PC γι αυτη τη δουλεια με 380-450 ευρω περιπου, το οποίο θα χρησιμοποιήσεις και σε άλλα πράγματα, και να ΜΗΝ χαλασεις ακομα τα λεφτα σου να παρεις καποια standalone συσκευή... :smash:

Εγω λεω, bliz, να κάτσεις εσύ παιδί μου που εχεις ελευθερο χρόνο να παιζεις παιχνιδάκια τώρα που μπορείς, και εσυ και τα άλλα 6000000 παιδάκια που διαμόρφωσαν την αγορά HDM με βαση την παιχνιδομηχανή. Γιατί εγω δεν εχω χρόνο ουτε για κατούρημα, καθως εχω οικογένεια.

Αλλά και πριν κάνω την οικογένεια, οσο η σειρά μου επαιζε παιχνιδάκια, εγω διαβαζα λιωνοντας την...καρέκλα και οχι μόνο το παντελόνι, για να ξέρω τι να απαντήσω σε παιδάκια που μου λένε "παρε αυτό και οχι εκείνο γιατί αυτό ειναι καλύτερο." Και ξέρω τετοιες απαντήσεις, για καθε τομέα της επιστήμης. Αυτό ειναι το καλύτερο απ' όλα - ουτε γιατρός δεν με βάζει κάτω. Θα σε συμβουλευα, λοιπόν, σχεδόν πατρικά, να σταματήσεις να ασχολείσαι με τα PS και να δεις και λίγο τον κόσμο γύρω σου. Οσο για το HD γενικά, μην μου λες τι και πως, γιατι εγω ειχα υπολογιστή με 1280*512 αναλυση το 1992 με 262.000 χρώματα και απο τότε ξερω τι εστί βερύκοκο. Αν τωρα εσυ τα βλέπεις και χαζευεις, this is not the case for me.

Επίσης, με τα 350 ευρά που μου λες, παιρνω ενα Combo που θα διαβαζει και HD DVD αλλά και BluRay και το ριχνω στον υπολογιστή μου, και εκει να δεις ποσα παραπάνω πραγματάκια μπορεί να κάνει.... ασε που μου μένουν και τρελά ρέστα να κανω και μια αναβαθμισουλα στην μνήμη και ισως και σε κανα δίσκο, μια και κυρίως βλέπω HD DLD,(mkv) που ειναι και το καλύτερο φορμάτ καθ' οτι τελείως futureproof.....

Επίσης, με τα 350 ευρά που μου λες, παιρνω ενα Combo που θα διαβαζει και HD DVD αλλά και BluRay και το ριχνω στον υπολογιστή μου, και εκει να δεις ποσα παραπάνω πραγματάκια μπορεί να κάνει.... ασε που μου μένουν και τρελά ρέστα να κανω και μια αναβαθμισουλα στην μνήμη και ισως και σε κανα δίσκο, μια και κυρίως βλέπω HD DLD,(mkv) που ειναι και το καλύτερο φορμάτ καθ' οτι τελείως futureproof.....

Πολλα λες.

200 εχει το reader για ολα....

με τοσα λεφτα που υπολογιζεις παιρνεις και BD burner που θα το αγορασεις ετσι κι αλλιως καποια στιγμη αν εχεις PS3.....

Αρα σαφεστατα το ROM ειναι η καλυτερη λυση αν οχι τωρα στο αμεσο μελλον.

Και ασε τους αλλους να αγοραζουν παιχνιδομηχανες.

Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

ερωτηση...

υπαρχει κανεις που να ειδε μπλου ρει / hd dvd

και απογοητευτηκε? η δε βρηκε διαφορες ακομα και απο το upscale στα dvd?

(και χωρις προβολεα)

Kοιταξε

Εαν εχεις TV μικρότερη από 40 ιντσες (οπως εγώ) τότε τουλάχιστον σε BR ταινιές που ειναι κωδικοποιημένες με MPEG-2 (οι παλαιότερες) η διαφορά είναι ελάχιστη. Εχω ξανααναφέρει οτι εκανα το γνωστό blind test με αναπαραγωγή ιδιας ταινιας από το PS3 σε BR και από το Pioneer Dv-696 σε DVD και από τα 10 ατομα που ήταν παρόντες μονο 3 κατάλαβαν την διαφορά..

Βεβαια όσο οι ιντσες ανεβαινουν οι διαφορές είναι οφθαλμοφανείς..

Αλλά είμαστε στην αρχή ακομα.. και ξερεις κάτι ? Οταν πηγαίνω στο Fnac ή ψαχνω στα Internetομάγαζα και βλέπω τις 200-300 BR ταινιες (απο τις οποιες ελάχιστες έχουν υπότιτλους) χαμογελάω και φεύγω..

Εχουμε πολύ δρόμο ακομα.. Οσο και εαν δεν θέλουμε να δουμε το αυτονοητο , ο μεγάλος αντίπαλος του νέου φορμάτ είναι ... το παλαιό

Και βέβαια κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να σκέφτεται ο Billάκος στην γωνία (τώρα που θα βγεί και στην σύνταξη θα έχει πολύ χρόνο για να καταστρώνει σχέδια :flipout:)

Χμ... HD Xvid παίζει; HD MKV με x.264 παίζει; Πόσες ταινίες χωράνε στον σκληρό δίσκο του; Πόσο αναβαθμίσιμη είναι η εσωτερική χωρητικότητά του; Πόσοι γράφουν λογισμικό για αυτό; (προφανώς δεν εννοώ παιχνίδια ή "χακιές"..)

Όντως, έχει και κάποια λειτουργικότητα media player / center αλλά θα έλεγα ότι απέχει έτη φωτός από ένα HTPC.

+1000

Ας όψετε η μ****κία του κατασκευαστή του....

Απάντηση: Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Και βέβαια κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να σκέφτεται ο Billάκος στην γωνία (τώρα που θα βγεί και στην σύνταξη θα έχει πολύ χρόνο για να καταστρώνει σχέδια :flipout:)

για να παρει κανενα φραγκο απο την συνταξη και να εξαγορασει την Yahoo το εκανε,ασε που δεν κοιμαται τα βραδια τωρα που του την απεριψαν.
αλλα θα κανει λενε προσφορα στους μετοχους....ξερετε τωρα ...θα γραφτει στα ΚΑΠΗ....θα τους κερασει κανενα καφεδακι.....:flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η πρώτη...μηνυση για την μη υποστήριξη BD profile!!!!!

Εννοείται! Κάνουν καλό στα μάτια!

Έχεις δει ποτέ κουνέλι με γυαλιά; :flipout::flipout:

εχω δει χιονανθρωπο με καροτο και γυαλια:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η πρώτη...μηνυση για την μη υποστήριξη BD profile!!!!!

Εννοείται! Κάνουν καλό στα μάτια!

Έχεις δει ποτέ κουνέλι με γυαλιά; :flipout::flipout:
εχω δει χιονανθρωπο με καροτο και γυαλια:flipout:
χαχαχαχαχα
:flipout::flipout::flipout:
Εχω πέσει από τα γέλια

Δεν θα έχουν pip , extras ή κάποια άλλη σαχλαμαρούλα που θα προσφέρουν τα profile, οπότε θα έχεις παράπονο .... και αντί να χαλάς τον χρόνο σου για downloading και να τρώς μόνιμα το pc στην μαπα, μπορείς να κάνεις και μια στάση να ενοικιάσεις ταινία BD.
(Είναι άλλο πράγμα ... και εγώ μόλις έβαλα dsl (250 ευρώ το modem!!!) πίστευα ότι μόνο θα κατεβάζω πλεόν, αλλά έκανα λάθος.)

ΥΓ
Και για να επιστρέψουμε στο θέμα, αφού μερικά παιδάκια δεν θέλουν να παίξουν με ps3 και παίζουν στο forum με καροτάκια και ανούσια post, το HD αξίζει ακόμα και σε μικρή TV, αν την έχεις σε σωστή απόσταση βέβαια και όχι στην άκρη του σαλονιού ... δεν είμαι ο μόνος που το εχω δει με τα μάτια μου, αλλά το βλέπω και σε άλλους.
Τα 400 ευρώ του ps3 εχουν τεράστιο value , θα μείνει για πολλά χρόνια , και όσοι έχουν νοοτροπία να μην γουστάρουν τις κονσόλες αν το πιάσουν στα χέρια τους θα αλλάξουν γνώμη... είναι πανέμορφο και θα βρεί θέση ακόμα και στα σαλόνια των πιο elite , hi-end , xaifai videofilon.

Last edited:

Δεν θα έχουν pip , extras ή κάποια άλλη σαχλαμαρούλα που θα προσφέρουν τα profile, οπότε θα έχεις παράπονο ....

ΧΑΧΑΧΑΧΑ... Εισαι Θεος! :worshippy:
Προφανως δε ξερεις τι σου γινεται...!!!
...Ακους εκει το software του PC δε θα προσφερει τα νεα προφιλ...
Σε διαβαζω μηνες τωρα και η αγνοια σου στα PC πλεον με κανει και πεθενω στα γελια!!... Ευχαριστω!

Οντως παρε PS3 οχι γιατι ειναι καλυτερο... απλα γιατι μεχρι εκει μπορεις...! :award: