Το DVD και τα Μυστικά του

Re: PIP στα BluRay δισκάκια στο PS3 με firmware update !

Pip και αηδιες...
Ας ενσωματωσουν δυνατοτητες για .mkv,divx,xvid avi αρχεια που να παιζουν
κατευθειαν στο μηχαναμα και να αφησουν τα αλλα...:rifle:

Re: PIP στα BluRay δισκάκια στο PS3 με firmware update !

Pip και αηδιες...
+1000 :guitarist:

Απάντηση: Re: PIP στα BluRay δισκάκια στο PS3 με firmware update !

Pip και αηδιες...
Μα αυτό γίνεται ήδη με την προσθήκη των LINUXη κάνω λάθος?

Re: Απάντηση: Re: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Και αυτά τα περιθώρια τα αποδίδεις στη συμπίεση;

Υ.Γ. Το θέμα της ευκολίας καλύτερα άσ' το. Το Blu-ray είναι ιδιαίτερα στριφνό στον προγραμματισμό του και απαιτεί πολλαπλάσιες γραμμές κώδικα από το HD DVD. Για αυτό υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις στο φόρτωμα των BD. Πολλά μπορεί να είναι το Blu-ray, εύκολο πάντως δεν είναι.

Συγνώμη που επεμβαίνω.. περστικός ήμουνα και "ακουσα" την συζήτησή σας.

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η έκφραση "πολλαπλάσιες" γραμμές κώδικα. Απλά μιλάς μεταφορικά η το ενοείς αυτό που λές φίλε μου?

Μάλον κάποιο λάθος κάνεις.. Και δεν θα προσπαθήσω να το εξηγήσω επιστημονικά η τεχνικά, διότι δεν νομίζω να υπάρξει συννενόηση.

Απλά αναρωτιέμε και διόρθωσέ με εάν κάνω κάπου λάθος.

Γιατί για παράδειγμα το PS3 διαβάζει μια χαρά και με πολλαπλάσια ταχύτητα τα απλά DVD's (bluray format)?.. Εξηγώ τί είναι αυτό γιατί ίσως να μην το γνωρίζεις.

Η Sony στις hd cameras της έχει ένα λογισμικό που το ονομάζει onetouch disk burning. Όταν λοιπόν συνδέσουμε την κάμερα επάνω (έχει γράψει στον δίσκο της 1440χ1080 ανάλυση βίντεο με τις ρυθμίσεις για την ποιο δυνατή ποιότητα) τρέχει με autorun το λογισμικό και με όντος ένα απλό κλίκ κάνει αντιγραφή όλα τα αρχεία της κάμερας σε ενα η και περισσότερα δισκάκια.

Το consruction και το format ενοείτε είναι ίδιο ακριβώς με το bluray και το PS3 το καταλαβαίνει ως bluray disk. ΦΟρτόνει με 2πλάσια και ίσως 3πλάσια ταχύτητα το συγκεκριμένο dual layer dvd9 δισκάκι.

Αυτό πως εξηγείτε?

Απλά μια απορία που θα ήθελα να μου λύσεις διότι βλεπω πως είσαι διαχειριστής που μάλον σημαίνει και γνώστης στην συγκεκριμένη κατηγορία?

Ευχαριστώ
φιλικά
ένας παλιός σας συμφορουμίτης :)

Απάντηση: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Καλή σου μέρα φίλε nectons και καλώς μας ήρθες!

Δυστυχώς, για το παραπάνω σχόλιο δεν έχω ιδία πείρα, μόνο το διάβασμα άλλων πηγών. Πάντως, αν καταλαβαίνω καλά, το θέμα δεν έχει σχέση με την ταχύτητα ανάγνωσης, αλλά με τη γλώσσα με την οποία προγραμματίζονται τα μενού και τα extras των Blu-ray, η οποία είναι πολύ πιο απαιτητική σε γραμμές κώδικα από την αντίστοιχη των hd dvd. Συγκεκριμένα, όταν η Paramount ανακοίνωσε την αποκλειστική υποστήριξή της στο HD DVD, ο Alan Bell (Chief technology officer) δήλωσε:

“With [HD DVD’s] HDi, you can do a lot of things with a couple of lines of code. But when you’re working with [Blu-ray’s] BD-Java, a simple menu command can mean hundreds of lines of code. It’s much more complicated to work with.”
και επιπλέον:
“You don’t have different profiles or a lot of optional features as you do with Blu-ray,” he said. “It’s just a very straightforward spec. We found that we were doing all of our development work on HD DVD and then trying to port it over to Blu-ray, where you weren’t sure if every feature was going to work on every player, so you had to test it against all the different players. All of that goes into the cost delta for the studio.”

Ελπίζω να το ξεκαθάρισα.

Υ.Γ. Είναι χρήσιμο, αλλά όχι απαραίτητο να έχει ένας διαχειριστής γνώσεις για την κατηγορία που διαχειρίζεται. Εν προκειμένω, πάντως, εγώ είμαι διαχειριστής στην AVClub Cafe (aka Εκτός Θέματος). ;)

Last edited:
Re: Απάντηση: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Ρε παιδιά, νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος φίλος του HD DVD στην Ελλάδα! Να 'στε καλά! :ernaehrung004:

Μπάμπη, τα ακούς; -bye-

Δεν είσαι ο μόνος είναι και η Microsoft και ένα σωρό studio παραγωγής, ενώ αρχικά έδειξε να χάνει έδαφος, σιγά-σιγά ανακτά την κορυφή.

Re: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Δεν μπορείς να πας στην κορυφή με ένα άθλιο format ,μόνο επειδή σκας χρήμα για να αγοράσεις αποκλειστικότητες και να δώσεις φτηνότερα player....
Απλά να επιβιώσουν προσπαθούν.

Αν μπορούσαν να πάνε στην κορυφή, θα ήταν πολύ άσχημα νέα για τους καταναλωτές, αφού θα σήμαινε ότι είναι κυριολεκτικά έρμαιο αυτών των τακτικών.

ΥΓ
Το θέμα με τις γραμμές κώδικα που λέτε, δεν αλλάζει το γεγονός ότι μπορεί ο καθένας ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ να πάρει την καλυτερότατη σε ποιότητα HD DVD ταινία και να την κάνει BD ή και HD VMW...
(Ετσι μπορεί να καταλάβει ο κάθε άσχετος, τουλάχιστον ποιο ΔΕΝ είναι το καλύτερο format)

Last edited:

"Αθλιο" format; Εισαι σιγουρος οτι δεν εχεις μετοχες στο "Μπλε" στρατοπεδο;
Αν οχι, τσαμπα και αδικα εκτιθεσαι...

Είναι χειρότερο ακόμα και από το πιο φτηνό HD-VMD... λάθος κάνω ?
Μόνο αν είσαι οπαδός του bill gates και έχεις συνδέσει την ζωή σου με την MS, θα μπορούσες να ήσουν ικανοποιημένος ή και να το θεωρείς καλύτερο.

Οταν διαλέγουμε format που θα μας ακολουθήσει για 10 χρόνια πρέπει να κοιτάμε για το καλύτερο, και μόνο για τρομερά σημαντικό λόγο συμβιβαζόμαστε... αυτοί έβγαλαν το 3ο, και σίγουρα αν ήταν και άλλος στο παιχνίδι θα ήταν 4οι... το format τους είναι αντικειμενικά άθλιο και πάνε για αρπαχτή.
(ή μήπως είναι 4οι τελικά ? ... γιατί και οι κινέζοι έχουν ανακοινώσει καλύτερο)

Last edited:

5οι! Πώς μπορείς να ξεχνάς το Betamax;

Αλήθεια, ήρθες στην έκθεση; Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να μου απαντήσεις σε αυτό που σε ρώτησα παραπάνω...

ΥΓ
Το θέμα με τις γραμμές κώδικα που λέτε, δεν αλλάζει το γεγονός ότι μπορεί ο καθένας ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ να πάρει την καλυτερότατη σε ποιότητα HD DVD ταινία και να την κάνει BD ή και HD VMW...
(Ετσι μπορεί να καταλάβει ο κάθε άσχετος, τουλάχιστον ποιο ΔΕΝ είναι το καλύτερο format)

Επίσης, εγώ σε είχα ρωτήσει παλιότερα, αυτό το δισκάκι BD που λες ότι θα έχεις γράψει με την ταινία από το HD DVD, σε πιο BluRay player θα το δεις..

Ακόμα περιμένω απάντηση..

Περιμενε Δημητρη...παω στοιχημα οτι δεν εχει δει ποτε ταινια HD-DVD!!

Οι ταινίες έχουν πολύ καλή ποιότητα, και φαίνεται το vc1 μπορεί να αποδώσει καλύτερα με περιορισμένο bandwidth, σε σχέση με τα υπόλοιπα.
(Την MS την ενδιαφέρει και το promotion στον codec της και internet downloading γιαυτό το έφτιαξε με τέτοιες προδιαγραφές και θέλει το πιο περιοριστικό disc format ... εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνήσουμε)

ΥΓ
Και παιδιά, ΟΛΕΣ τις ταινίες HD-DVD μπορείς να τις κάνεις copy-paste σε BD χωρίς κόπο και μείωση ποιότητας ... το έχω πει 3-4 φορές.
Όποιος περιμένει να δει ταινίες HD-DVD και νομίζει ότι έτσι θα βγάλει συμπέρασμα για να βγει να λέει ότι είναι ανώτερο το συγκεκριμένο format, ή είναι τελείως άσχετος ή θέλει να μας δουλέψει.

Last edited:
Re: Απάντηση: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Ο Blizard εχει την μανια να κανει το ασπρο μαυρο. Και την υπερκονσολα (το PS3) την ειδαμε τι κανει. Μας ειχαν ζαλισει χρονια ολοκληρα ποσο ανωτερη ειναι αλλα οταν βγηκαν τα πρωτα παιχνιδια τα οποια ηταν χειροτερα απο τις εκδοσεις για ΧΒΟΧ το παραμυθι πεθανε.