Το DVD και τα Μυστικά του

Re: HD VMD - Το νέο HD φορμά

θα παω να παρω ενα twingo θα του βαλω απανω μοτερ απο Μ3 και θα ειμαι πιο γρηγορος και πιο αξιοπιστος απο Μ3!!

μα γιατι γελατε???
στα ''χαρτια'' θα ειμαι πιο γρηγορος λογο λιγοτερου βαρους..!!

την ειπα την μ@λ@κι@ μου παλι!! ή μηπως οχι??

οποιος καταλαβε,καταλαβε..

Last edited:
Re: Απάντηση: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Εσύ βρίζεις το άλλο στρατόπεδο με ένα manual στο χέρι,χωρίς ιδία άποψη και κοντεύεις να γίνεις γραφικός.
Μη μας υποτιμάς όλους έτσι.Δεν ανακάλυψες εσύ ξαφνικά την τεχνολογία..
Να το δούμε και στην πράξη ...

Εσύ γνωρίζεις τα πλεονεκτήματα που θα έχει το bandwidth και o όγκος του BD στο μέλλον , σε διάφορες εφαρμογές εικόνας και όχι μόνο?
(από κάμερες - recorders - ευκολία παραγωγής , έως και αποθήκευση δεδομένων)

Γνωρίζεις την σημασία που έχει η κωδικοποίηση της ταινίας και οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχουμε στην αρχή με την χρήση mpeg2 , και avc - vc1, σε συνδυασμό με την εμπειρία και βοήθεια της MS σε αυτό το τομέα ?

Eχεις επιχειρήματα γιατί αξίζει να φάμε στην μάπα όλα τα μειονεκτήματα του HD-DVD για πολλά χρόνια στην ζωή μας?
Αν δεν θές ή δεν μπορείς να απαντήσεις σε όλα αυτά, μάλλον μιλάμε για άλλα πράγματα.

Α, μάλιστα. Να υποθέσω, λοιπόν, ότι έχεις δει ό,τι καλύτερο έχει βγει και στα δύο format και διαπιστώνεις προβλήματα, τα οποία οφείλονται αποκλειστικά στη συμπίεση;
Καμιά σχέση… απλά πρόσεξε αυτό το απλό που λέω και δες αν είναι λάθος.
«με το χρόνο, όλο και καλύτερο αποτέλεσμα με λιγότερη δυσκολία θα πετυχαίνουν στον ίδιο όγκο/bitrate, σωστά ?»

Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε το ισχύει και το συμπέρασμα… το AVC/50 είναι πολύ νέο και έχει πολύ μέλλον ακόμα, πολύ περισσότερο από τα άλλα.
(δεν μπορώ να ξέρω πόσα από τα προβλήματα έχουν σχέση με συμπίεση, αλλά δεν αμφιβάλει κανείς ότι είναι σοβαρός παράγοντας στην τελική εικόνα)

Last edited:

ΥΓ
Εδώ έχουμε ένα νέο format που βγαίνει, και μερικοί κάθονται και ασχολούνται με το ποιός έχει το Pirates δηλαδή !!!

ναι αλλα σου μιλανε ατομα τα οποια εχουν δει με τα ματια τους!
εσυ φιλε μου salomon, εεε.. sorry blizard ήθελα να πω, δινεις λινκς ολη την ωρα με αποψεις αλλων!

μα γιατι εισαι τοσο φανατικος?

εξηγησε μου με την δικια σου αποψη και ισως με πεισεις!

Απάντηση: Re: Απάντηση: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Να το δούμε και στην πράξη ...

Εσύ γνωρίζεις τα πλεονεκτήματα που θα έχει το bandwidth και o όγκος του BD στο μέλλον , σε διάφορες εφαρμογές εικόνας και όχι μόνο?
(από κάμερες - recorders - ευκολία παραγωγής , έως και αποθήκευση δεδομένων)

Γνωρίζεις την σημασία που έχει η κωδικοποίηση της ταινίας και οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχουμε στην αρχή με την χρήση mpeg2 , και avc - vc1, σε συνδυασμό με την εμπειρία και βοήθεια της MS σε αυτό το τομέα ?

Eχεις επιχειρήματα γιατί αξίζει να φάμε στην μάπα όλα τα μειονεκτήματα του HD-DVD για πολλά χρόνια στην ζωή μας?
Αν δεν θές ή δεν μπορείς να απαντήσεις σε όλα αυτά, μάλλον μιλάμε για άλλα πράγματα.

ΓΥ
Εδώ έχουμε ένα νέο format που βγαίνει, και μερικοί κάθονται και ασχολούνται με το ποιός έχει το Pirates δηλαδή !!![/
Ακριβώς !

Εσύ δηλαδή..:afro:

Απάντηση: Re: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Δημήτρη, θεωρώ ότι όποιος μπαίνει στο avclub, το κάνει για να μάθει κάτι παραπάνω. Δεν θέλω να μένουν καταγεγραμμένες τέτοιες αντιλήψεις χωρίς αντίλογο, ώστε οι ανυποψίαστοι να μένουν με μονόπλευρες εντυπώσεις.

Διαβάζοντας το παραπάνω σου μήνυμα μου ρθε κατι σαν αυτο που λενε , Deja Vu.
Και επειδή στο παρελθόν εχω γραψει το ιδιο, περνωντας την ιδια φαση , σε συμβουλεύω να ακολουθήσεις την συμβουλή του Δημήτρη.

Άστο φιλε μου … ακρη δεν βγάζεις

Oσοι δεν έχουν επιχειρήματα και θέλουν να περάσουν το δικό τους αυτό λένε...

Ο lepton είναι πολύ σωστός εδώ ... καλά θα κάνει να απαντάει επί της ουσίας αν δει κάτι λάθος ώστε να μην μείνει η λάθος πληροφόρηση στο forum.
Αν το αγνοήσει και αρχίσει την τακτική επιθέσεων κλπ, μπορεί να καταφέρει πιο καλά το σκοπό, αλλά θα ήταν ξεφτίλα.
μα γιατι εισαι τοσο φανατικος?

εξηγησε μου με την δικια σου αποψη και ισως με πεισεις!
Ας πούμε ότι θές να κάνεις 10 χρόνια συμβόλαιο με ένα παίκτη ... θα κοίταγες την ηλικία που έχουν βρε φίλε, ή μόνο οτι έχεις δεί με τα μάτια σου πέρσι στο γήπεδο ???
θα αγόραζες έναν 37αρι επειδή σήμερα είναι ελάχιστα πιο φτηνός από έναν 18αρι με τεράστιες δυνατότητες?

Έχουμε κάτι ανάλογο εδώ.... ένα κατώτερο format που για συγκεκριμένους απλούς λόγους έχει βγάλει αρκετά καλές ταινίες, απέναντι σε 2 ανώτερα.
Το μόνο που κοιτάνε όμως μερικοί είναι αν κάποια ταινία έχει βγει χειρότερη στο BD, και αν έχω πετάξει τα λεφτά μου για να δω αυτές που υπάρχουν στο HD-DVD.

ΥΓ
Δεν είναι φανατισμός, απλή λογική είναι για εμένα, που επαναλαμβάνεται ελπίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να την αγνοούν για πολύ.

Last edited:

Παιδιά, μην το διαλύσουμε εντελώς το thread. Άλλο η επιμονή σε μία άποψη και άλλο οι προσβολές.

Καμιά σχέση… απλά πρόσεξε αυτό το απλό που λέω και δες αν είναι λάθος.
«με το χρόνο, όλο και καλύτερο αποτέλεσμα με λιγότερη δυσκολία θα πετυχαίνουν στον ίδιο όγκο/bitrate, σωστά ?»

Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε το ισχύει και το συμπέρασμα… το AVC/50 είναι πολύ νέο και έχει πολύ μέλλον ακόμα, πολύ περισσότερο από τα άλλα.
(δεν μπορώ να ξέρω πόσα από τα προβλήματα έχουν σχέση με συμπίεση, αλλά δεν αμφιβάλει κανείς ότι είναι σοβαρός παράγοντας στην τελική εικόνα)

Εκεί λοιπόν είναι που κάνεις λάθος. Τα artifacts λόγω συμπίεσης που βλέπαμε στο DVD είναι πλέον ελάχιστα στα HD. Όχι ανύπαρκτα, βέβαια, αλλά αυτό έχει να κάνει με την προσοχή που δίνεται στο transfer, όχι με τον διαθέσιμο όγκο ή bitrate. Αυτό επιβεβαιώνουν χρήστες και reviewer, όπως ο Snyder στο άρθρο που σε παρέπεμψα.
Καλύτερη εικόνα μπορούμε να δούμε μόνο αν:
α) αυξηθεί η ανάλυση, π.χ. 3840x2160,
β) αυξηθεί το βάθος χρώματος και
γ) αυξηθεί το frame rate, πχ. 60fps.

Ε, κανένα από το δύο (ή τρία) format δεν καλύπτει τα (α) και (β), ενώ για το (γ) το πρόβλημα έχει να κάνει με το φιλμ!
Άρα, ήδη βλέπουμε HD σε ένα επίπεδο τουλάχιστον 95% των δυνατοτήτων του. Ε, το (όποιο) υπόλοιπο δεν πρόκειται να "κοστίσει" σε χώρο ή bitrate.

Ας πούμε ότι θές να κάνεις 10 χρόνια συμβόλαιο με ένα παίκτη ... θα κοίταγες την ηλικία τους βρε φίλε ή μόνο τι έχεις δεί με τα μάτια σου πέρσι στο γήπεδο ???
θα αγόραζες έναν 37αρι επειδή σήμερα είναι ελάχιστα πιο φτηνός από έναν 18αρι με τεράστιες δυνατότητες?

Έχουμε κάτι ανάλογο εδώ.... ένα κατώτερο format που για συγκεκριμένους απλούς λόγους έχει βγάλει αρκετά καλές ταινίες, απέναντι σε 2 ανώτερα.
Το μόνο που κοιτάνε όμως μερικοί είναι αν η μια ταινία έχει βγει χειρότερη στο BD, και αν έχω πετάξει τα λεφτά μου για να δω όλες τις ταινίες που υπάρχουν στο HD-DVD.

ΥΓ
Δεν είναι φανατισμός, απλή λογική είναι για εμένα, που επαναλαμβάνεται ελπίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να την αγνοούν για πολύ.

καλο το παραδειγμα σου!

αλλα εγω ξερεις τι θα εκανα?θα αγοραζα τον 37αρι που με την εμπειρια του θα μου εφερνε το πρωταθλημα σημερα!

δεν ειμαι υπερ κανενος δισκου, ειμαι υπερ του σινεμα και της ταινιας!και στο σπιτι αλλα και στο cinema!

Last edited:

Καλύτερη εικόνα μπορούμε να δούμε μόνο αν:
α) αυξηθεί η ανάλυση, π.χ. 3840x2160,
β) αυξηθεί το βάθος χρώματος και
γ) αυξηθεί το frame rate, πχ. 60fps.

Ε, κανένα από το δύο (ή τρία) format δεν καλύπτει τα (α) και (β), ενώ για το (γ) το πρόβλημα έχει να κάνει με το φιλμ!
Άρα, ήδη βλέπουμε HD σε ένα επίπεδο τουλάχιστον 95% των δυνατοτήτων του. Ε, το (όποιο) υπόλοιπο δεν πρόκειται να "κοστίσει" σε χώρο ή bitrate.

Ετσι...:2thumb22sup:

Σε όλα τα reviews λένε για προβλήματα βρε παιδιά, και λίγα τα αποδίδουν μόνο στην πηγή...
(ακόμα και όταν δεν είναι καλή, το αποτέλεσμα μετά την συμπίεση είναι ακόμα χειρότερο.)
καλο το παραδειγμα σου!

αλλα εγω ξερεις τι θα εκανα?θα αγοραζα τον 37αρι που με την εμπειρια του θα μου εφερνε το πρωταθλημα σημερα!

δεν ειμαι υπερ κανενος δισκου, ειμαι υπερ του σινεμα και της ταινιας!και στο σπιτι αλλα και στο cinema!
Οκ... έτσι συνεννοηθήκαμε.
Δεν μπορώ να πω τίποτα σε όσους αγαπάνε το cinema και θέλουν τα πάντα σήμερα.
(μόνο μην γίνει καμιά στραβή και επικρατήσει το Hd-dvd τελικά, γιατί αυτοί θα το μετανιώσουν περισσότερο)

Last edited:

Μια απλή ερώτηση blizard και απάντησε σε παρακαλώ με ένα ναι ή όχι:

Έχεις δει τις ίδιες ταινίες και από τα δυο φορμά (για να έχεις και το σωστό μέτρο σύγκρισης) σε τηλεόραση ή προβολέα που να δίνει 1080p;

Αν ναι, πάσο.
Αν όχι, έχεις πρόβλημα.

Σε όλα τα reviews λένε για προβλήματα βρε παιδιά, και λίγα τα αποδίδουν μόνο στην πηγή...
(ακόμα και όταν δεν είναι καλή, το αποτέλεσμα μετά την συμπίεση είναι ακόμα χειρότερο.)

Μα δεν θα κρίνεις από τα προβληματικά δισκάκια. Άτσαλα transfer έχουν και οι δύο πλευρές. Εσύ είπες ότι υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια βελτίωσης, τα οποία απαιτούν χώρο και bitrate. Για να το αποδείξεις αυτό, πρέπει να πάρεις τα καλύτερα δισκάκια που έχουν βγει μέχρι τώρα και να διαπιστώσεις σημαντικά προβλήματα σε αυτά! Είσαι σε θέση να το κάνεις αυτό, ή να βρεις αναφορά σε κάποιον που να το έκανε;

Μια απλή ερώτηση blizard και απάντησε σε παρακαλώ με ένα ναι ή όχι:

Έχεις δει τις ίδιες ταινίες και από τα δυο φορμά (για να έχεις και το σωστό μέτρο σύγκρισης) σε τηλεόραση ή προβολέα που να δίνει 1080p;

Αν ναι, πάσο.
Αν όχι, έχεις πρόβλημα.
Περιμένεις να έχω δει όλες τις ταινίες , και μετά να τολμάω να βγω σε ένα forum ή περιοδικο πχ για να κάνω προπαγάνδα για να επιβάλω αυτό που λέω εγώ?

Θα ήμουν πολύ σεμνός και προσεκτικός τότε φίλε, για να μην με περάσουν για κανένα λαμόγιο ή φανατικό.
Αυτά που λέω τώρα είναι απλά γεγονότα και στοιχεία που τα καταλαβαίνει ο καθένας , αποδεικνύονται εύκολα , και γιαυτό τολμάω να τα στηρίζω επίμονα μέχρι να μπορέσει κάποιος στην πράξη να τα αμφισβητήσει.

Για να το αποδείξεις αυτό, πρέπει να πάρεις τα καλύτερα δισκάκια που έχουν βγει μέχρι τώρα και να διαπιστώσεις σημαντικά προβλήματα σε αυτά! Είσαι σε θέση να το κάνεις αυτό, ή να βρεις αναφορά σε κάποιον που να το έκανε;
Aκόμα και να είχαμε φτάσει στο top, υπάρχει το θέμα ευκολίας που είπα... το bitrate σε βοηθάει εδώ.
(και δεν πιστεύω ότι έχουμε φτάσει εκεί... έχω δει top BD ταινίες , αλλά και από ότι διαβάζω βρίσκουν προβληματάκια και διαφορές λόγο συμπίεσης… ακόμα και γενικές διαφορές στην καθαρότητα που δίνει ο κάθε codec)

Last edited:

Aκόμα και να έχουμε φτάσει στο top, υπάρχει το θέμα ευκολίας που είπα.
(και δεν πιστέυω ότι έχουμε φτάσει στο τέλειο... έχω δει top BD ταινίες και παρότι είναι καλές, υπάρχουν ακόμα περιθώρια)

Και αυτά τα περιθώρια τα αποδίδεις στη συμπίεση;

Υ.Γ. Το θέμα της ευκολίας καλύτερα άσ' το. Το Blu-ray είναι ιδιαίτερα στριφνό στον προγραμματισμό του και απαιτεί πολλαπλάσιες γραμμές κώδικα από το HD DVD. Για αυτό υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις στο φόρτωμα των BD. Πολλά μπορεί να είναι το Blu-ray, εύκολο πάντως δεν είναι.

Last edited:

Το έκανα edit για να το περιγράψω λίγο καλύτερα.... δεν μπορώ να ξέρω φίλε, πως να το κάνει κάποιος αυτό ? αλλά τα πιο πολλά αποδίδονται εκεί.

Last edited:
Απάντηση: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Νομίζω ότι φτάσαμε στο τελικό σημείο.

Υπάρχουν ταινίες στο HD DVD που έχουν βαθμολογηθεί με άριστα από πολλούς reviewer. Εσύ υποστηρίζεις ότι, ακόμα και αυτές, θα μπορούσαν να έχουν γίνει ακόμα καλύτερες, και για να γίνει αυτό χρειάζεται χώρος και bitrate (και η εμπειρία που θα έρθει με τον καιρό). Πολλοί μπορεί να θεωρήσουν ότι είσαι χειρότερος και από τους αθεράπευτους hiendάδες, αλλά εγώ απλώς θα παρατηρήσω ότι το βάρος της "απόδειξης ενοχής" πέφτει σε εσένα.

Θα σε παρακαλούσα, λοιπόν, να παρακολουθήσεις το HD DVD των Transformers ή και του Troy: Director's Cut (3.5 ώρες ταινία με lossless ήχο) και να μου πεις τις παρατηρήσεις σου. Αν θεωρείς ότι ο ίδιος δεν έχεις τις γνώσεις να το κάνεις, βρες κάποια αναφορά. Δεν με πειράζει.

Νομίζω ότι, μετά από αυτά, μπορείς να καταλάβεις ότι η κατάσταση δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τόσο ξεκάθαρη όσο είχες την εντύπωση. Συμφωνείς;

Last edited:
Re: Bluray BD+ cracked

Επισήμως η Slysoft δηλώνει ότι ΔΕΝ το έχει σπάσει το BD+.

Βεβαια το πως έχουν εμφανιστεί rip BD+ ταινιών παραμένει μυστήριο το οποίο η Slysoft αρνείται να λύσει.

ΥΓ Το Inquirer είναι η γνωστή Τατιάνα του διαδικτύου.

Απάντηση: Re: Bluray BD+ cracked

Επισήμως η Slysoft δηλώνει ότι ΔΕΝ το έχει σπάσει το BD+.

Βεβαια το πως έχουν εμφανιστεί rip BD+ ταινιών παραμένει μυστήριο το οποίο η Slysoft αρνείται να λύσει.

ΥΓ Το Inquirer είναι η γνωστή Τατιάνα του διαδικτύου.

Το ρεζουμέ είναι ότι έσπασε. Τώρα το ποιος το έκανε, λίγη σημασία έχει... ;)