Το DVD και τα Μυστικά του

Απάντηση: Re: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Απο πωλησεις σε παγκοσμιο-ευρωπαικο επιπεδο πως τα πανε μεχρι στιγμης αυτα τα δυο format? (hardware/movies)

Σε πωλήσεις standalone players, η Toshiba είναι σαφώς μπροστά. Σε όλη την ιστορία του μέσου, μόνο τον περασμένο Αύγουστο (αν θυμάμαι καλά) πέρασαν μπροστά τα BR, πιθανότατα επειδή τότε ανακοινώθηκε η 3η γενιά των Toshiba. Επιπλέον, αυτή την εβδομάδα το Walmart, το Amazon και άλλα μεγάλα καταστήματα της Αμερικής δίνουν το Α2 (το αντίστοιχο με το Ε1) με 198$, οπότε αυτό αναμένεται να ενταθεί.

Τα PS3 βέβαια πουλάνε πάρα πολύ, αλλά έχουν αρκετά χαμηλό attach rate, δηλαδή λίγοι από αυτούς που το αγοράζουν το χρησιμοποιούν για ταινίες. Παράλληλα, εξακολουθεί και είναι ζημιογόνο για τη Sony.

Όσον αφορά στο software, το Blu-ray είναι αρκετά μπροστά - στην Αμερική κινείται περίπου σε διπλάσιους όγκους και οι σημαντικοί τίτλοι που βγαίνουν και στα δύο format πουλάνε περισσότερο σε BR. Δεν ξέρω τι γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Re: Απάντηση: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Αυτή τη τρομερή ταινία που θα δούμε στο HD-DVD, έχετε καταλάβει ότι μπορούμε να την κάνουμε copy-paste σε BD ή hd-vmd, και να δείξει ακριβός το ίδιο ????
(θα περισσεύει χώρος και bitrate μάλιστα)

Θέλεις να πεις ότι το κορυφαίο και πάμφθηνο BluRay player που διαφημίζεις τόσο καιρό (το PS3 ντε!) θα χαρεί να παίξει το παραπάνω δισκάκι; Αν ναι, I stand corrected. Αν όχι, να προσέχεις λίγο τι λες..

-bye-

Εκτός κι αν αποφασίσει η Sony και η παράταξη της να ρίξουν στην αγορά Player με 100 μπαίνοντας ακόμα και μέσα προκειμένου να υποστηρίξουν το BR φορμάτ .

Το θεωρώ πολύ πιθανό, άλλωστε κάτι τέτοιο είχε γίνει νομίζω με το PS2-bye-

Re: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Απο πωλησεις σε παγκοσμιο-ευρωπαικο επιπεδο πως τα πανε μεχρι στιγμης αυτα τα δυο format? (hardware/movies)

Νομιζω οτι οι πωλησεις του τελευταιου τριμηνου δειχνουν σαφως μια ταση της αγορας και καποιοι μαλον εχουν κερδισει τις τελευταιες "μαχες"...χωρις φυσικα αυτο να σημαινει οτι τελειωσε ο "πολεμος".

Υπάρχουν αυτά τα δυο sites με στατιστικά:

http://www.hddvdstats.com/index.php

και

http://www.blu-raystats.com/index.php

Αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι ακριβή.. Επίσης δεν ξέρω αν αναφέρονται σε πωλήσεις στην Αμερική ή παγκόσμια.

Απάντηση: HD VMD - Το νέο HD φορμά

Ρε παιδιά, νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος φίλος του HD DVD στην Ελλάδα! Να 'στε καλά! :ernaehrung004:

Μπάμπη, τα ακούς; -bye-

Ρε Blizard εδω εχουμε τουλαχιστον 10 ατομα που σου λενε οτι με αυτα που γραφεις εκτειθεσαι και εσυ συνεχιζεις το ιδιο βιολι.
Εκτίθομαι γιατί σας έδωσα ένα link με όλο το κόσμο να λέει ότι η BD ταινία είναι καλύτερη ?
(πρέπει να το πετάξουμε στα σκουπίδια γιατί αντιστρέφει όλη την εικόνα, έτσι ?)

Η μήπως δεν πρέπει που τονίζω να μην τα βλέπετε τόσο επιφανειακά ,και το ότι έβαλαν μια χάλια mpeg2 ταινία σε ένα δισκάκι, δεν σημαίνει ότι το format είναι χειρότερο ?

Σίγουρα σε όσους είναι τελείος άσχετοι και δεν ξέρουν τι είναι link για να πατήσουν, περνάνε αυτά που λέτε...
Στους άλλους όμως εκτίθεστε εσείς με την παράλογη άρνησή σας να δεχτείτε κάποια απλά πράγματα, ή έστω να επιχειρηματολογήσετε εναντίων τους.

Last edited:
PIP στα BluRay δισκάκια στο PS3 με firmware update !

Σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο κ τα λεγόμενα του Steve Feldstein, αντιπροέδρου της Fox, το PS3 θα μπορεί να παίξει PIP μέσω αναβάθμισης του firmware του. Γίνεται δλδ πλήρες με βάση το πρότυπο του bd, το μοναδικό που αναβαθμίζεται από τα υπάρχοντα μηχανήματα. :grinning-smiley-043

Η 1η ταινία bd με ΡΙΡ θα είναι της Fox το Sunshine.

Πηγή : http://www.tvpredictions.com/blupicture103007.htm

Blizard, εμείς τα λέμε, αλλά δεν ακούς. Το link που σου παρέθεσα, και το οποίο έχει ημερομηνία 26/10/2007, όχι περσινό, το λέει καθαρά:
"Back when they were supporting both High-Def formats, Paramount actually did what these users are demanding. They authored every movie separately for HD DVD and Blu-ray, each maximized to its format's potential. And what were the results? The same movie looked visibly identical on the bit rate maximized Blu-ray as it did on the lower bit rate HD DVD. Once again, the quality of the compression trumped other considerations regarding tech specs or bit rate."

Μήπως το παρακάτω σου θυμίζει κάτι;
"we have countless cases of agenda-driven individuals attempting to use a partial understanding of technical matters as a bludgeon in arguments supposedly "proving" the superiority of one format over the other. Anyone who's spent time browsing home theater discussion forums has suffered through an endless string of debates about how the HD DVD format "sucks" because its discs can only store 30 gb of content, while Blu-ray discs can store up to 50 gb, and therefore must be amazingly superior. Never mind that HD DVD has time and again proven capable of delivering exceptional picture and sound quality, plus copious bonus material, easily equaling even the best available on Blu-ray. (...) To some people, the actual quality presented to them is irrelevant if they don't like the sound of the specs on paper."

Re: PIP στα BluRay δισκάκια στο PS3 με firmware update !

Δηλαδη θα μπορεις να βλεπεις 2 εικονες μαζι? Και τι θα δεις απο το PS3?

Απάντηση: PIP στα BluRay δισκάκια στο PS3 με firmware update !

Δηλαδή;
Τι σημαίνει ταινία με ΡΙΡ;

Ότι μπορείς π.χ. να βλέπεις την ταινία και σε παραθυράκι κάποια extras, όπως commentary, making of κ.λπ.

Re: PIP στα BluRay δισκάκια στο PS3 με firmware update !

Και αυτο τωρα ας πουμε θεωρειται πρακτικο? Η μηπως ας πουμε θα το χρησιμοποιησει κανεις? Τεχνολογια για το τιποτα εγω το βλεπω

Ότι μπορείς π.χ. να βλέπεις την ταινία και σε παραθυράκι κάποια extras, όπως commentary, making of κ.λπ.

Ά... μάλιστα... Φοβερό !!!

Εγώ άμα δεν βλέπω ταυτόχρονα και το making of δεν μπορώ... Κάτι παθαίνω... :bang:

Ειναι τελειως ανοητο κατα την γνωμη μου να επιμενει καποιος οτι το BR προσφερει καλυτερη εικονα απο το HD-DVD και τουμπαλιν...
Ειναι σαν να λες "που εχουν καλυτερη εικονα, τα HD clips που βαλαμε στον seagate δισκο ή αυτα που βαλαμε στον western digital"?!!!
Γιατι ουσιαστικα τα νεα HD formats ειναι αποθηκευτικοι χωροι...
Τους ιδιους codecs μπορει να χρησιμοποιησουν, τις ιδιες δυνατοτητες λιγο-πολυ δινουν.
Εχει αποδειχθει οτι και τα δυο στρατοπεδα μπορουν να προσφερουν ΚΟΡΥΦΑΙΑ εικονα οπως και μετρια, αναλογως ποσο προσεκτικα εγινε το transfer..
Επισης αποδειχθηκε οτι η επιπλεον χωρητικοτητα του BR δεν εχει επιπτωση στην εικονα διοτι και με την χωρητικοτητα του HD-DVD περνουμε κορυφαια αποτελεσματα.
Τουλαχιστον στα δικα μου ματια και στα καλα displays που εχω (JVC-HD1. Pioneer Kuro 5080) νικητη μεταξυ των δυο ΔΕΝ εχω βγαλει και εχω ΟΛΟΥΣ τους τιτλους αναφορας και των δυο στρατοπεδων...