Το DVD και τα Μυστικά του

Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Δεν αφήνετε τις αστειότητες βρε παιδιά ???

Πείτε την γνώμη σας σεμνά για ότι είδατε , διαφωνήστε και με τους πάντες αν είναι , αλλά μην προσπαθείτε να περάσετε αυτά που βλέπετε εσείς σαν να ήσασταν δημοσιογράφοι προπαγανδιστικού εντύπου.
(πάντα να σέβεστε αυτόν που μπορεί να μην σας πιστεύει τυφλά και να βασίζεται περισσότερο στους άλλους ...να τον αφήνετε να μιλήσει ελευθερα και να ακουστεί σωστά στο forum ,δεν είναι προσβολή προς εσάς, και δεν αναφέρω πράγματα που έβγαλα από το μυαλό μου ή είδα μόνο εγώ στην tv μου.)

Κοιτα ρε συ.......οταν υποστηριζεις κατι τοσο σθεναρα πρεπει να εχεις μια εμπειρια.....

Εχεις ΔΕΙ εστω και μια ταινια απο αυτες που αναφερεις?

( σε HD-DVD η BR ετσι ......μη μου πεις οτι τοδες στο Star channel)

Μια σας και μία μου....
Πάντως έχεις δίκιο, πρέπει να σταματήσει αυτό και όποιος το συνεχίζει μάλλον το κάνει γιατί δεν θέλει να ακούγονται αυτά που δεν τον "συμφέρουν".

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα διευκρινίσω ότι το transformers δεν θεωρείτε γενικά το κορυφαίο όλων ,όπως άφησε λανθασμένα να εννοηθεί κάποιος , ας μην υπάρξει πρόβλημα από κανένα μας.
Πείτε τι είδατε εσείς, τα μηχανήματα που έχετε , πόσο λάθος έχουν οι άλλοι... και ότι θέλετε για να εμπιστευτεί ο κόσμος την γνώμη σας, αλλά μην ασχοληθείτε με το τι κάνω και τι έχω δει εγώ.

ΕΔΩ κανεις λαθος φιλαρακο.....

Εδω μαζευομαστε για να ανταλλασουμε ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ + ΓΝΩΣΕΙΣ.
Αν εσυ πετας συνεχως ανακριβειες και φανφαρες ενω δεν εχεις καμμια προσωπικη εμπειρια ,
τοτε θα δεχεσαι κριτικες και πολλες φορες κραξιμο.
Στο τελος θα καταντησεις απλά ενα ανεκδοτο........Αυτο επιθυμεις?

Re: Απάντηση: Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Δεν το εχεις καν δει, ετσι Blizzard? (κατα την προσφιλη τακτικη σου..)
icon6.gif

Θα ηθελα να ξερω πως στο καλο εχεις benchmark ποιοτητας τιτλων Bluray/Hd-dvd! Βασικα πρεπει να λες οτι σου κατεβει στο κεφαλι (Σημερα καλυτερος τιτλος θα ειναι το Spiderman, αυριο το die hard κλπ)
Get a life...

Ακόμα ασχολείστε ? Θαυμάζω την υπομονή σας...
Οταν μπορέσετε να συζητήσετε σοβαρά με τον blizard ενημερώστε με για να δηλώσω υποψηφιότητα για την πρώτη επανδρωμένη πτήση στον Άρη :flipout::flipout:

Last edited:

Βασικά απ τη μία πιστέυω πως χαλάτε όλο το topic γιατί ένας :guitarist: υποστηρίζει σθεναρά τη θέση του και δεν δίνει δίνει σημασία στις γνώμες των άλλων παρά μόνο όπως φαίνεται κολλάει στους αριθμους με τα mb...

Απ την άλλη για να πω την γνωμη μου (δεν ειμαι κάτοχος ούτε bd - hddvd) πιστέυω πως θα κερδίσει αυτός που θα κάνει το καλύτερο marketing..Δεν θα παίξει ρόλο μόνο η ποιότητα η ποιο είναι καλύτερο 100%...Άλλωστε έχουμε δει αρκετες τεχνολογίες που είναι καλύτερες τελικά να υποβαθμίζονται στους καταναλωτές (s audio cd - dvd audio - beta κτλ)

Υ.Γ Σύμφωνα με τον ελληνικό έντυπο τύπο την μάχη την έχει κερδίσει το bd...Το hddvd δεν το ανφέραν πουθενά μέχρι πρόσφατα παρα μόνο σε επικεφαλίδες.. :BDGBGDB55:

Νασο εχεις εν μερει δίκιο αλλά τελικά τον πόλεμο θα τον κερδίσει οποιος παρει με το μέρος του την πλειοψηφία των στουντιο και μπορέσει να δώσει προσιτά μηχανάκια... Η βιομηχανία του Χολυγουντ θα κρίνει το νικητή και πολυ φαβάμαι οτι ο πόλεμος δεν ειναι μονο μεταξύ Sony/Toshiba αλλά κυρίως μεταξύ των διαφόρων στουντιο επειδή τα Ευρώ είναι ΠΟΛΛΑ. Η Sony εχει ενα πλεονέκτημα επειδή μπορεί μεσω της Sony Pictures να επηρεάζει και να διαμορφώνει καταστάσεις, αλλά μέχρι στιγμης έχει φανει οτι αυτό δεν είναι αρκετο..

Νασο εχεις εν μερει δίκιο αλλά τελικά τον πόλεμο θα τον κερδίσει οποιος παρει με το μέρος του την πλειοψηφία των στουντιο και μπορέσει να δώσει προσιτά μηχανάκια... Η βιομηχανία του Χολυγουντ θα κρίνει το νικητή και πολυ φαβάμαι οτι ο πόλεμος δεν ειναι μονο μεταξύ Sony/Toshiba αλλά κυρίως μεταξύ των διαφόρων στουντιο επειδή τα Ευρώ είναι ΠΟΛΛΑ. Η Sony εχει ενα πλεονέκτημα επειδή μπορεί μεσω της Sony Pictures να επηρεάζει και να διαμορφώνει καταστάσεις, αλλά μέχρι στιγμης έχει φανει οτι αυτό δεν είναι αρκετο..

Γι'αυτο κλαινε με μαυρο δακρυ οι σονακηδες....

Εχασαν την Paramount και την Dreamworks και η πλαστιγγα εγειρε επικινδυνα.....προς το HD-DVD.

Δεν πα να υπερτερει τεχνικα το BR, δε πα να χτυπιουνται τα fan boys :flipout:......αν οι εταιρειες μεινουν βιδωμενες και τα players πεσουν πολυ.....ο πολεμος θα χαθει.
Η Σονυ ειναι τεραστια αλλα μην ξεχναμε οτι και τοτε που εχασε τον πολεμο στα tapes τεραστια ηταν.
Τα μεγαλα της ατου ειναι η Sony Pictures Entertainment (που εχει στην κατοχη της τεραστιες εταιρειες παραγωγης....αλλα απο την αλλη μαζευεται μεγαλο λεφουσι απο τους αντιπαλους της που σε καμμια περιπτωση δεν θελουν να πριμοδοτησουν την αντιπαλο τους.) και το pS3.

ΕΝΑ ειναι σιγουρο.......

θα πορευτουμε για αρκετο καιρο ετσι μεχρι ενας απο τους 2 να λυγισει.....

Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Παρολα αυτά στην παρουσα φαση δεν νομίζω πως ως καταναλωτές μας συμφέρει να σταματήσει καποιο από τα δυο φορματ.
Ειδικα τωρα που το Bluray μετα από τις πρωτες παιδικές ασθένειες ( που κατά γενικη ομολογία ειχαν μεγάλη διάρκεια ) εχει καταφέρει να βγαλει εξαιρετικής ποιότητας τίτλους.

Re: Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Τώρα θα ήταν η κατάλληλη στιγμή τα σταμάταγε το HD-DVD... ο κόσμος θα πήγαινε άνετα στο καλύτερο format, θα έρχονταν όλες οι ταινίες , το κόστος θα έπεφτε πολύ γρήγορα και οι ποσότητα θα έφερνε ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση.
Είναι κακό για τον χώρο αυτό που γίνεται.

Μπλα μπλα μπλα μπλα...
Με λενε Blizzard και επειδη δεν εχω κατι καλυτερο να κανω στην ζωη μου, αποφασισα να τα κανω σε ολους τσουρεκια για την υποτιθεμενη ανωτεροτητα του bluray εναντι του Hd-dvd επειδη το διαβασα στο ιντερνετ....
:bang::bang:
Με λένε Τάκη και δεν υπάρχει καλλίτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό σε όλονα το κόσμο ... το βλέπω με τα μάτια μου ότι θα πάρουμε το CL φέτος και δεν σηκώνω κουβέντα.

Α, και στο forum που συντονίζω, το HD-DVD είναι καλύτερο... το έχω δει και δεν επιτρέπω κανένα να μην με πιστεύει ή να αναφέρει τι λέει ο υπόλοιπος κόσμος!!!
(θα τα ακούσει άσχημα αν συνεχίσει να αναφέρει τι διαβάζει για την ομάδαρα μου... :guitarist: )

Εδώ οι αριθμοί λίγες μέρες πριν... να δούμε πόσο θα αλλάξουν τώρα.
nielsennumbers.jpg

Last edited:

Πάντως άποψη δικιά σου δεν έχεις βρε Μπλίζυ... Και θα στο ξαναπω. Το Blu-Ray μπορεί να είναι 100 φορές καλύτερο τεχνολογικά.

αλλά το hddvd έδωσε καλύτερα δείγματα. Όσο για το θέμα μάρκετινγκ... δεν ξέρω.

η γνώμη μου πάντως εξακολουθει να είναι οτι θα επικρατήσουν και τα δύο...

Σχετικά με το όφελος των καταναλωτών, διαφωνώ με τον Cinemusic. Ο ανταγωνισμός των δύο format βοήθησε πολύ στο να πέσουν οι τιμές και να βελτιωθεί η ποιότητα. Αλλά από τη στιγμή που υπάρχει πλέον ένα προϊόν σε καλή τιμή και ποιότητα, η περαιτέρω συνέχιση του πολέμου λειτουργεί εις βάρος του HD γενικώς. Ακόμα και αν οι προοπτικές είναι πολύ καλύτερες από τα SACD & DVD-A, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να εξασφαλιστεί η επικράτηση του HD έναντι του SD.

Blizard, οι μετρήσεις της Nielsen έχουν ένα μικρό πρόβλημα: δεν υπολογίζουν τον μεγαλύτερο πωλητή της Αμερικής, το Wal-mart. Και να μην ήταν γνωστό αυτό, είναι αδύνατον ένα είδος να χάνει μερίδιο αγοράς ακριβώς την περίοδο που ρίχνει τις τιμές του.

Μπάμπη, αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω, θα είναι ο Κώστας. Μέχρι τότε, για πες μας εσύ τι άκουσες. Όχι τίποτα άλλο, αλλά έχω ήδη αρχίσει τις αγορές...

Μπάμπη, αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω, θα είναι ο Κώστας. Μέχρι τότε, για πες μας εσύ τι άκουσες. Όχι τίποτα άλλο, αλλά έχω ήδη αρχίσει τις αγορές...

Λευτέρη ετοιμάσου... Δεκέμβριο ξεκινάει το πανηγύρι... Πρώτος τίτλος (δειγματίστηκε
icon12.gif
)....Transformers.

Σχετικά με το όφελος των καταναλωτών, διαφωνώ με τον Cinemusic. Ο ανταγωνισμός των δύο format βοήθησε πολύ στο να πέσουν οι τιμές και να βελτιωθεί η ποιότητα. Αλλά από τη στιγμή που υπάρχει πλέον ένα προϊόν σε καλή τιμή και ποιότητα, η περαιτέρω συνέχιση του πολέμου λειτουργεί εις βάρος του HD γενικώς. Ακόμα και αν οι προοπτικές είναι πολύ καλύτερες από τα SACD & DVD-A, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να εξασφαλιστεί η επικράτηση του HD έναντι του SD.

Εγω παλι δεν ειμαι τοσο σιγουρος...
Μεχρι στιγμης μονο καλα πραγματα βλεπω απο τον πολεμο: Καλυτερους τιτλους και απο τα δυο στρατοπεδα, καλυτερη εικονα, ποιοτικοτερο ηχο, φθηνοτερες τιμες σε τιτλους και Players! Μακαρι να μην αλλαξει τιποτε!
Αυτο ειναι που λεμε "υγιης καπιταλισμος"!
icon10.gif

Mε λόγια χτίζεις ανώγια και κατώγια...
Άμα ήταν ρε παιδιά να ακολουθούμε νούμερα και περιοδικά θα παρακολουθούσαμε ανελιπως τη Λάμψη και το Καλημέρα ζωή...
Δεν θα μείνω στο πιό format είναι πιό ποιοτικό. Στα ματάκια μου οι κορυφαίες ταινίες και των δύο φαίνονται απίστευτες.
Ούτε θέλω να λήξει ο πόλεμος μεταξύ τους, για να υπάρχει απήχηση του HD και στη νοικοκυρά που βλέπει τη Μαρία την άσχημη.
Μόνο έτσι θα πέσουν οι τιμές των τωρινών players και θα αναγκαστούν να βγάλουν οι εταιρίες players με φρύδια και όχι φρύδια players.

Λευτέρη ετοιμάσου... Δεκέμβριο ξεκινάει το πανηγύρι... Πρώτος τίτλος (δειγματίστηκε
icon12.gif
)....Transformers.

Και δε μιλάς βρε άνθρωπε; Παρήγγειλα ήδη τρία (2001, V for Vendetta, 12 monkeys)! Τέσπα, δεν πειράζει. Με τη σημερινή τιμή του δολλαρίου, θα τα πληρώσω όσο ένα ελληνικό! ;)

Ο "πολεμος" δε θα κρατησει για πολυ καιρο ακομα για τον απλουστατο λογο οτι ειναι ζημιογονος οικονομικα και για τους δυο "μονομαχους".Ηδη υπαρχουν σκεψεις για συμφωνια μεταξυ των "αντιπαλων" για ενοποιηση των δυο format.
Νομιζω οτι στους επομενους(λιγους) μηνες θα εχουμε νεοτερα.

Ενοποίηση τώρα πια το βλέπω αδύνατο. Το να προωθήσουν όλοι οι κατασκευαστές τα dual players ναι - αν βέβαια μπορέσουν να ρίξουν τις τιμές.

Ο "πολεμος" δε θα κρατησει για πολυ καιρο ακομα για τον απλουστατο λογο οτι ειναι ζημιογονος οικονομικα και για τους δυο "μονομαχους".Ηδη υπαρχουν σκεψεις για συμφωνια μεταξυ των "αντιπαλων" για ενοποιηση των δυο format.
Νομιζω οτι στους επομενους(λιγους) μηνες θα εχουμε νεοτερα.

Δηλαδή θα συμφωνήσουν μεταξύ τους ότι όλα τα υπάρχοντα players είναι για πέταμα;

Τη στιγμή που έχουν πουληθεί ήδη εκατοντάδες χιλιάδες players, είμαι αντίθετος με την ιδέα της ενοποίησης των δυο φορμάτ, εκτός αν κάνουν κάποιο μαγικό και είναι backwards compatible (όχι απλά χλωμό..).

Και εγω πιστευω οτι το ποταμι δεν γυρναει πισω...
Θα συνυπαρξουν σε στυλ DVD AUDIO/ SACD με πληθωρα universal players..

Re: Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Blizard, οι μετρήσεις της Nielsen έχουν ένα μικρό πρόβλημα: δεν υπολογίζουν τον μεγαλύτερο πωλητή της Αμερικής, το Wal-mart. Και να μην ήταν γνωστό αυτό, είναι αδύνατον ένα είδος να χάνει μερίδιο αγοράς ακριβώς την περίοδο που ρίχνει τις τιμές του.
Δεν το γνωρίζω, αλλά θεωρείται πολύ αξιόπιστο δείγμα , και το επιβεβαιώνουν γενικά και οι πωλήσεις τίτλων που έχουν βγάλει κατά καιρούς οι εταιρίες …
(ίσως δεν αποτελεί και πρόβλημα έτσι και αλλιώς αυτό που λές, γιατί στα καταστήματα και κυρίως τα μεγάλα υπερτερεί πολύ το BD, σε σχέση με τα τους αριθμούς των e-shop πχ.)

Και έγραψα ότι είναι λίγων ημερών πριν το ξεπούλημα... από τό επόμενο θα δούμε σιγά-σιγά τα αποτελέσματα.
(πρέπει να γυρίσει λογικά κάπως η κατάσταση τους επόμενους μήνες αλλιώς θα είναι πολύ σκούρα τα πράγματα για το HD-DVD)

Last edited: