Το DVD και τα Μυστικά του

Απάντηση: Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Να υποθέσω ότι έχεις δει και στο HD-DVD πολλά τέτοια ε??? στο αξεπέραστο αυτό format.
Δεν θα μιλήσω μαζι σου για πράγματα που αγνοείς.

Θες να γλείφεις την τζαμαρία ;;;
Δικαίωμα σου.
Τουλάχιστον μην κανεις θόρυβο.
-bye-

Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Καλά, όταν δεν αντέχω άλλο θα έρθω γονατιστός να με βοηθήσεις... κάτσε τώρα στα μεγαλεία σου και θα μου κάνεις να μην μου μιλάς καθόλου, αρκετούς σαν εσένα τρώμε στην μάπα έξω από εδώ, υποχρεωτικά.

Last edited:

υπαρχει κι αλλος τροπος....

του αφηνουμε αυτο το νημα εδω να γραφει οτι θελει να βγαλει τα απωθημενα του για αυτοπροβολη χωρις ουσια και ανοιγουμε μια συζητηση σε καινουργιο νημα ολοι οι αλλοι.
Καποιες φορες οι εκκεντρικοι θελουν απομονωση χωρις προστριβες.

Blue ray - Hddvd ή Ps3 ???

Καλημερα σε ολους!
Μολις πριν λιγες μερες παρελαβα την νεα μου tv μια samsung le40f86b. Πραγματι φανταστικο κομματι τεχνολογιας που ομως για να δειξει τις πραγματικες του δυνατοτητες πρεπει να ''παιξει'' μεσω μιας HD πηγης.
Αρχιζω λοιπον και μπαινω στη διαδικασια αγορας dvd player.
Ιδου λοιπον το διλημμα: Blue ray, HDdvd , ή PS3 ?
Games παιζω αλλα δεν αποτελει προτεραιοτητα για την επιλογη μου. Περισσοτερο θα ελεγα με ενδιαφερουν ταινιες.
Το budget που διαθετω δεν ξεπερναει τα 500 euros.
Mηπως ειναι σοφο να περιμενω να τελειωσει ο πολεμος των format και να παω με το νικητη?
Απορια: Το Blue ray παιζει μονο blue ray discs ενω το Hd dvd παιζει ολα τα format ,πλην blue ray, και κανει upscaling σε 1080p. Τι γινεται ακριβως?
Μπορει αυτο το θεμα να εχει ξαναπαιξει αλλα ειμαι καινουργιος εδω και δεν εχω παρακολουθησει. Αν καποιος φιλος ξερει ας πει μια γνωμη.
Συγγνωμη αν κουρασα.:huh2:

Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Εάν πχ στη παρούσα φαση επικρατούσε μονο το ένα φορματ , πιθανότατα να ειχαμε μια κοιλια σε ότι αφορά την ποιότητα και τις παροχές που παίρνουμε τωρα από κάθε νέο τιτλο HD.
Και αυτό γιατι δεν θα υπηρχε πλέον ο ανταγωνισμος που θα επέβαλε από ολους την προσπάθεια για κορυφαίους ποιοτικά τιτλους.
Φαντάζεσαι να μην υπηρχε HDDVD τον καιρο που βγηκε το BD;
Ακομα θα βλεπαμε upscale σε mpeg2.
Συνεπως η κοντρα μας ωφέλησε καθως τωρα το BD δινει και αυτό εξαιρετικούς τιτλους
Δεν μπορω να καταλαβω λοιπον γιατι η συνέχιση του πολεμου (όπως λες ) λειτουργεί εις βαρος του καταναλωτή.
Αυτην την περιοδο περιμένουμε το πρωτο οικονομικό universal HD player απο την LG και που όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν και αλλοι κατασκευαστές.
Γιατι να χολοσκαω λοιπον για κάποιο από τα δυο;
Αυτοι που εχουν το άγχος είναι οι δημιουργοί των φορματ που στην προσπάθεια τους να μου πωλήσουν τα προϊόντα τους θα συνεχίσουν να μου προσφέρουν το καλύτερο ,στην καλύτερη τιμη.

Ανδρέα, δεν διαφωνώ για το τι έγινε μέχρι σήμερα. Εσύ υποστηρίζεις, όμως, ότι αν αυτή τη στιγμή έπαυε το ένα format, το άλλο θα έριχνε την ποιότητά του. Αναγνωρίζω αυτόν τον κίνδυνο, αλλά δεν το θεωρώ τόσο σίγουρο, διότι υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Πέραν του θράσους και του κραξίματος που θα φάνε αν ρίξουν αισθητά την ποιότητα, δεν τους συμφέρει, διότι ο κόσμος θα προτιμήσει το φτηνότερο DVD.

Και εκεί, στο DVD είναι όλο το θέμα. Για να γίνει το HighDef το νέο standard, χρειάζεται μαζική αποδοχή. Οι προϋποθέσεις τιμής και ποιότητας έχουν πλέον καλυφθεί. Μένει να εκδηλώσουν όλοι οι φίλοι του HighDef την επιθυμία τους. Πολλοί, όμως, μένουν "on the fence", δηλαδή δεν αγοράζουν μέχρι να είναι σίγουροι που θα καταλήξει η κατάσταση. Και επειδή τα dual players αργούν να πέσουν σε κόστος, όλο και θα μειώνονται οι πιθανότητες του HighDef να ξεπεράσει τον κίνδυνο του niche, δηλαδή του να μείνει μια μικρή εξειδικευμένη αγορά, όπως το SACD.

Γιατί δε μου αρέσει η προοπτική του niche; Διότι οι ταινίες που βασίζονται στα πολλά εφέ και τα μπανταμπούμ συνήθως δεν είναι του γούστου μου. Και φοβάμαι ότι η "εξειδίκευση" του High Def θα το περιορίσει σε Transformers και Πειρατές, ενώ εγώ θέλω να δω και την Amelie και το In the Mood for Love. Πειράζει;

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, έχω ήδη δει πολλές κυκλοφορίες που δεν θα περίμενα (Fountain, Mulholland drive κ.λπ.). Αλλά υποθέτω ότι αυτό θα συνεχίσει μόνο αν το HighDef ανεβάσει σημαντικά τα ποσοστά του.

Απάντηση: Blue ray - Hddvd ή Ps3 ???

Και εγώ ψηφίζω PS3.
Και όχι μόνο παίζει DVD και κάνει upscaling στα 1080p αλλά τα παίζει και καλύτερα από το καταπληκτικό μου DENON 1920 !!
Αν το ήξερα δεν θα αγόραζα dvd player.

Απάντηση: Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Καλά, όταν δεν αντέχω άλλο θα έρθω γονατιστός να με βοηθήσεις... κάτσε τώρα στα μεγαλεία σου και θα μου κάνεις να μην μου μιλάς καθόλου, αρκετούς σαν εσένα τρώμε στην μάπα έξω από εδώ, υποχρεωτικά.

GO AWAY TROLL!!

troll.jpg

Αν ήμουν troll είχες ευθύνη να με κάνεις ban... το ότι είσαι MOD και νομίζεις ότι έτσι περνάει ότι γελοιότητα θες να κάνεις εναντίων κάποιου , δείχνει απλά πόσο καραγκιόζης είσαι, τίποτα άλλο.
υπαρχει κι αλλος τροπος....

του αφηνουμε αυτο το νημα εδω να γραφει οτι θελει να βγαλει τα απωθημενα του για αυτοπροβολη χωρις ουσια και ανοιγουμε μια συζητηση σε καινουργιο νημα ολοι οι αλλοι.
Καποιες φορες οι εκκεντρικοι θελουν απομονωση χωρις προστριβες.
Ο μόνος τρόπος είναι να μην ασχολείστε .. και σε όποιον δεν αρέσει καθόλου να ακούει τίποτα άσχημο για το HD-DVD να μην τα διαβάζει τα post μου ή να βρει κάποιο προπαγανδιστικό μέσο που τον εκφράζει.
(Εγώ δεν έχω πρόβλημα με κανένα ούτε καν με τους λίγους φανατικούς που υπάρχουν... αναφέρω κάποια βασικά πράγματα που ξέρω, για ενημέρωση , τα οποία χρειάζονται κατά την γνώμη μου σε ελεύθερο forum.)

ΥΓ
Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες-Mod του forum(εκτός του παραπάνω τύπου) διαφωνούν , νομίζουν ότι έχω λάθος και δεν πρέπει να ακούγονται αυτά που λέω για τα format, μπορούν να με ενημερώσουν και θα σταματήσω... γιατί ούτε σκοπό έχω να ανέχομαι για πολύ τις πρακτικές μερικών γελοίων, ούτε να χάνω το χρόνο μου εδώ μέσα αν έχουν στο μυαλό τους κάτι διαφορετικό.

Last edited:
Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Παιδια χαλαρωστε... Ο καθενας εχει δικαιωμα στη γνωμη του...

Πως το ελεγαν οι αρχαιοι να δεις..

Διαφωνω με οτι λες, αλλα θα υπερασπιστω μεχρι θανατου το δικαιωμα σου να το λες.

Μην το ξεχνατε αυτο..

Ας ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν, μιας και το θέμα έχει μάλλον - για την ώρα - εξαντληθεί και έχει περάσει σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς, οι οποίοι αν δεν σταματήσουν όντως θα υπάρξει πρόβλημα (όχι από εμένα - δεν είμαι mod).

Πάμε λοιπόν!

- Από την μια έχουμε τον Blizzard, υπέρμαχο του BluRay, ο οποίος δεν έχει καμία ιδία εμπειρία, αλλά είναι πολύ διαβασμένος όσο αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα ξένα reviews, τα οποία όμως έχει δηλώσει ότι δεν εμπιστεύεται. Οπότε, όσα λέει, τα βασίζει ουσιαστικά σε 2-3 νούμερα τεχνικών χαρακτηριστικών.

- Από την άλλη έχουμε, εεεμμμ.. πως να το πω... όλους τους υπόλοιπους, οι οποίοι επίσης ξέρουν πολύ καλά τη θεωρία, αλλά έχουν δει και με τα μάτια τους και τα δυο format. Οι "υπόλοιποι" λοιπόν υποστηρίζουν, από ιδία εμπειρία, ότι τα δυο formats είναι ουσιαστικά ισοδύναμα από ποιότητα εικόνας. Επίσης, ότι το BD αλλά και το HD DVD έχουν προτερήματα και ελαττώματα, αλλά όχι αρκετά ώστε να μπορείς να κρίνεις την τύχη τους βάση αυτών.

Ο Blizzard προσπαθεί φανατικά να μας πείσει να μην αγοράζουμε HD DVD ώστε να επικρατήσει το BluRay, γιατί είναι λέει για το καλό μας.

Οι υπόλοιποι συνεχίζουμε να βλέπουμε και τα δύο formats, χωρίς να μπορούμε να καταλήξουμε σε νικητή, τουλάχιστον βάση ποιότητας εικόνας.

Νομίζω τα παραπάνω αρκούν στον (ταλαίπωρο) περαστικό που θα διαβάσει αυτό το νήμα, για να καταλάβει λίγο πολύ το status της αντιπαράθεσης, και να κρίνει για τον εαυτό του.

Re: Blue ray - Hddvd ή Ps3 ???

Να πάρεις το καινούργιο των 40gb που έχει μικρότερη κατανάλωση ρεύματος και είναι ακόμα πιο ήσυχο...

Απάντηση: Blue ray - Hddvd ή Ps3 ???

Αν δεν μπορείς χωρίς ελληνικούς υπότιτλους, αυτή τη στιγμή μόνο Bluray σου κάνει. Βέβαια σύντομα θα αρχίσουν και τα HD DVD, οπότε πιθανώς να θες να περιμένεις καν'α μήνα να δεις πως θα εξελιχθεί.

Αν δεν σε απασχολούν οι υπότιτλοι, είναι πολύ σημαντικό το ότι το HD DVD είναι ελεύθερο περιοχών και φτηνότερο, οπότε αγοράζεις από Αμερική με εξευτελιστικές τιμές.

Δεν θα ήταν κακό να ρίξεις και μια ματιά στο ποιοι τίτλοι κυκλοφρούν σε ποιο format. Μπορεί να τα γούστα σου να σε σπρώξουν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Όσον αφορά στα μηχανήματα, αν αποφασίσεις BluRay, το PS3 είναι μονόδρομος. Όλα τα άλλα θα χρειαστούν αντικατάσταση, επειδή η τεχνολογία του BluRay είναι ακόμα εν εξελίξει.

Από HD DVD, αν δεν έχεις κάποιο αρκετά ικανό surround συστημα και βλέπεις μόνο από την τηλεόραση, το E1 είναι υπεραρκετό.

Τα dual μηχανήματα είναι ακόμα ακριβά.

τα ξένα reviews, τα οποία όμως έχει δηλώσει ότι δεν εμπιστεύεται.
Δεν είπα κάτι τέτοιο , άλλοι θέλουν να τους βγάλουν εντελώς άχρηστους ... ίσως σωστά, αλλά ίσως και όχι.

Εγώ θα έλεγα πως γενικά προσέχουν να μην το παρακάνουν ,μην τους πάρει χαμπάρι πολύς κόσμος και χάσουν την αξιοπιστία τους.
Αντίθετα ο reviewer εδώ δεν έχει πρόβλημα να λέει ότι γουστάρει(καλά κάνει εδώ) , όσο ακραίο και να είναι υπέρ του HD-DVD, αλλά "εκνευρίζεται" από πάνω αν δεν συμφωνήσω και του αναφέρω τίποτα άλλο.

Last edited:
Re: Blue ray - Hddvd ή Ps3 ???

Δεν ηξερα οτι βγηκαν και dual. Υποστηριζουν και τα δυο format δηλαδη?
Εφοσον η τεχνολογια bluray ειναι εν εξελιξει το PS3 δεν θα χρειαστει αντικατασταση?