Το DVD και τα Μυστικά του

Απάντηση: Re: Blue ray - Hddvd ή Ps3 ???

Δεν ηξερα οτι βγηκαν και dual. Υποστηριζουν και τα δυο format δηλαδη?
Εφοσον η τεχνολογια bluray ειναι εν εξελιξει το PS3 δεν θα χρειαστει αντικατασταση?

Το PS3 κανει εξελιξη softwarικα, οχι hardwarικα. Οποτε οποιαδηποτε εξελιξη καποια αλλα την περνανε στα τσιπακια τους, και πρεπει να αγορασεις το μηχανημα ολοκληρο. Το ps3 αλλαζει μονο το firmware, το οποιο κατεβαζει απο το internet και μονο του.-bye-

Απάντηση: Re: Blue ray - Hddvd ή Ps3 ???

Δεν ηξερα οτι βγηκαν και dual. Υποστηριζουν και τα δυο format δηλαδη?

Ναι. Για την ώρα μόνο από LG και Samsung. Αλλά αν ενδιαφέρεσαι για τέτοια λύση ξαναρώτα, διότι παίζουν πολλά περιέργα. Πάντως στα 500 δεν έχει κατέβει κανένα ακόμα.

Re: Απάντηση: Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

GO AWAY TROLL!!

troll.jpg

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Λυπαμαι...απαραδεκτη και αδικαιολογητη σταση για εναν mod.

Και πολυ υπομονη εχει κανει φιλε.....

Γιατι κανονικα ο διαχειριστης πρεπει να συντονιζει την καλη λειτουργια ενος νηματος συν τοις αλλοις.......

Αν υπαρχουν κολλημενοι που το μονο που κανουν ειναι να χαλανε ενα νημα με την ξεροκεφαλια τους ,το λιγοτερο που εχει να κανει ειναι να το ριξει στην πλακα......

Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Ας ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν, μιας και το θέμα έχει μάλλον - για την ώρα - εξαντληθεί και έχει περάσει σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς, οι οποίοι αν δεν σταματήσουν όντως θα υπάρξει πρόβλημα (όχι από εμένα - δεν είμαι mod).

Πάμε λοιπόν!

- Από την μια έχουμε τον Blizzard, υπέρμαχο του BluRay, ο οποίος δεν έχει καμία ιδία εμπειρία, αλλά είναι πολύ διαβασμένος όσο αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα ξένα reviews, τα οποία όμως έχει δηλώσει ότι δεν εμπιστεύεται. Οπότε, όσα λέει, τα βασίζει ουσιαστικά σε 2-3 νούμερα τεχνικών χαρακτηριστικών.

- Από την άλλη έχουμε, εεεμμμ.. πως να το πω... όλους τους υπόλοιπους, οι οποίοι επίσης ξέρουν πολύ καλά τη θεωρία, αλλά έχουν δει και με τα μάτια τους και τα δυο format. Οι "υπόλοιποι" λοιπόν υποστηρίζουν, από ιδία εμπειρία, ότι τα δυο formats είναι ουσιαστικά ισοδύναμα από ποιότητα εικόνας. Επίσης, ότι το BD αλλά και το HD DVD έχουν προτερήματα και ελαττώματα, αλλά όχι αρκετά ώστε να μπορείς να κρίνεις την τύχη τους βάση αυτών.

Ο Blizzard προσπαθεί φανατικά να μας πείσει να μην αγοράζουμε HD DVD ώστε να επικρατήσει το BluRay, γιατί είναι λέει για το καλό μας.

Οι υπόλοιποι συνεχίζουμε να βλέπουμε και τα δύο formats, χωρίς να μπορούμε να καταλήξουμε σε νικητή, τουλάχιστον βάση ποιότητας εικόνας.

Νομίζω τα παραπάνω αρκούν στον (ταλαίπωρο) περαστικό που θα διαβάσει αυτό το νήμα, για να καταλάβει λίγο πολύ το status της αντιπαράθεσης, και να κρίνει για τον εαυτό του.

+1

Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Επειδή όντως έχει ξεφύγει σε άσχημο επίπεδο το θέμα, έχει ήδη ενημερωθεί ο διαχειριστής της κατηγορίας και με παρακάλεσε ο Κώστας να το κλειδώσω προσωρινά επειδή δεν βρίσκεται σε υπολογιστή αυτή την στιγμή και θα πάρει θέση το μεσημέρι .

Απάντηση: Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Αν ήμουν troll είχες ευθύνη να με κάνεις ban... το ότι είσαι MOD και νομίζεις ότι έτσι περνάει ότι γελοιότητα θες να κάνεις εναντίων κάποιου , δείχνει απλά πόσο καραγκιόζης είσαι, τίποτα άλλο.

Ο μόνος τρόπος είναι να μην ασχολείστε .. και σε όποιον δεν αρέσει καθόλου να ακούει τίποτα άσχημο για το HD-DVD να μην τα διαβάζει τα post μου ή να βρει κάποιο προπαγανδιστικό μέσο που τον εκφράζει.
(Εγώ δεν έχω πρόβλημα με κανένα ούτε καν με τους λίγους φανατικούς που υπάρχουν... αναφέρω κάποια βασικά πράγματα που ξέρω, για ενημέρωση , τα οποία χρειάζονται κατά την γνώμη μου σε ελεύθερο forum.)

ΥΓ
Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες-Mod του forum(εκτός του παραπάνω τύπου) διαφωνούν , νομίζουν ότι έχω λάθος και δεν πρέπει να ακούγονται αυτά που λέω για τα format, μπορούν να με ενημερώσουν και θα σταματήσω... γιατί ούτε σκοπό έχω να ανέχομαι για πολύ τις πρακτικές μερικών γελοίων, ούτε να χάνω το χρόνο μου εδώ μέσα αν έχουν στο μυαλό τους κάτι διαφορετικό.

Φιλε Blizzard ειναι προφανες οτι καταλαβες λαθος το (εστω υπερβολικα) χιουμοριστικο του μυνηματος μου.. Απλα, ο τροπος που λειτουργεις σε αυτο το thread μου θυμισε την συμπαθη ταξη των Internet trolls και ειπα να βαλω μια χιουμοριστικη φωτογραφια. Αν θες να μας πεισεις οτι ΔΕΝ εισαι τρολακι, καλο ειναι να απαντας σε οσα σε ρωτουν τα παιδια (πχ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ποτε Bluray ή HD-DVD;) και να μην αρκεισαι στο να αγνοεις επιδεικτικα ολους τους αλλους ποσταροντας τα ιδια και τα ιδια.
Σου ζητω συγγνωμη λοιπον μιας και θιχτηκες και να εισαι σιγουρος οτι δεν σου κραταω κακια που με ειπες καραγιοζη αφου δεν το εννουσες...

Αφίσα το θέμα να εξελιχθεί χωρίς παρέμβαση αν και ήμουν σίγουρος ότι θα υπάρξει κάποια στιγμή παρεξήγηση.
Θέλω να πω δύο πραγματάκια.
Σαφώς και ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει τις απόψεις του . Αυτό όμως δεν του δίνε το δικαίωμα να χλευάζει τις γνώμες των άλλων ακόμα κι αν έχει απόλυτο δίκιο . Αν είναι κάθε φορά που διαφωνούμε σε κάτι να το κάνουμε κώλο ας το κλείσουμε καλύτερα . Κι επειδή αλλιώς είναι όταν συζητάς με κάποιον κατ ιδίαν και αλλιώς πίσω απ το πληκτρολόγιο είναι πολύ εύκολο να παρεξηγήσεις και να παρεξηγηθείς . Τρανταχτό παράδειγμα η επίμαχη φωτό και το σχόλιο του Τάκη. Που αν αυτό είχε συμβεί σε μια συζήτηση κατ ιδίαν θα γελούσαμε όλοι. Ναι ακόμα κι εσύ φίλε μου Blizard . Στα πλαίσια μίας πολιτισμένης συζήτησης οι ομιλούντες πρέπει να ξέρουν κα να υποχωρούν όταν αυτό χρειάζεται και πως μάλιστα όταν έχουν να κάνουν με φίλους η όταν δεν γνωρίζουν το αντικείμενο της συζήτησης 100% .
Το πρωί δεν είναι πρόσβαση στο club και αφού ενημερώθηκα για τις εξελίξεις ζήτησα απ τον Οικονόμου να το κλειδώσει προσωρινά να ηρεμίσουν τα πνεύματα και το απόγευμα να το ανοίξω και πάλι εγώ . Έμαθα όμως απ τον Τάκη για την παρεξήγηση και του επέτρεψα να κάνει ένα τελευταίο σχόλιο προς αποκατάσταση .
Θα παρακαλέσω από δω και πέρα και δεν απευθύνομαι προσωπικά σε κανέναν αλλά γενικά σε όλους που συμμετέχουν σ αυτήν την συζήτηση να εκφράζονται πιο πολιτισμένα αποφεύγοντας χαρακτηρισμούς και επίθετα που πιθανόν θα φέρουν παρεξηγήσεις .
Δεν σας κρύβω πως θλίβομαι βλέποντας τέτοιες καταστάσεις και θα είμαι αδιάλλακτος την επόμενη φορά για το καλό όλων μας η αν θέλετε γι αυτό που θεωρώ εγώ το καλό όλων μας .
Ευχαριστώ πολύ και ευελπιστώ να συνεχίσουμε την κατά τα άλλα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μας με καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και όχι σε προσωπικό επίπεδό

Υ.Γ Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ για τα παραπάνω. Τα ανέφερα τελείως φιλικά προς όλους. -bye-

ΤΟ ΡΙΝΓΚ ΆΝΟΙΞΕ:flipout:

Re: Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

- Από την μια έχουμε τον Blizzard, υπέρμαχο του BluRay, ο οποίος δεν έχει καμία ιδία εμπειρία, αλλά είναι πολύ διαβασμένος όσο αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα ξένα reviews, τα οποία όμως έχει δηλώσει ότι δεν εμπιστεύεται. Οπότε, όσα λέει, τα βασίζει ουσιαστικά σε 2-3 νούμερα τεχνικών χαρακτηριστικών.

- Από την άλλη έχουμε, εεεμμμ.. πως να το πω... όλους τους υπόλοιπους, οι οποίοι επίσης ξέρουν πολύ καλά τη θεωρία, αλλά έχουν δει και με τα μάτια τους και τα δυο format. Οι "υπόλοιποι" λοιπόν υποστηρίζουν, από ιδία εμπειρία, ότι τα δυο formats είναι ουσιαστικά ισοδύναμα από ποιότητα εικόνας. Επίσης, ότι το BD αλλά και το HD DVD έχουν προτερήματα και ελαττώματα, αλλά όχι αρκετά ώστε να μπορείς να κρίνεις την τύχη τους βάση αυτών.

Ο Blizzard προσπαθεί φανατικά να μας πείσει να μην αγοράζουμε HD DVD ώστε να επικρατήσει το BluRay, γιατί είναι λέει για το καλό μας.

Οι υπόλοιποι συνεχίζουμε να βλέπουμε και τα δύο formats, χωρίς να μπορούμε να καταλήξουμε σε νικητή, τουλάχιστον βάση ποιότητας εικόνας.

Νομίζω τα παραπάνω αρκούν στον (ταλαίπωρο) περαστικό που θα διαβάσει αυτό το νήμα, για να καταλάβει λίγο πολύ το status της αντιπαράθεσης, και να κρίνει για τον εαυτό του.

Πολυ σωστα.:SFGSFGSF:

εγω παντως πολυ θα το ευχαριστηθω να επικρατησει ενα τριτο format,
ετσι για να βγαλω το αχτι μου.
οποιο και να ειναι αυτο.
αμαν πια,φτανει ο δηθεν πολεμος των εταιριων

Εγώ πάλι είμαι σίγουρος ότι έχει αποφασιστεί ποίος θα είναι ο νικητής αλλά παίζουν στις πλάτες μας. Πουλάν εις διπλούν και στο τέλος αυτή που θα την πληρώσουνε δεν θα είναι ούτε η Sony ούτε η Toshiba ούτε κανένας απ αυτούς . Εμείς θα είμαστε οι χαμένη και μάλιστα θα τους ευγνωμονούμε κι από πάνω για την προσφορά τους στην τεχνολογία . Είμαι πεπεισμένος πως από πλευράς Sony ο μόνος λόγος που θέλει να κρατήσει το BR στην αγορά είναι το PS3 μια συσκευή που πόνταρε πάνω της ότι έχει και δεν έχει και δεν θα ήθελε να την δει να χάνει την μάχη της αγοράς . Είναι γνωστό άλλωστε ότι πριν από λίγα χρόνια το μοναδικό προϊόν που κρατούσε την εν λόγο εταιρία κερδοφόρα ‛ήταν το PS2 . Βλέποντας λοιπόν αυτό θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τον διάδοχό του σε υψηλά νούμερα πωλήσεων .
Τώρα όλα τα ‛άλλα λίγο τους απασχολούν . Να δείτε που αν τελικά πιάσει τις προσδοκούμενες ποσότητες πωλήσεων του PS3 ο πόλεμος των format θα λήξει την άλλη μέρα καθώς η Sony δεν θα καίγεται πλέων για τις πωλήσεις της αφού το νερό θα έχει μπει στο αυλάκι . Με βάση αυτή την λογική που το ξανά λέω δεν έχω στοιχεία εικασίες κάνω το φορμα που θα επικρατήσει θα είναι το HD- DVD

παντα τα παιγνιδια οδηγουν τις εξελιξεις,σκασανε τωρα αυτοι για HD δισκακια.
στα παιγνιδια ειναι το ψωμι.
για αυτο λεω να ερθει ενα τριτος για HD να τελειωνουμε.

Να ρωτησω κατι βρε παιδια? Επειδη ψηνομαι πολυ για αγορα μιας HD πηγης, τι ειναι προτιμοτερο? HD-DVD πηγη, BD πηγη ή να παρω εναν HD δορυφορικο δεκτη και για τα αλλα να περιμενω να καταληξουν σε ενα απο τα δυο???

Χμμμ
Δηλαδής τους νοιάζει τους παιχνιδάδες αν το δισκάκι που αγοράζουν για να παίξουν στο PS3 είναι blue ray ή purple ray?
Ίσα ίσα που αν δεν έχει τόση απήχηση το blue ray στην αγορά τελικά η Sony θα βγεί κερδισμένη επειδή δεν θα κυκλοφορούν άδεια Blue ray.
Χωρίς φτηνά άδεια blue ray, τέρμα η πειρατεία!

Μηπως μεγαλο ρολο θα παιξουν και τα πρωτα recorders που θα ειναι σε προσιτες τιμες? Μηπως θα επηρεασουν λιγακι τοτε υπερ του ενος ή του αλλου φορμα, εαν εχουν τεραστια διαφορα στην τιμη και στην συμβατοτητα με τα υπολογιστικα κομματια (hardware)??

Re: Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Εγώ πάλι είμαι σίγουρος ότι έχει αποφασιστεί ποίος θα είναι ο νικητής αλλά παίζουν στις πλάτες μας. Πουλάν εις διπλούν και στο τέλος αυτή που θα την πληρώσουνε δεν θα είναι ούτε η Sony ούτε η Toshiba ούτε κανένας απ αυτούς . Εμείς θα είμαστε οι χαμένη και μάλιστα θα τους ευγνωμονούμε κι από πάνω για την προσφορά τους στην τεχνολογία . Είμαι πεπεισμένος πως από πλευράς Sony ο μόνος λόγος που θέλει να κρατήσει το BR στην αγορά είναι το PS3 μια συσκευή που πόνταρε πάνω της ότι έχει και δεν έχει και δεν θα ήθελε να την δει να χάνει την μάχη της αγοράς . Είναι γνωστό άλλωστε ότι πριν από λίγα χρόνια το μοναδικό προϊόν που κρατούσε την εν λόγο εταιρία κερδοφόρα ʽήταν το PS2 . Βλέποντας λοιπόν αυτό θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τον διάδοχό του σε υψηλά νούμερα πωλήσεων .
Τώρα όλα τα ʽάλλα λίγο τους απασχολούν . Να δείτε που αν τελικά πιάσει τις προσδοκούμενες ποσότητες πωλήσεων του PS3 ο πόλεμος των format θα λήξει την άλλη μέρα καθώς η Sony δεν θα καίγεται πλέων για τις πωλήσεις της αφού το νερό θα έχει μπει στο αυλάκι . Με βάση αυτή την λογική που το ξανά λέω δεν έχω στοιχεία εικασίες κάνω το φορμα που θα επικρατήσει θα είναι το HD- DVD

μη μου λες τετοια βραδυατικα...

λετε?

λετε να επικρατησει το HD DVD?

πανικος στις
αγορες.

ps3 60αρι πωλειται με τρια παιχνιδια και μπλου ρει του χαιτεκ αμα ειναι να την πατησουμε!

εγω παλι πιστευω οτι θα επικρατησει το BR διοτι.

εφοσον τα παιχνιδια οδηγουν τις εξελιξεις το πσ3 εχει μπλου ρει το xbox 360 εχει hd dvd αλλα εξωτερικο... αρα...

δευτερον εχει μεγαλη υποστηριξη σε hardware.

(sony, philips, sharp, lowe, samsung, lg, denon!, panasonic, pioneer, lite-on, mitsubishi, funai, jvc, daewoo)

απο την αλλη η τοσιμπα με την ΜΣ μονοι τους.

στουντιο: δεν ξερω αλλα εγω ακουσα οτι η παραμουντ δωροδοκηθηκε...

(και μονο για 18 μηνες!)

οι τιμες του μπλου ρει πεφτουν σιγα σιγα.

δεν ξερω. τι να πω ελπιζω οσοι εχουμε πσ3 να μην χασουμε τα λεφτα μας.

Last edited:

Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση για εμένα, αφού το BD είναι μπροστά , και όσο περνάει ο καιρός τόσο αποκτάει πλεονεκτήματα και χάνει το HD-DVD τα λίγα δικά του.
Μην ξεχνάς ότι αν δεν είχαν πληρώσει από το HD-DVD την paramount πιθανόν να είχε φανεί το τέλος τους... και δεν θα αρκούσε μόνο αυτό για να το αποτρέψει.
Κάνουν ότι μπορούν για να κρατηθούν, αλλά για να επικρατήσουν χρειάζεται να γίνουν πολλά πράγματα ακόμα, και για να μείνουν μόνοι τους πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα.

ΥΓ
Η Sony έκανε το ps3 την καλύτερη κονσόλα και το BD το καλύτερο format, ώστε όσο περνάει ο καιρός να υποστηρίζει το ένα το άλλο.... ο χρόνος είναι υπέρ τους.
Πάντως ίσως η μάχη είναι σε "στασιμότητα" τώρα, και πιστεύω δεν μπορούμε να προβλέψουμε την πορεία του HD-DVD.

Last edited:

δεν μπορουμε? (εσυ ελεγες οτι θα το κλεισουνε το hd dvd τελειως)

δεν ειμαστε να δωσουμε και αλλα 400 ευρω τωρα. 440
για την ακριβεια...

(αληθεια εχουμε καθολου συγκεντρωτικα στοιχεια ποιο πουλαει περ/ρο?)

ποιο πουλαει μεχρι στιμγης περ/ρο εχει σημασια. οχι τα τεχνικα που τα ξερουν ελαχιστοι...

Last edited:

δεν ειμαστε να δωσουμε και αλλα 400 ευρω τωρα. 440
για την ακριβεια...

γιατι αλλα 440 ?

απλα θα χρειαστεις αλλον HD DVD player(λεμε τωρα)

Last edited:

Αν δεν αναστρέψει το κλίμα τον επόμενο χρόνο, λογικά δεν θα του έχουν μείνει πολλά να κάνει... από την άλλη αν τα καταφέρει και πουλήσει αρκετά, πριν συγκλίνουν εντελώς τα κόστη και χάσει το όποιο πλεονέκτημα έχει τώρα, μάλλον θα έχει επιβιώσει και θα έχουμε ακόμα dual format.
(πολύ κακό για τον χώρο βέβαια ... αλλά πιστέυω αυτό γουστάρει και η MS, να συνεχίζεται η μάχη)

Last edited: