Το DVD και τα Μυστικά του

Απάντηση: PS3 Blu ray vs HTPC Blu ray?

η εικονα των Χ 264 HD 1080p αρχειων ειναι απιστευτη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

μεχρι 46 ιντζες δεν την ξεχωριζεις απο τα δισκακια !!!!!!!

βεβαια εξαρτατε και το ποσοστο συμπιεσης και την ποιοτητα της αρχικης ταινιας ..........

αλλα για αρχεια των 8 η 10 γιγα και πανω μιλαμε για 98% δισκακι ποιοτητα ........

απο 46 ιντες και πανω δεν ξερω τι διαφορα φαινεται .....
Ευαγγελε,το αρχειο με την κατωθι καταληξη,ειναι καλυτερο απο αλλα?
720p.x264.5.1.AC3(δεν μιλαω για τον ηχο)
επισης παρατηρησα οτι δεν μεγαλωνει το αρχειο κατα την μετατροπη.
διοτι τα μετατρεπω σε vob για το επιτραπεζιο player και μου φαινεται πολυ καλη ποιοτητα,καλυτερο και απο πολλες ταινιες των video club.

Last edited:
Re: PS3 Blu ray vs HTPC Blu ray?

H συγκριση με το divx που κανετε παραπανω δεν εχει νοημα αφου μιλαμε για τελειως διαφορετικο codec.
Επισης, αν δεν κανω λαθος, το .mkv ειναι container που πρακτικως κανει κατι σαν μη απωλεστικη συμπιεση. Τελικα αυτο που βλεπεις σε αρχεια των 8GB ειναι πρακτικως ο,τι θα εβλεπες και στο δισκακι.
Αν εχεις δε προβολεα 720p τοτε δεν υπαρχει καμια περιπτωση να καταλαβεις διαφορα.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω
Εχω το Transformers x264 1080p.mkv & full HD DVD.

Η διαφορά είναι σημαντική στις 55'' που βλέπω.

Το ίδιο και με το "Fifth Element Remastered"x264 1080p.mkv με το full Blu-ray.

Διαφορές υπάρχουν είτε μικρές είτε μεγάλες την στιγμή που υπάρχει συμπίεση..

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει την ίδια εικόνα το BluRay των 45GB (από τα οποία η κυρίως ταινία καταλαμβάνει ~35GB, βγάλε τον lossless ήχο ~30GB) με το mkv των 8GB. Μπορεί να χρειάζονται πολλές ίντσες και καλό μηχάνημα για να "βγάλουν μάτι" οι διαφορές, αλλά πάντα υπάρχουν - και φαίνονται.

H συγκριση με το divx που κανετε παραπανω δεν εχει νοημα αφου μιλαμε για τελειως διαφορετικο codec.
Επισης, αν δεν κανω λαθος, το .mkv ειναι container που πρακτικως κανει κατι σαν μη απωλεστικη συμπιεση. Τελικα αυτο που βλεπεις σε αρχεια των 8GB ειναι πρακτικως ο,τι θα εβλεπες και στο δισκακι.
Αν εχεις δε προβολεα 720p τοτε δεν υπαρχει καμια περιπτωση να καταλαβεις διαφορα.

To mkv είναι οντως container. Δεν κάνει έχει να κάνει όμως με κανενός είδους συμπίεση το πράγμα. Και το avi container ειναι. Περιέχουν video and audio streams. Απλα το mkv έχει προνοήσει για κεφάλαια υποτίτλους και άλλα διάφορα.

Πως μπορώ να περάσω υπότιτλους σε κατεβασμένη ταινία BLU-RAY 25G και να τα γράψω σε ΒR-R έχω αντιγραφικό.Όπως το "convertxtodvd" στο DVD για BLU-RAY ποιο?

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω
Εχω το Transformers x264 1080p.mkv & full HD DVD.

Η διαφορά είναι σημαντική στις 55'' που βλέπω.

Το ίδιο και με το "Fifth Element Remastered"x264 1080p.mkv με το full Blu-ray.

Διαφορές υπάρχουν είτε μικρές είτε μεγάλες την στιγμή που υπάρχει συμπίεση..

οπωσδηποτε υπαρχειδιαφορα η οποια φαινεται ομως πανω απο 42 η 46 ιντζες ......

σε σχεση ομως με ντι βιντι η πηγη ...ενα απσκαλινκ ντιβιντι η ποιοτητα ειναι πολυ καλυτερη !
σε βαθμο που τα κανονικα δισκακια μας DVD να θεωρουνται σουβερ..........:ADFADF1:

εγω πλεον ουτε αγοραζω DVD αλλα δεν ξερω τι να κανω αυτα που ηδη εχω.......

Απάντηση: Re: PS3 Blu ray vs HTPC Blu ray?

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει την ίδια εικόνα το BluRay των 45GB (από τα οποία η κυρίως ταινία καταλαμβάνει ~35GB, βγάλε τον lossless ήχο ~30GB) με το mkv των 8GB. Μπορεί να χρειάζονται πολλές ίντσες και καλό μηχάνημα για να "βγάλουν μάτι" οι διαφορές, αλλά πάντα υπάρχουν - και φαίνονται.

σιγουρα δεν εχει την ιδια 100% εικονα .....
αν ειχε θα ηταν σκανδαλο....:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Στην εικόνα ίσως και σε ειδικές περιπτώσεις. Στον ήχο όχι. Δεν ειναι άσχημη περίπτωση, δοκίμασε το. Πάντως αν παίζεις σε πολλές ίντζες, υπάρχουν διαφορές υπέρ του μπλού, αλλα τσακονώμαστε συνεχώς εδω μέσα για αυτό, οπότε δες μόνος σου να βγάλεις συμπέρασμα.

Απάντηση: Re: Ο [b]πραγματικός[/b] πόλεμος των format άρχισε!

Kmart HD-DVD-Exclusive, $200 HD-DVD Players Everywhere, $167 At Amazon

Wal-Mart already has the $200 PC, and now it has a HD-DVD player at the same price tag. Furthermore, other stores are matching it's price, with Kmart announcing it will exclusively sell Toshiba's HD-A2 HD-DVD player. Let's hammer that point home: There will be no Blu-Ray for you at Kmart, unless you want a PlayStation 3.

"Toshiba spokesperson Jodi Sally said Kmart, which is owned by Sears, would exclusively stock Toshiba HD DVD players in retail stores due to their lower price. A clerk at the retail chain's Anaheim location confirmed the store only carried Toshiba players."

How can Blu-Ray fight a $200 price tag at America's largest retailer, a complete lock-out at the No. 2 shop, and everyone else following the leader?

http://blog.wired.com/gadgets/2007/10/kmart-hd-dvd-ex.html

Λες το "κατωτερο φορματ" να κερδισει τον πολεμο.

Παντως εγω οταν βγαλει ΗD-DVD player η Sony θα το αγορασω.:flipout:

Και εγώ...Σωστοοοοός

Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Οπως όταν έβγαλε video VHS η Sony ήταν το οριστικό τέλος του Beta πλέον.

Re: Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Οπως όταν έβγαλε video VHS η Sony ήταν το οριστικό τέλος του Beta πλέον.

το τελος του beta σαν ερασιτεχνικο φορμα.

Υπαρχουν κι αλλεσ χρησεις.

Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

το οτι δηλαδη η τοσιμπα θελει να βγαλει μπλου ρει και δεν την αφηνουνε...

(????) :flipout: