Το DVD και τα Μυστικά του

Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

...Το πραγματικό "μπαμ" βέβαια (στην Ελλάδα) θα γινόταν αν έβγαινε αύριο πχ ένα ελεύθερο θυγατρικό κανάλι του Σκαϊ σε επίγεια ψηφιακή μετάδοση HD όπως στην Αμερική... Ή ένα με πληρωμή και αποκλειστική μετάδοση HD αγώνων ποδοσφαίρου... :smile:
Οι περισσότεροι με τις HD-ready τηλεοράσεις θα έβλεπαν τη διαφορά... και θα απολάμβαναν αμέσως τα οφέλη!

Last edited:
Re: Απάντηση: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

Τις διαφορές στην ποιότητα από το DVD στο Blu-Ray ή στο HD-DVD ποιός θα τις καταλάβει ακόμα και από αυτούς που έχουν FullHD τηλεόραση; Θα τις καταλάβει η θεία μου ή η γιαγιά μου; Χλωμό το κόβω...

Εμενα παντως ο πατερας μου (60 ετων) που θεωρει τις τηλεορασεις που ειναι μεγαλυτερες απο 14" CRT υπερβολη και δεν βλεπει παρα μονο ειδησεις, οταν ειδε στο πρωτο Blue Ray του HITECH στην SONY 46X3500 τα λιονταρια και τους ελεφαντες μου ειπε οτι αξιζουν τα λεφτα που εδωσες αφου μπορω να καταλαβω μεχρι και εγω τη διαφορα.Μετα βεβαια συμπληρωσε οτι ειναι περιττο και καλυτερα να κρατουσα τα χρηματα μου στην τραπεζα!Διαφορα υπαρχει και μαλιστα τοσο μεγαλη που μπορουν να την δουν ολοι.Το αν αξιζει να επενδυσει κανεις στο 1080p ειναι μια αλλη κουβεντα.Ο καθενας αποφασιζει συμφωνα με τις αναγκες του.

Re: Η πρώτη...μηνυση για την μη υποστήριξη BD profile!!!!!

Σε HDDVD ...30 sec....

Τώρα αν δεν σε αφήνουν να πάρεις ps3 πλήρωσε... δεν γίνεται να τα έχουμε όλα.[/quote]

Μα τι λέμε σε αυτό το νήμα?

Κοιτα, bliz, 30 sec τα έχω. 3 χρόνια δεν εχω μεχρι να σταθεροποιηθει το φορμα και να πέσουν οι τιμές.

λεμε πως αν δεν ps3, ΟΣΑ κι αν πληρώσεις, συσκευή της προκοπής δεν εχεις.

Ακόμα και τα Sanyo των 950Ε για τα μπάζα είναι (bdp1.0).

Αυτό ειναι το παράπονο.

Νομίζω οτι αυτά τα "κολλήματα" αρμόζουν σε άλλες εποχές και όχι στο 2008...

...κι εγω νομίζω οτι το format ειναι ωραίο, μελαμψό και με άψογη γράμμωση, αλλά απο κρεβάτι αστα να πάνε.....

ενω το HDDVD τουλάχιστο ηταν "νοικοκυρά".

@akren - κάνα link παίζει να το δω κι εγω? το εκανα Google αλλά δεν βρηκα τπτ.

Last edited:

[/quote=
Το PlayStation 3 δεν είναι standalone player! Είναι παιχνιδομηχανή, η οποία τυχαίνει να "παίζει και ταινίες".

[/quote]

To ps3 ξεφεύγει από το να είναι μια απλή παιχνιδομηχανή. Είναι ένα πολύ καλό media player - media center, πουδεν "τυχαίνει" απλά να παίζει και ταινίες (αυτό ισχύει για το ps2, που είναι και ένα μέτριο dvd player).

Last edited:

...τα έκανα λίγο μαντάρα με την παρένθεση, συγγνώμη.

Απάντηση: Re: Η πρώτη...μηνυση για την μη υποστήριξη BD profile!!!!!

@akren - κάνα link παίζει να το δω κι εγω? το εκανα Google αλλά δεν βρηκα τπτ.

αδικα ψαχνεις φιλε μου γιατι απλα δεν υπαρχει,απλα λεω οτι οταν βγει ενας τετοιoς universal stand alone player σε αυτη την τιμη,τοτε και μονο τοτε θα αγορασω HD player.

σορι που εψαχνες....αδικα

Last edited:

ερωτηση : γιατι το ps3 φορτωνει τα δισκακια αμεσως(πχ ειδα τους 300 και το διαβασε γρηγοροτερα και απο dvd) ενω η ναυαρχιδα (ωραια λεξη) της sony το S1(νομιζω οτι λεγεται ετσι) των 900+ ευρω κανει γυρω στο λεπτο?

Απάντηση: Η πρώτη...μηνυση για την μη υποστήριξη BD profile!!!!!

Μα τι λέμε σε αυτό το νήμα?

Κοιτα, bliz, 30 sec τα έχω. 3 χρόνια δεν εχω μεχρι να σταθεροποιηθει το φορμα και να πέσουν οι τιμές.

λεμε πως αν δεν ps3, ΟΣΑ κι αν πληρώσεις, συσκευή της προκοπής δεν εχεις.

Ακόμα και τα Sanyo των 950Ε για τα μπάζα είναι (bdp1.0).

Ελα ρε συ …
Γίνεσαι υπερβολικός…:smile:
Εδώ θελει 30 ολόκληρα δευτερόλεπτα να φορτώσει ένα Toshiba ενώ με ένα Sony θελεις λιγότερο ( ένα λεπτό όπως γράφει παρακατω ο φιλος)
Χωρια που εάν θέλεις να τα κανει όλα το players σου πρεπει να περιμένεις 1 ακομη χρονο που όπως και να το κανουμε είναι λιγοτερος χρονος από τα 30 δευτερόλεπτα.

ερωτηση : γιατι το ps3 φορτωνει τα δισκακια αμεσως(πχ ειδα τους 300 και το διαβασε γρηγοροτερα και απο dvd) ενω η ναυαρχιδα (ωραια λεξη) της sony το S1(νομιζω οτι λεγεται ετσι) των 900+ ευρω κανει γυρω στο λεπτο?

Ε ρε γλεντια…

Το να θελει κανεις μετα απο 1 χρονο υπαρξης HD ενα player standalone με profile 2.0 χωρις να πληρωνει μια παιχνιδομηχανη μαζι δε θα επρεπε να φαινετε παραλογο...
Τωρα για οσους ειναι... απλα δεν ειναι αντικειμενικοι...
Δεν ειναι το PS3 blueray player... ειναι κονσολα παιχνιδιων με BD drive...
Αν δεν υπηρχε η αγωνια της sony να κερδισει το BD.. θα εδινε την λειτουργια play BD μετα παρελκομενων και χρηματων οπως ειχε κανει στο PS2...

Η ξεχνατε γρηγορα... ή ο φανατισμος σας εχει περιορισει την νοημοσυνη...

Το HDdvd εχασε, και το BD ειναι για τα μπαζα... Καταληξη? Το internet download σκιζει και η αγορα πεφτει...

Ανοιξαν οι ασκοι του αιολου , εχουμε πολλα να δουμε ακομα...

Δυστυχως πολλοι θα γινουν beta testers αφου η Sony επεβαλε ενα ανετοιμο φορματ στην αγορα...

Η ξεχνατε γρηγορα... ή ο φανατισμος σας εχει περιορισει την νοημοσυνη...

Το HDdvd εχασε, και το BD ειναι για τα μπαζα... Καταληξη? Το internet download σκιζει και η αγορα πεφτει...

Χ2

Last edited:

οταν εδειξα στους δικους μου τα πρωτα

μπλου ρει αμεσως καταλαβανε

τη διαφορα...

Για να βαλουμε τα πράγματα σε μια τάξη, πόσοι εδώ μέσα είχαν DVD πλειερ με σύνδεση στο ιντερνετ? δεν ακούω. μήπως ΚΑΝΕΙΣ? Γιατί αυτο είναι το profile 2.0.

Standalones με profile 1.1 που κάνει ουσιαστικά τα πάντα υπάρχουν και μάλιστα αρκετά και καλά και σε αντίστοιχες τιμές με τα νεκρά πλέον HDDVD players που δίναν 1080p.

Απάντηση: Re: Η πρώτη...μηνυση για την μη υποστήριξη BD profile!!!!!

Μα είναι απλό . Το καλό πράμα αργή να γίνει . Άσε που έχεις και μια αγονία να σε εξιτάρει . Θα παίξει , δεν θα παίξει? Και στο τέλος νιώθεις και χαρούμενος που έπαιξε . Άσε που αν έχει και παρέα μπορείς να βάζεις και στοιχήματα για το ποιος θα πέσει πιο κοντά στο χρόνο που θα παίξει η ταινία .

Πλάκα πλάκα ο φίλος μας παραπάνω είπε ακριβός αυτό που αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα . Ρίξανε στην αγορά ένα ημιτελής προϊόν που δεν λέω θα στρώσει αλλά πότε όμως ?

εμενα ουτε το PiP στο 1.1 με ενδιαφερει αλλα εκανα το update στο πσ3 ουτως η αλλως.

Απάντηση: Re: Ο πραγματικός πόλεμος των format άρχισε!

...Το πραγματικό "μπαμ" βέβαια (στην Ελλάδα) θα γινόταν αν έβγαινε αύριο πχ ένα ελεύθερο θυγατρικό κανάλι του Σκαϊ σε επίγεια ψηφιακή μετάδοση HD όπως στην Αμερική... Ή ένα με πληρωμή και αποκλειστική μετάδοση HD αγώνων ποδοσφαίρου... :smile:
Οι περισσότεροι με τις HD-ready τηλεοράσεις θα έβλεπαν τη διαφορά... και θα απολάμβαναν αμέσως τα οφέλη!

Αυτό δεν έχει γίνει ούτε στην Ευρώπη και περιμένεις να γίνει στην Ελλάδα; Κατά το έτος 2085 μ.Χ. κάτι μπορεί να γίνει. ;)

Σού θυμίζω ότι η έγχρωμη τηλεόραση ήρθε στην Ελλάδα το 1980 τελευταίοι στην Ευρώπη (ανατολική και δυτική) Επίσης τα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια είναι ακόμα και σήμερα μονοφωνικά. Και από τα ιδιωτικά μόνο το Star μεταδίδει πραγματικό stereo πρόγραμμα καί όχι παντού σε όλη την Ελλάδα. Τα υπόλοιπα κανάλια απλώς ανάβουν το φωτάκι του stereo αλλά τα προγράμματά τους είναι καραμονοφωνικά. Για teletext μην το πολυσυζητάμε, μόλις τα τελευταία χρόνια το απέκτησαν. Μην ξεχνάς ότι τα κρατικά ραδιόφωνα έγιναν stereo στα FM κάπου μέσα στην 10ετία του '90 !!! Τώρα βέβαια έχουν και RDS και AF Τρομερόν!

αν οι εταιρειες ''εξαφανισουν'' σιγα σιγα τα dvd την αλλη μερα ολοι θα τρεξουν...

Πες πως αυριο το πρωί ΟΛΟΙ οι ελληνικοί διανομείς λενε: "DVD παπαλα. Απο σήμερα μονο BD."

Εχετε την γνωση και τις στατιστικές να καταλάβετε το τι θα γίνει? Εχετε δουλέψει στην αγορά H/Y να ακουσετε τι ζητάνε οι καταναλωτές απο το PC τους?

Το πρώτο που θα γίνει ειναι να αυξηθουν οι πωλήσεις PC BD-P.

οπως και αυτές των τετραπύρηνων.

στο καπάκι, θα αυξηθουν οι πωλήσεις των DVD+R-R

και θα αυξηθεί το Download σπαστηριων και Downconverters.

Θα γεμίσει ο κόσμος αντιγραμμένα DVD με mpeg2 και AC3, με ανάλυση 576p.

ΜΗΝ νομίζετε οτι 1000 μονο ανθρωποι στην Ελλάδα ξέρουν να rip- αρουν και 1000 βλέπουν. για κάθε ενα που rip-αρει, 20 βλέπουν. Αν πουληθούν 2000 BD-P, (και με βάση την ανυπαρξία standalone players) 200.000 ατομα θα δουν Downconverted versions της BD-only ταινίας.

Bliz, Ελεος. Αυτά που λές ειναι υπέρ της υπερβολής. Η διαφορά ανάμεσα στο VHS και στο DVD ειναι τεράστια, και αν δεν εχεις 37 ιντσες απο τα 3μ και 20-20 οραση ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ διαφορά ανάμεσα σε περιεχόμενο HD και DVD. ασε που και αυτή η διαφορά δεν αντισταθμίζει την ευκολία ευρεσης και την μη υπαρξη δυνατότητας παρακολούθησης.

Κάποιοι απο μας καθαρίζουν 200.000 ευρώ τον χρόνο. Πολλοί όμως καθαρίζουν μόλις 10.000 ευρώ τον Χρονο. Και εχουν λέει και παιδιά.

Αν δεν πέσουν οι τιμές στα επίπεδα των DVD players (ναι, των 30 ευρώ, να μπορεί να το πάρει και ο μετανάστης χωρις να τον πονά η τσέπη του, και χωρις διαφοροποίηση στις τιμές ενοικίασης απο το κλασικό DVD, ΜΗΝ περιμένετε ευρεία αποδοχή. Εγω δεν την περιμένω καν - βλέπουμε PAL απο το 1963 μεχρι και το 2008 - μιλάμε οτι βλέπουμε 576i εδώ και 45 χρόνια.
Και να υπάρχει η δυνατότητα, δεν υλοποιήται η αναβάθμιση λόγω κόστους.

Τα αυτοκίνητα μας Ηδη θα μπορούσαν να εχουν Τ.Ν (ΑΙ) ικανή μεσω δορυφόρου να μας πάρει απο το σπίτι και να μας πάει στον προορισμό μας χωρις να αγγίξουμε τιποτα απολύτως (απλά να λέμε τον προορισμό με την διευθυνσή του φωναχτά. Δεν συμβαίνει όμως κάτι τέτοιο, λόγω κόστους, και το αυτοκίνητο σαν User Interface ειναι το ίδιο εδω και 80 χρόνια. Για λόγους Backwards Compatibility με τον....οδηγό, και κόστους.

Για να βαλουμε τα πράγματα σε μια τάξη, πόσοι εδώ μέσα είχαν DVD πλειερ με σύνδεση στο ιντερνετ? δεν ακούω. μήπως ΚΑΝΕΙΣ? Γιατί αυτο είναι το profile 2.0.

Ε όχι και κανείς.

Οποιος εχει ενα Toshiba HD DVD εχει ενα DVD με συνδεση στο ιντερνετ.

Ακόμα και τα XBOX360 με το Add-on εχει την λειτουργικότητα.

και απο το 2006!

Ας μην πετάμε δικαιολογίες τις οποίες δεν τις σκεφτόμαστε πρώτα.

Διαβάστε το ποστ σας για να δείτε τι γράφετε!!!!!

Το HD-DVD ειναι....profile BD 2.5!!!!! :p:p:p

και επίσης, διασκεδάζω αφάνταστα οταν ακουω για το πλέον νεκρό HD DVD οταν και το BluRay ειναι με το ενα πόδι στον Τάφο....