Το DVD και τα Μυστικά του

BD profiles 3.0- ισως και 4.0 ??3D blu ray??

http://wiki.digital-digest.com/index.php/Blu-ray

Hardware Profiles

There are four profiles for hardware based Blu-ray players, three of them for video based Blu-ray players. Profile 1.0 is known as the "Grace Period Profile". Profile 1.1 is known as the "Final Standard Profile". Profile 2.0 is the "BD-Live" profile, while 3.0 refers to audio only Blu-ray.
Profile 1.0 is used by the first generation of Blu-ray players, but notably lacks a secondard video processor (needed for Picture-in-Picture content) and only requires 64 KB of Persistent Storage. Internet connectivity is also not required.
Profile 1.1 adds the requirement for a secondary video and audio processors, requires 256 MB of persistent storage. All players manufactured after October 31 2007 must comply with this profile.
Profile 2.0 adds network connectivity to the list of requirements, and persistent storage requirement is increased to 1 GB.
All profiles, apart from Profile 3.0 (audio-only) requires support for BD-J.

και αναρωτιεμαι...

τωρα με το 3D θα εμφανιστουν λεει κι αλλα μπλου ρει players νεας γενιας (ξανα)

3D enabled

αυτο λεει ενδεχεται να επιφερει αλλαγη στις προδιαγραφες του φορμα

(ξερατε το 3.0? - εγω οχι...)

αλλα ηδη (λογω 3D - και ενος καινουριου player της mitsubishi)
πανε να το ξαναλλαξουνε...

ηδη λεγεται οτι το πσ3 ετοιμαζεται να γινει 3D με νεο firmware...

http://scrawlfx.com/2008/06/blu-ray-going-3d-including-new-ps3-firmware

Re: BD profiles 3.0- ισως και 4.0 ??3D blu ray??

Ρε δεν κοιτάνε να δουν πως θα το κανουν να ορθοποδήσει το BR , τα νεα profiles μας μαράνανε...

Re: Paramaount-Universal blu ray-ελληνικα? region code?

Hulk σε blu ray με ελληνικα...

(τι γινεται η σονυ εχει ''αναλαβει'' τις ταινιες της universal?)

Re: BD profiles 3.0- ισως και 4.0 ??3D blu ray??

Λογικά το BD profile 3.0 θα φέρει κάτι αντίστοιχο με τα SACD ή τα DVD-A απλά ένα σκαλί πιο πάνω.

Απορώ τι ανάλυσης ήχο θα βάλουν σε 50 GB και πόσα κανάλια...! :thrasher:

Re: Paramaount-Universal blu ray-ελληνικα? region code?

Hulk σε blu ray με ελληνικα...

(τι γινεται η σονυ εχει ''αναλαβει'' τις ταινιες της universal?)

Εδώ και πολύ καιρό.

Η Videosonic έχει χάσει τα δικαιώματα εδώ και 1,5 χρόνο περίπου.

MKV Converter

Λοιπόν ψάχνω για ένα πρόγραμμα να μπορώ να κάνω convert τα .mkv αρχεία μου σε .mkv πάλι αλλά σε άλλο ratio.
Δηλαδή έχω τα περισσότερα .mkv σε ratio 2.35:1 και θέλω να τα κάνω σε ratio 1.78:1 (16/9) γιατί έχω βαρεθεί τις μαύρες μπάρες πάνω κάτω στην TV μου. Εκτός και αν υπάρχει και άλλος τρόπος να βλέπω τα 2.35:1 στην 42άρα μου χωρίς τις μαύρες μπάρες.
Ευχαριστώ.

Re: MKV Converter

δεν γινεται κατι τετοιο...και να γινοταν θα επρεπε να ξεχειλωσει η εικονα...

Βαλε τη tv σου να παιζει "smart","zoom".Και να υπηρχε τετοιο προγραμμα ουσιαστικα αυτο ακριβως θα εκανε!

(μπορεις να παρεις καποια στιγμη ενα προτζεκτορα ωστε να μη σε ενοχλουν οι μαυρες μπαρες μια και θα εχεις ικανοποιητικα μεγαλη εικονα)

Απάντηση: MKV Converter

Λοιπόν ψάχνω για ένα πρόγραμμα να μπορώ να κάνω convert τα .mkv αρχεία μου σε .mkv πάλι αλλά σε άλλο ratio.
Δηλαδή έχω τα περισσότερα .mkv σε ratio 2.35:1 και θέλω να τα κάνω σε ratio 1.78:1 (16/9) γιατί έχω βαρεθεί τις μαύρες μπάρες πάνω κάτω στην TV μου. Εκτός και αν υπάρχει και άλλος τρόπος να βλέπω τα 2.35:1 στην 42άρα μου χωρίς τις μαύρες μπάρες.
Ευχαριστώ.

ιεροσυλία. Κατακρεουργείς την ταινία. :grandpa:

Γι' αυτό λέμε πάρτε μεγαλύτερες τηλεοράσεις, για να βλεπεις αξιοπρεπές μέγεθος σε 2.35:1 ταινίες που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία.

Οτι γίνεται γίνεται, κάνεις ένα είδους crop στην εικόνα... Δεν θυμάμαι με ποιο πρόγραμμα όμως :slapface:
Ομως είναι κρίμα να κόψεις μέρος του κάδρου...

τσου τσου... δεν γινεται...τις ταινιες στα mkv και οχι μονο τις εχουν κανει crop τα team που τις κανουν release για να μειωσουν το μεγεθος και να μην επεξεργαζονται κατα το encode αχρηστη πληροφορια... οι μαυρες μπαρες μπαινουν μετα απο το προγραμμα που τρεχει την ταινια...

κομμάτι της εικόνας θέλει να κόψει... οχι τις μπάρες. Οι μπάρες θα φύγουν, αν το νέο καδράρισμα συμπέσει με την ανάλυση του πάνελ...

οφφ τοπικ στο 2.40:1 οταν το βλεπουμε σε 16:9 τηλεοραση/προβολεα

χανουμε αναλυση η στην ουσια ειναι 1920x800 (κατι τετοιο)?

Απάντηση: Re: MKV Converter

οφφ τοπικ στο 2.40:1 οταν το βλεπουμε σε 16:9 τηλεοραση/προβολεα

χανουμε αναλυση η στην ουσια ειναι 1920x800 (κατι τετοιο)?

δεν χάνεις ανάλυση. Είναι 1920 Χ 800
Το λέει ξεκάθαρα σε όλα τα info στα mkv.

Re: Απάντηση: MKV Converter

ιεροσυλία. Κατακρεουργείς την ταινία. :grandpa:

Γι' αυτό λέμε πάρτε μεγαλύτερες τηλεοράσεις, για να βλεπεις αξιοπρεπές μέγεθος σε 2.35:1 ταινίες που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας.
42άρα TV έχω στα 3 μέτρα πόσο πιο μεγάλη;
Καλά βλέπω και με τις μαύρες μπάρες.. απλά μου την σπάνε..

Diamalan, με ποιο πλευερ παίζεις τις ταινίες ??

Αν είναι το MediaPlayerClassic τοτε...
καθως πάιζει ... δεξι κλικ, video frame, touch window from inside και θα έχεις πληρη κάλυψη του ύψους και κροπάρισμα (κατακρεούργηση) στις άκρες αριστερά-δεξια.
Αν θέλεις παραμορφωμένη εικόνα απο 2,45/1 --> 16/9 ... δεξί κλίκ, video frame, strech to window.

Αφου τα δοκιμάσεις ... λές 40 φορές ήμαρτον και επιστρέφεις στα σωστά.

Last edited:

Επίσης, στον Media Player Classic, μπορείς να κάνεις zoom in - zoom out στην εικόνα ενώ παίζει με τα πλήκτρα 9 και 1 αντίστοιχα στο αριθμητικό πληκτρολόγιο. Το πλήκτρο 5 κάνει reset τις όποιες αλλαγές.

Εννοείται ότι τα παραπάνω αποτελούν ιεροσυλίες, και αναφέρονται μόνο για λόγους ενημέρωσης. -bye-