Το DVD και τα Μυστικά του

Re: MKV Converter

Ναι τις έχω δοκιμάσει αυτές τις ιεροσυλίες ... δε λέει
@ΤΑΣΟ για πες να μάθουμε... πάντως η υπογραφή σου ειναι ΣΩΣΤΗ αλλά τα ευρά ΔΕν φτάνουν:icon15:

Re: Εχετε ξαναδει τοσο μεγαλο bitrate?

omfg... πως το καταφερες αυτο??

χιχι... η τηλεοραση παντως θελει λιγο καθαρισμα... :silly:

δεν εχει τοση σκονη...

μαλλον ο φακος της μηχανης...

(το πσ3 δεν μπορουσε να παιξει το αρχειο...)

Απάντηση: Εχετε ξαναδει τοσο μεγαλο bitrate?

Που το πέτυχες αυτό το αρχείο, τίποτα torrent;

ΥΓ. Αν δεν μπορεί να το διαβάσει το ps3 μπορεί και η ένδειξη που δείχνει για το bitrate να είναι λάθος όμως. Ίσως να μην υποστηρίζει τη συγκεκριμένη κωδικοποίηση του αρχείου.

ducks take off...

το κλιπακι...

το bitrate τοσο ειναι...

τουλαχιστον ετσι μου παν κι αλλοι...

Μ2TS ειναι...

Α, εντάξει κατάλαβα ποιο είναι. Τώρα το είδα κι εγώ σε άλλο forum. Απ' ό,τι βλέπω έχει κυκλοφορήσει και σε ανάλυση 3840x2160 και bitrate 238Mbps!

http://www.hdclub.sk/viewtopic.php?t=3460

Last edited:

3 Gbps σας κάνει; ασυμπίεστο HD κατ'ευθείαν από τους σένσορες της ARRI. Ας είναι καλά το IBC και η ΕΡΤ που με έστειλε εκεί να πάρω μάτι.

Βέβαια είδα και το σύστημα της NHK με κάτι αναλύσεις που έφταναν το 7000Χ3400 pixels.

Ρεπορτάζ (με φωτό και βίντεο) από το IBC εντός ολίγων ημερών.

Τι φακούς έχουν για να υποστηρίζουν τέτοιες αναλύσεις? Και πόσο μεγάλους αισθητήρες? Ή μιλάμε για CGI?

3 Gbps σας κάνει; ασυμπίεστο HD κατ'ευθείαν από τους σένσορες της ARRI. Ας είναι καλά το IBC και η ΕΡΤ που με έστειλε εκεί να πάρω μάτι.

Φωτη τα συγκεκριμένα κλιπάκια του SPYRMAK (duck take off, crowdrun κλπ) προέρχονται απο masterς της Σουηδικής TV με φρειμς εικόνας με φορματ SGI 48bit(3x16) με ανάλυση 3840Χ2160p50 και προέρχονται απο σκανάρισμα φίλμ (70mm νομίζω).
Αν κάνεις πράξεις για το bitrate δεν χωράει ο αριθμός σε μικρό καλκιουλειτορ.

ftp://vqeg.its.bldrdoc.gov/HDTV/SVT_MultiFormat/

πληροφορίες ftp://vqeg.its.bldrdoc.gov/HDTV/SVT_MultiFormat/SVT_MultiFormat_v10.pdf

Last edited:

απο την D-21 η παρουσιασαν τιποτα καινουργιο ?

Το κλιπάκι με τις πάπιες στα 3840x2160 παίζει στον media player classic - homecinema (με τον δικό του video decoder) με περίπου 7fps, και χωρίς φυσικά επιτάχυνση βίντεο από την κάρτα γραφικών (μία HD4850) έχω μέσο όρο χρήσης της cpu (έναν C2D E8400) στα 78-80%. Αν επιλέξω ως video decoder τον arcsoft γίνεται λίγο παραπάνω χρήση, κάπου στα 85%. Ο cyberlink H264 κρασάρει, τον coreavc δεν τον δοκίμασα...

ducks1.jpg

Edit. Μόλις δοκίμασα τον coreavc, αλλά δεν ανταποκρίνεται καθόλου. Ούτε καν ξεκινάει το βίντεο...

Last edited:

Ο μόνος avc decoder που μπορεί να τα παίξει ικανοποιητικά (εννοείται σε δυνατό μηχάνημα) είναι ο εκκολαπτόμενος DivX h.264 decoder. Χρειάζεται όμως εγγραφή στο DivXClub για να τον κατεβάσεις.

http://labs.divx.com/node/7085

Κάπου τον πέτυχα στα σκοτεινά μονοπάτια του internet :cool4:, αλλά δεν βλέπω να παίζει καλύτερα από τον ενσωματωμένο στο mpc homecinema, oύτε καν από τον arcsoft. Έχω γύρω στα 4 μέσο fps, πάρα πολλά χαμένα frames (τα μισά σχεδόν), και η χρήση της cpu φτάνει σχεδόν το 100% και στα δύο cores του επεξεργαστή. Ίσως σε κλιπάκια με μικρότερη ανάλυση να τα πηγαίνει καλύτερα, στα 3840x2160 ζορίζεται άσχημα αυτός ο decoder πάντως...

Δεν τον δοκίμασα ο ίδιος. Αλλά σύμφωνα με το μύνημα του παρακάτω λινκ ακόμη και η beta1 έκδοση (η πιο πρόσφατη είναι η Beta3) είναι περισσότερο απο 2 φορές πιό γρήγορη απο το ffdshow (αυτο δηλ.που περιλαμβάνεται στο mpc-hc).

Δοκίμασες με κάποιον άλλο renderer ??. Εγω για παράδειγμα με VMR9 έχω πολύ μεγάλη πτώση απόδοσης οταν το φρειμρειτ είναι 50fps. Δοκίμασε Haalli.

Αν το πάρουμε αναλογικά με το λινκ εφόσον ο 7200@2Ghz βγαζει 8,7 fps o 8400@3Ghz θα πρέπει να βγάζει 13 και ένας οκταπυρηνος στα 3Ghz θα το παίζει κανονικά.

http://forum.doom9.org/showthread.php?p=1137892#post1137892

Με σχεδόν όλους δοκίμασα το βιντεάκι, overlay, vmr7/vmr9 windowed, vmr7/vmr9 renderless, evr, haalli. Έχεις δίκιο όμως ως προς τον τελευταίο, ενώ με τους άλλους renderer έπεφτε πολύ κάτω, 4-4,5fps, με τον Haalli (δεν τον είχα δοκιμάσει με τον divx) πήγε στα 8,5-13fps αρκετά καλύτερα από τους άλλους δύο decoder δηλαδή, και χωρίς χαμένα frame αυτή τη φορά (χρήση cpu 85-100%). Η έκδοση του mpc homecinema που δοκίμασα είναι η 1.1.790 την οποία έβαλα μόλις τώρα. Απ' ό,τι βλέπω έχει ελαφρά βελτίωση ως προς την προηγούμενη την οποία είχα στο αρχικό μου μήνυμα...

Λοιπόν απ' ό,τι είδα αργότερα, το βιντεάκι με το οποίο έγιναν οι δοκιμές στο doom9 και αναφέρθηκε πριν δεν είναι ίδιο με αυτό που είχα κατεβάσει εγώ όπως νόμισα αρχικά. Είναι και τα δύο μεν ανάλυσης 3840x2160 μόνο που αυτό που έχει στο doom9 έχει bitrate περίπου 110Mbps και μέγεθος ~120ΜΒ ενώ αυτό που δοκίμαζα έχει bitrate κοντά στα 240Mbps (έχω βάλει το λινκ στην πρώτη σελίδα) και μέγεθος 493ΜΒ. Κάνοντας δοκιμή και με το δεύτερο από το doom9, τα fps που παίρνω από τον mpc homecinema με decoder τον divx και τον haalli renderer είναι σαφέστατα αρκετά περισσότερα από το πρώτο βίντεο, πράγμα βέβαια λογικό αφού έχει πολύ μικρότερο bitrate. Συγκεκριμένα ο μέσος όρος είναι περίπου στα 19fps, η χρήση της cpu σχεδόν μόνιμα στο 100% όμως.

high-run.jpg

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Καλησπερα παιδια,

Δεν γνωριζω εαν αυτο ειναι το σωστο forum για το Post αυτο,απλα εαν δεν ειναι εαν θελουν οι Admin ας το μεταφερουν.

Λοιπων, δεν θα ηταν πολυ καλο να υπαρχει ενα Thread που να αναφερουν ΟΛΑ τα dvds που εχει βρει ο καθενας η γνωριζει οτι εχουν Ελληνικους υποτιτλους?
Ειναι φοβερα σπαστικο να μην αναφερουν τα εκαστοτε μαγαζια ποιους υποτιτλους εχουν τα dvd τους.
Εαν εχει πεσει στην αντιληψη καποιου οτι καποια εκδοση που υπαρχει στο εξωτερικο η σε καποια εκδοση ειδικη, υπαρχουν Ελληνικα ,να μπωρει να το κανει post στο συγκεκριμενο Thread που θα ανοιχτει.

Πιστευω οτι θα βοηθησει πολυ τα παιδια που θελουν να βρουν κατι, δεν ξερουν εαν εχει Ελληνικα και καποιος που το εχει παρει να αναφερει απο που και εαν εχει υποτιτλους Ελληνικους.

Τι λετε?