To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: Raspberry Pi: the Upcoming $25 1080p-Capable ARM-Based Hobby Computer

Από το κατάστημα που αναφέρθηκε πιο πάνω προσθέτεις το γυμνό Pi μαζί με το μαύρο κουτί πάνω δεξιά και είναι έτοιμο! :2thumb22sup:
Να τονίσω ότι δεν έχω καμιά σχέση με το παραπάνω κατάστημα και δεν το κάνω διαφήμιση, απλά ενημερωτικά.
Για τις υπόλοιπες ερωτησούλες θα σου απαντήσουν οι πιο "ειδικοί" που υπάρχουν εδώ :grandpa:

Από ότι ξέρω το λειτουργικό είναι linux έκδοση για SD card.

Last edited:
Απάντηση: Re: Raspberry Pi: the Upcoming $25 1080p-Capable ARM-Based Hobby Computer

Δεν μπορούσαν να φτιάξουν και μερικά σε μαύρο κουτί; ;)

Και δύο ερωτησούλες ακόμα:
-Τι αναλύσεις\refresh rates σηκώνει;
-Το λειτουργικό απο τι μέσο το τρέχετε;

-Έχω streamάρει ,άκρως αποτελεσματικά σε μια lg 670s, υλικό 3D, δεν έχω μετρήσει refresh rates, αλλά ήταν Ά-ΨΟ-ΓΟ.
-Εννοείς με ποιον τρόπο το κάνουμε εγγραφή στην sd? Ειδάλλως το λειτουργικό τρέχει απο την sd κάρτα του raspi. (Συγκεκριμένα συμφορουμίτες, για media player χρήση , δοκιμάστε openelec)

Re: Απάντηση: Re: Raspberry Pi: the Upcoming $25 1080p-Capable ARM-Based Hobby Comput

-Εννοείς με ποιον τρόπο το κάνουμε εγγραφή στην sd? Ειδάλλως το λειτουργικό τρέχει απο την sd κάρτα του raspi. (Συγκεκριμένα συμφορουμίτες, για media player χρήση , δοκιμάστε openelec)
Βασικά ήθελα να μάθω πως τα πάει απο ταχύτητα όταν τρέχει το λειτουργικό απο SD\USB stick. Είχα το Openelec σε USB stick στο PC και μου είχε σπάσει τα νευρά με τις καθυστερήσεις για να διαβάσει τη βάση δεδομένων.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Raspberry Pi: the Upcoming $25 1080p-Capable ARM-Based Ho

Βασικά ήθελα να μάθω πως τα πάει απο ταχύτητα όταν τρέχει το λειτουργικό απο SD\USB stick. Είχα το Openelec σε USB stick στο PC και μου είχε σπάσει τα νευρά με τις καθυστερήσεις για να διαβάσει τη βάση δεδομένων.

Καταρχάς λειτουργικό τρέχει ΜΟΝΟ απο την sd. Aπλά πάει σφαιρα, με το προεπιλεγμένο theme, ειναι κλικ στο κλικ. Αν τώρα βάλεις καποιο άλλο πχ aeon nox, το οποίο είναι αρκετά βαρύ, εκεί αργεί, αλλά πολύ λίγο. Πάντως υπάρχουν ''ελαφρια'' και χαριτωμένα themes.
Πάντως τον τελευταίο καιρό ανακάλυψα αυτό και σκέφτομαι τι πατατα έχουμε κάνει όσοι πήραμε raspi :slapface::bawling:

Πολλά θα βρεις με καλύτερα χαρακτηριστικά από το rPi, την εγκατεστημένη βάση και την υποστήριξη πουθενά...

Εγώ είχα παρα πολύ καιρο openelec αλλά τώρα δυστυχώς η ευτυχώς το raspbmc είναι σαφως καλυτερο... (Updates,WiFi κτλ)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Raspberry Pi: the Upcoming $25 1080p-Capable ARM-Base

Καταρχάς λειτουργικό τρέχει ΜΟΝΟ απο την sd. Aπλά πάει σφαιρα, με το προεπιλεγμένο theme, ειναι κλικ στο κλικ. Αν τώρα βάλεις καποιο άλλο πχ aeon nox, το οποίο είναι αρκετά βαρύ, εκεί αργεί, αλλά πολύ λίγο. Πάντως υπάρχουν ''ελαφρια'' και χαριτωμένα themes.

Είχα μια ελπίδα μήπως μπορούσε να ξεκινήσει απο εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Έχεις δοκιμάσει το Ace;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Raspberry Pi: the Upcoming $25 1080p-Capabl

Εγώ είχα παρα πολύ καιρο openelec αλλά τώρα δυστυχώς η ευτυχώς το raspbmc είναι σαφως καλυτερο... (Updates,WiFi κτλ)

Eιχα ξεκινήσει με raspbmc αλλά δεν , και με το openelec τωρα βασικά δε μπορώ να παίξω ενα wifi usb που έχω(με την τελευταία έκδοση) ,αφου το προτείνεις παίζει να το ξαναβάλω

Είχα μια ελπίδα μήπως μπορούσε να ξεκινήσει απο εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Έχεις δοκιμάσει το Ace;

Να πω την αληθεια, δεν εχω παίξει με πολλά skins. Το συγκεκριμενο παντως δε το χω δοκιμάσει. Παντως δε θέλω πολλά εφέ και μπλιμπλικια, καρφώνω απλά το στικάκι μου, βλέπω το επεισόδιο και το κλείνω. Ισως οταν θα χω χρόνο να ασχοληθω πιο πολύ.

Πολλά θα βρεις με καλύτερα χαρακτηριστικά από το rPi, την εγκατεστημένη βάση και την υποστήριξη πουθενά...

Καλά δε το συζητάω, θέλει να είναι κάποιος λίγο εξοικειωμένος με linux, για να παίξει με κάτι ξεχωριστό. Ξεκίνησα με raspian το ήθελα περισσότερο για ένα project, και προέκυψε το media center. (Tελικά το project δε προχωρησε εύκολα, η opencv, θέλει δύναμη)

Re: Απάντηση: Re: Raspberry Pi: the Upcoming $25 1080p-Capable ARM-Based Hobby Comput

-Έχω streamάρει ,άκρως αποτελεσματικά σε μια lg 670s, υλικό 3D, δεν έχω μετρήσει refresh rates, αλλά ήταν Ά-ΨΟ-ΓΟ.

Το 3D το σχέση έχει; H-SBS ματρόσκα έχεις streamάρει προφανώς (1920*1080). Το πιο σωστό είναι να δείτε τι streamάρει από αρχεία με υψηλά bitrates. Το καλύτερο σημείο για να γίνει αυτό είναι εδώ

http://jell.yfish.us/

Κι επίσης βασικό είναι αν παίζει 23.976 και 24 fps ή κάνει pulldown.

Απάντηση: Re: Raspberry Pi: the Upcoming $25 1080p-Capable ARM-Based Hobby Computer

Είχα βάλει rasbmc πέρυσι το καλοκαίρι αλλά το openelec ήταν πολύ πιο γρήγορο και smooth... Αξίζει νέα δοκιμή λες;

Απάντηση: Raspberry Pi: the Upcoming $25 1080p-Capable ARM-Based Hobby Computer

http://lifehacker.com/raspberry-pi-xbmc-solutions-compared-raspbmc-vs-openel-1394239600

μια (αν και κάπως επιφανειακή) σύγκριση των XBMC flavors που υπάρχουν για Raspi...

(αντε να έρθει και το δικό μου να κάνω τις δοκιμές μου: με openelec με βλέπω...)

Ήμουν απόλυτος με το openelec γιατί είχα δοκιμάσει το raspbmc και δεν μου άρεσε.... Μετα απο καιρο όμως το raspbmc εγίνε πολύ καλό , και τωρα υπερτερεί σε Πολλά πραγματα ... Μονο και μονο η ευκολία του WiFi και των updates μου αρκεί....

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

What you’re seeing here is OpenELEC with some performance patches Dom is currently working on, along with some other patches from Ben. We expect to see these patches appear in the standard OpenELEC and RaspBMC very soon.

Δεν έχουν μπει ακόμα στον κώδικά οι βελτιώσεις και το βιντεο είναι απο πουσαρισμένο RPi
The Pi is overclocked to 1GHz arm, 500MHz core and 600MHz sdram.

Ωραίο έχει γίνει το Amber πάντως.

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Βρε παλικάρια από που το παραγγέλνουμε ; Yπαρχουν μικρά cases για να το τοποθετήσουμε ώστε να μην είναι χύμα ;

Ήμουν απόλυτος με το openelec γιατί είχα δοκιμάσει το raspbmc και δεν μου άρεσε.... Μετα απο καιρο όμως το raspbmc εγίνε πολύ καλό , και τωρα υπερτερεί σε Πολλά πραγματα ... Μονο και μονο η ευκολία του WiFi και των updates μου αρκεί....

και το openELEC είναι αυτο-αναβαθμιζόμενο... (από κάποια έκδοση και μετά, σίγουρα οι τελευταίες είναι, καθώς μόνο του μου πήγε από 3.2 σε 3.2.2)

Πάντως το σκατούλι δεν είναι να το αφήσεις έτσι... ήδη έγιναν οι πρώτες τρύπες στο κουτάκι (έχω το clear case -> http://uk.rs-online.com/web/p/processor-microcontroller-development-kits/7644382/ ) για καλύτερο αερισμό (λέμε τώρα :ADFADF1: ), κοιτάω για ψυκτρούλες, και διαβάζω τα περί O/C... στην μαμά κατάσταση πάντως δεν είναι για πολλά πολλά... ΧΒΜC με fanart, lagάρει πολύ για τις ανοχές μου...

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

επίσης οι ήδη κάτοχοι, δεν αναφέρετε και τι O/C έχετε κάνει, καθώς και λοιπές αλλαγές βελτιώσεις? (αν χρησιμοποιήσατε overvolt, χρήση usb για boot, τροφοδοτικά κλπ)

και το openELEC είναι αυτο-αναβαθμιζόμενο... (από κάποια έκδοση και μετά, σίγουρα οι τελευταίες είναι, καθώς μόνο του μου πήγε από 3.2 σε 3.2.2)

Πάντως το σκατούλι δεν είναι να το αφήσεις έτσι... ήδη έγιναν οι πρώτες τρύπες στο κουτάκι (έχω το clear case -> http://uk.rs-online.com/web/p/processor-microcontroller-development-kits/7644382/ ) για καλύτερο αερισμό (λέμε τώρα :ADFADF1: ), κοιτάω για ψυκτρούλες, και διαβάζω τα περί O/C... στην μαμά κατάσταση πάντως δεν είναι για πολλά πολλά... ΧΒΜC με fanart, lagάρει πολύ για τις ανοχές μου...

Εμένα το MK808Β παίζει δικτυακά με Wifi ως και 720p, με 1080p κάνει όλο buffering.... Δηλαδή για σειρές που το θέλω είναι μια χαρά.

Αλλά επειδή αρχικά το είχα για να παίζει μουσική από δίκτυο και ίντερνετ στο σαλόνι, σκέφτομαι να πάρω το raspi για το δωμάτιο. Είναι τόσο αργό τελικά; Ίσως να χρειάζεται μόνιμα o/c.