To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

καλησπέρα, καλώς ήρθες!!

- Με μια καλή γρήγορη κάρτα SD η απόδοση βελτιώνεται αισθητά. Έκανα μετάβαση από class 10 με read 25mb/sec σε μια transcend με 50+mb/sec και άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω (δεν έχω πειραματιστεί ακόμα με USB stick)
Η αίσθηση μου είναι ότι δεν είναι μόνο η ίδια η SD και η ταχύτητα της. Η όλη ιστορία, αφορά και τον ελεγκτή: ξέρουμε ότι το usb (και το δίκτυο) το ελέγχει το άλλο τσιπ, και όχι το ΑRM SoC, αφήνοντας το τελευταίο να "ανασαίνει" καλύτερα. Δεν ξέρω ποιο ελέγχει την SD. Επίσης στο δίκτυο οι απόψεις διίστανται για τις πολύ γρήγορες SDs... Συνήθως δεν τις πρότειναν.
- To τροφοδοτώ με έναν φορτιστή από nexus 7 tablet. Παρόλα αυτά ψάχνω κάποιο σοβαρό τροφοδοτικό (με κόστος max 30 ευρώ) κυρίως για το δεύτερο raspberry που θα αποτελέσει πηγή για audio σε άλλο σύστημα.
το είχα δοκιμάσει και εγώ με του Ν7_2012 χωρίς να δω κάποιο πρόβλημα, αλλά τελικά άφησα ένα άλλα μάλλον λίγο πιο δυνατό.
- Έκανα απευθείας overclock στο maximum υποστηριζόμενο: 1000/500/500/6. To κουτί μου είναι αεριζόμενο ένω έχω τοποθετήσει και ψύκτρες. Η μέση θερμοκρασία είναι 50-55 βαθμοί Κελσίου.
Μια χαρά. Μόνιμο ή on demand? Θα μπορούσες να δοκιμάσεις και 1000/500/500/5, αν δεν κρασάρει, για να παίζει με λιγότερο ρεύμα (όπως το δικό μου). Επίσης, θα δεις ότι στο μόνιμο (αν δεν το έχεις ήδη εκεί) αποδίδει καλύτερα...

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Μόνιμο έχω κάνει και ξέχασα να το αναφέρω!

Δοκίμασα στην αρχή 1000/500/500/4 και κράσαρε συνεχώς οπότε πήγα απευθείας στην ασφαλή πρόταση των 6 όπου δεν αντιμετωπίζω και κανένα πρόβλημα. Θα δοκιμάσω και 5 για να δω πως πάει!

To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Έκανα OC 1000/500/500/5 και παίζει μια χαρά.

Οταν βλέπω ταινία πόσα FPS πρέπει να παίζει;
Γιατί όταν έχω ενεργοποιήσει να μου δείχνει πληροφορίες πάνω αριστερά και παίζω ταινία, μου δείχνει 9,10,11(διάφορα) FPS

Και μενα το ιδιο μου λεει, αλλα ειναι προφανως λαθος γιατι η εικονα που βλεπω παιζει νερακι!

Αν έβγαζε μόνο 10 fps θα το καταλάβαινες αμέσως. Εδώ στα 15 και δεν μπορώ να αντέξω το χοροπήδημα.

Καλησπέρα! Να ρωτήσω κάτι αν μου επιτρέπετε! Είχα βρει ένα addon στο xbmc με συναυλίες μουσικής! Κατόπιν το διεγραψα από το pi λογικά! Θα μου προτείνετε κάτι σχετικό?

Υπάρχει κάποιος που έχει Samsung Plasma ή LCD απ'την σειρά D και έχει καταφέρει να κάνει audio passthrough με το openelec? Έχω ήδη δοκιμάσει το hdmi_force_edid_audio=1 (και στο audio settings του xmbc να υποστηρίζεται το AC3 και DTS) αλλά ενώ στο μενού της τηλεόρασης βλέπω ότι έχω επιλογή μεταξύ PCM και Dolby Digital, στον ενισχυτή δεν φτάνει ποτέ το Dolby Digital (δεν ακούω τίποτα). Μόνο με downmix ακούγεται ο ήχος...

Έχω Yamaha ενισχυτή χωρίς HDMI και την PS51D6900 plasma Samsung. Η συνδεσμολογία είναι Raspberry->HDMI->TV->Optical->Ενισχυτής.

Η συνδεσμολογία είναι Raspberry->HDMI->TV->Optical->Ενισχυτής.

Είσαι σίγουρος οτί η TV υποστηρίζει Passthrough πολυκάναλο ήχο από εξωτερική πηγή;
Έχεις κάποιο άλλο μηχάνημα που να βγάζει DTS/AC3 να δοκιμάσεις;

Γενικότερα ξέρω ότι στις Samsung δεν υποστηρίζεται απ'την σειρά C και μετά. Έχω βρεί όμως σε διάφορα forum κάποιους που λένε ότι το έχουν καταφέρει όπως εδώ. Στο συγκεκριμένο post ο τύπος έχει την σειρά F και λέει ότι γίνεται αν χρησιμοποιήσεις κάποια εργαλεία edid editors και αν τα κάνεις απ´το PC δηλαδή αν ακολουθήσεις την συνδεσμολογία PC->HDMI->TV->Optical->Ενισχυτής.

Θα το δοκίμαζα αλλά δεν έχω PC ή laptop με HDMI out. Αλλά η ερώτηση που προκύπτει είναι πως είναι δυνατόν να γίνεται από PC και όχι απ'το Raspberry απ'την στιγμή που κάνεις override έτσι κιαλλιώς το edid της τηλεόρασης. Έχει δηλαδή διαφορά ένα συγκεκριμένο edid με κάθε τηλεόραση με το general override που κάνει το hdmi_force_edid_audio=1?

Να ξανααναφέρω ότι με το hdmi_force_edid_audio=1 η Samsung εμφανίζει στις επιλογές της στο μενού audio και PCM out και Dolby Digital out. Αλλά σαν κάτι να την κόβει και να μην το μεταφέρει στον ενισχυτή. Μιλάω πάντα για AC3 (όχι για DTS).

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Ο οδηγός για τον διαχωρισμό SD (system) & USB (fanart) για openELEC/XBMC, φαίνεται να έχει μετακομίσει εδώ:

Code:
http://www.youtube.com/watch?v=vGFdQVwc8Q0
(βίντεο)

και εδώ:
Code:
http://www.xunitytalk.com/showthread.php?2220-VIDEO-GUIDE-Install-Openelec-To-USB-In-Under-5-Minutes!-%28NEW
(φόρουμ, θέλει εγγραφή).

καλημέρα,ως γνωστόν ο dreambox 800 μπορεί δεν μπορεί να παίξει δορυφορικά feed σε 4:2:2 αλλά με vlc συνεργασία παίζουν σε pc.Yπάρχει τρόπος να τα παίξει το pi;χρειάζεται αγορά της mpeg2 άδειας;εννοείται ότι έχω σετάρει το pi να παίζει τα mpeg4 μέσω dreambox.το έχει δοκιμάσει κάποιος;

Παιδιά καλησπέρα, είμαι καινούργιος στο άθλημα και αντιμετωπίζω 2 προβλήματα.
Το 1 πρόβλημα αφορα μεγάλα αρχεία πάνω από 15 gb κάνει πολλά κοψίματα, τα αρχεία τα τραβάω δικτυακά από ένα nas.
Και το δεύτερο και ποιο σημαντικό δεν παίζει τον ήχο των mkv αρχείων που έχουν dts 5.1, αρχεία με Dolby Digital παίζει μια χαρα ο ήχος τους.
Την σύνδεση που έχω κάνει είναι από το εργαλείο με hdmi στην tv και από την tv rca στον πεντακαναλο ενισχυτή.
Διαβάζω ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με overclocking το οποιο και το έκανα αλλα χωρίς κάποιο αποτέλεσμα, μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει έχω πελαγώσει έτσι να μου πει αν είναι αυτό τη να βάλω δοκιμασμένα στο config.txt file μου?

Παιδιά καλησπέρα, είμαι καινούργιος στο άθλημα και αντιμετωπίζω 2 προβλήματα.
Το 1 πρόβλημα αφορα μεγάλα αρχεία πάνω από 15 gb κάνει πολλά κοψίματα, τα αρχεία τα τραβάω δικτυακά από ένα nas.
Και το δεύτερο και ποιο σημαντικό δεν παίζει τον ήχο των mkv αρχείων που έχουν dts 5.1, αρχεία με Dolby Digital παίζει μια χαρα ο ήχος τους.
Την σύνδεση που έχω κάνει είναι από το εργαλείο με hdmi στην tv και από την tv rca στον πεντακαναλο ενισχυτή.
Διαβάζω ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με overclocking το οποιο και το έκανα αλλα χωρίς κάποιο αποτέλεσμα, μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει έχω πελαγώσει έτσι να μου πει αν είναι αυτό τη να βάλω δοκιμασμένα στο config.txt file μου?

Δεν έχω δοκιμάσει να δω μέχρι πόσο μπορεί να φτάσει σε βαριά αρχεία (είτε σε νορμάλ κατάσταση, είτε υπερχρονισμένο). Γενικότερα όμως, επειδή αποδίδει πολύ καλύτερα υπερχρονισμένο, θα σου πρότεινα να το ανεβάσεις. Ρίξε μια ματιά στους οδηγούς που έχουμε αναφέρει στις προηγούμενες σελίδες. Εγώ έχω βάλει forced (μόνιμο δλδ) με τιμές 1000/500/500/5.

Για το δεύτερο θέμα, θεωρώ ότι είναι πρόβλημα της τηλεόρασης. Λογικά δεν θα έχει ενσωματωμένο DTS decoder με δυνατότητα downmix στην στέρεο της... Από άλλη πηγή αν της δώσεις DTS, στο δίνει στέρεο στα RCA της?

1. Όταν λες "κοψίματα" τι εννοείς? Λόγω buffering ή λόγω λάθος refresh rate? Αν είναι θέμα "buffering" (μεγαλύτερη διάρκεια σπασίματος και δείχνει κάτω δεξιά ότι φορτώνει) τότε ίσως το αρχείο είναι πολύ δύσκολο για να το παίξει. Θα χρειαστεί σε αυτή την περίπτωση να δώσεις στοιχεία τι αρχείο είναι αυτό (bitrate, audio, encoding profile κλπ με το mediainfo). Αν είναι θέμα refresh και τα σπασίματα είναι σύντομα λιγότερο του δευτερολέπτου τότε πρέπει απ'τις ρυθμίσεις Video να κάνεις "Adjust display refresh rate to match video". Αν δεν δουλέψει ούτε αυτό τότε όταν παίζει η ταινία δοκίμασε να πατήσεις το ΟΚ ή το κεντρικό κουμπί του τηλεχειριστηρίου και να πάς στα Video settings και να κάνεις enable το interlace (βρίσκεται πανω πάνω). Επίσης δες και εδώ το 2.5

2. Η σύνδεση απ'την TV στον ενισχυτή είναι με 2 RCA ή με 5? Μάλλον με 2 γιατί δεν νομίζω να υπάρχει τηλεόραση με 5 RCA out. Αν είναι με 2 τότε αναγκαστικά πρέπει να γίνεται downmix η ταινία για να μπορείς να ακούς τον ήχο. Για να γίνεται πάντα downmix πρέπει στις ρυθμίσεις System->Audio να έχεις 2.0 στα κανάλια και να ξετικάρεις το AC3 και DTS κάτω κάτω.

Μπορεί βέβαια και το πρόβλημα να είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Δοκίμασε τα παραπάνω και τα ξαναλέμε

Έτσι πάντως δεν έχεις πεντακάναλο ήχο στον ενισχυτή. Το καλύτερο που μπορείς να έχεις με αυτή τη συνδεσμολογία, είναι dolby pro logic από το δικάναλο ήχο της τηλεόρασης, με σαφώς υποβαθμισμένο ήχο. Γιατί δε συνδέεις απευθείας το Pi με τον ενισχυτή;

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Δεν έχω δοκιμάσει να δω μέχρι πόσο μπορεί να φτάσει σε βαριά αρχεία (είτε σε νορμάλ κατάσταση, είτε υπερχρονισμένο). Γενικότερα όμως, επειδή αποδίδει πολύ καλύτερα υπερχρονισμένο, θα σου πρότεινα να το ανεβάσεις. Ρίξε μια ματιά στους οδηγούς που έχουμε αναφέρει στις προηγούμενες σελίδες. Εγώ έχω βάλει forced (μόνιμο δλδ) με τιμές 1000/500/500/5.

Για το δεύτερο θέμα, θεωρώ ότι είναι πρόβλημα της τηλεόρασης. Λογικά δεν θα έχει ενσωματωμένο DTS decoder με δυνατότητα downmix στην στέρεο της... Από άλλη πηγή αν της δώσεις DTS, στο δίνει στέρεο στα RCA της?

Έχεις κάποιον συγκεκριμένο οδηγό να μου κανεις καποιο Link? Οσο αφορά το πρόβλημα μήπως η TV δεν υποστηρίζει, θα κανω την δοκιμή με την ιδια συνδεσμολογια άλλα απο ενα παλιο egreat που εχω να δω τη θα κάνει.

Έτσι πάντως δεν έχεις πεντακάναλο ήχο στον ενισχυτή. Το καλύτερο που μπορείς να έχεις με αυτή τη συνδεσμολογία, είναι dolby pro logic από το δικάναλο ήχο της τηλεόρασης, με σαφώς υποβαθμισμένο ήχο. Γιατί δε συνδέεις απευθείας το Pi με τον ενισχυτή;

Ταινίες με Dolby Digital οχι DTS τις αναγνωρίζει ο ενισχυτής κανονικά που είναι και πεντακαναλο και το DD.
Απευθείας δεν συνδέω στον ενισχυτή, γιατι δεν εχει hdmi in μονο Optical για τον ηχο και Digitan in εχει που στην Digital εχω κανει την σύνδεση με την tv.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Έχεις κάποιον συγκεκριμένο οδηγό να μου κανεις καποιο Link? Οσο αφορά το πρόβλημα μήπως η TV δεν υποστηρίζει, θα κανω την δοκιμή με την ιδια συνδεσμολογια άλλα απο ενα παλιο egreat που εχω να δω τη θα κάνει.

Ταινίες με Dolby Digital οχι DTS τις αναγνωρίζει ο ενισχυτής κανονικά που είναι και πεντακαναλο και το DD.
Απευθείας δεν συνδέω στον ενισχυτή, γιατι δεν εχει hdmi in μονο Optical για τον ηχο και Digitan in εχει που στην Digital εχω κανει την σύνδεση με την tv.

Δες και αυτά που γράφει ο vprasinos μετά από μένα, είναι σωστά και λογικά και αυτά... εξαρτάται τι υποστηρίζει η ΤιΒί σου.

Διάβασε αυτό: http://elinux.org/RPi_config.txt#Overclocking για να καταλάβεις πως δουλεύει...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Απο την αναλογική έξοδο θα μπορούσα να στείλω τον ηχο στον ενισχυτή και να παίζει σωστά τον ηχο ετσι ώστε να μην περνά μέσα απο την tv.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Κατάλαβα, έχεις μονό ψηφιακό RCA από την TV στον ενισχυτή. Νόμιζα ότι είχες διπλά αναλογικά. Υπάρχει και αυτή η λύση, αλλά κοστίζει λίγο παραπάνω από 20 Ευρώ.