Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi
καλησπέρα, καλώς ήρθες!!
καλησπέρα, καλώς ήρθες!!
Η αίσθηση μου είναι ότι δεν είναι μόνο η ίδια η SD και η ταχύτητα της. Η όλη ιστορία, αφορά και τον ελεγκτή: ξέρουμε ότι το usb (και το δίκτυο) το ελέγχει το άλλο τσιπ, και όχι το ΑRM SoC, αφήνοντας το τελευταίο να "ανασαίνει" καλύτερα. Δεν ξέρω ποιο ελέγχει την SD. Επίσης στο δίκτυο οι απόψεις διίστανται για τις πολύ γρήγορες SDs... Συνήθως δεν τις πρότειναν.- Με μια καλή γρήγορη κάρτα SD η απόδοση βελτιώνεται αισθητά. Έκανα μετάβαση από class 10 με read 25mb/sec σε μια transcend με 50+mb/sec και άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω (δεν έχω πειραματιστεί ακόμα με USB stick)
το είχα δοκιμάσει και εγώ με του Ν7_2012 χωρίς να δω κάποιο πρόβλημα, αλλά τελικά άφησα ένα άλλα μάλλον λίγο πιο δυνατό.- To τροφοδοτώ με έναν φορτιστή από nexus 7 tablet. Παρόλα αυτά ψάχνω κάποιο σοβαρό τροφοδοτικό (με κόστος max 30 ευρώ) κυρίως για το δεύτερο raspberry που θα αποτελέσει πηγή για audio σε άλλο σύστημα.
Μια χαρά. Μόνιμο ή on demand? Θα μπορούσες να δοκιμάσεις και 1000/500/500/5, αν δεν κρασάρει, για να παίζει με λιγότερο ρεύμα (όπως το δικό μου). Επίσης, θα δεις ότι στο μόνιμο (αν δεν το έχεις ήδη εκεί) αποδίδει καλύτερα...- Έκανα απευθείας overclock στο maximum υποστηριζόμενο: 1000/500/500/6. To κουτί μου είναι αεριζόμενο ένω έχω τοποθετήσει και ψύκτρες. Η μέση θερμοκρασία είναι 50-55 βαθμοί Κελσίου.