To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Απο την έξοδο audio που εχει το μηχάνημα αμα την συνδέσω στον ενισχυτή στην ψηφιακή είσοδο δεν ξέρω αν κάνω κάτι.

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Όλοι θα θέλαμε ένα optical out απ'το raspberry αλλά τέτοια έξοδο δεν έχουν media players με πολλαπλάσια τιμή...
Λύσεις:
1. Βάλτο στην κρεβατοκάμαρα που συνήθως δεν χρειάζεσαι 5.1
2. Βάλτο στο σαλόνι με το HDMI to optical/coaxial που αναφέρθηκε προηγουμένως
3. Κάνε downmix ανεξαρτήτηως που θα το βάλεις. Καλός είναι και ο ήχος stereo :bigcry:

To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Ο προενισχυτής που έχω έχει Dac αλλά δεν έχει USB. Μόνο optical, coaxial.
Αν πάρω USB to Coaxial θα έχει καλύτερο ήχο;

Last edited:
Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Σίγουρα ναι. Αυτή τη στιγμή υπάρχει απίστευτη δυναμική στην ανάδειξη του Pi ως hi-fi audio player, με χρήση κάποιου εξωτερικού USB dac, η τιμή του οποίου ξεπερνάει κατά πολύ αυτή του Pi. Κάποιοι το συνδυάζουν και με ένα υψηλής ποιότητας τροφοδοτικό. Κάνε μια αναζήτηση και θα βρεις πολύ υλικό.

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Πάντως επειδή σπάστηκα με το θέμα του ήχου το πουλάω το δικό μου μιας και για την δουλεια που το θέλω δεν μου κάνει τσάμπα τροφοδοτικά κουτιά ψήκτρες wifi dongle SD 8GB ram.

Last edited by a moderator:

Δοκιμασε το και θα δεις! (που ελεγε και η διαφημηση). Βασικα ειναι ενας audio player για το pi. Αλλα ειναι πολυ καλος, δινει εμφαση στον ηχο, δεν βλεπεις ταινιες και τετοια. Συνεργαζετε και με απλα DAC, εχω παρει ενα με 10 ευρω απο ebay (δεν το εχω δοκιμασει ακομα). Αλλα απο τον ηχο του pi απο HDMI ειναι πολυ καλο. Δοκιμασε και πες μας...

To volumio ειναι η εξελιξη του raspyfi που λεει ο φιλος απο πανω... ( ιδιος developer)

Last edited:

όλα οραια και καλα αυτά, αλλά την δουλειά που θέλω να κάνω δηλαδή να βγάζω dts στον ενισχυτή δεν παίζει.

Θέλω να παραθέσω μια εμπειρία μου και ταυτόχρονα να ζητήσω μια συμβουλή.

Μετά από 20 ημέρες κατάφερα σήμερα να μαζέψω όλα τα κομμάτια για το πρώτο μου εντελώς ψηφιακό HiFi σύστημα βασισμένο σε raspberry.

uploadfromtaptalk1390256352822.jpg

Σύνδεσα τις συσκευές μεταξύ τους, φόρτωσα το volumio σε μια sd και ξεκίνησα την ακρόαση της flac δισκοθήκης μου.

Πρώτη ακρόαση, απαράδεκτη. Μου κόπηκαν τα πόδια. Δεν ήταν δυνατόν να ακούω τόσο κακό ήχο από το σύστημα αυτό. Ξεκίνησα να ψάχνω τι φταίει. Άλλαξα interconnect (παρότι αυτό που χρησιμοποιώ κοστίζει όσο ολο το σύστημα μαζί), δοκίμασα διαφορετικά flacs, αλλά τίποτα.

Κάπου στο μισάωρο άκουσα ένα 'τσαφ', το raspberry έσβησε και κάπου εκεί κατάλαβα ότι το ολοκαίνουριο τροφοδοτικό του μόλις είχε καεί. Παίρνω αμέσως έναν φορτιστή από tablet, το βάζω και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα η καρδιά μου ξεπαγωσε και τα nad μου ξεκίνησαν να βγάζουν τον ήχο που εχω συνηθίσει.

Όπως καταλαβαινετε, ένα προβληματικό τροφοδοτικό 5v 2Α ήταν ο ένοχος της κακης αυτής εμπειρίας.

Στο δια ταύτα τώρα. Θα ήθελα να μου προτείνετε ένα τροφοδοτικό μέχρι 30 ευρώ, το οποίο να συνίσταται για ένα συστηματακι όπως το παραπάνω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Έχω ένα πρόβλημα με το plugin του YouTube. Όταν πάω να κάνω login μου βγάζει script error! Έχω openelec. Έχει τύχη σε κανένα άλλο?

Έχω ένα πρόβλημα με το plugin του YouTube. Όταν πάω να κάνω login μου βγάζει script error! Έχω openelec. Έχει τύχη σε κανένα άλλο?

Το YouTube plugin του xbmc\openelec. έχει πρόβλημα. Δοκίμασε την εκδοση 4.4.4 κσι κάνε disable το auto update

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

ναι, εγώ απλά δεν κάνω login...

***error in mount_storage:mount_common:could not mount/dev/mmcblk0p2***[19.7453271 system halted
μετά από αποτυχημένο overclocking δεν μπουτάρει το pi,το openelec λειτουργικό είναι στην sd card,δεν έχω usb,υπάρχει λύση η πρέπει να κάνω φορματ την καρτα και πάλι απο την αρχή στήσιμο;

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

***error in mount_storage:mount_common:could not mount/dev/mmcblk0p2***[19.7453271 system halted
μετά από αποτυχημένο overclocking δεν μπουτάρει το pi,το openelec λειτουργικό είναι στην sd card,δεν έχω usb,υπάρχει λύση η πρέπει να κάνω φορματ την καρτα και πάλι απο την αρχή στήσιμο;

πως έκανες το o/c? Δεν έχεις πρόσβαση στα αρχεία της αν πας την SD στο PC σου? Να αλλάξεις τις τιμές του o/c στο config.txt?

τι τιμές έβαλες?