To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Εϊμαι 100% σίγουρος γιατί δε δοκίμασα με ένα αρχείο. Έκανα άπειρες δοκιμές. Το σύστημα υποτίτλων της 4.0.6 ήταν πάναργο σε όλα τα plugins.

Όσον αφορά στο overclock, με την 3.4.2 έχω 1000/500/500/6 από της 2 Γενάρη μέχρι και σήμερα σε 4-5 rpi (δικά μου και φίλων που έχω στήσει) χωρίς να αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα.

Με συγχωρείτε για το θάρρος μου αλλά μιας κ είμαι στα πρόθυρα αγοράς , θα ήθελα μια απάντηση μιας και 83 σελ κρύβουν τεράστιο μεν αλλά δυσέρευτο περιεχόμενο.

Το raspberry pi B, είναι ικανό για απρόσκοπτο "παίξιμο" αρχείων mkv , 1080p με ήχο DTS? (ας κάνει κ downmix)???
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Ερώτηση: Ξέρει κανείς από setup του Retropie (ειδικά για controllers)? Αν ναι θέλω να ρωτήσω 2-3 πράματα..

Μιασ και το μηχανημα ήρθε (ακόμα το δουλεέυω και το στήνω) μια γρήγορη ερώτηση: έχω βάλει αναλυση στα μενού 720p. Αν μια ταινεία που βλέπω ειναι 1080p αυτή θα γινει downscale ή αυτό που θα δω θα ειναι 1080p?

Μιασ και το μηχανημα ήρθε (ακόμα το δουλεέυω και το στήνω) μια γρήγορη ερώτηση: έχω βάλει αναλυση στα μενού 720p. Αν μια ταινεία που βλέπω ειναι 1080p αυτή θα γινει downscale ή αυτό που θα δω θα ειναι 1080p?

Αν έχεις δώσει στο μενού Ρυθμίσεις-Σύστημα-Έξοδος Βίντεο-Ανάλυση το [1280Χ720p] τότε θα γίνεται downscaling κάθε fullHD ταινία και upscaling κάθε SD.

Άρα θέλω 1080p στο μενού. Βασικά το βαλα 720p για να χω καλύτερο scrolling..Ακόμα και με medium overclock :

# Overclocking settings
arm_freq=840
gpu_freq=350
sdram_freq=450

και εγκατάσταση σε usb 3.0 (όχι τόσο γρήγορο όμως) δεν μ ενθουσιάζει η απόκρισή του. Δεν θέλω να το πάω παραπάνω σε oc μιας και ακόμα δεν μου χουν έρθει οι ψύκτρες (χαλκός) που έχω παραγγείλει και δεν έχω και καλό τροφοδοτικό (ακόμα).

Υπομονή λοιπόν. Με 1000/500/500, τηρουμένων των αναλογιών, θα είσαι ικανοποιημένος!

Υπομονή λοιπόν. Με 1000/500/500, τηρουμένων των αναλογιών, θα είσαι ικανοποιημένος!

Τα πετυχαίνω αυτά με ψύκτρες (χαλκός) + τροφοδοτικό 5V 2A? Ή θελω και ανεμηστηράκι ??? (έχω βρει ένα πολύ καλό εδώ --> http://www.ebay.com/itm/Raspberry-P...?pt=US_CPU_Fans_Heatsinks&hash=item2331a3db46 (η αλήθεια είναι πως ψήνομαι).

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Εγώ το έχω 1000/500/500 με αλουμινένιες ψύκτρες. Έχω και χάλκινες αλλά δεν μου χρειάστηκαν. Δεν νομίζω οτι χρειάζεται ανεμιστήρα.
Είδαμε και πάθαμε να ξεφύγουμε απο τους ανεμιστήρες των PC, μην ξαναμπλέξουμε.

Μέσα στον επόμενο μήνα πρόκεται να ταξιδέψω στο εξωτερικό. Μαζί μου θα έχω μια dslr και κάρτες μνήμης SD.
Έψαχνα ένα τρόπο να κάνω αντίγραφα των καρτών sd σε εξωτερικό σκληρό δίσκο (δε θέλω να κουβαλήσω λαπτοπ).

Εντόπισα το συγκεκριμένο http://www.sggimages.blogspot.gr/2014/03/raspberry-pi-photo-backup-solution.html?m=1
έχει κάνει καποιος κάτι παρόμοιο;
Θα μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα η κάρτα μνήμης με τον εξωτ.σκληρό σε USB (θέμα τροφοδοσίας)?

Απογοήτευση η νέα εκδοση, ουτε Dual-Core, ούτε gigabit ούτε USB3....
Οσο για το overclocking το raspberry έχει ασφάλεια στους 85C και θα γυρίσει μόνο του στις stock ρυθμίσεις οπότε μην το φοβάστε. Το μόνο που μπορεί να πάθεις είναι να σου κάνει corrupt την κάρτα.
Στην εκδοση gotham και τα δυο που έχω (το ενα είναι της RS και το αλλο Element14) παίζουν αβίαστα 100/500/500 over_voltage=5. Συνήθως ο λόγος που δεν κάνουν καλό overclock είναι τροφοδοτικό η κακή SD card.
Με τις παραπάνω ρυθμίσεις, το GUI στα 720p και Gotham το raspberry πάει μια χαρά. Και είναι κατα την γνώμη μου το καλύτερο media player και το μόνο που εχει HDMI-CEC, οπότε το κουμπώνεις πίσω απο την τηλεόραση με ρεύμα απο το USB της και τελείωσες.
Επίσης αν είσαι developer επείδη τα πάντα είναι open source μπορείς να το κάνεις ακριβώς οπως το θέλεις.

Καλησπερα ειμαι σε αναμονη για να το παραλαβω και ειπα να αρχισω να μαζευω σιγα σιγα οτι χρειαζεται : εχω μια verbatim premium shd hc 16gb class 10 kai 3 στικακια. τα στικακια δινουν τις παρακατω ταχυτητες κουμπωμενα σε usb 2:
b36b.png

ειναι οκ η καρτα και ποιο στικακι να χρησιμοποιησω;

Επειδή το είδα τώρα, η πιο γρήγορη κάρτα για το raspberry σε λογικές τιμές είναι η noobs που μπορείς να την βρείς σε online shop.
2rbt.png

έχει πέσει τηλέφωνο στην εταιρεία για το πότε θα είναι διαθέσιμο στην ελλάδα από τον αντιπρόσωπο;

Επειδή το είδα τώρα, η πιο γρήγορη κάρτα για το raspberry σε λογικές τιμές είναι η noobs που μπορείς να την βρείς σε online shop.
2rbt.png
ευχαριστω για την πληροφορια, απο τις μετρησεις σου να υποθεσω οτι κατι αναλογο θελω και σε usb; Επισης με την εκδοση openelecγια usb μετα απο λιγο αποσυνδεει usb/lan.περασα την κανονικη απο noobs και δουλευει μια χαρα. Φταιει το set sd+ usb flash ή κατι αλλο;

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Απογοήτευση η νέα εκδοση, ουτε Dual-Core, ούτε gigabit ούτε USB3....

Πολύ καλύτερη διαχείριση ενέργειας όμως με οφέλη στη σταθερότητα. Εγώ που ζαχάρωνα ένα 2ο θα το χτυπήσω, αφού η διαφορά τιμής είναι αμελητέα. Mezzanine, υπομονή λίγο γιατί διάβασα ότι θα είναι η τελευταία έκδοση του Β και η επόμενη έκδοση θα είναι ριζικά βελτιωμένη.

Θελω να παρω 2ο και βαριεμαι να παραγγελνω απο amazon. Για ρευμα, με αυτο θα ειμαι οκ για overclock http://www.e-shop.gr/forever-travel-charger-with-micro-usb-2a-box-p-TEL.016841?

Επισης, τρεχει κανενας rasplex? Δοκιμασα με το plexbmc addon σε xbmc, αλλα εβγαζε error, ενω σε win7 επαιζε κανονικα.

Ευχαριστω πολυ!

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Mezzanine, υπομονή λίγο γιατί διάβασα ότι θα είναι η τελευταία έκδοση του Β και η επόμενη έκδοση θα είναι ριζικά βελτιωμένη.

Φυσικά δεν μιλάμε για νέα έκδοση, αλλά για βελτιωμένη έκδοση της υφιστάμενης.
Η νέα έκδοση του Πι δεν αναμένεται πριν το 2017
http://www.raspi.today/raspberry-pi-2-expected-in-2017/

To βασικό θέμα που οφείλουν να έχουν λύσει είναι το shared bus του ethernet με το USB. Έτυχε να ασχοληθώ με το rpi πάρα πολύ (για αναπαραγωγή audio με usb dac) και πραγματικά ήταν ένα σημείο που μέχρι και την έλευση του νέου firmware ήταν κατ' εμέ από τα πιο αδύναμα σημεία του RPi. Για να δούμε λοιπόν.