To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Googlαρε πως μπορείς να εγκαταστήσεις το fusion. Μέσα εκεί θα βρεις το repo του Lambda και από εκεί το Genesis

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

καλησπερα παιδια. εχω δει στο ebay αυτο εδω
http://www.ebay.com/itm/131246437302?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT
και μου φανηκε αρκετα ενδιαφερον το ολο εγχειρημα. με το που το ειδα, ηρθα στο φορουμ και αρχισα να ψαχνω και βρεθηκα στο θρεντ αυτο

δυστυχως οι σελιδες του θρεντ ειναι πανω απο 100 και δεν ξερω και απο που να αρχισω.
θελω να ρωτησω αν υπαρχει καποιο θρεντ που εξηγει πως μπορω να στησω το μηχανημα οπως ο τυπος στο ιμπει. οδηγιες για το πως να περασω τα προγραμματα κτλ κτλ

επισης ειδα αυτο το θρεντ
http://avclub.gr/forum/showthread.p...i-Udoo-και-Cubox-i/page25?highlight=raspberry
αλλα διαβασα στην πρωτη σελιδα οτι τα φλακ ακομα δεν αναπαραγονται καλα (τις υπολοιπες 45 ακομα δεν τις διαβασα.

εγω αρχικα αυτο που θελω να κανω ειναι να φτιαξω ενα τετοιο μηχανηματακι, να του συνδεσω και μαι οθονιτσα για να ειναι αυτονομο απο τηλεορασεις κτλ, και να μπορω να το συνδεσω σε ενα dac και απο εκει να παιζω τα flac μου. αυτο με νοιζει πρωτα απολα και επειτα τα στριμαρισματα κτλ κτλ. πιστευετε μπορει να λειτουργησει απροβληματιστα σαν εναν htpc για την δουλεια αυτη? αν ναι και εχετε καποιο θρεντ να με κατατοπισετε, σας ειμαι υποχρεος. αν παλι δεν υπαρχει κατι και πρεπει να διαβασω και τις 100 σελιδς, να το κανω. να ειστε καλα

Παίδες καλησπέρα!
Θα ήθελα να σας κάνω δύο ερωτήσεις αφού και εγώ βλέπω ότι είναι 103 σελίδες και μου είναι λίγο δύσκολο να βρω λύση στο θέμα μου.
1) Θα πρέπει να αγοράσω τις άδειες που πουλάει το raspbery για Mpeg2?
2) Έχω βάλει το genesis.. Όταν επιλέγω να ψάξω μια ταινια ή σειρά, αφενός κάνει κανένα 2λεπτο 3λεπτο να φορτώσει το menu, αφετέρου δεν μου παίζει κανένα αρχείο. Εσείς τί συμβουλέυετε να κάνω? Να αλλάξω από openelec να πάω σε raspbmc?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Νίκος

1. Εσύ ξέρεις αν σου χρειάζετε mpeg2 hardware decoding. Έχεις πολλά dvdrips?
2. Γενικά είναι ένα θέμα η φόρτωση μεγάλων online lists για το pi.
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι overclocking (αν δεν έχεις ήδη κάνει) και χρήση κάποιας γρήγορης κάρτας/usb για εγκατάσταση του λειτουργικού. Πρόσεξε, όχι γρήγορη στην μεταφορά μεγάλων αρχείων (αν θα είναι class 10 ή 6 λίγη σημασία έχει για το pi) αλλά στην εγγραφή/ανάγνωση random 4K blocks.
Τι κάρτα έχεις τώρα?

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

1)Δεν έχω dvdrips ούτε και αρχεία από σκληρό παίζω... Θέλω μόνο online streaming...
2)Δεν θυμάμαι τι κάρτα έχω.. Μπορώ να τρέχω το openelec από usb stick αντί της κάρτας??
Thx!

Έχω βάλει το raspberry στο σφυρί σε άλλο φόρουμ. Αν ενδιαφέρει κάποιον πμ. Είναι πλήρες με sd,usb κλπ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Πρώτα πας System>OpenELEC>Services και ενεργοιποιείς το SSH
Μετά System>System Info και σημειώνεις την διεύθυνση ΙΡ που πήρε το Πι.

Στο Putty, βάζεις στο αρχικό παράθυρο την διεύθυνση ΙΡ, επιλέγεις SSH και πατάς Open.
Ανοιγει το τερματικό, βάζεις username: root \ password: openelec και είσαι μέσα.

Πως σωζω τις μεταβολες που εκανα μεσω του Putty sto config.txt και βγαινω απο εκει;
Εχει ^Χ για εξοδο αλλα δεν κανει κατι!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Πατάς control x σε ρωτάει να κάνει save πατάς yes.
Σε ρωτάει για το όνομα και πατάς enter.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Πατάς control x σε ρωτάει να κάνει save πατάς yes.
Σε ρωτάει για το όνομα και πατάς enter.
Ευχαριστω πολυ φιλε μου,ολα οκ!!

Είναι λίγο διαδικασία να επεξεργαστείς τα αρχεία του \system από ssh.
http://htpcbuild.com/htpc-software/raspberry-pi-openelec/openelec-overclocking/

Γιατί δεν βάζεις απλά την κάρτα σε ένα pc, το \system είναι fat32 άρα readable από windows.
Aλλιώς πιο εύκολο από putty είναι με filezilla.

Εγώ χρησιμοποιώ το WinSCP για να μπαίνω στο σύστημα αρχείων του Openelec. Με ένα text editor που "καταλαβαίνει" Linux κάνεις άνετα τη δουλειά.

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Εγώ χρησιμοποιώ το WinSCP για να μπαίνω στο σύστημα αρχείων του Openelec. Με ένα text editor που "καταλαβαίνει" Linux κάνεις άνετα τη δουλειά.

Από ipad?

Τι είναι το iPad; :p

Όχι, απο Windows. Ήταν απάντηση για προηγούμενο μήνυμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν το iPad διαβάζει FAT32 (το κάνει απ' όσο ξέρω) δεν θα έχεις πρόβλημα να διαβάσεις τα αρχεία.

επισης ειδα αυτο το θρεντ
http://avclub.gr/forum/showthread.p...i-Udoo-και-Cubox-i/page25?highlight=raspberry
αλλα διαβασα στην πρωτη σελιδα οτι τα φλακ ακομα δεν αναπαραγονται καλα (τις υπολοιπες 45 ακομα δεν τις διαβασα.

Σε μένα με στημένο Archphile τα flac παίζουν μια χαρά πάνω από δίκτυο (network share) και κάποια στιγμή που είχα βάλει και USB disk πάνω του δεν θυμάμαι να είχα κάποιο θέμα. Ίσως το πρόβλημα υπήρχε στις αρχές του Archphile project και στο μεταξύ το έχουν διορθώσει.

εγω αρχικα αυτο που θελω να κανω ειναι να φτιαξω ενα τετοιο μηχανηματακι, να του συνδεσω και μαι οθονιτσα για να ειναι αυτονομο απο τηλεορασεις κτλ, και να μπορω να το συνδεσω σε ενα dac και απο εκει να παιζω τα flac μου. αυτο με νοιζει πρωτα απολα και επειτα τα στριμαρισματα κτλ κτλ. πιστευετε μπορει να λειτουργησει απροβληματιστα σαν εναν htpc για την δουλεια αυτη? αν ναι και εχετε καποιο θρεντ να με κατατοπισετε, σας ειμαι υποχρεος. αν παλι δεν υπαρχει κατι και πρεπει να διαβασω και τις 100 σελιδς, να το κανω. να ειστε καλα

Διάβασε το παραπάνω νήμα ολόκληρο.. Πιστεύω ότι θα διαβάσεις ενδιαφέρονται πράγματα.

λοιπον παιδια διαβασα ολο το θρεντ (πεθανα).
εχω καταληξει στα εξης και πριν προβω σε μαζικες αγορες θα ηθελα τη γνωμη σας.
αρχικα ομως να σας περιγραψω τι θελω απο το ρασπμερι.

στην παρουσα φαση εχω συνδεσει τον υπολογιστη με τον δικαναλο ενισχυτη μου με καλωδιο μινιτζακ σε rca. και βαζω αρχεια φλακ και τα ακουω απο το ηχοσυστημα. σκεφτομαι λοιπον να αναβαθμιστω οποτε θελω εναν εξωτερικο σκληρο με τροφοδοσια ομως, να περασω τα φλακ εκει και να τον καρφωσω τον σκληρο στο ρασπμπερι. ομως επειδη θελω κλυτερη ποιοτητα θελω να χρησιμοποιησω καποιο ντακ για να συνδεσω το ρασπμπερι στον ενισχυτη και οχι με καρφι απο το λαιν του ρασπμπερι.
επισης στον σκληρο θελω να εχω ταινις που θ μπορουν να παιχτουν απο το ρασμπερι και επισης να μπορω να ακουσω ιντερνετ ραδιο αλλα και να στριμαρω μουσικη και ταινιες απο το σταθερο πισι μου

για ολα αυτα εχω καταληξει στις εξης αγορες
πακετο ρασπμπερι με τηλεκοντρολια τροφοδοτικα καλωδια κτλ απο εδω
http://www.ebay.de/itm/8GB-Media-Ce...mote-XBMC-IceFilms-SportsDevil-/331291265363?

ντακ για το ρασπμπερι αυτο εδω
https://www.tindie.com/products/IQa...ith-headphone-support-for-the-raspberry-pi-b/

οθονουλα
http://www.ebay.de/itm/Universal-4-...8?pt=DE_Computer_Sonstige&hash=item1c38e98d6e

και τελος αυτη την θηκουλα
https://www.tindie.com/products/IQa...tt-black-acrylic-for-the-raspberry-pi-b-only/

αυτο που σκεφτομαι ειναι: καρφωνω τον σκληρο στο ρασπμπερι και το ντακ επισης στη ρασπμπερι μεσω των πινς. και με Rca συνδεω ντακ και ενιοσχυτη. τα αρχεια φλακ θα παιζουν απροβληματιστα σε καλη ποιοτητα? χρειαζομαι καποιο ειδικο προγραμμα σωστα? διαβασα για το volumio αλλα για hi fi forum, μου κανει εντυπωσει που δεν εχει πολυποσταριστει η φαση dac στο ρασπμπερι. και αναρωτιεμαι αν ειναι ολα καλα με τα φλακ και το μηχανηματακι.
με οπενελεκ ειμαι κομπλε οσον αφορα στριμαρισματα ταινιων μουσικης και ραδιο? θελω κατι αλλο?
τελικα αυτο με το να εχω το λειτουργικο στην καρτα και τα αρτγουορκ στο usb ειναι ακομα καλο να γινεται ή πλεον με την νεα εκδοση του ρασπμπερι δεν χρειζεται?
τελος, την οθονουλα που ανεφερα, την θελω γιατι οταν λειτουργω το ρασπμπερι σαν audio media player (οταν δεν βλεπω δηλαδη ταινιες) δεν θελω να πρεπει να ανοιγω την τηλεοραση. τι λετε θα δουλεψει?

αν εχετε να προτινετε κατι εναλλακτικο για παραγγελια, ή θελετε να μου διορθωσετε τον τροπο σκεψης μου (πιθανοτατα κατι να μην εχω σκεφτει σωστα), ειμαι ολος αυτια. ευχαριστω

Για την οθόνη, θα χρειαστεί ειδικό καλώδιο για την σύνδεση με composite. Δεν κατάλαβα αν περιλαμβάνεται (λόγω γερμανικών).

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

αυτο το καλωδιο που ειναι στη φτο σωστα? που στη μια ακρη ειναι τα τρια χρωματα κοκκινο κιτρινο ασπρο, και στην αλλη καρφι? εχω τετοιο. το θεμα ειναι αν θα ειναι λογικα συμβατο με την b+ εκδοση. γιατι γραφει οτι ειναι για ρασπμπερι παι β