To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Έχει ενεργοποιηθεί το samba στο rasp pi2,από το μενού στα settings του openelec,βάζω την IP του pi στην γραμμή διευθύνσεων και μου βγάζει αυτό το παράθυρο ,πατάω profile και δεν κάνει τίποτα...βγαζει μόνο αριστερά το εικονίδιο master user που κ πάλι δεν κάνει τίποτα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

https://imageshack.com/i/p7ASVmaqj

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

https://imageshack.com/i/p5c35I4aj

Στην γραμμή διευθύνσεων του explorer (file manager), όχι του internet explorer...

Αυτό που βλέπεις είναι το web interface του kodi btw.

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Και που βρισκεται αυτο...σορρυ ασχετος,δεν ανοιγω ενα browser πρωτα;

Δεν ανοίγεις κανένα browser, αλλά τον file explorer σαν να θέλεις να βρείς ένα αρχείο στον υπολογιστή. Στη γραμμή διεύθυνσης πάνω πάνω (που σου λέει που βρίσκεσαι), εκεί θα βάλεις την ip του pi.

Απάντηση: Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Δεν ανοίγεις κανένα browser, αλλά τον file explorer σαν να θέλεις να βρείς ένα αρχείο στον υπολογιστή. Στη γραμμή διεύθυνσης πάνω πάνω (που σου λέει που βρίσκεσαι), εκεί θα βάλεις την ip του pi.

Με 2 back slash (\\) μπροστά. Π.χ: \\192.168.1.123

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Κανα νεο για το genesis; θα φτιαξει ποτε ή πρεπει να παμε παρακατω; και που;

Μέχρι να δούμε τι θα γίνει με το genesis δοκιμάστε τα stream all the sources, 9movies, Xmovies8, phoenix (εδώ έχει βάλει το χεράκι του και ο Lambda) και το pulsar για p2p

Θα μπορούσε να στηθεί ένα αξιόπιστο car media player γύρω από το rapsberry? με ενδιαφέρει η αναπαραγωγή βίντεο αρχείων από μια sd κάρτα ή ένα usb stick.
Ο χειρισμός του θα γινόταν από ένα κινητό αν υπήρχε wifi hotspot στο αυτοκίνητο και ήταν συνδεδεμένα πάνω σε αυτό media player και κινητό;

Κατ'αρχήν πρέπει να μας πεις σε τι οθόνη θα παίζει - στου αυτοκινήτου ή σε άλλη; Το πι έχει μόνο HDMI έξοδο εικόνας οπότε πρέπει να δεις αν η οθόνη σου έχει είσοδο ή θα χρειαστείς κάποιο μετατροπέα.
Για το αν θα παίζει στο wifi hotspot (φαντάζομαι mi-fi) δεν ξέρω να σου απαντήσω, αλλά θα πρέπει να του βάλεις τουλάχιστον την πρώτη φορά ένα πληκτρολόγιο (ενσύρματο ή ασύρματο) για να του δώσεις κωδικούς κλπ και μετά αν παίζει μπορείς να τα κάνεις όλα απο το κινητό.

Θα μπορούσε να στηθεί ένα αξιόπιστο car media player γύρω από το rapsberry? με ενδιαφέρει η αναπαραγωγή βίντεο αρχείων από μια sd κάρτα ή ένα usb stick.
Ο χειρισμός του θα γινόταν από ένα κινητό αν υπήρχε wifi hotspot στο αυτοκίνητο και ήταν συνδεδεμένα πάνω σε αυτό media player και κινητό;

Τα rasberry έχουν αναλογική έξοδο video. Το rasberry B έχει standard RCA Composite (κίτρινο) ενώ το B+ και το 2 έχουν 4 pole TRRS (τριπλό minijack 3.5mm).
Πρακτικά ένα οποιοδήποτε car media σύστημα, γνήσιο ή aftemarket (που βρίσκεις πολύ φτηνό πλέον από κίνα) εφόσον έχει είσοδο analog video (AUX) μπορεί να προβάλει στην οθόνη του, από το rasberry τα πάντα.
O χειρισμός του rasberry καλό είναι να γίνει με ένα ασύρματο πληκτρολόγιο (δέκτης usb) ενώ φρονίδα πρέπει να δωθεί τόσο στην ευκολία πρόσβασης στο rasberry για αλλάγη κάρτας και usb (ντουλαπάκι συνοδηγού ή εταζιέρα), όσο και στην επαρκή τροφοδοσία του. Τα 5V x 2,0Α = 10W είναι απαραίτητα για να μην έχεις προβλήματα οπότε η συνεργασία με έναν ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων θα σε βοηθήσει πολύ.

Η ύπαρξη Wifi hotspot στο αυτοκίνητο, θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο σύνδεσης του rasberry με το δίκτυο μέσω usb wifi dongle, επάνω στο rasberry. Τώρα που το σκέφτομαι, πρακτικά μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε συσκευή (κινητό, tablet) μέσω tethering, αν η κατανάλωση δεδομένων δεν αποτελεί πρόβλημα για σένα. Ο χειρισμός όμως με αυτή τη σύνδεση δεν είναι εφικτός ενώ η ανάγκη για σταθερή και καλή τροφοδότηση είναι απολύτως απαραίτητη, αν δε θες να έχεις προβλήματα.

Last edited:

Ευχαριστώ για τις νεότερες πληροφορίες.
Το tethering μεταξύ δύο συσκευών γιατί χρειάζεται data plan?
Εφόσον θα μπορεί να συνδεθεί στο wifi δίκτυο τότε δεν θα πάρει IP και από ένα browser από άλλη συσκευή στο ίδιο δίκτυο να το δω-χειρίζομαι; δεν έχει διαχειριστικό web app; μήπως τα έχω τελείως μπερδεμένα στο μυαλό μου;

Αν το αυτοκίνητο είναι μόνιμα στο γκαράζ (και πιάνει εκεί το δίκτυο του σπιτιού σου), ναι, μπορεί να γίνει αυτό που λες ;)
Διαφορετικά πρέπει να γίνει tethering με μια άλλη συσκευή (κινητό, mifi πωςτολενε κλπ), η οποία από πού θα παίρνει internet στον δρόμο?
Εκτός αν δεν χρειάζεσαι internet on the road, και το θες μόνο για το αρχικό σεταρισμα, μάλλον έτσι βγαίνει νόημα.

Για να το κοντρολαρει από ένα remote control app δε θα χρειαστεί Ίντερνετ. Αρκεί το τοπικό δίκτυο που θα στηθεί πάνω στο wifi δίκτυο μέσω tethering.

Στη θεωρία γίνεται και το ανάποδο βέβαια. Δηλαδή usb wifi dongle που δουλεύει σε AP mode. Δεν ξέρω όμως αν κάτι τέτοιο θα το υποστηρίξει το openelec.

μήπως για το κοντρολάρισμα θα ήταν πιο εύκολο να χρησιμοποιηθεί ΒΤ σύνδεση? Ενα δεκτάκι πάνω στο Pi, και μετά οποιοδήποτε κινητό / ταμπλετ κλπ

Μπορω να βαλω πανω στο openlec usb camera και μικρόφωνο και να παρακολουθώ τον χωρο μου με motion,sound ειδοποίηση;

Έτσι όπως το λες με ειδοποίηση κτλ μέσω openelec όχι... αλλά έχω κάνει ακριβώς αυτό που λες μέσω Raspbian φτιάχνοντας σκριπτάκια που χρησιμοποιούν το motion πακέτο εκεί.
Χρησιμοποιώ όμως IP (wifi) κάμερα (φαντάζομαι γίνεται και με μια usb.. θα πρέπει να το ψάξεις πριν το κάνεις).
Όταν φεύγω διακοπές λοιπόν το ενεργοποιώ (έχω 2 σκριπτάκια σταρτ και στοπ) βάζοντας δυνατά τον audio ενισχυτή μου και αυτό που κάνει είναι όταν πιάσει κίνηση (με τα κριτήρια που έχω δώσει με πολύ βάσανο και 100δες δοκιμές εγώ για να μην πιάνει ότι του ρθει) να παίζει ένα mp3 αρχείο (με την φωνή μου που λέω συγκεκριμένα πράγματα) και καπάκι να μου στέλνει email που λαμβάνω κατευθείαν στο κινητό με φωτογραφίες του συμβάντος. Παίζει σχεδόν τέλεια (φυσικά έρχονται που και που μερικά άκυρα alerts αν πχ γίνει πολύ απότομη εναλλαγή του φωτός έξω (Ήλιος/Σύννεφα απότομα) αλλά στο 90% των περιπτώσεων παίζει άψογα καθώς στην πλειοψηφία τους τα έχω εξαλείψει.
Όλα αυτά σε ξεχωριστή καρτούλα στο οποίο έχω raspbian και την οποία βάζω όταν είναι να φύγω απ το σπίτι.

Βάλε το raspbian σε μια νέα καρτούλα, ψάξε για το motion πακέτο σε raspbian και πως να το εγκαταστήσεις και μετά τα βλέπουμε.

Πήρε κανενός το μάτι πότε αναμένεται νεα παρτίδα του ζίρο;