To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Εννοεις οτι εχεις προβλημα με το interkey delay? Αν ναι, τοτε το ειχα και εγω αυτο το θεμα. Δες εδω

https://forums.logitech.com/t5/Harmony-Remotes/How-to-get-rid-of-MCE-Remote-delay/td-p/625560

και μετα παιξε λιγο με τα settings του remote σου για να το βαλεις εκει που βολευει. Παντως η αληθεια ειναι οτι και παλι δεν ειναι τοσο γρηγορο στην ανταποκριση οσο το "κλασσικο" mce remote, αλλα ομως αντεχεται η κατασταση.

Καμία σχέση με delay. Ακόμα και 10 secs απόσταση ν’ αφήσω ανάμεσα στο πάτημα των πλήκτρων, όταν γίνεται επανάληψη εντολής από το ίδιο πλήκτρο θέλει διπλή φορά πάτημα.

Μαλιστα, καταλαβαινω τι λες. Ειχα παθει κατι αντιστοιχο οταν ειχαν "πεσει" οι μπαταριες του harmony. τοτε ειχα παρατηρησει οτι αν πλησιαζα στον δεκτη το προβλημα λυνοταν. Βεβαιως αλλαξα μπαταριες για να ξεμπερδευω

Εμενα μου κανει το εξης,όταν ειναι για πολλες ωρες ανοιχτό μετα απο άγνωστο διάστημα παύει να δεχεται εντολες απο το τηλεκοντρόλ(ειναι με Cec_της TV)και πρέπει να το κανω reboot.τι παιζει;

Έβγαλες κάποια άκρη με αυτό;;;

Κάθε πρωί το ίδιο μαρτύριο, και τις περισσότερες φορές δεν στρώνει ούτε με reboot. Πολύ περίεργη συμπεριφορά...

Έβγαλες κάποια άκρη με αυτό;;;

Κάθε πρωί το ίδιο μαρτύριο, και τις περισσότερες φορές δεν στρώνει ούτε με reboot. Πολύ περίεργη συμπεριφορά...
εγώ επειδή το έχω πάνω στον ενισχυτή το έκανε όταν άλλαζα πηγή και με reboot έφτιαχνε, πήγαινε settings-system-peripherials και πείραξε λίγο τις ρυθμίσες μπας και βγάλεις καμιά άκρη

Και γω σε ενισχυτή το έχω πάνω. Σήμερα μου έκανε το εξής κουλό. Σε κάποια φάση μετά από reboot και δοκιμές με τις ρυθμίσεις η τηλεόραση αναγνώρισε CEC αλλά γυρνούσε σε άλλη HDMI είσοδο η οποία μάλιστα είναι ΚΕΝΗ!!! Φαντάσου ότι έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στην τηλεόραση διότι είχε φάει κόλλημα. Μετά την επαναφορά πάλι το ίδιο. Στο τέλος κάπου διάβασα ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου παίζει ρόλο ποιο μηχάνημα ανοίγεις πρώτο. Αν δηλαδή ανοίξεις πρώτα την TV, μετά τον ενισχυτή και μετά το raspberry. Έπαιξα και με αυτό. Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει τι γίνεται και δεν ξέρω τι φταίει. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δουλεύει κανονικά και ήταν τόσες πολλές οι αλλαγές και οι συνδιασμοί που δοκίμασα, που δεν ξέρω τι έκανα για να στρώσει. Επίσης απενεργοποίησα το screensaver το οποίο επίσης διάβασα ότι παίζει να ευθύνεται. Έπαιξα λίγο και με τις ρυθμίσεις στα peripherals και τώρα θα περιμένουμε μέχρι αύριο το πρωί να δούμε τι θα έχει γίνει.

Σίγουρα τα παραπάνω δεν βγάζουν νόημα, όπως δεν βγάζει νόημα και το τι γίνεται...

Το Cec οντως κολλαει και επισης δεν παιζει οταν συνδεεται ο AV με προβολεα
Επειδη έχω επιπλεον προβλημα να μην βγαινει η μπαρα ελεγχου οταν παιζει μουσικα files
χρησιμοποιω ή ασυρματο πληκτρολογιο ή το android προγραμματακι Yatse που δουλευουν οταν κολλαει το CEC

To θέμα είναι ότι πάνω από 6 μήνες που το δουλεύω, δεν το είχα αντιμετωπίσει ποτέ αυτό το πρόβλημα. Κάτι άλλαξε τώρα. Μπορεί να έπαθε κάτι και κάποιο από τα HDMI καλώδια και να τρώει τις φλασιές του. Δεν ξέρω διότι δεν έχω καβάντζα να δοκιμάσω.

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Για το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το cec (ή κάποια συγκεκριμένα πλήκτρα) μετά από reboot του pi ή της tv, δοκιμάστε να βάλετε στο config.txt το παρακάτω:

hdmi_ignore_cec_init=1

Σας έχει τύχει ποτέ το kodi να παίζει ένα mkv αρχείο μόνο σαν ηχητικό αρχείο; Δηλαδή να παίζει μόνο τον ήχο του αρχείου και να μην δείχνει εικόνα;

Μου συνέβη εχθές όταν πήγα να δω μια ταινία. Την εξέτασα με το MediaInfo και δεν είδα κάτι το περίεργο στο stream του video. Από περιέργεια ξαναπέρασα το αρχείο από το MKVToolNix GUI (κατεβάζοντας μάλιστα την τελευταία version), αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Το περίεργο είναι πως κάνοντας extraction όλα τα streams από το αρχικό mkv (1 video, 1 audio, 3 subtitles και chapters), το αρχείο με επέκταση .h264 το kodi το παίζει κανονικά, φυσικά χωρίς ήχο. Τι λύση υπάρχει σ’ αυτό το πρόβλημα;

Με άλλο player δοκίμασες; (π.χ. omxplayer)

Μάλλον εννοείς με ενεργοποιημένο τον OMXPlayer accelerator. Η αλήθεια είναι πως από την αρχή τους είχα και τους δύο ενεργούς, αλλά πριν 2 μέρες ανακάλυψα πως είχα θέμα με τον ήχο στα 3D ISO όταν είχα εντός τον OMXPlayer. Έτσι προς το παρόν δουλεύω μόνο με τον MMAL.

Αλλά... υπάρχει και συνέχεια. Έχοντας όλα τα streams μεμονωμένα από το αρχικό mkv, κάνοντας τα remux ένα-ένα κάθε φορά (πάντα με το mkvtoolnix), και στο τέλος με δοκιμή για το αν παίζει το παραγόμενο mkv, έφτασα να έχω προσθέσει όλα τα streams μαζί με τα chapters και στο τέλος το mkv να παίζει μια χαρά, οπότε δεν ξέρω που ήταν το πρόβλημα. Φυσικά δεν είχα κάνει ακόμα καμία αλλαγή στα settings.

Επίσης υπάρχει νεότερο για το πρόβλημα που είχα με το remote control που είχα προσθέσει στο raspberry, και που αναγκαζόμουν να πατάω διπλή φορά το κάθε πλήκτρο. Το αναφέρω για όσους μπορεί στο μέλλον να αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα, με remote controls του τύπου RC5-RC6 όπως είναι το MCE keyboard της Microsoft.

Με την βοήθεια ενός arduino ανακάλυψα πως το lirc έχει bug στο πρωτόκολλο RC6. Δεν λαμβάνει υπ’ όψη το toggle bit που δείχνει αν συνεχίζεται να πατιέται το ίδιο πλήκτρο ή αν έχει πατηθεί για δεύτερη φορά. Η λύση του προβλήματος ήταν απλή. Στο αρχείο /storage/.config / lircd.conf πρόσθεσα σε κάθε button μια δεύτερη γραμμή (με το ίδιο όνομα του button) και την δεύτερη περίπτωση του code και έτσι όλα λύθηκαν.

Εμενα μου κανει το εξης,όταν ειναι για πολλες ωρες ανοιχτό μετα απο άγνωστο διάστημα παύει να δεχεται εντολες απο το τηλεκοντρόλ(ειναι με Cec_της TV)και πρέπει να το κανω reboot.τι παιζει;

Λοιπόν... σήμερα το πρωί αποφάσισα (διότι με τόσο χαμό εκεί πίσω για απόφαση πρόκειται) να παίξω με τα hdmi καλώδια. Στην αρχή συνέδεσα το Raspberry απευθείας με την τηλεόραση και με την μία αναγνώρισε το CEC και γύρισε την εικόνα σε αυτό. Υπέθεσα λοιπόν ότι η ζημιά γίνεται μεταξύ ενισχυτή και τηλεόρασης. Άλλαξα λοιπόν το καλώδιο μεταξύ ενισχυτή και τηλεόρασης και τώρα δουλεύει πάλι. Δεν θα πω ακόμα ότι αυτή είναι η λύση, διότι και πριν μετά από άναψε-σβήσε-άλλαξε πηγή, το έβρισκε... υπομονή λίγες ώρες ή μέχρι αύριο το πρωί. Αν συνεχίσει να δουλεύει, τότε ο ένοχος είναι το καλώδιο.

Για κάνε και εσύ μία αλλαγή να δούμε αν θα διορθωθεί και σε εσένα...

Τελικά τζίφος... πάλι τα ίδια...

ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι παίζει. Σηκώνω τα χέρια ψηλά διότι άκρη δεν βγάζω. Έχω κάνει reset την τηλεόραση, έχω αλλάξει καλώδια, έχω πειράξει όλα τα settings στο raspberry... το μόνο που μένει είναι να ξαναπεράσω το OSMC το οποίο το βαριέμαι αφάνταστα να το ξαναστήνω...

Εχτές αποφάσισα να κάνω μια δοκιμή συνδέοντας την E-MU 0404 USB. Το αποτέλεσμα ήταν άκρως απογοητευτικό. Ενώ το kodi την έβλεπε για την δηλώσω, δεν έβγαζε κανένα ήχο παρά μόνο στην αρχή ένα έντονο τσικ (κόντεψα μάλιστα να κάψω τα τουήτερς από τα ηχεία μου, γιατί είχα ξεχάσει την ένταση σε μέτρια στάθμη...) και μετά ησυχία. Με κάποια από τις επανεκκινήσεις που έκανα, κατάφερα για λίγο να πάρω ήχο παίζοντας ένα αρχείο mp3, αλλά με παραμόρφωση πάνω από 50%! Τελικά το παράτησα και είπα να δοκιμάσω την ποιότητα που βγάζει το Raspberry στην αναλογική έξοδο. Απογοήτευση και εκεί. Η παραμόρφωση αρκετά χαμηλότερη από αυτή στην E-MU, αλλά με μόνιμο φύσημα, ακόμα και όταν δεν έπαιζε τίποτε. Επιεικώς απαράδεκτο το dac που διαθέτει. Χειρότερο και από τον χειρότερο κινεζο-android player. Ευτυχώς που βγάζει αξιοπρεπή ήχο από το HDMI.

Τελικά τζίφος... πάλι τα ίδια...

ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι παίζει. Σηκώνω τα χέρια ψηλά διότι άκρη δεν βγάζω. Έχω κάνει reset την τηλεόραση, έχω αλλάξει καλώδια, έχω πειράξει όλα τα settings στο raspberry... το μόνο που μένει είναι να ξαναπεράσω το OSMC το οποίο το βαριέμαι αφάνταστα να το ξαναστήνω...
Το παθαινω κι εγώ μερικές φορές, όταν χρησιμοποιώ το remote για να αλλάξω πηγή στην τηλεόραση, αλλά μόλις πατήσω ένα κουμπί απο την εφαρμογή του remote στο κινητό και βγει από το screen saver όλα είναι εντάξει.

Το παθαινω κι εγώ μερικές φορές, όταν χρησιμοποιώ το remote για να αλλάξω πηγή στην τηλεόραση, αλλά μόλις πατήσω ένα κουμπί απο την εφαρμογή του remote στο κινητό και βγει από το screen saver όλα είναι εντάξει.

Χθες έκανα τα εξής. Άλλαξα πάλι καλώδια, αυτή τη φορά και του raspberry. Άλλαξα και θύρες στην τηλεόραση και ξαναπέρασα από την αρχή το OSMC στο raspberry. Όλα δούλευαν ρολόι. Σήμερα το πρωί ανοίγω την τηλεόραση, ανοίγω και τον ενισχυτή και με την μία με πετάει στο raspberry και πάνω η τηλεόραση δείχνει την ένδειξη CEC/HDMI1... ώπα λέω ωραία δούλεψε το άτιμο. Πατάω στο τηλεκοντρόλ κουμπιά... τίποτα... πατάω το κουμπί που είναι για να ενεργοποιηθεί όποια συσκευή είναι συνδεδεμένη με CEC, μου λέει this feature is not available. Βγάζω το raspberry από το screensaver που καμιά φορά όπως λες δημιουργεί προβλήματα, τίποτα. Κάνω restart το CEC, την τηλεόραση και το rasberry, εξακολουθεί να έχει ένδειξη CEC/HDMI1 και πάλι τίποτα.

Τελικά παρήγγειλα ένα Flirc (τσιμπημένο, αλλά δεν ήθελα να πάω σε custom λύσεις για να γλυτώσω από σεταρίσματα και άλλες καταστάσεις όπως η παραπάνω) διότι στο τέλος ο ψυχίατρος θα μου βγει πιο ακριβός.

Αυτά...

αν εχεις ταμπλετ ή κιν Android γιατι δεν δοκιμαζεις και το kore? δουλευει μια χαρά κι ειναι free

Γιατί δεν είμαι μόνος σπίτι και χρειάζεται να υπάρχει ένα τηλεκοντρόλ. Και επίσης δουλεύω με universal remote και με τα έχω όλα σε ένα. Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να τα έχω ξεχωριστά.

Και εγώ είχα εκνευριστεί με το CEC στο raspi. Μια δούλευε, μια όχι, συνήθως ήθελε να κλεισω τηλεόραση και ρασπι και να ανοίξω πρώτα την τηλεόραση και μετά τον ενισχυτή και τέλος το ρασπι, πότε δούλευε άλλες φορές πάλι όχι, στο τέλος πήρα ένα Rii mini i25 και ηρέμησα λίγο. Χειρίζεται άψογα το ρασπι και με τα προγραμματιζόμενα πλήκτρα του δουλεύω τα βασικά της τηλεόρασης -on/off, επιλογή πηγής και +/- στον ήχο και στα κανάλια- και έχω και on/off για τον ενισχυτή από τον οποίο παίρνει και ρεύμα το ράσμπερι-...