To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα το Raspberry Pi 3.

raspberry_pi3_top[1].jpg

raspberry_pi3_bottom[1].jpg

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι θα έχει On-board WiFi και Bluetooth.

Ο επεξεργαστής θα παραμείνει 4-core αλλά θα είναι πλέον 64bit και θα τρέχει στο 1.2GHz (από τα 900MHz του Pi 2).

Λίγο πολύ αυτά έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα..

Περισσότερα: http://www.theregister.co.uk/2016/02/26/raspberry_pi_3/?mt=1456613350694

Ευτυχης κατοχος ενος pi2 εδω και μια εβδομαδα,αντιμετωπιζω ενα θεμα με τον ηχο.Εχω επιλεξει να κανει passthrough με τον pioneer εχω τικαρει το dts και το εχω σε 2.0 ηχεια.Οταν παιζει μια ταινια ο ηχος βγαινει ιδιος απο ολα τα ηχεια,δεν ειναι δηλαδη πραγματικο surround.Στον ενισχυτη γραφει 5.1 digital.Υπαρχει καποια ρυθμιση που μπορω κανω για να ειναι πραγματικο 5.1 και οχι flat;

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Ευτυχης κατοχος ενος pi2 εδω και μια εβδομαδα,αντιμετωπιζω ενα θεμα με τον ηχο.Εχω επιλεξει να κανει passthrough με τον pioneer εχω τικαρει το dts και το εχω σε 2.0 ηχεια.Οταν παιζει μια ταινια ο ηχος βγαινει ιδιος απο ολα τα ηχεια,δεν ειναι δηλαδη πραγματικο surround.Στον ενισχυτη γραφει 5.1 digital.Υπαρχει καποια ρυθμιση που μπορω κανω για να ειναι πραγματικο 5.1 και οχι flat;

Είσαι σίγουρος οτι αυτό είναι το πρόβλημά σου;
Για να παίξουν όλα τα ηχεία το ίδιο πρέπει ο ενισχυτής να δέχεται σήμα stereo και να έχεις ενεργοποιήσει το EXT.STEREO.
Πρέπει να κοιτάξεις όντως αν τα αρχεία σου είναι πολυκάναλα και να τσεκάρεις ξανά οτί το Rasp κάνει Passthrough.
Aν στην οθόνη βλέπεις την ένδειξη για DD,DTS κτλ δεν είναι θέμα Rasp.
Aπό εκεί και μετά κοιτάς τις ρυθμίσεις του ενισχυτή.
Αν πατήσεις μία φορά το AUTO SURR ο ήχος εξακολουθεί να είναι ίδιος σε όλα τα κανάλια;

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα το Raspberry Pi 3.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι θα έχει On-board WiFi και Bluetooth.

Ο επεξεργαστής θα παραμείνει 4-core αλλά θα είναι πλέον 64bit και θα τρέχει στο 1.2GHz (από τα 900MHz του Pi 2).

Λίγο πολύ αυτά έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα..

Περισσότερα: http://www.theregister.co.uk/2016/02/26/raspberry_pi_3/?mt=1456613350694

αυτά τα δύο χαρακτηριστικά (wifi + BT) προσωπικά μου είναι τα πλέον άχρηστα, αλλά σίγουρα δεν θα είναι μόνο αυτές οι αλλαγές...

οκ sata - usb3 - gigabit δεν θα δούμε από ότι φαίνεται ούτε φέτος, τουλάχιστον ας ξεχωρίσουν τον USB / lan controller, και αναμένουμε να δούμε και τι θα βάλουν για CPU/GPU γιατί δεν είδα πουθενά να το αναφέρει ξεκάθαρα (το 1.2GHz - 4core - 64bit που αναφέρθηκε)...

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Είσαι σίγουρος οτι αυτό είναι το πρόβλημά σου;
Για να παίξουν όλα τα ηχεία το ίδιο πρέπει ο ενισχυτής να δέχεται σήμα stereo και να έχεις ενεργοποιήσει το EXT.STEREO.
Πρέπει να κοιτάξεις όντως αν τα αρχεία σου είναι πολυκάναλα και να τσεκάρεις ξανά οτί το Rasp κάνει Passthrough.
Aν στην οθόνη βλέπεις την ένδειξη για DD,DTS κτλ δεν είναι θέμα Rasp.
Aπό εκεί και μετά κοιτάς τις ρυθμίσεις του ενισχυτή.
Αν πατήσεις μία φορά το AUTO SURR ο ήχος εξακολουθεί να είναι ίδιος σε όλα τα κανάλια;
Ο ενισχυτης ειναι πολυκαναλος,μου παιζουν και τα 6,απλα το θεμα μου ειναι οτι ο ηχος σε ολα τα ηχεια ειναι ο ιδιος.Δεν ειναι πραγματικο surround οπου αλλους ηχους βγαζουν τα πισω,η ομιλια στο κεντρικο κλπ

Πως τα έχω και δουλεύει κανονικά...
Audio output device: PI:HDMI
Number of channels: 5.1
Output configuration: Optimised
Stereo upmix: ΜΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ
Enable passthrough: ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ
Όλα τα επόμενα επιλεγμένα.

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Οσοι το εχουν παρει ειναι δυσκολο στο προγραμματισμο του?

Αν το προγραματισεις μια φορα μετα τελος δεν μπορεις να το ξαναπρογραμματισεις με κατι αλλο?

Το νεο Raspberry Pi 3 εχει μεγαλες διαφορες απο το 2?

Αν εχει ασχοληθει καποιος με το 2 ή το 3 ασς μου στειλει ενα προσωπικο μυνημα με το πως ακριβως προγραμματιζεται.

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Και παλι δεν μου απαντας σε καμια απο τις ερωτησεις μου.

Το ξερω οτι τρεχει linux.

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Τι εννοεις 'προγραμματιζεις';

Σαν pc με Linux είναι μόνο που αντί για δίσκο έχεις sd card.

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Φίλε μου, όταν ζητάμε βοήθεια είθισται να το κάνουμε ευγενικά.

Κατά τα άλλα, what tuxx said.

Ψάχνει για media player (αν δείτε και στο αντίστοιχο thread) αλλά μάλλον το παραψάχνει.

Με λίγα λόγια τα RPi είναι ένας μικρός υπολογιστής που τρέχει (κατά κύριο λόγο) linux based συστήματα (δεν ξέρω τι έκανε η MS με την ειδική έκδοση των Windows).
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τη λέξη "προγραμματίζεις". Του φορτώνεις όποιο image θες σε μια MicroSD card φτιαγμένο για RPi και ανάλογα τι δουλειά θες. Εδώ ένα μικρό δείγμα. Από εκεί και πέρα θέλει ψάξιμο αν θες να κάνει παραπάνω πράγματα. Αν το θες για media player μπορείς να του φορτώσεις το OPENELEC που έχουν και οι περισσότεροι. Δεν παίζει 4k και HEVC να σου θυμίσω. Δεν ξέρω για το RPi3 αλλά μέχρι το 2 δεν παίζει.
Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με το Pi αλλά πάντα θέλει ψάξιμο, διάβασμα και να ταξινομήσεις τι ανάγκες σου και το budget σου. Και φυσικά κανείς με pm δεν μπορεί να σου πει "πως ακριβως προγραμματιζεται" και το γιατί στο εξήγησα πιο πάνω.

Με το zero τελικά τί έγινε; Ήταν απλά ένα promotional item, έβγαλαν μια παρτίδα για διαφήμιση και το άφησαν;
Δυστυχώς όπως τα βλέπω τα πράγματα, με την τακτική αυτή μάρκετιγκ της εταιρείας για καινούριο μοντέλο κάθε χρόνο, δύσκολα να υπάρξει συμβατότητα στις εφαρμογές και το hardware, πράγμα που θα ωθεί τους καταναλωτές -δεδομένου και της χαμηλής τιμής πώλησης- για συνεχή αναβάθμιση, οπότε σε βάθος χρόνου οικονομικά ίσως και να είναι ασύμφορο καθώς οι εφαρμογές θα εξελίσσονται πάντα για το καλύτερο μοντέλο και όχι για τα προηγούμενα...

Το zero έχει άλλο προσανατολισμό: ΙΟΤ, controllers, robotics. Όλα αυτά που μπορούσες να κάνεις με τα προηγούμενα RPi, αλλά δεν άξιζε τον κόπο λόγω κόστους. Πχ. σετάρεις ένα zero να σου ανοιγοκλείνει μια λάμπα.
Όσο για συμβατότητα, στην ουσία 2 variants υπάρχουν:
1. zero, A, B/B+
2. RPi 2/3

Γι αυτό λέω για το zero, για τέτοια δουλειά το θέλω αλλά δεν βλέπω να ξαναβγαίνει παρτίδα, ίσως ετοιμάζουν κάτι δυνατότερο στο ίδιο μέγεθος..
Εχω δυο Rpi b και b+ που "κάθονται" -πέραν του Rpi 2 που έχω για media player-, μια που στα προτζεκτ που τα θέλω δεν χωράνε και θα με βόλευε κάτι πιο μικρό..
Με την έλευση όμως του Rpi 3, αμέσως τα παλιότερα μηχανάκια καθίστανται "άχρηστα" αφού οποιοδήποτε νεώτερο πρότζεκτ θα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την υπολογιστική ισχύ του 3 και κανείς σοβαρός προγραμματιστής δεν θα φτιάχνει εφαρμογές για τα παλιότερα.
Είναι ας πούμε μηχανάκια με "ημερομηνία λήξης" που επίτηδες τα μαρκετάρει η εταιρεία με αυτόν τον τρόπο.. Είναι ένας τρόπος να παραμείνει κερδοφόρα διατηρώντας την πολύ χαμηλή τιμή στα μηχανήματά της...

Εγώ πάντως δε βλέπω να παραταει κάνεις τα παλιά, τουλάχιστον για τις βασικές χρήσεις. Μια χαρά βγαίνει πχ openelec για το B/B+ και μάλιστα είναι και πολύ καλύτερο από το openelec όταν το B+ ήταν καινούριο.

Εγω ο μοναδικός λόγος που παράτησα τα παλιά rpi στο δικό μου project είναι ότι έχω πολλές συσκευές πλέον και δεν προλαβαίνω.

Γι αυτό λέω για το zero, για τέτοια δουλειά το θέλω αλλά δεν βλέπω να ξαναβγαίνει παρτίδα, ίσως ετοιμάζουν κάτι δυνατότερο στο ίδιο μέγεθος..

Τώρα κατάλαβα, εννοούσες ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο πια το zero...