To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

H TV ποια είναι? Είναι μήπως καλιμπραρισμενη με το WD?
Αν όχι νομίζω πως θα πρέπει να αλλάξεις το color range αυτής (μήπως έχει κάνα PC mode που έχεις ενεργοποιήσει?).
Αλλιώς πρέπει να βάλεις στο config.txt την γραμμή:
hdmi_pixel_encoding=1

Ειδομεν το φως..
Έκανα αυτό και όλα κομπλέ. Στην ουσία και πάλι το config.txt πειράζεις..
Thnx φίλος..

Βασικά αυτό που λέει ο host505 πρέπει να είναι...

Πήγαινε:
Settings -> System -> Video output -> Use limited colour range (16-235)
και επιβεβαίωσε ότι δεν είναι tick-αρισμένο

Απ'ό,τι θυμάμαι δεν υπάρχει αυτή η επιλογή στην build για το pi, πρέπει να πάει μέσω config.txt.

Ναι δεν είχε κάποια άλλη επιλογή εκεί. Μόνο ανάλυση και Hz. Αα και να καλιμπράρεις την οθόνη δεξιά αριστερά.

Ναι έχετε δίκιο, θυμόμουν αυτή την επιλογή από το pc.

Τέσπα, εάν περνάει από το config.txt, νομίζω ότι είναι ΟΚ.

Απάντηση: Re: To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Τo Pi3 σηκώνει x265;

Δεν υποστηρίζει ΗW Acceleration , αλλά επειδή έχει πιο δυνατό επεξεργαστή μπορεί να γίνει αποκωδικοποίηση με software.
Από εκεί και μετά είναι θέμα αρχείου. Τα 720p που δοκίμασα τα παίζει.
Για 1080p έχει να κάνει με το bitrate του αρχείου. Κάποια που δοκίμασα δεν τα έπαιζε.

Καλησπέρα σας.
Είχα το rpi 1 b+ με openelec και το έδωσα γιατί μου αργούσε πολύ στο genesis (φόρτωμα πηγών) και στην αναζήτηση υποτίτλων από το subtitles.gr. Στο διάβασμα της sql βιβλιοθήκης από το NAS τα πήγαινε πολύ καλά.
Τώρα σκέφτομαι να πάρω ένα rpi 3. Πώς τα πάει με το exodus (+realdebrid) στο φόρτωμα των πηγών και με το φόρτωμα των υποτίτλων?

έχω πάρει κι εγώ ένα Raspberry pi2 εδώ και κανέναν μήνα, αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει καθόλου. Ένας φίλος με έπεισε να το πάρω και μου αντέγραψε το δικό του image στην καρτούλα που το συνοδεύει. Είμαι λίγο άσχετος με το θέμα και θα ήθελα την βοήθειά σας.
Ο λόγος που δεν το χρησιμοποίησα μέχρι τώρα είναι γιατί στην προσπάθειά μου να βρω και να παίξω κάποιες ταινίες από τα site που ήταν προεγκαταστημένα, με streaming, ενώ στην αρχή μου έδειχνε επιλογές από ταινίες και επέλεγα αυτές είτε μπορεί να άνοιγαν μετά απο λίγη ώρα και να έπαιζαν για μερικά λεπτά και μετά κόλλαγαν, είτε δεν άνοιγαν καν. Στις τελευταίες προσπάθειες που είχα κάνει δεν εμφανίζονται καν οι λίστες με τους τίτλους των ταινιών.
Προσθέτω πως δοκίμασα σύνδεση τόσο με καλώδιο δικτύου, όσο και μέσω wifi. Και στις δύο περιπτώσεις συνδέεται η συσκευή με το internet.
Το πρόβλημα ίσως να είναι το κακό σήμα internet του OTE. Με μια εφαρμογή για ios και μέσω του iphone έχω κάνει μετρήσεις του σήματος με τα παρακάτω αποτελέσματα:

380ms 1.00 Mbps upload & 5.80 Mbps download

349ms 0.93 Mbps upload & 4.34 Mbps download

348ms 0.67Mbps upload & 2.29 Mbps download

36ms 0.88Mbps upload & 8.81Mbps download

κλπ κλπ

Σε επικοινωνία με το Help Desk του OTE, μου είπαν πως απέχω 2km από το κέντρο του ΟΤΕ και η ταχύτητα που έχω (γύρω στο 8) είναι αποδεκτή από αυτούς.

Πρέπει να ελέγξω κάτι άλλο? φταίει το σήμα τελικά που δεν μπορώ να κάνω stream? ποιό είναι το min οριο ταχύτητας που πρέπει να έχω προκειμένου να μπορεί να κάνει άνετα stream το raspberry?

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Ξεκίνα με το να αναφέρεις κάποια πολύ βασικά, λειτουργικό, software (προφανώς kodi), addon που χρησιμοποιείς.

Αν είναι σταθερή η γραμμή έχω δει ταινίες και με 2Mbps.

Στάλθηκε από το D5503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το rpi3 στα 41,9 αυτή τη βδομάδα από το crazysundays.

με αφορμή αυτό...
κάποιος ήδη χρήστης RasPi2, πήγε σε RasPi3? είδε κάποια αξιοσημείωτη διαφορά ή δεν αξίζει τον κόπο και τα 42 ? (playback με streaming / openelec)

καλησπέρα
Δεν ξέρω αν έχει προαναφερθεί στις 208 σελίδες του θέματος αλλά μόλις ανακάλυψα οτι το Raspberry δεν υποστηρίζει DTS/DTS-HD passthrough από την HDMI

Ούτε και το Dolby TrueHD το υποστηρίζει. Μπορεί όμως να αποκωδικοποιήσει σε real time τα audio HD codecs σε PCM (ακόμα και 7.1 κανάλια) και να τα στείλει στο HDMI, οπότε μικρό το κακό. Απλά στον ραδιοενισχυτή αντί για Dolby και DTS σου δείχνει PCM.

Αυτο που αναφερεις το δοκιμασα αλλα στον YAMAHA μου διχνει PCM 2CH
Αντιθετα AC3 5,1 μου στέλνει κανονικά στον ενισχυτη

Re: Απάντηση: To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Δεν έχω καταλάβει την διαφορά. Με ενεργοποιημένο το passthrough σε ένα κανονικό (δεν μιλάω για HD) dts ή dolby αρχείο, ο ενισχυτής (DENON) θα δείξει τον ανάλογο τύπο ήχου που παίζει με 3/2/1 ηχεία.
Με απενεργοποιημένο το passthrough στα ίδια αρχεία, ο ενισχυτής θα δείξει Multichannel - PCM πάλι με 3/2/1 ηχεία.
Τι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται; Όπως το σκέφτομαι, είτε με passthrough είτε χωρίς, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, απλά με το passthough αφήνεις την αποκωδικοποίηση στον ενισχυτή και καταπονείς λιγότερο το raspberry. Αλλού διάβασα ότι το PCM είναι προτιμότερο. Έχω μπερδευτεί λίγο.

Αυτο που αναφερεις το δοκιμασα αλλα στον YAMAHA μου διχνει PCM 2CH
Αντιθετα AC3 5,1 μου στέλνει κανονικά στον ενισχυτη

Μήπως έχεις βάλει στα settings στο kodi 2 ηχεία, και το κάνει downmix σε στέρεο;