έχω πάρει κι εγώ ένα Raspberry pi2 εδώ και κανέναν μήνα, αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει καθόλου. Ένας φίλος με έπεισε να το πάρω και μου αντέγραψε το δικό του image στην καρτούλα που το συνοδεύει. Είμαι λίγο άσχετος με το θέμα και θα ήθελα την βοήθειά σας.
Ο λόγος που δεν το χρησιμοποίησα μέχρι τώρα είναι γιατί στην προσπάθειά μου να βρω και να παίξω κάποιες ταινίες από τα site που ήταν προεγκαταστημένα, με streaming, ενώ στην αρχή μου έδειχνε επιλογές από ταινίες και επέλεγα αυτές είτε μπορεί να άνοιγαν μετά απο λίγη ώρα και να έπαιζαν για μερικά λεπτά και μετά κόλλαγαν, είτε δεν άνοιγαν καν. Στις τελευταίες προσπάθειες που είχα κάνει δεν εμφανίζονται καν οι λίστες με τους τίτλους των ταινιών.
Προσθέτω πως δοκίμασα σύνδεση τόσο με καλώδιο δικτύου, όσο και μέσω wifi. Και στις δύο περιπτώσεις συνδέεται η συσκευή με το internet.
Το πρόβλημα ίσως να είναι το κακό σήμα internet του OTE. Με μια εφαρμογή για ios και μέσω του iphone έχω κάνει μετρήσεις του σήματος με τα παρακάτω αποτελέσματα:
380ms 1.00 Mbps upload & 5.80 Mbps download
349ms 0.93 Mbps upload & 4.34 Mbps download
348ms 0.67Mbps upload & 2.29 Mbps download
36ms 0.88Mbps upload & 8.81Mbps download
κλπ κλπ
Σε επικοινωνία με το Help Desk του OTE, μου είπαν πως απέχω 2km από το κέντρο του ΟΤΕ και η ταχύτητα που έχω (γύρω στο 8) είναι αποδεκτή από αυτούς.
Πρέπει να ελέγξω κάτι άλλο? φταίει το σήμα τελικά που δεν μπορώ να κάνω stream? ποιό είναι το min οριο ταχύτητας που πρέπει να έχω προκειμένου να μπορεί να κάνει άνετα stream το raspberry?
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!