To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Πήρα αυτόν που είχε ένα ταμπλετ της κόρης μου, φαντάζομαι πως ότι συσκευή samsung κι αν βρείς θα έχει τον ίδιο.

Δεν είναι το ίδιο, κάθε συσκευή έχει και διαφορετικό φορτιστή. Άλλο φορτιστή βάζει η Samsung στα κινητά, άλλο στα τάμπλετ κλπ. Εγώ πάντως έχω βάλει ένα της Anker. https://www.amazon.com/Anker-Charge...F8&qid=1476777824&sr=8-9&keywords=anker+power Τον βρήκα μεταχειρισμένο στο ebay για 12 ευρώ. Νομίζω με καλύπτει.

Καλησπέρα.

Μετά από αψεγάδιαστη συμβίωση πολλών μηνών RPi (openelec 5.0.8) και Samsung με Anynet+ HDMI-CEC, όταν αλλάζω σε τηλεόραση ή σε άλλη πηγή και επιστρέφω στο kodi το τηλεχειριστήριο δεν στέλνει εντολές στο Kodi. Αν επανεκκινήσω το Kodi τότε ξαναδέχεται εντολές. Αν μέσω του μενού της Samsung επιλέξω αναζήτηση συσκευών Anynet+ τότε και πάλι ζωντανεύει και δέχεται εντολές το Kodi. Δοκίμασα με LibreElec και έχει ακριβώς την ίδια συμπεριφορά. Άλλαξα θύρα HDMI και πάλι τα ίδια. Λούστηκα και με ULTREX μπας και έβλεπα διαφορά αλλά και πάλι τίποτε. Έχει κανείς καμιά ιδέα. Η παράξενη συμπεριφορά ξεκίνησε όταν έκανα screen mirroring ένα tablet, αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος.

Ευχαριστώ.

Στο τηλεκοντρόλ της Tv Tools - Anynet+ πατας OK, επιλέγεις και κλίκαρεις όπου λέει Kodi για να ξανά συνδεθεί...

Sent from my A0001 using Tapatalk

Δοκίμασε άλλο καλώδιο

Στάλθηκε από το Mi-4c μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μέσα σε 24 ώρες έχω καταστρέψει εντελώς δύο sd cards.

Έχω ένα RPI2 στην τηλεόραση με ένα τροφοδοτικό από modmypi. To OS είναι το τελευταίο stable libreelec.

Το σύμπτωμα ήταν το εξής. Ενώ εβλεπα με streaming ξαφνικά σταμάτησε η αναπαραγωγή, βγήκε στο κεντρικό μενού kodi και είχα χάσει όλο μου το confuguration. Σε επανεκκίνηση είχα μήνυμα για corrupted κάρτα.

Την αφαίρεσα και πήγα να της κάνω fsck στο linux desktop μου. Εκεί διαπίστωσα πως ήταν εντελώς χαλασμενη. Ότι και να της κάνω από πλευράς σβησιματος partition κλπ με το gparted, δεν επιδέχεται καμία αλλαγή.

Για να μην τα πολυλογω, έστησα πάλι το ίδιο confuguration σε μια δεύτερη Samsung evo 8ρα πορτοκαλί (ίδια με την πρώτη). Μέσα σε λίγες ώρες η αναπαραγωγή έκανε freeze και μια ακόμα κάρτα καταστράφηκε.

Αυτή τη στιγμή έχω κάνει νέα εγκατάσταση σε μια 32ρα sandisk, ενώ άλλαξα και rpi και τροφοδοτικό (είχα ένα δεύτερο που καθόταν) μέχρι να βρω τι φταίει.

Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει; Προσωπικά θεωρώ ότι η πιθανοτερη αιτία είναι κακή τροφοδοσία, αλλά μιας και τόσα χρόνια που χρησιμοποιώ ένα σκασμό boards δεν έχω ξαναπαθει κάτι τέτοιο είπα να ρωτήσω μήπως βρω καποιον με ανάλογη εμπειρια.

Έχει καταφέρει κανεις να πάρει bitperfect ήχο με το τελευταίο libreelec/openelec?

Κοιτάω από περιέργεια τις ρυθμίσεις ήχου στο RPI της tv μου και έχω την εντύπωση ότι δεν δίνεται τέτοια δυνατότητα στο τελευταίο libreelec. Απ ότι καταλαβαίνω τα πάντα γίνονται resample.

[σχετικό / άσχετο]

ξανάβαλα στο σαλόνι το 2ο RasPi1 που έχω απο τα παλιά... και έβαλα το libreelec alpha με kodi17 beta... (v7.90.007 ALPHA αν και σήμερα βγήκε και το .008)
Μου άρεσε τόσο πολύ που το πέρασα και στα άλλα δύο RasPi μου!!

(υγ. θυμήθηκα τα νιάτα μου με τα 2x RasPi1: O/C μόνιμο στα 1000/500/500/5, /storage @ USB + system @ SD, ψήκτρες κλπ...)

Μπήκα και γω στον πειρασμό και έβαλα την τελευταία Alpha. Φαίνεται να τα πηγαίνει μια χαρά με rpi2.

Αν σου αρέσει μπορείς να δοκιμάσεις το estuary mod του guilhouz που εχει και πολλά customisations. Εγώ το έχω με το τελευταίο alpha του milhouse και δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Παίδες μια ερώτηση γιατί ίσως έχω μείνει λίγο πίσω: τι γινεται με το sd card corruption και το LE (LibreElec)? Το ρωτω γιατι αυτη τη στιγμη ειμαι στο ΟΕ (OpenElec) 6.0.3 εχοντας περασει το img σε sd card και usb (ειχα βρει καπου εναν οδηγο). Ο λόγος προφανης: να αποφυγω τυχον sdcard corruptions. Όντως δουλεύει απροβλημάτιστα εδω και 2 - 2.5 χρονια.

Ερωτηση: Μπορω να παω στο LE με μονο sdcard? Θα χω θέμα? Επίσης πως ακριβως γινεται η διαδικασια στο LibreELEC USB-SD Creator βαζοντας usb μεσα (αντι sd card)? Γραφεται στο usb και μετα βαζεις μια sdcard και το usb στο rpi και τρέχει?

Απάντηση: Re: To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Παίδες μια ερώτηση γιατί ίσως έχω μείνει λίγο πίσω: τι γινεται με το sd card corruption και το LE (LibreElec)? Το ρωτω γιατι αυτη τη στιγμη ειμαι στο ΟΕ (OpenElec) 6.0.3 εχοντας περασει το img σε sd card και usb (ειχα βρει καπου εναν οδηγο). Ο λόγος προφανης: να αποφυγω τυχον sdcard corruptions. Όντως δουλεύει απροβλημάτιστα εδω και 2 - 2.5 χρονια.

Ερωτηση: Μπορω να παω στο LE με μονο sdcard? Θα χω θέμα? Επίσης πως ακριβως γινεται η διαδικασια στο LibreELEC USB-SD Creator βαζοντας usb μεσα (αντι sd card)? Γραφεται στο usb και μετα βαζεις μια sdcard και το usb στο rpi και τρέχει?

εχμ, μιλάς για RasPi model 1? Γιατί μόνο εκεί είχε "νόημα" το USB+SD, σε περιπτώσεις άγριου O/C για να ζωντανέψει το μονοπύρηνο model 1.. και τότε παρουσιάζονταν τα SD corruptions.
Από RasPi model 2 και μετά, με μια απλή (αλλά καλή) SD δεν χρειαζόταν O/C, και μαλλον και τα corruptions αποτελούσαν παρελθόν...

Re: Απάντηση: Re: To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

εχμ, μιλάς για RasPi model 1? Γιατί μόνο εκεί είχε "νόημα" το USB+SD, σε περιπτώσεις άγριου O/C για να ζωντανέψει το μονοπύρηνο model 1.. και τότε παρουσιάζονταν τα SD corruptions.
Από RasPi model 2 και μετά, με μια απλή (αλλά καλή) SD δεν χρειαζόταν O/C, και μαλλον και τα corruptions αποτελούσαν παρελθόν...

Μιλούσα για το rpi2. Βtw προσωπικά χρησιμοποιώ ένα mod από ένα ωραίο λινκ http://www.multibootpi.com/ που προσφέρει multiboot λυσεις (όχι berryboot) και με έχει σώσει καιρό. Επιβάλλεται όμως η χρήση usb οπότε μάλλον θα το ακολουθήσω ξανα (με Librelec λύση αντί OE) :P

Card corruption σε rpi2 μονο με του πεταματου τροφοδοσία θα εχεις.

Στάλθηκε από το Mi-4c μου χρησιμοποιώντας Tapatalk