Το Φωτογραφικό chat

Και εμένα με ενοχλούν πολύ τα greeklish αλλά στα λάθη στην Ελληνική γραφή είμαι πολύ ανεκτικός γιατί ο άλλος μπορεί να είναι δυσλεκτικός, ανορθόγραφος και άλλα πολλά.
Ας μην κολλάμε στις λεπτομέρειες και ας μείνουμε στην ουσία και στο περιεχόμενο αυτών που γράφονται.

για αυτούς και... τους "σκράπες" υπάρχουν πολλοί αυτόματοι ορθογράφοι: https://www.pcsteps.gr/291-ορθογραφικός-έλεγχος-chrome-firefox/

edit: και αυτό https://www.ired.gr/blog/item/2377-gr-proofing-tools-for-osx-el-capitan.html

για αυτούς και... τους "σκράπες" υπάρχουν πολλοί αυτόματοι ορθογράφοι: https://www.pcsteps.gr/291-ορθογραφικός-έλεγχος-chrome-firefox/
Θ

edit: και αυτό https://www.ired.gr/blog/item/2377-gr-proofing-tools-for-osx-el-capitan.html

Υπαρχει κατι για smartphone?

Εγω λογω κεκτημενης ταχυτητας κ χοντρα δαχτυλα παταω πολλες φορες λαθος γραμματα κ το βλεπω εκ των υστερων, βεβαια θα βολευε αν δινατε περισοτερο χρονο πριν κλειδωσει το κειμενο, προσωπικα θα με βολευε πολυ επειδη πολλες φορες θελω να διορθωσω κατι κ δεν μπορω

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Oλοι μας κάνουμε καποια λάθη απο βιασύνη, και εγω πολλές φορές ξεχνώ τους τόνους και έχω ζητήσει συγνώμη. Άτομα ανορθόγραφα και ακόμη περισσότερο δυσλεκτικά πρέπει να τα βοηθοϋμε. Στη δευτερη τουλάχιστον κατηγορία κατά την γνώμη μου δεν ανήκει ο partizan. Αν ανήκει θα ζητήσω συγνώμη άμεσα.

Γιαυτό προφανώς και πρότεινα ώς λύση (δεν επέβαλα) στο αρχικό μου ποστ αυτόματο ορθογράφο (όπως και ο Δημήτρης) και όχι κάτι άλλο. Άλλο αυτό όμως και άλλο γράφω όπως μου αρέσει και ότι καταλάβεις δηλ. εκτός απο ορθογραφικά μισές λέξεις, παράλειψη γραμμάτων, συντομογραφίες κλπ. αυτό δείχνει αν μη τι άλλο ότι δεν με ενδιαφέρει καν να γϊνω πλήρως κατανοητός.

Το ϊδιο ακριβώς ειπράττω και απο την αρνητική κριτική χωρίς αιτιολογία, δεν έχει περάσει πολύ καιρός που διάβασα σχόλια του τϋπου <η φωτό είναι μόνο για το FB> και το σχόλιο να ακολουθεί η τελεία και μόνο. Βράσε στο ζουμϊ σου φίλε μου, σιγα μη κάτσω να χάσω τον χρόνο μου να σου εξηγήσω τι λάθη έκανες. Να αποκαλύψω τα μυστικά μου ? να σου υποδειξω τεχνικές για να γίνεις μια στάλα καλύτερος? Ούτε που περνά απο το μυαλό μου. Θα πρεπει να το ζητήσουν 30 νοματαίοι για να κατέβει ο βασιλιάς απο τον πύργο και να γράψει δϋο λόγια.

Αυτό φίλοι μου όμως δεν είναι κριτική είναι όπως το λέμε στην καθουμιλουμένη καθαρό <κράξιμο>. Αν δεν σου αρέσει μια φωτό προσπέρνα τη, αν θές να την κρίνεις αρνητικά πάλι δικαίωμά σου αναφαϊρετο, σεβάσου όμως τον άλλο που βγάζει τα σώψυχά του μπροστα μας και σχολίασε τη, με δεικτικό τρόπο μεν επισημαίνοντας τα λάθη δε, ώστε να μην εξαφανιστεί απο προσώπου γής ο φωτογράφος. Μέσα στις ίδιες σελίδες θα δούμε δίπλα δίπλα κακές, μέτριες και υπέροχες φωτογραφίες, προφανώς και δεν έχουν όλες την ίδια αξία ή δεν αξιζουν όλες την προσοχή μας αλλά ΟΛΕΣ αξϊζουν τον ίδιο ακριβώς σεβασμό.

Θα μου πεί εϋκολα κάποιος, τι μας λές τωρα εσϋ ? το γράφουν όλα αυτά πουθενά οι κανόνες του forum? φυσικά και δεν το γράφουν ακριβολογώντας. Υπάρχουν όμως και οι άγραφοι κανόνες όπου η ευγένεια και ο σεβασμός εϊναι τρόπος ζωής.

ΥΣ
Ντίνο σε ευχαριστώ για το κομπλιμέντο, είμαι έτοιμος για κοντρίτσα με ποδήλατα στον Όλυμπο :twoguns: απλα θα στείλω για αντικαταστάτες μου τους δϋο συνομήλικους γιούς μου.:grandpa:

ουτε ανορθογραφος ειμαι , οθτε κ δυσλεκτικος- απλα ποτε δεν τα πηγαινα καλα με την ορθογραφια- ειμαι επιλεκτικος ακομα και σε τετοια θεματα, δεν με αφορουν και δεν τους δινω την αναλογη σημασια... ακομα ομως δεν μπορω να καταλαβω τι σχεση εχει η ορθογραφια με τον σεβασμο και την ευγενεια
κ ποιοι ειναι αυτοι οι αγραφοι νομοι θα ηθελα παρα πολυ να τους μαθω και γω, απορρεουν απο τον λαο η επιβληθηκαν απο καποιους κονδυλοφορους λογιους
τους τελευταιους του ς εχω γραμμενους κανονικα και δεν γουσταρο να μου την λενε για την ορθογραφια μου, ειμαι λευτερος να γραφω οπως θελω
οποιος ενοχλειτε ,απλα δεν χρειαζετε να μ διαβασει
και το ξαναλεω, υπαρχει κανονισμος στο φορουμ που να απογορεθει τα ορθογραφικα λαθη???

Συμφωνώ σε όλα με τον Κώστα (kbouk)
εξαιρείται ο Όλυμπος γιατί ο δικός μου γιος δεν τό'χει με τα ποδήλατα

Last edited:
Στον κανονισμό υπάρχει αναφορά για την ορθογραφία

2.5.γ) Ελέγξτε το μήνυμά σας πριν το δημοσιεύσετε καθώς και μετά -υπάρχει επιλογή προεπισκόπησης (preview) κατά την επεξεργασία ενός μηνύματος- για τυχόν απροσεξίες που πιθανώς να δώσουν διαφορετική ερμηνεία στη δημοσίευσή σας. Υπάρχει επίσης η επιλογή μορφοποίησης (edit) ενός μηνύματος για μικρό χρονικό διαστημα μετά την δημοσίευσή του, και συνίσταται η χρήση της επιλογής αυτής σε περίπτωση μικρής αλλαγής του περιεχομένου ή κάποιας σχετικής προσθήκης ή διόρθωσης ορθογραφικών λαθών, και η αποφυγή δημιουργίας νέας δημοσίευσης αντί αυτού.

δ) Προσπαθήστε να διατηρείτε συνοχή και λογική σειρά στα λεγόμενά σας, καθώς επίσης φροντίστε ώστε η δημοσίευση να είναι ευανάγνωστη και καλαίσθητη"....

Αγαπητέ χρήστη του forum AVCLUB.GR, partisan, επειδή κάποιες συμπεριφορές μέσα στο forum δεν πρέπει να ξεχνιούνται ούτε να περνούν απαρατήρητες λόγω του προϊόντος χρόνου, συμπερασματικά τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Σε συγκριμένη ανάρτηση σου στο νήμα «Landscape Photography», σχολίασες με τρόπο αγενή αναρτημένη φωτογραφία του μέλους Modis, γράφοντας έμμεσους απαξιωτικούς προς το μέλος χαρακτηρισμούς (βλ.: post 1990 του νήματος «Φωτογραφικο chat» όπου μεταφέρθηκε η σχετική συζήτηση) και μάλιστα σε επόμενο μήνυμά σου, μετά από δική μου παρέμβαση, υπαινίχθηκες (γι άλλη μια φορά) μόνιμη μεροληπτική στάση των μελών της ΔΟ απέναντι σου, αλλά και ανέφερες πως «ε για μενα κατι δεν παει καλα» (βλ.: post 1995,1996,2009 του σχετικού νήματος).
Την ίδια ακριβώς συμπεριφορά επέδειξες και παλαιότερα, σε ανάλογη απαξιωτική κριτική για φωτογραφία του μέλους dskopa (βλ.: post 4990 στο νημα «Πορτραιτο») την οποία υπενθυμίζω, ώστε να θυμηθούν και τα μέλη που μας παρακολουθούν, τις επιθετικές και στο ίδιο ύφος χλευαστικές (π.χ. μήνυμα με emoticon χειροκροτήματα) απαντήσεις σου στις τότε συστάσεις της Δ.Ο.: (βλ.: post 4993,4996 του σχετικού νήματος)

Επιπλέον σε συνεχόμενα μηνύματα των μελών της ΔΟ, αλλά και απλών χρηστών, που σε συμβούλευαν εκτός των άλλων, να προσέξεις και τη γραμματική/συντακτικό/ορθογραφία των μηνυμάτων σου, προκειμένου να είναι σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του forum AVCLUB.GR που έχεις αποδεχτεί με την εγγραφή σου (έγιναν και πρόσφατες αναρτήσεις των σχετικών εδαφίων), απάντησες πάλι με επιθετικό και αγενή τρόπο σε μέλος της ΔΟ. (βλ.: post 2014 του σχετικού νήματος ).

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι, πως τεχνηέντως προσπαθείς με τις απαντήσεις σου να καταδείξεις πως η ΚΥΡΙΑ σύσταση/προτροπή που δέχθηκες για το αρχικό μήνυμα σου αφορά ΜΟΝΟ την ορθογραφία σου. (βλ.: post 2017,2034) αγνοώντας επιδεικτικά το πλήρες περιεχόμενο των συστάσεων που σου έχουν γίνει.
Είναι πέρα για πέρα σίγουρο, πως με την ευφυΐα που αναμφισβήτητα διαθέτεις, αναγνωρίζεις τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΥΡΙΟ λόγο (τον οποίο και ανέφερα με παραδείγματα στην αρχή αυτού του μηνύματος), παρόλο που δεν θέλεις να κάνεις καμία περαιτέρω αναφορά σε αυτόν.

Κατόπιν αυτών, γι άλλη μια φορά, σε καλώ και ΔΗΜΟΣΙΑ πλέον (με προσωπικά μηνύματα έχει γίνει αρκετές φορές και τα αγνόησες πλήρως) να αναθεωρήσεις τη στάση σου, και να προσπαθήσεις να είσαι συνεπής με τις υποχρεώσεις που ανέλαβες κατά την εγγραφή σου στο forum αυτό, κυρίως αυτές που αποτυπώνονται στα εδάφια που έχουν ήδη παρατεθεί από εμένα και τον Billy the Kid με την ιδιότητά του στην ΔΟ.

Re: Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

....

ΥΣ
Ντίνο σε ευχαριστώ για το κομπλιμέντο, είμαι έτοιμος για κοντρίτσα με ποδήλατα στον Όλυμπο :twoguns: απλα θα στείλω για αντικαταστάτες μου τους δϋο συνομήλικους γιούς μου.:grandpa:

Κοπιάστε :plank:

Προχτές στον Κισσάβο...

Attachments

• 1060205.jpg
    1060205.jpg
    249.7 KB · Views: 150
  • 1060142.jpg
    1060142.jpg
    123 KB · Views: 147
το εχω ξαναγραψει, το μαχαιρι κ το καρπουζι ειναι δικο σας, μου απαγορευεται να κρινω, να κανω υποδειξεις στην διαχειριση, εχουν χαντακωθει πολλα μελη και εχουν μπαναριστει
αρα δεν μπορουμε να κανουμε δημοσια συζητηση...
δεθτερον, οταν μπει κανονισμος , ο τι δεν επιτρεπονται τα ορθ. λαθη πολυ ευχαριστως να αποχωρησω απο το φορουμ
τριτον, κανω παντα κριτικη σε αυτο που βλεπω, δλδ την εικονα, ουτε τον φωτογραφο κρινω ως ατομο ουτε ζηταω να μου πει την σχεσει του με το αντικειμενο
τωρα αν καποιος εχει καποιο προβλημα με την κριτικη μου ,πολυ ευχαριστως να μου την πει
κ αν δεν σηκωνει μυγα στο σπαθι του .....εξας
αν ο προσανατολισμος του φορουμ ειναι ο ιδιος με το φεισμπουκ δεν ειναι δικια μου υποθεση να σας κανω υποδειξεις
πιστευω οτι ειμαι σωστος με τους κανονισμους του φορουμ,
αν καποιοι διαχειριστες εχουν προσωπικα μαζι μου , δυστυχος δεν μπορω να κανω κατι
το να λεω την γνωμη μου ειναι αναφαιρετο δικαιωμα που δεν μπορει να μου το απαγορεψει κανενας νομος η κανονισμος
αν καποια φωτογραφια ειναι για fb η μονο για διακοσμηση θα το πω, υπαρχουν μελη με περρισοτερη γνωση απο μενα ,ας μου δειξουν το αντιθετο

Ντίνο ο Κώστας απάντησε στον Ηλία.
Νόμιζα και εγώ ότι έχει λήξει το θέμα και καλό θα ήταν να πάμε παρακάτω.
Δεν είμαστε δικαστήριο να βρούμε του ενόχους.
Είμαστε που είμαστε λίγοι μέσα στα φωτογραφικά μην μείνουμε λιγότεροι είναι κρίμα.

Το ξερω σε ποιον απαντησε και ουτε κανουμε δικαστηριο, ουτε και μετριομαστε :-)

Μπράβο Παναγιώτη !
Και για την προσπάθεια και για την έγνοια σου .
Σπανίζουν (απ όσο ακούω, ακόμα δεν έχω ίδια πείρα ) δάσκαλοι σαν κι εσένα.