Το Φωτογραφικό chat

εξυπνε :smash:

ναι τραβαμε.. εχω ηδη καμια 20αρια στο κουτι
εσυ τι σκοπο εχεις , να τραβηξεις 1-2 φιλμ και μετα να την βαλεις στολιδι στο χρ. δεντρο??

Δεν το λέω για εσένα, για τον Σωκράτη το λέω -bye-

Απ' όλα έχει ο μπαξές και το καλό είναι ότι αυτό συμβαίνει και στα οικονομικά μοντέλα...

Ωραία λοιπόν, έχετε να μου προτείνετε καμια φιλμάτη φτηνή να πάρω απο ebay μαζί με φακούλι prime ?

Ωραία λοιπόν, έχετε να μου προτείνετε καμια φιλμάτη φτηνή να πάρω απο ebay μαζί με φακούλι prime ?

Τι ποσό θα μπορούσες να διαθέσεις;
Υπάρχουν εξαιρετικές περιπτώσεις σε Minolta Χ300S

Όπως αυτή:
https://www.ebay.com/itm/Minolta-X-...151249?hash=item2cc905a491:g:fjMAAOSwH2VZ-dgU

Κοντά στα 45ευρώ μαζί με τα μεταφορικά.
Την είχα κάποτε. Εξαίρετο φωτόμετρο και δυνατότητα για προτεραιότητα διαφράγματος (Auto Λειτουργία).

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

αν έχεις φακούς, πχ nikon, θα σου πρότεινα να παρεις καμιά nikon fm2, που κουμπώνουν

thank you Panos, απο UK χρειάζομαι...
Οπότε ίσως με ένα 25αρι καθαρίσαμε?
https://www.ebay.co.uk/itm/Minolta-...151249?hash=item2cc905a491:g:fjMAAOSwH2VZ-dgU

Ναι σωστά. Έτσι φαίνεται από το Link που έβαλες. Δες όμως το προιόν καθώς έχει νομίζω μία γρατζουνιά στο πάνω μέρος. Μπορεί να μην σε πειράζει αλλά τσέκαρέ το. Κάνε και μία επικοινωνία με τον πωλητή και ρώτα τον αν έχει κάποιο θέμα. Από τα γραφόμενά του δεν προκύπτει κάτι.

αν έχεις φακούς, πχ nikon, θα σου πρότεινα να πάρεις καμιά nikon fm2, που κουμπώνουν

Τσέκαρε και αυτό που σου γράφει κι Under Fire.
Αν και Nikon FM2 σε αυτά τα λεφτά δεν πρόκειται να βρεις... Ακόμα και η FM10 πωλείται ακριβά...

Επιλέον αν έχεις φακούς Nikon θα πρέπει να είναι συμβατοί με FM2. Δηλαδή να είναι AI ή AI-S από manual και αντίστοιχα AF-D από Autofocus που έχουν δαχτυλίδι διαφράγματος και συμβατότητα ΑΙ - ΑΙ-S. Οι G εν κάνουν όπως επίσης και οι DX.

Last edited:
ντεν εκο νικον καρτνια μου, ειμαι Fujifilμάκιας πλέον, οπότε οι φακοί δεν με ενδιαφέρουν.
Ευχαριστώ πολύ, εχει φοβερή ποικιλία απο φιλμάτες, βλέπω κάτι pentax k1000, Yashica Electro, Minolta X700, όρεξη να έχεις :)

ντεν εκο νικον καρτνια μου, ειμαι Fujifilμάκιας πλέον, οπότε οι φακοί δεν με ενδιαφέρουν.
Ευχαριστώ πολύ, εχει φοβερή ποικιλία απο φιλμάτες, βλέπω κάτι pentax k1000, Yashica Electro, Minolta X700, όρεξη να έχεις :)

Και canon AE1 ή Α1 αμα βρεις, είναι καλές μηχανές

Είχα την AE-1 program αλλά την έδωσα μαζί με 50/1,4 για να χρηματοδοτήσω την αγορά της oly EP-1. Σπουδαία μηχανή και κυρίως φακός...

μια Yashica θα σου ...ταιριαζε
κορυφαιος φακος ο 45mm/1.7

https://www.flickr.com/groups/yashicaelectro/

Εχω ακόμα την Yashica που περιγράφεις του Πατέρα μου, ούτε ξέρω πόσον ετών είναι άλλα δουλεύει ακόμα, έχω μαζί και την αυθεντική δερμάτινη θήκη και εξωτερικό Flash, πράγματι από μόλις 3-4 φιλμ που έχω τραβήξει μαζί της ο φακός είναι πολύ καλός....!! Φοβερή κατασκευή όλο μέταλλο, σαν τανκ είναι φτιαγμένη...

Attachments

• WP_20171103_01_31_08_Rich.jpg
    WP_20171103_01_31_08_Rich.jpg
    144.4 KB · Views: 184