Το Φωτογραφικό chat

Συμφωνώ με τα λεγόμενά σας. Υπάρχει πολύ σαβούρα και λυπάμαι που κάνω χρήση αυτού του όρου. Παντού. Ο κόσμος όντως δεν έχει όρεξη να μάθει. Ακόμα και άνθρωποι με πιο καλό εξοπλισμό και λογισμικά δεν μπαίνουν στην διαδικασία να διορθώσουν τον ορίζοντα η να εστιάσουν σωστά ή να έχουν σταθερή την μηχανή τους.

Το μόνο καλό στο Flickr και κάποια άλλα κοινωνικά δίκτυα ότι επιλέγεις ποιους ακολουθείς και έτσι περιορίζεις λίγο την κατάσταση.

Αυτό δε που μου κάνει εντύπωση είναι το Flickr Explore και οι επιλεγμένες φωτογραφίες που είναι βέβαια αποτέλεσμα αλγόριθμου. Λίγες αξίζουν η μάλλον δεν έχω ορθά κριτήρια.

Ο κόσμος έχει πνιγεί από τον εγωισμό και την αυταρέσκεια του και τα κινητά με τις σέλφι τους είναι καλός βοηθός σε αυτό.

Ακόμα και άνθρωποι με πιο καλό εξοπλισμό και λογισμικά δεν μπαίνουν στην διαδικασία να διορθώσουν τον ορίζοντα η να εστιάσουν σωστά ή να έχουν σταθερή την μηχανή τους.

.

αυτο τι σχεσει εχει με την φωτογραφια??

Attachments

• henri-cartier-bresson-umbrella.jpg
    henri-cartier-bresson-umbrella.jpg
    47 KB · Views: 110
Χε χε, έχει και μερικές που πέρασαν από τα χέρια μου με προεξέχουσα την fuji E550 - καταπληκτική μηχανή, στενοχωρήθηκα όταν μου χάλασε...

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Βρε παιδιά τι ψάχνετε, κινητό εχει κάθε πιτσιρίκι, παππούς και γιαγιά, έχουν και dslr ή ακάθρεπτη μηχανή ? αν τους βαλει μάλιστα κάποιος την εφαρμογή του flickr και βγάλει έστω και μια φωτό στο κινητό αυτή αποθηκεύεται ταυτόχρονα και σε φάκελο στο flickr χωρις να κανει κατι άλλο.

Για την δυσαναλογία dslr και ακάθρεπτων δεν ειναι λογικό να ειναι μεγάλη αφού οι dslr πουλιούνται δεκαετίες πριν?

Re: Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Βρε παιδιά τι ψάχνετε, κινητό εχει κάθε πιτσιρίκι, παππούς και γιαγιά, έχουν και dslr ή ακάθρεπτη μηχανή ? αν τους βαλει μάλιστα κάποιος την εφαρμογή του flickr και βγάλει έστω και μια φωτό στο κινητό αυτή αποθηκεύεται ταυτόχρονα και σε φάκελο στο flickr χωρις να κανει κατι άλλο.

Για την δυσαναλογία dslr και ακάθρεπτων δεν ειναι λογικό να ειναι μεγάλη αφού οι dslr πουλιούνται δεκαετίες πριν?

Για τα κινητά ισχύει αυτό, άλλα για τις μηχανές αν δεις το μερίδιο των Dslr αυξήθηκε από 25% το 2016 σε 33% στο 2017, ενώ των Mirrorless παρέμεινε χαμηλά μόλις στο 4%...αυτό είναι το περίεργο καθώς θα έπρεπε να γίνεται το αντίθετο...καλώς ή κακώς οι Mirrorless δεν έχουν πείσει ακόμα μεγάλο μερίδιο κόσμου, και με εξαίρεση κάπως την Sony δεν έχουν πείσει ούτε τους επαγγελματίες....τέλοςπάντων θα δούμε και τι θα γίνει στο μέλλον!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Το flickr δεν εχει σχέση με τις πωλήσεις αλλα με το προφίλ των κατόχων μηχανών, μην τα μπερδεύουμε , υπάρχουν πίνακες με τις ετήσιες πωλήσεις dslr και mirrorless, λογικά έγκυρες αλλα ακομη και αυτές με τον ρυθμό που γίνονται τώρα ειναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με αυτες που γίνονταν π.χ. πριν 5 -10 χρόνια

Ερώτηση άσχετου: το 500px θεωρείται καλύτερο από το flickr; Παρατήρησα σε μεγάλη οθόνη αρκετές φωτογραφίες μου και έχουν κλιπαρισμένα μαύρα ,ενώ όταν τις ανοίγω από το φάκελο στο pc δεν έχουν .Όλες σε original size.

'Ολοι αυτοί εφαρμόζουν κάποια αυτόματη επεξεργασία, όξυνση, χρώμα κ.λ.π. Οπότε μην περιμένεις να βλέπεις τα ίδια με τα αρχεία στον υπολογιστή σου.