Το Φωτογραφικό chat

Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Lowepro Flipside 400 AW?
χωράει αρκετά, αδιάβροχη, ανοίγει απο τη μέσα μεριά της πλάτης για ασφάλεια.

κορυφη... η επομενη που θα παρω, τωρα εχω την computrekker aw - σκυλι

Κι εμένα με ενδιαφέρει παιδιά. Όχι όμως dedicated φωτογραφική. Θέλω να χωράει και ένα κανονικό λαπτοπ (15”), κανα μπουφανακι και μια νορμαλ mirrorless με 3 φακούς. Θέλω να είναι η μόνη τσάντα που παίρνω μαζί μου, κι ας είναι και μεγάλη, δε με ενοχλεί.

Για την ώρα κυκλοφορώ συνήθως με αυτή εδώ, που ενώ δεν είναι πολύ κακή, εργονομικά είναι λίγο άστα να πάνε, και δύσκολα χωράει ρούχο, έστω φουτερακι.

https://www.amazon.com/dp/B002DW99H8/ref=cm_sw_r_cp_api_X8syAbRY8TJH7

Έχω μια παρόμοια, Lowepro AW (dedicated για "φωτογραφική") αλλα δεν θέλω να κουβαλάω ακόμα μια τσάντα στο ταξίδι

Αυτη ειναι που εχω:

Lowepro Sport 200 AW

http://joshlovesit.com/shop/lowepro-photo-sport-200-aw-backpack/

5384215f7ec47-zoom.jpg

Καλή η τσάντα αλλά πάρε καλύτερα μια άλλη γιατί η δικιά σου ήταν μαϊμού απ ότι θυμάμαι 😋

Καλή η τσάντα αλλά πάρε καλύτερα μια άλλη γιατί η δικιά σου ήταν μαϊμού απ ότι θυμάμαι 😋

Και ? Θα μου φάει τις μπανανες ? :flipout:

Την τσέκαρε διαχειριστής της παρούσας κατηγορίας και δεν απεφάνθη το τοιούτον :grinning-smiley-043

Μην σου πω οτι ειναι καλύτερη και απο την original :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Παιδιά την πήρα και εγώ τότε μετά τον Ντίνο, 3 καλοκαίρια την έχω κυριολεκτικά ξεσκίσει και έχει συμπεριφερθεί άψογα ακόμη και σε βροχή, τίγκα με εξοπλισμό, την έχω κακομεταχειριστεί πολύ και αντέχει, παναλαφρη χωρίς εξοπλισμό, με δυο ξέχωρα διαμερίσματα όπου στο ένα μπαίνουν ρούχα, πολλές θήκες και κρυφή θήκη για φλασκι νερού ή ένα μικρό λαπτοπ IPad, το μόνο μειονέκτημα όταν είναι φορτωμένη πάρα πολύ κόβει λίγο στον ώμο γιατί είναι οριακά λεπτοί οι ιμάντες αλλά αυτό είναι καθαρά σχεδιασμός της LOWEPRO που βελτίωσαν στο επόμενο μοντέλο. Όσο για το μαϊμού οπτικά δεν δείχνει καμία διαφορά και δεν ξέρω αν όντως είναι , την έψαξα παντού, από ραφές κλπ. δεν έχει ανοίξει ακόμη πουθενά πάρα την βαριά χρήση , αν με υποψιάζει κατι είναι μόνο η ποιότητα στο άνοιγμα κλείσιμο των φερμουάρ που εχει αρχισει σε μερικά να γίνεται πιο δύσκολα.

Λοιπόν θα χρειαστώ βοήθεια για μια ακόμη φορά. Η διαδικασία όσο αφορά την αποθήκευση στις φωτογραφίες για μένα είναι: αφού τις βγάλω τις περνάω στο κινητό για ξεκαθάρισμα ειτε σε υποφακελους είτε για διαγραφή. Αν κάποια αξίζει παιζω με το raw στο pc.
Σε συχνά διαστήματα κάνω backup σε έναν wd 2t. Αφού πρώτα την πάτησα σαν γνήσιος άσχετος και έχασα πολλές φωτογραφίες από ίδια ονόματα. Φανταστείτε 1200 φωτογραφίες αντιγραφή σε ένα φάκελο με άλλες 2.000 και μετα από ερώτηση των Windows τι να κάνω για τα τάδε αρχεία με το ίδιο όνομα εγω επέλεγα ναμην γίνει αντιγραφή. Ομως καθε φορά που έσβηνα τις φωτογραφίες από την μηχανή, απο προεπιλογή ξεκινούσε απο το 0 ξανά με αποτέλεσμα να έχω πολλές διαφορετικές φωτογραφίες με το ίδιο όνομα. Το έμαθα, το πλήρωσα και το διόρθωσα.
Τώρα ομως ήρθε η ώρα και πηρα ενα δεύτερο σκληρό για δεύτερο backup.
Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να κάνει την ζωή μου πιο εύκολη?
Δηλαδή να επιλέγω ένα φάκελο σαν κύριο και να προσθέτει ότι καινούργιο υπάρχει. Η να συγκρίνει τα αρχεία όχι μόνο σαν όνομα αλλά και σαν μέγεθος - ημερ λήψης κ.α.
Ευχαριστώ πολύ και sorry για το μεγάλο ποστ

Εγώ κάθε φορά που μεταφέρω φωτογραφίες δημιουργώ νέο φάκελο πχ καλοκαίρι 2017 ή Ιταλία 2016 κλπ οπότε έχω και κάτι σαν ευρετήριο
Δεν χρησιμοποιώ τον explorer των windows αλλά τον Total Commander που έχει 2 παράθυρα και έχεις καλύτερο έλεγχο γιατί βλέπεις
αριστερά την SD και δεξιά τον HDD σε περίπτωση που προκύψουν ίδια αρχεία σου δίνει δυνατότητα μετονομασίας ή να κρατήσεις το πιο πρόσφατο και άλλες επιλογές
Αρχειοθέτηση κάνει νομίζω και το LR

Έχω φάκελο πχ οικογένεια και θα κάνω 2-3 φορές προσθήκη καινούργιων φωτογραφιών. Οπότε δεν βολεύει η δημιουργία καινούργιου κάθε φορά. Ίσως με ενα πρόγραμμα που να συγκρίνει και συμπληρώνει αυτές που λείπουν. Θα δω όμως και το commander.
Lightroom δεν με βολεύει αφού είναι σε 2 εξωτικούς σκληρούς, εκτός και γίνεται και δε το γνωρίζω

Θα μπορούσες και μέσα στο φάκελο οικογένεια να κάνει υποφακέλλους του στυλ: Διακοπές καλοκαίρι 2017, γενέθλια... κλπ
με αυτό τον τρόπο θα τις βρίσκεις και πιο εύκολα αργότερα
Γιατί όμως στη μηχανή κάνεις reset στην αρίθμηση και δεν την αφήνεις να συνεχίζει απο εκεί που σταμάτησε;

εδώ για το LR
https://www.phototraces.com/lightroom-tutorials/lightroom-organization/

https://www.2brightsparks.com/freeware/freeware-hub.html

Το χρησιμοποιω χρόνια για backup, διαλέγεις ένα προφίλ είτε από τα αυτόματα backup , sync που έχει και μπορεί να σου συγκρίνει φακέλους ή και ολόκληρους δίσκους και να σου βρει μόνο τις αλλαγές , στα δείχνει και αν θες προχωράς και τα μεταφέρεις. Ακόμη και στην free έκδοση μπορεί να φτιάξεις και πιο αναλυτικό προφίλ όπου εσυ θα αποφασίζεις αρχεία που έχουν αλλαχθεί ή υπάρχουν μόνο στον στόχο τι θα γίνουν , να εξαιρέσεις υπό φακέλους ή αρχεία με κατάληξη ότι θέλεις π.χ. Τα raw κλπ. , δουλεύει και σε simulation mode πρώτα για να δεις τι θα κάνει χωρίς να σου κάνει καμία αλλαγή. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα , εγώ το χρησιμοποιώ σχεδόν για ολα τα backup μου σε εξωτερικούς δίσκους.

Ομοίως κι εγώ, είναι εξαιρετικό. Επιπλέον τα ατομικά σου προφίλ μπορείς να τα σώσεις σαν αρχεία, ώστε σε περίπτωση αλλαγής υπολογιστή η/και επανεγκατάστασης απλά τα ανοίγεις και είσαι έτοιμος...

Δε το εχω μελετησει, αλλα πχ αν εχει ακριβως το ιδιο ονομα αρχειου οπως ειπε ο φιλος παραπανω σε ρωταει; Ψηνομαι και γω για κατι τετοιο γιατι εχω καταληξει ναχω καποιες φωτο 3-4 φορες.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Δε το εχω μελετησει, αλλα πχ αν εχει ακριβως το ιδιο ονομα αρχειου οπως ειπε ο φιλος παραπανω σε ρωταει; Ψηνομαι και γω για κατι τετοιο γιατι εχω καταληξει ναχω καποιες φωτο 3-4 φορες.

είναι φουλ παραμετροποιήσιμο σε όλα αυτά, ελέγχει ημερομηνία , μέγεθος κλπ. σε ίδιο αρχείο και αν δεν το βρει ολόιδιο θα ρωτήσει τι θέλεις να κανεις ...

Re: Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

είναι φουλ παραμετροποιήσιμο σε όλα αυτά, ελέγχει ημερομηνία , μέγεθος κλπ. σε ίδιο αρχείο και αν δεν το βρει ολόιδιο θα ρωτήσει τι θέλεις να κανεις ...

thanx θα το δοκιμασω

Πατάτες!!

Όταν λέμε πατάτες το εννούμε
Φωτογραφία πατάτας πουλήθηκε έναντι ενός εκατομμυρίου δολλαρίων!!

https://edition.cnn.com/style/article/potato-photo-million-euros/index.html

Περιμένω να βγούν οι ντομάτες μου τον Ιούνιο πως και πως! :flipout:

μαλλον η πατατα εινα απο το χωραφι του Gursky!

gursky1.jpg

να τι λεει ο ιδιος για την αγαπημενη του φωτογραφια:
«Στελνει πολλα μηνυματα και εχει αλληγορικη σημασια σχετικα με το νοημα της ζωης και το πως ειναι σημερα τα πραγματα. Ειναι μια δραματικη εικονα που προκαλει βαθυ προβληματισμο για την ανθρωπινη υπαρξη και τη σχεση μας με τη φυση στα προθυρα του 21ου αιωνα».

η
"μια εικονα χιλιες λεξεις"

η απλα...

αρες μαρες κουταμαρες:flipout:

...4,5 εκατομμυρια τσεπωσε ο Γκουρσκι