Το Φωτογραφικό chat

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.
Υπάρχει κάποιο μέλος που να ασχολείται με επαγγελματικές φωτογραφήσεις σπιτιών?? Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά καθώς μπορεί να υπάρξει πιθανότητα να χρειασθώ κάτι τέτοιο.
Ευχαριστώ πολύ.

Το WorldPhoto είναι επίσημο site του παγκόσμιου ετήσιου διαγωνισμού της Sony.
Τέρμα αξιόπιστο και γενικά καλές επιλογές νικητών από τους κριτές.

Τα άλλα 2 δεν τα ξέρω.

Σε λιγες μερες εχω ενα επαγγελματικο ταξιδι, και εκτιμω πως θα εχω κενο μια δυο μερες για φωτοεκδρομη...

Επειδη "μυριζομαι" καμποσο περπατημα (off road) δεν ειμαι σιγουρος ποιο πακετο να παρω μαζι μου...:
D750 / 24-70 / 70-200 ή panasonic GX80 / 12-32 / 35-100

(ειμαι πολυ ποιο εξοικειωμενος με την nikon να πω...)

Σε λιγες μερες εχω ενα επαγγελματικο ταξιδι, και εκτιμω πως θα εχω κενο μια δυο μερες για φωτοεκδρομη...

Επειδη "μυριζομαι" καμποσο περπατημα (off road) δεν ειμαι σιγουρος ποιο πακετο να παρω μαζι μου...:
D750 / 24-70 / 70-200 ή panasonic GX80 / 12-32 / 35-100

(ειμαι πολυ ποιο εξοικειωμενος με την nikon να πω...)

Κι εγω τα ιδια σκέφτομαι τελευταία μερικές φορες (βαλε Sony RX100 mk3 στη θεση της Panny) και η 750 καθεται...

Που καταντήσαμε...

:p

Δεν εχω ασχοληθει καθολου με την panasonic (σχεδον δεν ξερω καν πως λειτουργει) ΑΛΛΑ ! Εχω μιρορλες φιλε :flipout:

Αν εχεις πολύ περπάτημα σε off road, νομιζω η αυτονομια της DSLR ισως σε βολέψει πιο πολύ.Δεν ξερω βεβαια ποσες μπαταρίες εχεις για τις δύο μηχανές σου.

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Ντίνο άμα εισαι προπονημένος (που είσαι) την 750 ειδάλλως οταν γυρίσεις βάλτη για πούλημα, ποιος ο λόγος να εχεις καλή μηχανή και φακούς και να μην τα πέρνεις μαζί ?

η Panasonic πάντως εχει ενα κουμπί που οταν το πατήσεις για λιγο κάτω (iA+) κανει μαγικά και διαλέγει μόνο του προγραμμα για τη σκηνή -bye- και ο 35-100 τσεπούλα αν βαριέσαι να εχεις τσάντα.

φωτογραφικα τι θα καλύψεις ? Τι και πόσες ώρες προβλέπεις οτι θα δουλέψεις την μηχανή κάθε ημέρα ?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Ντίνο άμα εισαι προπονημένος (που είσαι) την 750 ειδάλλως οταν γυρίσεις βάλτη για πούλημα, ποιος ο λόγος να εχεις καλή μηχανή και φακούς και να μην τα πέρνεις μαζί ?

η Panasonic πάντως εχει ενα κουμπί που οταν το πατήσεις για λιγο κάτω (iA+) κανει μαγικά και διαλέγει μόνο του προγραμμα για τη σκηνή -bye- και ο 35-100 τσεπούλα αν βαριέσαι να εχεις τσάντα.

φωτογραφικα τι θα καλύψεις ? Τι και πόσες ώρες προβλέπεις οτι θα δουλέψεις την μηχανή κάθε ημέρα ?

Αυτο σκεφτομαι και εγω . Tην 750 λεω να παρω, το πολυ πολυ αντι τον 70-200 (δεν θα μου πολυχρειαζεται ισως) να παρω την μικρη με τον 35-100...

Για τοπιο λέω αλλα δεν ξερω μηπως προκυψει κανα ζωο μακριουτσικα :-)

Αν εχεις πολύ περπάτημα σε off road, νομιζω η αυτονομια της DSLR ισως σε βολέψει πιο πολύ.Δεν ξερω βεβαια ποσες μπαταρίες εχεις για τις δύο μηχανές σου.

απο 2 στην καθε μια, περπατημα δεν ξερω αυτη την στιγμη, την προηγουμενη που ειχα βρεθει εκει περα ξανα ειχαν προκυψει κανα δυο 9ωρα :-/

Lowepro Flipside 400 AW?
χωράει αρκετά, αδιάβροχη, ανοίγει απο τη μέσα μεριά της πλάτης για ασφάλεια.

Έχω μια παρόμοια, Lowepro AW (dedicated για "φωτογραφική") αλλα δεν θέλω να κουβαλάω ακόμα μια τσάντα στο ταξίδι