Το Φωτογραφικό chat

Τώρα για τρίποδο έχω ένα Manfrotto 190 και ένα μικρότερο ταξιδιωτικό.

Κώστα, το Manfrotto το έχω και εγώ. Πολύ καλό αλλά και πολύ βαρετό.
Ποιο ταξιδιωτικό χρησιμοποιείς?

Να πω την αλήθεια, δεν μου είναι πρόβλημα το βάρος. Οταν βλέπω στον δρόμο ηλικιωμένο Ιάπωνα τουρίστα, 1.50 μπόι με Νikon D3 & φακουδάρα 2κιλη να χαμογελάει σαν παιδί, λέω "λες να μην ξέρει την Sony ο κυριούλης ?". Με άλλα λόγια, ότι βολεύει τον καθένα και περι ορέξεως ... Ως προς το ταξιδιωτικό μου τριποδάκι αυτό είναι ένα vanguard 20 ετίας και βάλε, το οποίο το παίρνω μαζί μου λόγω μικρού μεγέθους & συναισθηματικής προτίμησης. Τώρα για να πουλήσω και να πάρω κάτι άλλο .. θα έλεγα ότι είμαι πολύ κακός καταναλωτής. Η γυναίκα μου με σπρώχνει να πάρω κανέναν φακό ή κάτι καινούριο αλλά εγώ σπάνια θα χαζέψω σε βιτρίνα ή να ζηλέψω κάτι. Οσο για τα ταξίδια, έχω να πω ότι με ενθουσιάζουν τόσο πολύ που κάθε φορά περιμένω το επόμενο ταξίδι με ανυπομονησία. Την άλλη εβδομάδα φεύγω πάλι για Αυστραλία και ήδη έχω βγάλει νέους προορισμούς.

Πολύ ενδιαφέροντα αυτά αγαπητοί, ιδίως το link του Ηλία... Κώστα προς amazon μεριά κοιτάω, αν δεν μου αρέσει έχω 30 μέρες να την επιστρέψω. Με τιμολόγιο μου βγαίνει γύρω στα 1.350 - με αυτά βέβαια παίρνω "της Παναγιάς τα μάτια" σε m4/3 - αλλά όπως και να το κάνεις, FF με 5αξονική στο (μικρού μεγέθους) σώμα είναι πλέον πειρασμός. Υπάρχει κι αυτός ο pancake 35/2,8 - υπερτιμημένος μεν/βολικός δε...

Δημήτρη ένα πολύ ενδιαφέρον συγκριτικό για τις Canon 5dS R, Nikon D810 καί Sony A7R2,από έναν αξιόλογο επιστήμονα καί φωτογράφο πού δουλεύει χρόνια καί με Olympus για τα υπέρ καί τα κατά,ο ίδιος προτίμησε την Sony A7II πού σκέφτηκες καί εξηγεί καί τους λόγους δες το εάν δεν το έχεις ήδη δει νομίζω θα βοηθήσει πολύ.Κάτι ξέρει και ο Alex Theodin ο δικός μας που ήταν από τούς πρώτους πού προτίμησε την A7 πριν πολύ καιρό,πόσο μάλλον την καινούρια με την σταθεροποίηση της OLYMPUS. http://www.guillermoluijk.com/article/titansduel/index.htm καλή συνέχεια.

Δημητρη, καλυτερα να παρεις σκετο το σωμα ,γιατι με τους 2 φακους που λες (28/70-35)θα την χαντακωσεις την μηχανη
και μετα παρε κανενα φακο της προκοπης

Κώστα η αλήθεια είναι ότι δεν τρελαίνομαι για τον ζουμ, αλλά τον άλλο τον βλέπω ως compact λύση - παρότι δεν έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια. Αντιθέτως διάβασα πολύ καλές κριτικές για τον 28/2, ίσως "πακέτο" με τον φτηνό και καλό 50άρη. Αυτό που δεν βλέπω στο σύστημα είναι κάποιος 70-200 σε ανθρώπινη τιμή με συμπαθητική ποιότητα...

Υ.Σ. Όλα αυτά με την προϋπόθεση τα οικονομικά - ατομικά και ως χώρα - να πάνε βάσει σχεδίου (αν και για την χώρα αμφιβάλω αν υπάρχει)...

edit: Παναγιώτη, αν σταματήσουμε να κάνουμε σχέδια (έστω ΚΑΙ καταναλωτικού χαρακτήρα) τελειώσαμε, κι η ζωή τελειώνει κι αυτή - πολύ γρήγορα όπως δυστυχώς διαπιστώνω (για φίλους και συγγενείς μιλάω)...

Last edited:
Κώστα συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να δώσει βάση στους φακούς ο Δημήτρης πού είναι πολύ έμπειρος και ξέρει καλά τι θέλει,αλλά το νόημα στην FF Sony είναι η φορητοτητα καί η σταθεροποίηση του συγκεκριμένου σώματος A7II καί το πλεονέκτημα του εξαιρετικού αισθητήρα συν το πλεονέκτημα καί η δυνατότητα να κουμπώσουμε με ανταπτορες μικρούς καί αξιόλογους φακούς,τώρα εάν θέλουμε ένα 70-200 χάνουμε κάτι αλλά δεν είναι λίγοι πού δεν έχουνε πρόβλημα με αυτή την λύση,εάν θέλουμε μεγάλους φακούς για σπορ φωτογράφηση υπάρχουν καλύτερες λύσεις,αυτά τα γνωρίζετε και οι δύο αλλά ίσως βοηθάνε καινούργιους φίλους ενημερωτικά για μετάβαση σε FF mirrorless,αλήθεια πότε θα δοκιμάσεις καμιά FF sony?μιας καί η FUJI μάλλον θα αργήσει αρκετά πιστεύω,θα είχες πολλά να μας πεις...έχεις και καλούς φακούς οπότε?

Καλημέρα και καλή ανάσταση εύχομαι σε όλους!

Έχει κάποιος από εσάς συνεργασία με το shutterstock;

Ενώ σε αλλά site δέχονται κανονικά τις φωτογραφίες μου,στο SS γίνονται rejected για εντελώς άκυρο λόγο..τι ακριβώς παίζει;

From Outer Space - Tapatalk

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες,χθες κοιτούσα για το Fotolia ,θα το δοκιμάσω!

From Outer Space - Tapatalk

Κώστα συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να δώσει βάση στους φακούς ο Δημήτρης πού είναι πολύ έμπειρος και ξέρει καλά τι θέλει,αλλά το νόημα στην FF Sony είναι η φορητοτητα καί η σταθεροποίηση του συγκεκριμένου σώματος A7II καί το πλεονέκτημα του εξαιρετικού αισθητήρα συν το πλεονέκτημα καί η δυνατότητα να κουμπώσουμε με ανταπτορες μικρούς καί αξιόλογους φακούς,τώρα εάν θέλουμε ένα 70-200 χάνουμε κάτι αλλά δεν είναι λίγοι πού δεν έχουνε πρόβλημα με αυτή την λύση,εάν θέλουμε μεγάλους φακούς για σπορ φωτογράφηση υπάρχουν καλύτερες λύσεις,αυτά τα γνωρίζετε και οι δύο αλλά ίσως βοηθάνε καινούργιους φίλους ενημερωτικά για μετάβαση σε FF mirrorless,αλήθεια πότε θα δοκιμάσεις καμιά FF sony?μιας καί η FUJI μάλλον θα αργήσει αρκετά πιστεύω,θα είχες πολλά να μας πεις...έχεις και καλούς φακούς οπότε?

Τim, την καλυτερη ff εχω, σε sony θα παω:smash:

Σωστό σε βρίσκω Κώστα, και να σου πω την αλήθεια ένα "φρένο" που έχω τραβηγμένο είναι οι έντονες φήμες για mirrorless FF από την Nikon...

και καλα θα κανεις να περιμενεις,
η νικον εχει φακους διαμαντια