Το Φωτογραφικό chat

Με αυτά τα extension tubes πρόσεχε το βάθος πεδίου και την σχετική περίθλαση, πάει περίπου επί 2 - δηλαδή όταν έχεις π.χ. f4 είναι σαν να έχεις (σχεδόν) f8. Αν τραβάς με προτεραιότητα διαφράγματος, δεν θα έχεις πρόβλημα, αλλά μην κλείνεις πολύ. Επίσης θα διαπιστώσεις ότι τα μεγάλα εστιακά μήκη (100mm+ ) δουλεύουν καλύτερα. Τέλος στο κέντρο είναι μια χαρά η απόδοση, αλλά στα άκρα μην περιμένεις πολλά...

Ναι, αν θες να πας κατευθείαν, κατεβαίνεις στάση μετρό Ακρόπολη και ανεβαίνεις την Διονυσίου Αεροπαγίτου, ή ηλεκτρικό Θησείο και ανεβαίνεις την Αποστόλου Παύλου. Στην πρώτη περίπτωση βγαίνοντας από το μετρό είσαι στο μουσείο της ακρόπολης και πολύ κοντά στις στήλες του Ολυμπίου Διός, στην δεύτερη είσαι πολύ κοντά στον ναό του Ηφαίστου (Θησείο) και Κεραμικό.

Ευχαριστώ

αγόρασα τλκ κάτι extension tubes από το ebay (meike κατιτις 10 + 16 mm) , από ότι κατάλαβα αυτά με τις επαφές σου επιτρέπουν af άλλα και αλλαγή στο aperture

το reverse adapter δεν το γνώριζα ...

Και εγώ τυχαία το έμαθα και μπορώ να πω ότι είναι μια άκρως οικονομική λύση που ουσιαστικά κουβαλάς μαζί σου τον κανονικό φακό και έναν αντάπτορα αντί για 2. Θέλει φυσικά λίγη (έως πολλή) υπομονή αλλά αν σε βολέψει μπορείς να εχεις εξαιρετικά αποτελέσματα με ελάχιστα λεφτά.
Και το κυριότερο όπως είπε και ο Δημήτρης, δεν χάνεις τόσο φως όσο με τα extensions και έχεις πολύ μεγαλύτερη μεγέθυνση.

Καλημέρα.
Κάτι που αφορά το φως.
Γιά να έχω σωστό και ευχάριστο φωτισμό στο μπάνιο (το χτίζω τώρα) από που πρέπει να χτυπάει το φως; Από πάνω είναι καλή ιδέα;

Ένας φίλος πήρε τον Samyang 12mm F2.0 για την a6000 που έχει.
Αυτός με αντάπτορα μπορεί να μπει στην Fuji X-T10 που έχω?
Φαίνεται καλός φακός.Τι λέτε?

Ένας φίλος πήρε τον Samyang 12mm F2.0 για την a6000 που έχει.
Αυτός με αντάπτορα μπορεί να μπει στην Fuji X-T10 που έχω?
Φαίνεται καλός φακός.Τι λέτε?

Πανο ο φακος υπαρχει κ για Fujifilm mount.

Όποια μάρκα και να είναι, εάν δεν υπάρχει χώρος για αισθητήρα και φακό μην περιμένεις όπως το είπες διαφορές.

http://www.huffingtonpost.gr/2016/0...art_n_9657442.html?ncid=fcbklnkgrhpmg00000028

Ο τιτλος του αρθρου ειναι: ''Η αλήθεια και το ψέμα: Συγκλονιστικά τοπία πριν και μετά το photoshop''.
Διαφωνω καθετα με τον τιτλο κ τον ορο ψεμα. Για εμενα, το οτι χρησιμοποιεις bracketing ή οποιαδηποτε αλλη τεχνικη για να αναδειξεις ολο το δυναμικο ευρος που η μηχανη ή ακομη κ το ανθρωπινο ματι δεν μπορουν απο μονα τους να δουν δεν το θεωρω ψευτικο. Ψευτικο ειναι απλα οταν βαζεις κατι που δεν υπαρχει.
Ακομη κ οταν αλλαζουμε white balance, πουσαρουμε τα χρωμματα ή επιλεγουμε ασπρομαυρο δεν το θεωρω ψευτικο, γιατι πολυ απλα τα χρωματα υπαρχουν. Το πως τα βλεπουμε ή το πως θα επιλεψουμε να τα προβαλουμε ειναι απλα διαφορετικο απο το προκαθορισμενο στανταρ που μπορει να αντιληφθει το ανθρωπινο ματι, που ακομη κ σε αυτο υπαρχουν διαφοροποιησεις, οπως πχ εγω που εχω δυσχρωματοψα
Τι λετε;

Συμφωνώ με τον Τέο. Το ανέφερα ως σχόλιο και σε σχετική κοινοποίηση στο FB. Όταν επεξεργάζεσαι αυτά που ΗΔΗ έχει μέσα του το raw σαν πληροφορία, δεν υπάρχει κανένα ψέμα. Αν όμως προσθέτεις στοιχεία που δεν υπάρχουν ή κάνεις κοπτοραπτική, τότε ναι, μιλάμε για "ψέμα" με την έννοια ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ακριβώς μία φωτογραφία (sic) αλλά computer graphics/manipulation. Εκεί μπορεί να είσαι κακός φωτογράφος αλλά αν είσαι δεινός χρήστης του PS, το αποτέλεσμα σε δικαιώνει (αν και δεν θα πρόκειται για φωτογραφία, άρα ούτε ο δημιουργός πρέπει να έχει τον τίτλο του φωτογράφου). Το απλώνω λίγο το θέμα αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία ποιον ορίζουμε ως φωτογράφο και ποιόν όχι...

+1.000 - η ματιά είναι προσωπική, και όχι μόνο ως άποψη αλλά και από φυσικής πλευράς - δεν βλέπουμε όλοι τα ίδια!

Συμφωνώ απόλυτα με τον Θόδωρο όπως και με τους υπόλοιπους φυσικά.
Όταν χρειάζεται η λειτουργία hdr σε 1" αισθητήρα για να αποδόσει το δυναμικό εύρος μιας FF , γιατί η φωτογραφία του μικρού να θεωρηθεί ψεύτικη?

From m2 note with Tapatalk

τι καταλαβαινει ο ασχετος (εγω δλδ)
σε μια δυο φωτος εβαλε αλλους ουρανους !!!

τι καταλαβαινει ο γνωστης
http://www.boredpanda.com/how-photo...r-images-landscape-photography-peter-stewart/

εγω που δεν κατεχω γρι απο επεξεργασια δεν προκειται ποτε να βγαλω τετοιες φωτο ή οταν αποφασιζω και παιζω με τις μπαρες των εργαλειων (contrast , saturation , sharpness , clarity , highlights μονο αυτα ξερω τι κανουν ) συνηθως βγαζω εναν αχταρμα

ο αλλος ομως που κατεχει ...

Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες έχουν ξεφύγει από την φωτογραφία και τείνουν προς την ζωγραφική... Και βέβαια εκεί άλλοι είναι "Ρέμπραντ" κι άλλοι...

Πρόκειται να ντύσω το επαγγελματικό αυτοκίνητό μου και επειδή δεν βγάζω άκρη με τους επαγγελματίες του χώρου , θα ήθελα κάποιον που έχει γνώση του photoshop και μπορεί να ασχοληθεί για λίγο , να του στείλω 2 αρχεία να τα ενώσει και να μου στείλει το αποτέλεσμα να δω πως θα δείξει . περισσότερα με πμ για όποιον έχει τον χρόνο και τις γνώσεις , ευχαριστώ .

Last edited: