Το Φωτογραφικό chat

Παιδια πως βαζουμε φωτο στο σαιτ οταν ειμαστε απο κινητο; Συνηθιζω να ποσταρω το bbcode του flickr αλλα δεν γνωριζω τον τροπο μεσω smartphone. Υπαρχει τροπος;;;

Στάλθηκε από το Lenovo P1ma40 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδια πως βαζουμε φωτο στο σαιτ οταν ειμαστε απο κινητο; Συνηθιζω να ποσταρω το bbcode του flickr αλλα δεν γνωριζω τον τροπο μεσω smartphone. Υπαρχει τροπος;;;

Στάλθηκε από το Lenovo P1ma40 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγω βαζω τον browser σε desktop mode και ακολουθω την ιδια διαδικασια. Δε ξερω τι κινητο εχεις και αν γινεται το ιδιο.

Ναι ισχυει, σπανια το κανω και γω. Απο το λιγο που τοχα ψαξει δε βρηκα κατι αλλο.

Καλησπέρα σας,
πρόσφατα απέκτησα τον COSINON 55mm F1.2 Cosina, σχεδίασης μάλλον ανάλογης του porst και όχι των rikenon, revuenon κλπ τον οποίο ήθελα.
Αν τον κρατήσω τελικά γιατί σε κάποιες πρόχειρες φώτο που έβγαλα χτες κάτι με χάλασε, κυρίως όταν εστίαζα στο άπειρο. Βέβαια, η κύρια χρήση του δεν θα είναι για τοπίο αλλά για λάιβ σε low light.
Θα ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες το απόγευμα για όποιον έχει χρόνο να ρίξει μια ματιά μήπως βρει κάτι περίεργο.
Για hood θα βοηθούσε να χρησιμοποιήσω με step up ring ένα αντίστοιχο για 62mm που ήδη έχω ή κάτι σε flower.
http://www.ebay.com/itm/Universal-T...801041?hash=item419baed711:g:JekAAOSwHnFV3~j9
όμοια για φίλτρο uv αντίστοιχο 55 σε 58. Από ότι διάβασα βέβαια προτείνουν την μη χρήση φίλτρου σε αυτούς τους φακούς.

και στην pentax και στην fuji. Με καλύτερα αποτελέσματα fuji με αντάπτορα. Μόλις γυρίσω σπίτι σε καμιά ώρα θα ανεβάσω φωτογραφίες. Μακάρι να είναι θέμα λάθους δικού μου χειρισμού. Εναλλακτικά τον βλέπω να έρχεται καμιά βόλτα προς Γιάννενα.

Σχετικά με την φωτογραφική μηχανή DSLR είναι πράγματι ένα θέμα το βάρος της.

Εχω βρεί 2-3 πραγματάκια που με βόλεψαν πολύ όμως, όπως ότι η τσάντα που μου ταιριάζει είναι η πλάτης. Το εσωτερικό το διαμόρφωσα με ειδικές θήκες από το ebay και δεν χρησιμοποιώ λουρί λαιμού στη μηχανή παρά μόνο ένα λουράκι καρπού. Οσο για το μέγεθος, μόνο η DSLR με βόλεψε στα χέρια αφού σε όλα τα άλλα σώματα δεν μου είναι εύκολοι οι χειρισμοί. Επίσης το στιβαρό σώμα και πολλές φορές με τον αναλόγου βάρους κουμπωμενο φακό όπως είναι ο Nikkor 105 VR, μου δίνει πολύ καλή αίσθηση, μου φαίνεται ότι έχω φωτογραφικό εξοπλισμό στα χέρια μου και όχι ένα παιχνίδι. Τώρα για τρίποδο έχω ένα Manfrotto 190 και ένα μικρότερο ταξιδιωτικό.

Κώστα ξέρω ότι ταξιδεύεις πολύ, όπως κι εγώ. Κουβαλάς βαλίτσα ή τα βολεύεις στην χειραποσκευή? Έχεις και laptop μαζί?

Στο αεροπλάνο έχω καταλήξει στα εξής :

- Ταξίδια < 5 ώρες, τσάντα πλάτης στην καμπίνα με φωτογραφικά & laptop, χωρά κάτω από το κάθισμα και δεν έχω παρατηρήσεις σχόλια κλπ
- Ταξίδια > 5 ώρες πχ για Αυστραλία, βαλίτσα στην καμπίνα και η τσάντα πλάτης μέσα της καθώς και τα απαραίτητα για τα αεροδρόμια που έχω αναμονές.

Στην πτήση, πάνω κάτω έχω την εμπειρία και την γνώση της διαδρομής και όταν είναι για κάτι ενδιαφέρον μπορώ σε 1-2 λεπτά να έχω την μηχανή στα χέρια.

Ο λόγος τώρα που έχω σε ετοιμότητα τη μηχανή δεν είναι ότι είμαι κολημμένος με το hobby αλλά πλέον κρατώ με τις φωτογραφίες ένα χρονογράφημα της ζωής μου. Πάντα ταξίδευα πολύ και ήξερα ότι αυτά που ζω ή βλέπω ίσως να μην τα ξαναδω στην ζωή μου.

Μου τυχαίνουν και κάτι ταξίδια σε κάτι μέρη που δεν τα περιμένω ούτε εγώ. Ασε που κάτι καινούριο ακούγεται πάλι στην δουλειά για νέο προορισμό και εαν κάτσει θα έχω ακόμα ποιό μοναδικά θέματα ..

Και τι εξοπλισμό κουβαλάς εκτός από το σώμα? Αν θυμάμαι καλά έχεις την D7100?

Με πλήρη εξάρτηση κουβαλώ τα εξής :

Nikon D7000
Tokina 11-16
Nikkor 105 VR
Nikkor 35mm DX
Nikkor 18-105mm VR

Ενα Τρίποδο

Φίλτρα & σετ καθαρισμού

Αρκετός όγκος-βάρος, χαρά στο κουράγιο σου! Τα αποτελέσματα βέβαια σε δικαιώνουν 110% θα έλεγα...

Αχθοφόρος με προορισμούς Αυστραλία, Ντουμπάϊ, Σαουδική Αραβία κ.λ.π. θέλω κι εγώ, πράγματι... :BDGBGDB55:

edit: έχω αρχίσει να βλέπω A7 II+28-70 στα ~1600 ελαφρώς μεταχειρισμένες με εγγύηση, γι αυτό ρωτάω...