Το Φωτογραφικό chat

Κρίμα για τη photovision κάθε διετία και χειρότερη.Και ξεφτίλα για την Νίκον η οποία έχει την D5 με κομμένα πλαστικά και πρόχειρα κολλημένα !!...Μία μηχανή που θα πρέπει να αντέχει στη σκληρή χρήση κτλ... Περισσότερο χρόνο έκανα να πάω από την image tech expo στο Φάληρο από το να δω την έκθεση...

Το πρόσεξα κι εγώ στην D5 αλλά και στη λαβή της D810. Αλλά ήταν κάτι που δεν το είδα μόνο στις δύο Nikon. Είδα και από άλλους αντιπροσώπους μοντέλα σε display μεταχειρισμένα με σημάδια χρήσης κάποιες φορές έντονα. Δύσκολοι καιροί για να ανοίγεις κουτιά για display μοντέλα όπως φαίνεται...

Πηγα κι εγω και στις 2, αλλα στα ΠΟΛΥ πεταχτα.
Πολυ περισσοτερος κοσμος στο Φαληρο (νωρις το απογευμα) αλλα πιο οργανωμενα τα πραγματα στο Μαρουσι.
Δεν μπορω να εκφερω αποψη γιατι εμεινα κατω απο μιση ωρα στο Φαληρο, και τροχαδην στο Μαρουσι.
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν (για μενα) ο ηχος του κλειστρου της G80 που επαιξα λιγη ωρα.
Σχεδον δεν ακουγεται, μπροστα στο ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ της G6 μου.
Η Fuji ενδιαφερουσα, αλλα πολυ niche για μενα.
Τα μοντελα (ανθρωπινα και ψιλοσιτεμενα) απλα ειχαν φερει εκει το κορμι τους.
Αν μπορουσα, θα ξαναπηγαινα για να δω με την ησυχια μου.

Ψηνομαι, ψηνομαι...

Κι εγώ δεν έκατσα πολύ σε καμία από τις δύο.

Μου άρεσαν πάρα πάρα πολύ:
H Nikon D810 (πόθος) η D5 και η D500.
H Pentax K1
H Fuji XT10 που την ζαχαρώνω
Η Sony A6300 (ζαχάρωνα την Α6000 αλλά δεν έκατσε)
Οι Olympus 1, 5 και 10.

Έπαιξα λίγο με την Nikon 1 J5
Είδα από κοντά τον Tokina 11-16mm

Είδα κάποιους Nikkor από κοντά και μου έκανε εντύπωση που 'έπαιζε η D5 με τον 14-24mm'. Τι να πω.... Μου άρεσαν πολύ οι φωτογραφικές τσάντες National Geographic (που ήταν όμως πανάκριβες) όπως μεγάλη εντύπωση μου έκανα κάποιες εκτυπώσεις (νομίζω σε αλουμινίου) που τις κοιτούσες και νόμιζες ότι είναι φωτό σε οθόνη. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα αλλά το κόστος τους ήταν υψηλό. Κάποια εκθέματα ήταν μεταξύ 95 - 160 ευρώ η εκτύπωση...

Στην Image Tec, κι εγώ στο photolabathens στάθηκα περισσότερο και ρώταγα λεπτομέρειες.
Πολύ εξυπηρετικός ο πωλητής και πολύ πρόθυμος.
Επειδή η παρέα μου ήταν βιαστική, δεν είχα χρόνο να αφιερώσω σε τίποτα σχεδόν. Τροχαδην !

Στη Photovision στάθηκα μόνο στη Nikon και μετά έφυγα.
Η D500 με τον φακό που φορούσε δεν με εντυπωσίασε σε ταχύτητα AF που ήταν το ζητούμενο μου.

Αν είχα χρόνο ευχαρίστως ξαναπηγαινα και στις 2 εκθεσεις.

(Τελικά η Sony δεν εκπροσωπηθηκε επίσημα σε καμία από τις 2 εκθέσεις όσον αφορά στο φωτογραφικό κομμάτι)

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Ελεγα να κατέβω σημερα πρωί στη photovision αλλά με αυτα που γράψατε δεν θα το κάνω, θα ξανανέβω στις 3.00 στην Imagetech γιατι εχθες την είδα στα πεταχτά αφου παρακουλούθησα δυο σεμινάρια ενα πρωι ενα απογευμα και ήμουν γκολ... στις 4.00 έχει και επισημη παρουσιαση της GH5 ..
Fuji, OLYMPUS. Panasonic, PENTAX ειναι εκει και η SONY απουσιάζει και στις δυό , τι να κάνω Φάληρο ? δεν με ενδιαφέρουν οι παραδοσιακοί κατασκευαστες DSLR.

Έφαγα το λιγο χρόνο μου στην Fuji να πιασω την ΧΤ2, σωστο το σωμα σε μεγεθος βαρος λειτουργικότητα, βρήκα ελλιπές το γκριπ για τα δικα μου γούστα , ζήτησα και έβαλα το πρόσθετο γκριπ στη μηχανή ενός παιδιού που την είχε δίπλα και προθυμοποιήθηκε γιατι η εκθεσιακή είχε το αντικλεπτικό και δεν το βγάζανε, δεν βελτιώνει καθόλου το landscape κράτημα μονο το οριζόντιο. Δευτερη παρατήρηση ίσως όχι τόσο σημαντική τόσο η εκθεσιακή όσο και αυτή του παιδιού με μονό σημείο δεν είχε ακαριαία εστϊαση, καμία σχέση φυσικά με την ΧΤ1 πολύ πιο γρήγορη αλλά όχι ακαριαία, θελω να πιστευω ότι οφείλεται στις ρυθμϊσεις που είχαν τα δύο σώματα ή αλλιώς εχω κακομάθει πολύ. Μου άρεσαν πολύ τα χρώματα της όπως τα έβλεπα στην οθόνη της σε προεπισκόπηση. Θα ξαναπεράσω σήμερα να δώ και τη medium format πρότασή της.

ΥΣ
ΕΜ1 mkii υπήρχε κανονικά εχθές στο περίπτερο της OLYMPUS.

Re: Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

ΥΣ

Την EM1 την είχε. Δεν είχε την E-M10 που είδα ρώτησε ένα παιδί αλλά την είχα πάνω μου και την επεξεργάστηκε. Επίσης μου άρεσε που είχες φακούς και αν ζήταγες μπορούσες να δοκιμάσεις όποιο ήθελες από την βιτρίνα. :2thumb22sup:
Δεν είχε καθόλου η Panasonic που ήθελα να δω πως συμπεριφέρεται η μηχανή με κάποιους φακούς της που σκέφτομαι να παρω. :argh:

Γενικά μου φάνηκε μια καλή προσπάθεια η έκθεση στο Μαρούσι και ελπίζω να ξαναγίνει και του χρόνου και λογικά τότε θα πάω και σε κανένα σεμινάριο. Αλήθεια , όσοι πήγατε, πως σας φάνηκαν τα σεμινάρια;

Ωραια εκθεση σε γενικες γραμμες η image & tech. Ελειπαν καποιες μαρκες, κανονικα πρεπει να τα βρουνε μεταξυ τους και να γινεται μια μονο εκθεση.

Ερωτας η pen, ωραιες και οι fuji.

82776df3b111b379a83f3ece6b6d8cbb.jpg

Τις εντυπωσεις μου εκλεψαν οι εκτυπωσεις πανω σε αλουμινιο μιας και δεν ειχα ξαναδει. Σαν οθονη ενα πραμα, αρκετοι εψαχναν τα καλωδια απο πισω. :p

Εχει εκτυπωσει κανεις απο καπου οικονομικα; Θα δοκιμασω σιγουρα συντομα! (η φωτο απο κινητο και ανεβασμενη απο tapatalk, χανει αρκετα...)

26c97113dd12dbb405b49a05d60e3159.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Αυτές οι εκτυπώσεις πραγματικά με εντυπωσίασαν. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν κάποια οθόνη που προβάλλονται οι φωτογραφίες. Η συγκεκριμένη εκτύπωση μαζί με την άλλη που ήταν δίπλα ήταν τόσο 'ζωντανές' που έδιναν την αίσθηση ότι φωτίζονται από πίσω. Οι τιμές όμως είναι ψηλά. Σε άλλο περίπτερο παρόμοιες εκτυπώσεις έπαιζαν από 90 -150 και βάλε, ευρώ.

Οπως τα λες!

Νατη και η αλλη για οσους δεν εχουν δει (παλι κινητο και tapatalk):

d09a00ce75eb3230d0345fe9c91249c2.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ελεγα να κατέβω σημερα πρωί στη photovision αλλά με αυτα που γράψατε δεν θα το κάνω, θα ξανανέβω στις 3.00 στην Imagetech γιατι εχθες την είδα στα πεταχτά αφου παρακουλούθησα δυο σεμινάρια ενα πρωι ενα απογευμα και ήμουν γκολ... στις 4.00 έχει και επισημη παρουσιαση της GH5 ..
Fuji, OLYMPUS. Panasonic, PENTAX ειναι εκει και η SONY απουσιάζει και στις δυό , τι να κάνω Φάληρο ? δεν με ενδιαφέρουν οι παραδοσιακοί κατασκευαστες DSLR.

Έφαγα το λιγο χρόνο μου στην Fuji να πιασω την ΧΤ2, σωστο το σωμα σε μεγεθος βαρος λειτουργικότητα, βρήκα ελλιπές το γκριπ για τα δικα μου γούστα , ζήτησα και έβαλα το πρόσθετο γκριπ στη μηχανή ενός παιδιού που την είχε δίπλα και προθυμοποιήθηκε γιατι η εκθεσιακή είχε το αντικλεπτικό και δεν το βγάζανε, δεν βελτιώνει καθόλου το landscape κράτημα μονο το οριζόντιο. Δευτερη παρατήρηση ίσως όχι τόσο σημαντική τόσο η εκθεσιακή όσο και αυτή του παιδιού με μονό σημείο δεν είχε ακαριαία εστϊαση, καμία σχέση φυσικά με την ΧΤ1 πολύ πιο γρήγορη αλλά όχι ακαριαία, θελω να πιστευω ότι οφείλεται στις ρυθμϊσεις που είχαν τα δύο σώματα ή αλλιώς εχω κακομάθει πολύ. Μου άρεσαν πολύ τα χρώματα της όπως τα έβλεπα στην οθόνη της σε προεπισκόπηση. Θα ξαναπεράσω σήμερα να δώ και τη medium format πρότασή της.

ΥΣ
οι fuji απο χθες ητανε ξεριθμισμενες οσον αφορα την εστιαση, προλαβα κ επαιξα λιγο με την εστιαση στην xt20 και ειναι αστραπιαια θα ελεγα, σε σημειο που σε εκπλησει, δεν το πιστευεις οτι εστιαζει τοσο γρηγορα, οταν επεστρεψα να ξαναπαιξω καποιος την ειχε πειραξει κ αυτη, ειναι θεμα ρυθμισης κ εννοειται φακου

Θα συμφωνήσω κι εγώ για τις ρυθμίσεις.

Οι περισσότερες μηχανές που έπιασα για να επεξεργαστώ ήταν ότι να ναι από πλευράς ρυθμίσεων. Σε βαθμό που κάποιες φορές απορούσα.... Βέβαια ο κάθε χρήστης θέλει να τσεκάρει τα δικά του οπότε ίσως γι αυτό τον λόγο να ήταν έτσι. Χάρηκα πολύ που είχα την ευκαιρία να δω από κοντά full frame μοντέλα από Nikon και Pentax.
Ξέχασα να πάρω μια κάρτα μαζί μου για κα κρατήσω μερικές φωτό.....

Εγώ που τις δοκίμασα όλες, και με σωστες ρυθμίσεις, διαπίστωσα ότι οι Fuji πια έχουν φτάσει σ ένα σημείο που δεν έχεις πρόβλημα με την εστίαση.

Με του; σωστούς φακούς, είναι πολύ γρήγορες στην εστίαση, ακόμα και σε μέτριο φωτισμό.

Οι m43 όμως έχουν τα πρωτεία, όσον αφορά την εστίαση σε s af... Οχι όμως σε caf.

Ειδικά στο βίντεο οι m43 έχουν μέλλον.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Εδώ έφτιαξε η pentax, πχ με Κ1 + 70-200. Έβγαζα απροβλημάτιστα τον κόσμο που πηγαινοερχόταν.
Βέβαια με το φακό έπρεπε να έδιναν δώρο και μονόποδο. 1700 + βάρος μηχανής και γκριπ δεν κρατιέται, τουλάχιστον από εμένα.
Το αποτέλεσμα όμως αξίζει.
Επίσης ωραίος και βολικός συνδυασμός η νέα KP με τον 20-40, σχεδόν ίδιο μέγεθος με mirrorless τώρα που οι τελευταίες έχουν αρχίσει και μεγαλώνουν αισθητά σε μέγεθος. Και ευγενικότατοι στο περίπτερο της.

Έπαιξα και εγω εχτές που ξαναπήγα με την Κ1 με δϋο φακοϋς , ικανοποιητική ταχϋτητα για DSLR με τον 50αρη και με ένα ζουμ που φόραγε , δεν ηταν ο τηλεφακός, καμια σχέση με mirrorless όμως νέας γενιάς, ήσυχο μηχανικό κλείστρο, περισσότερο ακουγόταν το μοτέρ του παλιοϋ 50αρη όταν εστϊαζε, το ζουμάκι ήταν ήσυχο προφανώς έχει νέας τεχνολογίας μοτέρ. Αν έπερνα DSLR αυτή θα ήταν η εταιρία που θα κοίταζα πρώτα.
Δοκίμασα και την Fuji GFX και μου άρεσε πολϋ σε κρατημα, σε βάρος ακόμη και στην εστίαση για medium format μηχανή - εδώ κάνω και εξαιρέσεις :music-smiley-005: ειδικά αν βγάλεις τον φακό και αντικρύζεις το μέγεθος του αισθητήρα, την έβγαλα απο το τριποδι , της φόρεσα κάρτα και με κάποιες ρυθμϊσεις που μοϋ έχωσε ο ευγενικός κύριος στο περίπτερο της Fuji τράβηξα αρκετα δειγματα στο περίπτερο της Fuji , καποια στιγμή απομακρύνθηκα λίγο και είδα να στέλνουν τους γορίλες μην αρχίσω και τρέχω προς την έξοδο, ήταν πειρασμός :drool1: έβαλα και τον 120/4 εκτός απο τον ζουμ που φόραγε ... δεν θέλω να δώ τα δείγματα σήμερα ... μην πάω λιμάνι και ξεφορτωθώ ότι έχω ...:bigcry:

Καθάρισα λίγο τον λογαριασμό μου στο flickr, οπότε μεταξύ άλλων έκανα unfollow όσους έχουν να ανεβάσουν φωτογραφίες πάνω από 3-4 μήνες. Αν είστε ανάμεσά τους και... στενοχωρηθήκατε, συγνώμη! Όταν ξανασχοληθείτε πέστε μου...

Μάλλον και εμένα μέσα, προσωπικά χρησιμοποιώ το Flickr μόνο για τις φωτογραφίες που θέλω να ανεβάσω εδώ, ποτέ δεν έκατσα να δω τις δυνατότητές του. Για διαμοιρασμό σε πλήρη ανάλυση χρησιμοποιώ το mega και το Dropbox.

Μέσω Tapatalk

Και καλά κάνεις, το flickr είναι κάτι σαν "εκθετήριο" και δυστυχώς δεν υποστηρίζει raw για αποθήκευση.

Υπάρχει περίπτωση κάποιος να "κατεβάσει" από το flickr κάποια φωτογραφία σου ενώ εσύ απαγορεύεις το downloading?

Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Υπάρχει περίπτωση κάποιος να "κατεβάσει" από το flickr κάποια φωτογραφία σου ενώ εσύ απαγορεύεις το downloading?

Το μονο ευκολο. Απλα θα κατεβει στην διαθεσιμη αναλυση κ οχι στην φουλ που εχεις ανεβασει