Το Φωτογραφικό chat

Δεν το θεωρώ απαραίτητο στις κόμπακτ.
Σε αυτές πατάς, τραβάς, τελειώνεις δε θες κάτι παραπάνω.
Η σπαστή οθόνη είναι πιο απαραίτητη.
Στην rx100iii ζήτημα να έχω χρησιμοποιήσει 10 φορές το μάτι, ίσως να φταίει και το ότι θέλει άνοιγμα σε δύο κινήσεις και δεν είναι βολικό.

Να πω την αληθεια γλυκοκοιταζα την a6000. Από την άλλη είναι σιγουρα μεγαλυτερη απο την RX100...

H Sony A6000 είναι κάμερα φετίχ, έτσι και μάθεις γίνεται προέκταση του χεριού σου .. δε την αφήνεις με τίποτε.
Πρόσφατα αγόρασα την 6500 και με πιάνω στα πράσα να κρατώ περισσότερο την μικρότερη... πολλοί οι λόγοι βέβαια πχ δεν υπάρχει λόγος να μετρώ κλικς στη νεότερη για ερασιτεχνική χρήση.
Παρακολουθώ τον Teo που κάνει παπάδες μαζί της.

Εγω εχω ανάμικτα συναισθήματα. Εχω την d7000 και την a6000 και ομολογώ ότι με έχει ζορισει πολύ. Ειδικά στα ετοιμα jpeg η nikon είναι πολύ μπροστά για τα δικά μου γούστα. Είναι τέλεια σαν spec's αλλά δεν μου έκανε το κλικ. Με την nikon θα παω, θα βγάλω φωτογραφίες και τέλος. Με αυτήν όλο πειράματα είμαι. Και το "φταίξιμο" θα το ρίξω στους φακούς, μιας και τους nikon αλλά και με μερικούς m42 την χαίρομαι. Αυτό που λένε μερικοί "το γράψιμο"
Και προσωπική γνώμη είναι για μαύρη.
Και πιο εύκολα θα "φύγει" αν δεν σοθ αρέσει, και ποιο όμορφα κάθονται οι φακοί.
Σε σχέση πάντα με την ΠΑΝΈΜΟΡΦΗ δίχρωμη Olympus omd em10 που είχα πριν. Ίσως η πιο όμορφη μηχανή.
Ωρες ώρες σκέφτομαι να παρω μια om μόνο για την βλέπω....
Ελπίζω να μην σε χαλαω την διάθεση και να δω υπέροχα πράγματα απο εσένα, δείχνοντας έτσι ότι εχω άδικο.

Με το καλό λοιπόν

Καλησπέρα!

Δεν ασχολούμαι καθόλου με jpeg παρά μόνο όταν θέλω να ανεβάσω μια φωτό. Τραβάω πάντα σε raw. Θέλω την a6000 για δεύτερο μικρό σώμα. Είναι πολλες φορές που θέλω να έχω μια μικρή μηχανή μαζί μου παρά να κουβαλάω μια μεγάλη. Από την άλλη δν θέλω να ταλαίπωρω την d7200 σε περιπτώσεις φωτογράφησης μη χομπίστικες. Π.χ. Εκθέσεις, ή συναντήσεις σε λέσχη όπου είμαι μέλος ή επαγγελματικά ταξίδια που κάνω και δεν μπορώ να παιίρνω πολλά μαζί μου.

Με την 7200 πραγματικά έχω κλείσει με dslr για πολύ καλό ακόμα, Απλά ήθελα αυτή η μικρή που θα πάρω να έχει να σκόπευτρο, να αλλάζει φακούς να είναι μικρή και βολική να έχει full specs και πάνω απ' όλα να τραβάει raw.

Κοιτούσα σην αρχή για μτχ Olympus και κάποια στιγμή βρέθηκα κοντά να πάρω. Ένα έκτακτο και σημαντικό γεγονός δν μου το επέτρεψε οικονομικά.

Στην πορεία ψάχνοντας όπως ξαναείπα έπεσα πάνω στην A6000. Νομίζω (λέω νομίζω καθώς δεν την έχω στα χέρια μου ακόμα) ότι θα καλύψει σε αυτο που θέλω κατά 100%,

Για τις πιο απαιτητικές καταστάσεις είναι η 7200. Εκτός αυτού επιδιώκω και γνωριμία με το φωτογραφικό κομμάτι της Sony.

H Sony A6000 είναι κάμερα φετίχ, έτσι και μάθεις γίνεται προέκταση του χεριού σου .. δε την αφήνεις με τίποτε.
Πρόσφατα αγόρασα την 6500 και με πιάνω στα πράσα να κρατώ περισσότερο την μικρότερη... πολλοί οι λόγοι βέβαια πχ δεν υπάρχει λόγος να μετρώ κλικς στη νεότερη για ερασιτεχνική χρήση.
Παρακολουθώ τον Teo που κάνει παπάδες μαζί της.

Συμφωνώ μαζί σου. Κι εγώ δεν θέλω να κουράζω την D7200 σε περιπτώσεις που χρειάζεται μια πιο απλή μηχανή. Συμφωνώ και για τους παπάδες που κάνει ο Teo!-bye-

Τέλος, βλέπω τον εαυτό μου στο μέλλον με μια full frame αν κάποια στιγμή αλλάξω ή αναβαθμίσω μηχανή. Παρόλο που έχω δηλώσει φανατικός Nikonάκιας μέχρι το μεδούλι, έχει αρχίσει και με τραβάει η Sony. Έτσι λοιπόν η περίπτωση εμπλοκής με την Α6000 είναι μια ευκαιρία για μια γεύση Sony κι ας μην είναι και η πιο αντιπροσωπευτική.

Last edited:
Ωχ προβλεπω αγγελια για πωληση 7200... λολ

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Χαχα! :ernaehrung004:

Για ένα διάστημα χαλβάδιαζα και την Α7. Αλλά βλέπω να φεύγει δύσκολα η D7200. Μάλλον να μπαίνει επιπλέον μια Full frame. Αλλά όχι ακόμα. Η D7200 δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ μέχρι τώρα. Είναι ένα τρομερό εργαλείο που έχει να μου δώσει πολύ περισσότερα από αυτά που χρειάζομαι. Για να λέω και τα πράγματα όπως είναι. Ειδικά σε λήψεις με τον οξύ 50άρη Helios 81Ν κάθε φορά εντυπωσιάζομαι όλο και πιο πολύ.

Πάντως βρε μπαγάσιδες εδώ μέσα, μου ξαναξυπνήσατε το μικρόβιο για τα καλά μέσα μου. :ernaehrung004:

Re: Sony α9

@kbouk:

@everyone: το σοφοτερο είναι να περιμένουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ Reviews όταν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για ΠΟΛΥ ΚΑΛΉ κάμερα.
Μένει να αποδειχτεί ΠΟΣΟ καλή είναι.

ηταν λογος μπαναρισματος σημερα τα κεφαλαια...

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Τελικά δεν άντεξα σήμερα..... Την έκανα την αμαρτία μου....

Από εβδομάδα με το καλό περιμένω μια Sony A6000.
Δεν έβγαινε ο προϋπολογισμός για τις πιο καινούργιες.

Μπράβο, πολύ καλή επιλογή Πάνο, πιστευω ότι θα σε καλύψει για μεγάλο χρονικό διάστημα ! εύχομαι πάντα εστιασμένες φωτό σαν την προηγούμενη !:flipout:

Τα κεφαλαία σημαίνουν ότι φωνάζεις.
Και ναι:
τις συγκεκριμένες λέξεις , τις φωνάζω για να γίνουν καλύτερα αντιληπτες.

Είσαι οκ με αυτό ;

Re: Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Μπράβο, πολύ καλή επιλογή Πάνο, πιστευω ότι θα σε καλύψει για μεγάλο χρονικό διάστημα ! εύχομαι πάντα εστιασμένες φωτό σαν την προηγούμενη !:flipout:

Ευχαριστώ πολύ! Εύχομαι να είναι τόσο καλή όσο περιμένω. Την Τρίτη οριστικοποιώ την παραγγελία. Με αυτήν την προοπτική την παίρνω. Για να με καλύψει για αρκετό διάστημα σαν δεύτερο σώμα με όλα αυτά τα στοιχεία που έχει και θέλω.

α μαλιστα, να μας μπουνε καλα στο κεφαλι... δικαιωμα σου!
αλλα αν το κανει καποιο μελος τον μπαναρετε... ωραια δικαιοσυνη

για το τελευταιο δεν σου απαντω-bye-

Φίλε pano, άκου και μια άλλη άποψη πριν προχωρήσεις σε παραγγελία.

Καταρχήν τα 600 ευρώ της α6000 kit δεν είναι σε καμια περίπτωση ευκαιρία. Αυτή ήταν και η τιμη της πριν 2 χρόνια. Απλά τους τελευταίους μήνες είχε ανέβει (για λόγους που δεν χρειάζεται να αναλύσουμε επί του παρόντος) και προφανώς τώρα ξαναπέσε. Αν την θέλεις τόσο πολύ και δεν έχεις άμεσα διαθέσιμο το budget θα σου έλεγα να κάνεις λίγο υπομονή να μαζέψεις 400-450 και θα τη βρεις άνετα μεταχείρισμενη ακόμα και εντός εγγύησης κατάσταση καινούριας, μιας και επειδή έχει πουλήσει πολύ και σε διάφορα γνωστα site "κινειται" πάρα πολύ. Στα 400 με 450 εκεί θα έλεγα ότι είναι ευκαιρία και όχι στα 600.

Πάμε λίγο παρακάτω όμως. Πιστεύω ότι αγοράζοντας την με σκοπό να την έχεις πάντα μαζί, μόλις δεις τις δυνατότητες της, δυστυχώς η 7200 σου θα μένει στο ντουλάπι και θα πιάνει σκόνη. Ειδικά όταν δεις πόσο ωραία κι εύκολα μπορείς να δουλεύεις και τους vintage φακούς που έχεις εκεί να δεις χαρά. Οπότε θα σου προτείνω κάτι άλλο και θα σου έλεγα να το σκεφτείς σοβαρά. Επειδή δεν νομίζω ότι είσαι πολύ του sport αλλά ψάχνεις καλή ποιότητα εικόνας κυρίως, και σου άρεσει και η χρηση manual φακών, πουλάς την 7200 (για χρηματοδοτηση) και πας για α7 την οποία μπορείς να βρεις μεταχειρο το σώμα ακόμα και 700 με 800. Θα έχεις μόνο μια αλλά θα την έχεις σχεδον πάντα μαζί όπως θα είχες και την α6000 μιας είναι πολύ κοντά σε μέγεθος-βάρος. Αν θες να τη δοκιμάσεις κιόλας αλλά και πως δουλεύει με παλιούς φακούς στείλε μου και μνμ να τα πούμε αν είσαι Αθήνα.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τα κεφαλαία σημαίνουν ότι φωνάζεις.
Και ναι:
τις συγκεκριμένες λέξεις , τις φωνάζω για να γίνουν καλύτερα αντιληπτες.

Είσαι οκ με αυτό ;

Απλα θα πρεπει να γινονται αποδεκτες και οταν χρησιμοποιουνται και απο απλα μελη . Αλλιως μιλαμε για ειδικες μεταχειρισεις των συντονιστων σε σχεση με τα απλα μελη. Υποτιθεται οι κανονες ισχυουν για ολους.

Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Φίλε pano, άκου και μια άλλη άποψη πριν προχωρήσεις σε παραγγελία.

Καταρχήν τα 600 ευρώ της α6000 kit δεν είναι σε καμια περίπτωση ευκαιρία. Αυτή ήταν και η τιμη της πριν 2 χρόνια. Απλά τους τελευταίους μήνες είχε ανέβει (για λόγους που δεν χρειάζεται να αναλύσουμε επί του παρόντος) και προφανώς τώρα ξαναπέσε. Αν την θέλεις τόσο πολύ και δεν έχεις άμεσα διαθέσιμο το budget θα σου έλεγα να κάνεις λίγο υπομονή να μαζέψεις 400-450 και θα τη βρεις άνετα μεταχείρισμενη ακόμα και εντός εγγύησης κατάσταση καινούριας, μιας και επειδή έχει πουλήσει πολύ και σε διάφορα γνωστα site "κινειται" πάρα πολύ. Στα 400 με 450 εκεί θα έλεγα ότι είναι ευκαιρία και όχι στα 600.

Πάμε λίγο παρακάτω όμως. Πιστεύω ότι αγοράζοντας την με σκοπό να την έχεις πάντα μαζί, μόλις δεις τις δυνατότητες της, δυστυχώς η 7200 σου θα μένει στο ντουλάπι και θα πιάνει σκόνη. Ειδικά όταν δεις πόσο ωραία κι εύκολα μπορείς να δουλεύεις και τους vintage φακούς που έχεις εκεί να δεις χαρά. Οπότε θα σου προτείνω κάτι άλλο και θα σου έλεγα να το σκεφτείς σοβαρά. Επειδή δεν νομίζω ότι είσαι πολύ του sport αλλά ψάχνεις καλή ποιότητα εικόνας κυρίως, και σου άρεσει και η χρηση manual φακών, πουλάς την 7200 (για χρηματοδοτηση) και πας για α7 την οποία μπορείς να βρεις μτχ το σώμα ακόμα και 700 με 800. Θα έχεις μόνο μια αλλά θα την έχεις σχεδον πάντα μαζί όπως θα είχες και την α6000 μιας είναι πολύ κοντά σε μέγεθος-βάρος. Αν θες να τη δοκιμάσεις κιόλας αλλά και πως δουλεύει με παλιούς φακούς στείλε μου και μνμ να τα πούμε αν είσαι Αθήνα.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα.

Δεν είναι ευκαιρία σίγουρα. Είναι προσφορά. Η τιμή της παίζει από 669 - 745 με φακό.
Αν πάρω την Α7 πάλι θα θέλω 2ο σώμα. Γενικότερα για βασικό σώμα δεν θα έπαιρνα ποτέ μτχ για λόγους προσωπικής τακτικής και πιστεύω. Αν φύγω από την Nikon θα πρέπει να αλλάξω σύστημα και πουλώντας ότι έχω το μόνο που θα μου εξασφάλιζε είναι το σώμα της Α7 που για να χτίσω σύστημα θα έπρεπε να σπρώξω πάλι χρήμα, κάτι που προτιμώ να το κάνω στην οικογένειά μου. Αν μπορούσα να μαζέψω 450 σε μετρητά θα το είχα κλείσει ήδη το θέμα με δεύτερο σώμα εδώ και καιρό με olympus (ευκαιρία που δόθηκε και δεν κατάφερα να το κάνω)

Έχω προβληματιστεί σχετικά με τα παραπάνω που λες αρκετές φορές. Αλλά με την D7200 δεν έχω νιώσει την ανάγκη να έχω καλύτερο σώμα. Όσο για του manual φακούς M42 τους έχω δώσει όλους. Έχω μόνο δύο ρώσικους με μοντούρα Nikon.

Τέλος για τα 400 - 450 ευρώ που λές ότι κινείται η Α6000 μτχ, με λίγα παραπάνω παίρνεις το σώμα καινούριο (499) οπότε και πάλι δεν βρίσκω τον λόγο να την πάρω μτχ.