Το Φωτογραφικό chat

Re: Sony α9

Υπάρχει διάθεση να ανοιχτεί ένα προσωρινό νήμα ώστε να γίνει συζήτηση για όλα αυτά με ειλικρίνεια και χωρίς τον φόβο ποινών;
Εννοείται σε κόσμια πλαίσια και με διάθεση να αλλάξει το κλίμα που πιστεύω έχω δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες και να βγει κάτι καλό για το φόρουμ.

Πάνο την τρίτη ξεκινούν οί εκπτώσεις...Γνώρισα επαγγελματία μέ Νικον d810 καί κατέληξε σέ Fuji μετά από πολλές δοκιμές γιά λόγους φορητότητος καί ποιότητας αρχείων...κάνε μιά γύρα καί σίγουρα σάν μερακλής πού είσαι (luxman) θά αποκομίσεις πολλά .

Πάνο την τρίτη ξεκινούν οί εκπτώσεις...Γνώρισα επαγγελματία μέ Νικον d810 καί κατέληξε σέ Fuji μετά από πολλές δοκιμές γιά λόγους φορητότητος καί ποιότητας αρχείων...κάνε μιά γύρα καί σίγουρα σάν μερακλής πού είσαι (luxman) θά αποκομίσεις πολλά .

Χμμμ... Θα ρίξω μια ματιά αν και με βλέπω σίγουρο.

Quote Originally Posted by Under Fire View Post
ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΔΙΠΛΑΔΙΑ ΤΙΜΗ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΗ Κ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΠΑΙΤΕΙΣ Κ ΟΧΙ ΝΑ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΙΣΩΣ ΕΧΕΙΔ Κ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.. ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ... ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΙΩΠΟΥΜΕ Ε;

Απαράδεκτο!!!
Μας προσβάλλεις όλους τους Διαχειριστές!

Και όλους τους υπόλοιπους "φωνάζωντας" με κεφαλαία...

αν δεν ειναι για τα κεφαλαια τοτε γιατι ??
η γιατι λεει οτι οι ρεβιουζερς τα περνουν??

αν δεν κανω λαθος, πριν λιγο καιρο η a6000 ηταν προσφορα στα 399,00
μαλιστα καποια μελη την ειχαν αγορασει

Έχουν βγει οι προσφορές.

Έπεσε ξανά η τιμή της στα 599 με φακό σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες. Βγήκε και σε ασημί στα ίδια χρήματα στα public που την έχω κανονίσει. Μέχρι το Σάββατο την είχαν όλοι στα 745 εκτός από τα public μόνο σε μαύρο. Οπότε από Τρίτη κλείνω και το ασημί χρώμα. :-)

To ίδιο είναι 3 λέξεις σε μια παράγραφο με ολόκληρο το κείμενο; Δηλαδή αν πω "ΜΠΡΑΒΟ!" ή "ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!" σε μια ολόκληρη παράγραφο για να τονίσω κάτι είναι για ban; Κατά τα άλλα η διαχείρηση είναι που δείχνει υπερβάλλων ζήλο...

Με το περιεχόμενο συμφωνείτε; Δηλαδή ότι κάποιος/οι χρήστες ή διαχειριστές έχουν συμφέρον από την Sony και την αβαντάρουν; Που άντε πες και να ξέρει κάτι μυστικό κάποιος για κάποιον που γράφει εδώ που δεν το γνωρίζουν οι υπόλοιποι... είναι λόγος αυτός; Δεν είδα κανένα πάντως να προσπαθεί εντέχνως να παραπληροφορήσει υπέρ της Α9, οκ κάποιοι σε κάθε νήμα είναι δεδομένο ότι θα υπερβάλλουν λίγο ή θα δώσουν χαρακτηρισμούς λόγω αυθορμητισμού, εγωισμού ή προσωπικών προτιμίσεων, αλλά αυτό συμβαίνει στα forum και όχι λόγω... σκοτεινών συμφερόντων!

partizan, δεν επεξηγείς την παράθεση, μεταφράζεις και αλλάζεις το νόημά της. Είναι σαφές από τη σύνταξη και το ύφος της ότι δεν αναφέρεται στους ξένους η πρόταση, αλλά σε εκείνους που είναι στην πτωχευμένη ελλάδα και εθελοτυφλούν επειδή έχουν συμφέρον.... πιο απλά, υπονοούμενο για κάποιο χρήστη ή διαχειριστή όσον αφορά τις τοποθετήσεις του στο παρόν νήμα, ότι τα "παίρνει" ή γράφει με σκοπό το οικονομκό όφελος, και μάλιστα φωναχτά με κεφαλαία.

Ας μην ψάχνουμε λοιπόν αφορμές για chat και συζήτηση άλλων παλαιότερων θεμάτων στο νήμα της Α9, δεν έχει νόημα να διυλίζουμε τον κώνωπα και να καταπατάμε τους κανόνες λειτουργίας του forum κατ' επανάλληψη. Μια χαρά δεν τα λέμε εδώ τόση ώρα, γιατί να χαλά το κλίμα του νήματος; Υπήρχε σαφής παράβαση κανονισμών, υπήρξε προειδοποίηση, αυτά δυστυχώς συμβαίνουν, μπορεί να ξανασυμβούν και δεν είναι ευχάριστο, αλλά ας μην τα μεγενθύνουμε αν πράγματι μας ενδιαφέρει η λειτουργία του forum και οι καλές προσωπικές σχέσεις. Είναι και άκομψο κάθε φορά για τον χρήστη που έχει την ποινή να συνεχίζει να διαβάζει ως επισκέπτης για κάτι που τον αφορά, για κάτι που είναι παροδικό και δεν στοχεύει προσωπικότητες αλλά εύρυθμη λειτουργία.

Άντε λοιπόν, ας γράψουμε για την Α9 ή όποια άλλη μας αρέσει κι ας αφήσουμε τις κόντρες.. Και πρωτίστως ας βγούμε λίγο έξω να φωτογραφίσουμε/βιντεοσκοπήσουμε! Τα λέω για να τα ακούσω κι εγώ...

Last edited:
Στα 499 μόνο σώμα έχω προλάβει. Έπαιζε τέτοια προσφορά;

Εγώ την είχα πάρει 499 με τον κιτ Πάνο ελέω Black Friday. Μπορείς να δεις την εξέλιξη της τιμής στο σκρουτζ.

Εγώ την είχα πάρει 499 με τον κιτ Πάνο ελέω Black Friday. Μπορείς να δεις την εξέλιξη της τιμής στο σκρουτζ.

Καλημέρα. Παρακολουθώ και στο skroutz. Είναι στα 499 μόνο σώμα και 598 με φακό.

Πολύ καλά την είχες πάρει.

Καλημέρα. Παρακολουθώ και στο skroutz. Είναι στα 499 μόνο σώμα και 598 με φακό.

Πολύ καλά την είχες πάρει.

Δεν εχεις αδικο. Κ εγω ειχα την εντυπωση οτι ειχε ξαναβγει στα 499 αλλα απο οτι βλεπω στην εξελιξη τιμης στο σκρουτζ κατω απο 599 δεν ειχε πεσει με εξαιρεση τα 499 που ειχαν γινει στο black friday

Δεν εχεις αδικο. Κ εγω ειχα την εντυπωση οτι ειχε ξαναβγει στα 499 αλλα απο οτι βλεπω στην εξελιξη τιμης στο σκρουτζ κατω απο 599 δεν ειχε πεσει με εξαιρεση τα 499 που ειχαν γινει στο black friday

Έχω ρίξει αρκετό ψάξιμο για την Α6000. Τα 598 - 599 για Κιτ είναι η χαμηλότερη τιμή πλην της δικής σου περίπτωσης. Μου αρέσει σε ασημί! :love:

Έχω ρίξει αρκετό ψάξιμο για την Α6000. Τα 598 - 599 για Κιτ είναι η χαμηλότερη τιμή πλην της δικής σου περίπτωσης. Μου αρέσει σε ασημί! :love:

Πολυ ωραια κ η ασημι. Κ η fuji που αναφερθηκε πολυ καλη αλλα η πιο φτηνη ΧΤ10 κανει 850 με τον 16-50. Αν δεν ειχες σκοπο να κρατησεις μονο τον κιτ, εχεις σκεφτει τι φακοι σε βολευουν συνηθως; Εκτος κ αν δεν τιθεται θεμα οποτε να σου πουμε ξανα απο τωρα καλοκλικωτη :)

Πολυ ωραια κ η ασημι. Κ η fuji που αναφερθηκε πολυ καλη αλλα η πιο φτηνη ΧΤ10 κανει 850 με τον 16-50. Αν δεν ειχες σκοπο να κρατησεις μονο τον κιτ, εχεις σκεφτει τι φακοι σε βολευουν συνηθως;

Οι Fuji είναι πολύ καλές και έχουν και πολύ καλή φήμη για τους αισθητήρες τους. Τις είχα δει και από κοντά στην έκθεση. Αλλά όπως είπες είναι πιο ακριβές και ήδη με την Α6000 πάω λίγο παραπάνω από ότι θα έπρεπε.

Όσον αφορά τους φακούς τραβώ πιο συχνά μεταξύ 18 - 55mm με την Nikon και πολύ λιγότερο με τον 55-200. (αν δεν τον είχα δεν θα πέθαινα κιόλας) Οπότε με καλύπτει ο κιτ από άποψη εστιακού μήκους. Νομίζω το ότι είναι 16mm θα με βοηθήσει. (αντί του 18mm).
Για να αλλάξω φακό μάλλον δύσκολο το βλέπω κι ας μην είναι ότι καλύτερο ο κιτ. Οι φακοί της Sony είναι ακριβοί. (δικαίως νομίζω)

Αυτός είναι ο πιο φθηνός ζουμ μετά τον κιτ.

http://www.skroutz.gr/s/446706/Sony-E18-55mm-f-3-5-5-6-Zoom-lens.html

Όσον αφορά τους φακούς τραβώ πιο συχνά μεταξύ 18 - 55mm με την Nikon και πολύ λιγότερο με τον 55-200. (αν δεν τον είχα δεν θα πέθαινα κιόλας) Οπότε με καλύπτει ο κιτ από άποψη εστιακού μήκους. Νομίζω το ότι είναι 16mm θα με βοηθήσει. (αντί του 18mm).
Για να αλλάξω φακό μάλλον δύσκολο το βλέπω κι ας μην είναι ότι καλύτερο ο κιτ. Οι φακοί της Sony είναι ακριβοί. (δικαίως νομίζω)

Ναι τα 16mm ειναι πλεονεκτημα. Σε καποιο συγκριτικο με εναν prime ειχα δει οτι δινει κ ελαφρως πιο ευρυ καδρο απο 16αρι prime, ισως γιατι ηθελε να κραταει το 16 μετα τις διορθωσεις. Βεβαια στα 16 εχει κ την χειροτερη του αποδοση αλλα μιλαμε παντα για τα ακρα. Το κεντρο του φακου ειναι ανω του μετριου σε ολα τα μηκη. Επιλογες υπαρχουν κ σε sigma κ σε samyang για manual κ φυσικα οι vintage. Με το καλο λοιπον κ περιμενουμε εντυπωσεις. Οτι χρειαστεις τα λεμε κ στο αντιστοιχο νημα

Ναι τα 16mm ειναι πλεονεκτημα. Σε καποιο συγκριτικο με εναν prime ειχα δει οτι δινει κ ελαφρως πιο ευρυ καδρο απο 16αρι prime, ισως γιατι ηθελε να κραταει το 16 μετα τις διορθωσεις. Βεβαια στα 16 εχει κ την χειροτερη του αποδοση αλλα μιλαμε παντα για τα ακρα. Το κεντρο του φακου ειναι ανω του μετριου στο κεντρο σε ολα τα μηκη. Επιλογες υπαρχουν κ σε sigma κ σε samyang για manual κ φυσικα οι vintage. Με το καλο λοιπον κ περιμενουμε εντυπωσεις. Οτι χρειαστεις τα λεμε κ στο αντιστοιχο νημα

Ευχαριστώ.

Σίγουρα, όταν με το καλό την πάρω, θα ακολουθήσουν εντυπώσεις, αν και είναι μηχανή που την ξέρουμε πια, ειδικά εδώ που υπάρχουν και μέλη όπως εσύ που την έχουν και έχουν δείξει και δείγματα δουλειάς. Μου αρέσει πάρα πολύ το αποτέλεσμα που βλέπω από την A6000 σε φωτογραφίες στο flickr (βέβαια είναι επεξεργασμένες αλλά μπορούμε να καταλάβουμε αρκετά). Οι δικές σου φωτό έχουν υπάρξει αντικείμενο μελέτης.:smile: Iso, θόρυβος, οξύτητα, ανάλυση κλπ κλπ κλπ.

Ευχαριστώ.

Σίγουρα, όταν με το καλό την πάρω, θα ακολουθήσουν εντυπώσεις, αν και είναι μηχανή που την ξέρουμε πια, ειδικά εδώ που υπάρχουν και μέλη όπως εσύ που την έχουν και έχουν δείξει και δείγματα δουλειάς. Μου αρέσει πάρα πολύ το αποτέλεσμα που βλέπω από την A6000 σε φωτογραφίες στο flickr (βέβαια είναι επεξεργασμένες αλλά μπορούμε να καταλάβουμε αρκετά). Οι δικές σου φωτό έχουν υπάρξει αντικείμενο μελέτης.:smile: Iso, θόρυβος, οξύτητα, ανάλυση κλπ κλπ κλπ.

Αυτο ειναι το θεμα.. οτι η sony υστερουσε στο jpg κ ακομη πριν ασχοληθω με το raw, ειχα το perfect effects κ προσπαθουσα να τις "βελτιωσω". Μετα εμαθα το raw για το οποιο μιλουσαν ολοι κ jpg τραβηξα ξανα μονο κατα λαθος. Το να δινεις την προσωπικη σου σφραγιδα (καλη ή κακη) στο καδρο που εχεις τραβηξει εχει γινει για εμενα μια ευχαριστω διαδικασια η οποια με κανει να ψαχμομαι συνεχεια για να βελτιωθω.
Ακομη πιο πολυ χαιρομαι που σε βοθησα με τις φωτογραφιες μου.