Το Φωτογραφικό chat

Δε διαφωνεί κάνεις ότι στην τέχνη όλα επιτρέπονται για αυτό και διαπρέπουν συχνά σε αυτή άτομα με ιδιατερότητες όπως π.χ. οι ομοφυλόφιλοι, γιατί με άλλα λόγια δίνει μια ελευθερία στην έκφραση που στην υπόλοιπη ζωή δε συναντάται εύκολα.
Παρόλα αυτά και η τέχνη έχει κανόνες και όρια προσπαθώντας να γεφυρώσει το υποκενικό με το αντικειμενικό.
Χαίρομαι που η συζήτηση μας με το Βασίλη έδωσε αφορμή για έκφραση απόψεων.

Καμια σχεση!! Τι παει να πει στο jpg η στιγμη ειναι μοναδικη και στο raw εκατονταδες;; Τα εχεις μπερδεψει... Κ το jpg της fuji Πανο απο raw προερχεται. Τι παει να πει αυτο;; Γραφιστας εισαι οταν προσθετεις πραγματα που δεν υπαρχουν ή να κανεις μιξη στοιχειων απο διαφορες φωτογραφιες οπως πχ συννεφα απο την μια, δεντρα απο την αλλη, θαλασσα απο την τριτη κτλ. Το να φερνεις στα μετρα σου το raw χρησιμοποιωντας τα δεδομενα που εχει καταγραψει ο αισθητηρας κ τιποτε αλλο, δεν ειναι γραφιστικη. Ειναι η δημιουργια περαν του κλικ. Αν εσυ θελεις να μεινεις στο κλικ, δικαιωμα σου. Αλλα μην χαρακτηριζεις γραφιστικη κατι το οποιο ειναι καθαρα φωτογραφια. Για πολλους φωτογραφους θα ελεγα οτι το raw ειναι η κουζινα ενος σεφ οπως ειπατε κ το jpg ειναι το fast food. Φυσικα κ για τα δυο, βασικος παραγοντας ειναι η καλη πρωτη υλη, δηλ το καλο κλικ. Αν δεν υπαρχει το καλο κλικ κ τα 2 πανε περιπατο.

bingo theo! :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Συμφωνώ απόλυτα με Πανο. Ίσως μάλιστα, τελείως IMHO να το τραβούσα λίγο παραπάνω, και να'λεγα ότι η απολύτως ρεαλιστική φωτογραφία (η ακριβής δηλαδή αποτύπωση του γεγονότος, με τα σωστά χρώματα, διαστάσεις, παραμορφώσεις, κλπ) πιο πολύ στο μυαλό μου κατατάσσεται στην υψηλή τεχνική/επιστήμη παρα στην Τέχνη. Βέβαια αυτό είναι απολύτως υποκειμενικό.

Και επειδή διαφωνούμε βγάζουμε διαφορετικές φωτογραφίες,εκφραζόμαστε διαφορετικά και ζούμε διαφορετικά.
Αυτή η διαφορετικότητα μας τέμνεται στη φωτογραφία και παράγει τις διαφορετικές εικόνες που πηγάζουν από την υποκειμενικότητα της αντίληψης μας για το κόσμο.
Κάποιος φωτογραφίζει ένα άγαλμα που για το άλλο είναι ο Θεός του, έτσι η φωτογραφία μιλάει για το ίδιο αντικείμενο αλλά σε άλλη γλώσσα.
Και εδώ είναι η επιτυχία αυτής να εισβάλει από τη οπτική δίοδο των οφθαλμών και να εισέλθει στην πνευματική είσοδο της ψυχής να τη διεγείρει και να δημιουργήσει μέσα σε αυτή ένα συναισθηματικό αποτύπωμα.

Πολύ ωραίες απόψεις γράφονται. Αγαπώ πολύ την φωτογραφία. Μου έχει τύχει αρκετές φορές να κάνω αυτήν την συζήτηση και τελευταία φορά ήταν σε ξένο φόρουμ. Βέβαια δεν έτυχε και της καλύτερης κατάληξης.

Εμένα πάντως μου αρέσει το γεγονός ότι στο φόρουμ μας υπάρχουν πολύ ταλαντούχοι φωτογράφοι όλων των απόψεων - εκφράσεων που αποτελούν έμπνευση και δίνουν πολλά σε τεχνικό και όχι μόνο, επίπεδο.

Απο το κινητό πως μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες εδώ? Ακόμα και στο Flickr στην εφαρμογή δεν έχει για bbcode. Μόνο απο browser γίνεται? Υπολογιστή σπάνια θα βολέψει μιας και η ώρα που μπαίνω εδω, εχω μόνο κινητό.
Βασικά με ενδιαφέρει ο τρόπος απο flickr εδώ... Ευχαριστώ

Απο το κινητό πως μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες εδώ? Ακόμα και στο Flickr στην εφαρμογή δεν έχει για bbcode. Μόνο απο browser γίνεται? Υπολογιστή σπάνια θα βολέψει μιας και η ώρα που μπαίνω εδω, εχω μόνο κινητό.
Βασικά με ενδιαφέρει ο τρόπος απο flickr εδώ... Ευχαριστώ

Μονο απο browser. Γενικα το app τους θελει δουλεια ακομα.

Μονο απο browser. Γενικα το app τους θελει δουλεια ακομα.

Γίνεται και από κινητό αλλά είναι πολύπλοκο. Πρέπει να μπεις στο flickr από τον browser του κινητού και να πας στην σελίδα με την φωτογραφία. Πας κάτω και πατάς το flickr.com και γίνεται η σελίδα όπως στο pc. Πας επάνω πατάς το share και εμφανίζεται το παράθυρο με τους bbcodes. Κάνεις αντιγραφή και επικόλληση. Εγώ έτσι βάζω φωτό εδώ από το κινητό ή άλλες φορητές συσκευές.

Γίνεται και από κινητό αλλά είναι πολύπλοκο. Πρέπει να μπεις στο flickr από τον browser του κινητού και να πας στην σελίδα με την φωτογραφία. Πας κάτω και πατάς το flickr.com και γίνεται η σελίδα όπως στο pc. Πας επάνω πατάς το share και εμφανίζεται το παράθυρο με τους bbcodes. Κάνεις αντιγραφή και επικόλληση. Εγώ έτσι βάζω φωτό εδώ από το κινητό ή άλλες φορητές συσκευές.

Αυτο εννοω, browser κινητου. :p

Οκ αυτό είχα δοκιμάσει και παλιά αλλά ειπα να ρωτήσω μήπως υπάρχει άλλος τρόπος. Είναι απίστευτο που δεν έχουν βάλει αυτή την δυνατότητα στην app του Flickr

Οκ αυτό είχα δοκιμάσει και παλιά αλλά ειπα να ρωτήσω μήπως υπάρχει άλλος τρόπος. Είναι απίστευτο που δεν έχουν βάλει αυτή την δυνατότητα στην app του Flickr

Γενικά θέλουν δουλίτσα στο flickr. Και το κάνουν καμιά φορά με βήματα χελώνας.

Αν τους αρχιζαμε παντως στο κραξιμο στις κριτικες στο app, θα το προσθεταν, γιατι δε ξερω γενικα σε ποσους ειναι χρησιμο το bbcode.

Αν τους αρχιζαμε παντως στο κραξιμο στις κριτικες στο app, θα το προσθεταν, γιατι δε ξερω γενικα σε ποσους ειναι χρησιμο το bbcode.

Πέφτει γενικά κράξιμο. Και στα νήματα εντός flickr αλλά και εκτός. Τους έχω γράψει κι εγώ 2-3 φορές κάτι εκθέσεις σε survey, όπως πολύ άλλοι χρήστες, αλλά δεν ιδρώνει εύκολα το αυτί τους....

Πέφτει γενικά κράξιμο. Και στα νήματα εντός flickr αλλά και εκτός. Τους έχω γράψει κι εγώ 2-3 φορές κάτι εκθέσεις σε survey, όπως πολύ άλλοι χρήστες, αλλά δεν ιδρώνει εύκολα το αυτί τους....

Ε τοτε περιμενουμε να το αγορασει η google... :p

Ψάχνω ένα polarized φίλτρο και ένα Nd Variable φίλτρο για 58mm διάσταση φακού.
Θέλω κάτι να αξίζει τα χρήματα του αλλά να μην είναι ακριβό αλλά ούτε και πολύ φτηνό και χάλια σε ποιότητα.