Το Φωτογραφικό chat

Το όλο νόημα αναιρείται από τη χρησιμοποίηση επαγγελματικών φώτο και τη διαφήμιση του ζαχαροπλαστείου. Οπότε δικαιολογημένο και το κράξιμο.

Re: Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Θα χρησιμοποιούσα το VR σε ταχύτητα κάτω του 1/180 γνωρίζοντας τη σταθερότητα του χεριού μου . Έχω διαβάσει πως όταν η ταχύτητα κλείστρου είναι ίση η χαμηλότερη από την εστιακή του φακού τότε χρειάζεται VR , αναλόγως βέβαια και την τεχνική του φωτογράφου . Στη δική μου περίπτωση χρειάζομαι περίπου 50% επιπλέον ταχύτητα ανάλογα την εστιακή .
Και ναι , στην E-PL5 ( αν θυμάμαι καλά) το είχα δοκιμάσει να έχω συνέχεια ενεργοποιημένο το IS (είναι το VR της Olympus) και σε μεγάλες ταχύτητες είχα χειρότερο αποτέλεσμα από το εάν το είχα OFF .

Σωστά. Το έχω διαβάσει κι εγώ κάπου στο παρελθόν. Οπότε δεν είναι απαραίτητο, ουσιαστικά, να είναι όλη την ώρα ενεργοποιημένο.

Καλησπέρα παιδια. Δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο θεμα. Θελω να στειλω σε εναν φιλο στην αμερικη μια μηχανη. Θα εχω θεμα με την μπαταρια;

To flickr εχε δωσει δωρεαν καποια στατιστικα του εκαστοτε λογαρισμου οπως συνολικα views, faves κ αλλα. Οχι οτι ειναι κατι σημαντικο, αλλα ετσι για τον τζερτζελε :)

To flickr εχε δωσει δωρεαν καποια στατιστικα του εκαστοτε λογαρισμου οπως συνολικα views, faves κ αλλα. Οχι οτι ειναι κατι σημαντικο, αλλα ετσι για τον τζερτζελε :)

Εδω και χρονια teo... :p

Α, λες για συνολικα, αυτο δε το θυμαμαι. Σε καθε φωτο ξεχωριστα παντως το ειχε.

Εδω και χρονια teo... :p

Α, λες για συνολικα, αυτο δε το θυμαμαι. Σε καθε φωτο ξεχωριστα παντως το ειχε.

οχι ρε συ. Μονο στο πληρωμενο pro σου τα εδειχνε. Μιλαω για views κ faves του λογαριασμου..οχι της καθε φωτο ξεχωριστα

που ειναι αυτο ? κατι stats που κλικαρω με πανε στη σελιδα να γραφτω για pro ..

Δε γνωρίζω για τον καβγά των παραπάνω ,αλλά γενικά έχουμε γίνει πολύ αυστηροί με όλα και όσες φορές κοιτάω φωτογραφίες από ειδησεογραφικά sites ,ειδικά ξένα (reuters,bbc κλπ) διαπιστώνω αρκετές πρόχειρες φωτογραφίες από φωτορεπόρτερ(κομμένοι άνθρωποι στις φωτογραφίες,ακατέργαστες κ.α) παρόλο που πολλά διαθέτουν απίστευτες picture of the day . Το λέω αυτό ,γιατί ως πρώτη ματιά ποτέ δε δίνω σημασία στις ατέλειες ,το μάτι πάει κατευθείαν στο κυριως θέμα

Last edited:
Ο τιτλος τα λεει ολα (περιπου) Ο ενας ειναι sony artisan κ ο αλλος sony hater. Κ εγω δεν ξερω πολλα για την κοντρα τους εκτος απο το προφανες. Εδω παντως, τον hater ( aka angry photographer ) τον ειδα αρκετα μαζεμενο, με απολογητικο υφος και να παραδεχεται οτι εχει υπερβαλλει με την αρνητικη του κριτικη. Κατι μου λεει οτι ολα γινονται για την δηθεν ιντριγκα και τα views. Γιατι αν δεν εισαι αιχμηρος δεν σε προσεχει κανενας. Οχι οτι δεν λεει κ αληθειες, αλλα απο ενα σημειο κ μετα το κανει για να προκαλεσει.

Ψάχνοντας τα βίντεο ,διακρίνω ότι η κόντρα πήρε έκταση όταν ο μεν αποκάλεσε το δε χοντρό ,μέσω βίντεο .Πέρα από τις υπερβολές του Ken και την αγάπη του για flames ,τα περισσοτέρα που υποστηρίζει τα αποδεικνύει σε βίντεο ,έχει βγει αρκετές φορές αληθινός και δεν αναφέρομαι στην εν λόγω κόντρα ,αλλά σε παλαιότερες .Ο ένας είναι επαγγελματίας φωτογράφος ,ο αλλός απλώς είναι tech expert με πείρα στις επιδιορθώσεις φακών/μηχανών.