Το Φωτογραφικό chat

Αυτό που θα πω δεν θα αποτελέσει κάποιον προτότυπο τρόπο σκέψης.
Οι ίδιες φωτογραφίες με παραπάνω οξύτητα και κοντραστ θα ήταν αισθητά καλύτερες;
Επίσης αφού μιλάμε γιά συμβουλή σε μη έμπειρο άτομο πιστεύω ότι ο καλός φακός εκτός από το καλύτερο αποτέλεσμα θα δώσει και ώθηση γιά να ασχοληθεί με το "άθλημα".

Με επεξεργασια θα τις κανεις αισθητα καλυτερες, δεν πα να 'ναι και με τον κιτ :)
Τι να πουμε και εμεις με τις compact αλλωστε :p

Πολύ ωραία.

Ενδεικτικά μερικές φωτο με κιτ φακούς εδώ και εδώ.

Προσωπική μου άποψη πάντως είναι ότι ο λόγος που κάποιος μπορεί να βγάζει μέτριες και κακές φωτογραφίες με τον κιτ φακό, δεν είναι ότι τον περιορίζει ο ίδιος ο φακός, αλλά οι περιορισμένες γνώσεις και εμπειρία που συνήθως έχει ως αρχάριος που μόλις αγόρασε ένα κιτ κάμερας-φακού.
Αν δηλαδή (για να το αντιστρέψω) ένας έμπειρος φωτογράφος δουλέψει μετά από χρόνια με έναν κιτ φακό, είναι βέβαιο ότι θα βγάλει το ίδιο καλές φωτογραφίες με αυτές που θα έβγαζε και με τον ενδεχομένως πιο ακριβό και εξελιγμένο εξοπλισμό του.

Μπορεί να μην έχει το ίδιο μποκέ, αλλά δεν είναι το μποκέ που διαφοροποιεί μια κακή από μια καλή φωτογραφία. Ούτε η οξύτητα.

NassosT συμφωνω με τα λεγομενα σου αλλα εαν ο εμπειρος τυπωσει σε μεγαλες διαστασεις την ιδια φωτογραφια σιγουρα το πλεονεκτημα απο τον ακριβο εξοπλισμο θα φανει και στα χρωματα αλλα και στη λεπτομερεια,εχεις κανει καποια εκθεση(σεις) και πιστευω το γνωριζεις πολυ καλα.

Λίγες μέρες πίσω, αλλά τώρα γύρισα στην βάση και θέλω να το πω :D

Θα πάρεις καλύτερο φακό, και θα βαράς στα f/8 ( καλά το f/22 & sunny f/16 που είναι δήθεν το "go-to" για τους σοβαρούς landscapers ) [ LOL LOL & LOL ]...

Ο αρχάριος θα κερδίσει τρομερά από έναν καλό φακό... θα μάθει δια μαγείας το focus stacking, exposure blending, κλπ :D

Τρεχω σε εναν αγωνα δρομου, ενας φωτογραφος βγαζει φωτογραφιες, (γενικες, και πορταιτα), και μετα τις εχει προς πωληση στο site του

Δεν του εδωσα καμια αδεια να με φωτογραφισει.
Βλεπω την φατσα μου στο site του, και να την πουλαει.

Νομιμο ?

Δηλαδή θες να μου πεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που τρέχουν χωρίς να τους κυνηγάει κανείς; :ernaehrung004:

Σωστο, αλλα με ποδηλατο ετρεχα :p

Για το οτι με πουλαει ρωταω.

Φαντασου, για τους οποιους δικους μου λογους να μην θελω να μαθευτει (απο το οτι ειπα ψεμματα στην γυναικα μου οτι θα ειμαι για δουλεια στο Λονδινο, εως να το αποκρυψω απο τον ασφαλιστη ζωης - εχω προβλημα στην καρδια / απαγορευτικό το να τρεχω) και να με βλεπουν φατσα μοστρα στο ιντερνετ να πηγαινω σουζα....

Χωρια του οτι οποιος θελει αγοραζει την φωτογραφια μου, και την κανει οτι θελει...

Εξαλλου, μονος ο ΝασσοςΤ καταδεχομαι να με φωτογραφισει :D

Last edited:
Βασικα το να σε φωτογραφισει νομιζω δεν ειναι παρανομο απο τη στιγμη που βρισκεσαι σε δημοσιο χωρο. Μετα καλλιστα μπορει να δημοσιευει κ ο ιδιος την φωτο σου. Το παρανομο δε ξερω αν ειναι να την πουλησει και να βγαλει εσοδα απο σενα. Βεβαια αν εδινε τα εσοδα στην γυναικα σου μπορει να μη την χαλουσε που της ειπες ψεμματα.:flipout:

το σκεπτικο σου οδηγει στην καθολικη :behead: τις φωτογραφιας....

Στο chat ειμαστε ;-)

Ας προσπερασουμε το γιατι με φωτογραφισε, (εμενα και αλλους 450), οποτε και να μην αποκεφαλισουμε καθολικα την φωτογραφια, :ernaehrung004: και να παμε στο οτι με πουλαει χωρις να του εχω δωσει αδεια.

αν θυμάμαι καλά, τα site που πουλάνε φωτογραφίες, micro stock αν τα θυμάμαι καλά λέγονται, για να ανεβάσεις ανθρώπους θέλει ενυπόγραφη άδεια του ατόμου που φωτογραφίζεται...

αν θυμάμαι καλά, τα site που πουλάνε φωτογραφίες, micro stock αν τα θυμάμαι καλά λέγονται, για να ανεβάσεις ανθρώπους θέλει ενυπόγραφη άδεια του ατόμου που φωτογραφίζεται...

Ειναι ανεβασμενες σε δικο του site

ναι βρε...

λέω εγώ, ότι εφόσον σε εκείνα τα site, χρειάζεται άδεια του φωτογραφιζόμενου για να πουλήσεις φωτογραφία του, τότε προφανώς το ίδιο ισχύει και σε ευρύτερο βαθμό, στον κάθε ένα που έχει site και πουλάει φωτογραφίες...

Αρα κακως εχει ανεβασει φωτος χωρις την αδεια των φωτογραφισμενων προσωπων στο site του.

Ωραια, παω να του στειλω μια αγωγη :p

Ειναι ανεβασμενες σε δικο του site

του στελνεις ενα μνμ και του ζητας- αναλογος τα γουστα

1 να την κατεβασει
2 να τα βρειτε στα ποσοστα
3 να τον ξεχεσ...... κτλ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

του στελνεις ενα μνμ και του ζητας- αναλογος τα γουστα

1 να την κατεβασει
2 να τα βρειτε στα ποσοστα
3 να τον ξεχεσ...... κτλ

δεν σε προλαβα...
αυτο με την αγωγη... απλα ξεχασετω....

Αν εχει συμφωνία με τους οργανωτές δεν εχεις τύχη. Ισχύει εως και σε μαθητικές παρελάσεις