Το Φωτογραφικό chat

Παραπάνω πηγαίνει ο 14ρης Samyang (400+ τον βγάζει το σκρουτζ), πρώτον, δεύτερον είναι χειροκίνητος, τρίτον δίνει καλό μεν αλλά όχι πλέον εντυπωσιακό ευρυγώνιο στο κροπ (21-22mm) και τέταρτο και τελευταίο δεν είναι ζουμ. Για FF μηχανή είναι εξαιρετική βέβαια επιλογή (τον έχω)

Για τον φίλο σου, Παναγιώτη, δεν υπάρχει υπερευρυγώνιος στα χρήματα αυτά, τουλάχιστον όχι καινούργιος. Από 400+ οι φθηνότεροι. Σε μεταχειρισμένα με λίγη τύχη ίσως μπορέσει να βρει από ελαφρώς πιο παλιά μοντέλα κανέναν Σιγμα 10-20 ή κανέναν Τάμρον 11-18 ή Τοκίνα 12-24.
Σε Canon βέβαια (χο-χο-χο) τόσο πηγαίνει καινούργιος ο μανίσιος υπερευρυγώνιος, και είναι και καλός.

Last edited:
Ελπιζω να μην ειμαι off topic. Προσπαθω να ανεβασω ενα βιντεακι στο flickr. Χρησιμοποιώντας ενα προγραμματακι εχω ενσωματωσει ενα δωρεαν χρησης κομματι mp3 στο mp4 αρχειο. Στον υπολογιστη μου κανονικα οταν βαζω να παιξει βλεπω το βιντεακι κ ακουω το μιξαρισμενο mp3. Οταν ανεβαινει ομως στο flickr ακουγεται ο αρχικός ήχος που ειχε καταγραψει η καμερα...Κανω κατι λαθος;;καμια ιδεα;;

Έρχεται η ώρα να αποφασίσω που θα πάω διακοπές με την οικογένεια. Ένα από τα κριτήρια μου είναι το μέρος να είναι γραφικό. Κυρίως ως προς την αρχιτεκτονική πλευρά. Σαντορίνη, Σύρος γιά παράδειγμα. Ποιά άλλα μέρη σας έκαναν εντύπωση και ευχριστηθήκατε την φωτογράφιση;

Χίος, Μήλος και ευχάριστη έκπληξη η Τήνος. Η Χίος έχει το "κάτι διαφορετικό", δεν είναι κλασσικό Αιγαιοπελαγίτικο νησί, πέρασαν πολλοί από εκεί και φαίνεται η διαφορά...

Χίος, Μήλος σημειεώθηκαν στο μπλοκάκι.
Τήνο έχω πάει διήμερο. Δεν τρελάθηκα.
Και δεν είχα τότε την ΧΜ1 γιά να έχω αφορμή να ενοχλήσω τον Παναγιώτη...

Δες και Φολεγανδρο. Εγω εμεινα πολυ ικανοποιημενος (και) φωτογραφικα περσι που πηγα.

Εντάξει όχι και μονο τη Παναγία, θαχες καμια μεγάλη μηχανή μαζί και κουράστηκες ή εγω είχα υπερβολικη όρεξη. :p

Επίσης προτείνω με τα 1000 νομό Χανίων.

Ακολουθουν 2-3 φωτο από Φολέγανδρο.

folegandros2
by Pas Mal, on Flickr

folegandros3
by Pas Mal, on Flickr

panorama2
by Pas Mal, on Flickr

church
by Pas Mal, on Flickr

Φολέγανδρος για τοπίο. Αρχιτεκτονικα, η Παναγία στην κορυφή του λόφου μόνο μου έκανε εντύπωση.

Ενταξει υποκειμενικα ειναι αυτα... Για μενα πχ η Φολεγανδρος εχει την πιο ομορφη χωρα του Αιγαίου μαζι με αυτην της Ιου, με το μονο μειονεκτημα οτι ειναι μικρη η χωρα της.. Αλλα αυτο το μειονεκτημα για μενα ειναι μικροτερης σημασιας απο το να μην εχει παραλιες το νησι οπως πχ στην σαντορινη.. Ειναι ο καθενας τι ψαχνει και τι του αρεσει.. Δινω τους ποντους μου στον Δημητρη λοιπον. :p

Για αρχιτεκτονικη παντως (και αν δεν θελεις Αιγαιο), τοτε η Κερκυρα και η Κεφαλονια που ειπε ο Κωστας, ειναι ταμαμ επιλογες.

Σαντορίνη έχω πάει τρείς φορές. Θα ξαναπήγαινα χαλαρά αλλά είναι ακριβά και θέλω να πάω σε καινούργια μέρη.
Λευκάδα πήγα. Η καλύτερη παραλία που έχω δει (ξέρετε ποιά).
Κεφαλλονιά πήγα. Είχα οκνηρούς φίλους και δεν γυρίσαμε πολύ το νησί γι'αυτό ίσως δεν είδα αυτό που αναφέρει ο Άμπαλος!
Μάνη πήγα την προηγούμενη εβδομάδα, διήμερο. Καρδαμύλη. Η Μεσσηνιακή Μάνη όντως είναι ωραία. Τρελαίνομαι γιά πύργους και αρχοντικά.
Επειδή έχω τα παιδιά μάλλον κάτι μαζεμένο (όχι Κρήτη δηλαδή) θα μου άρεσε περισσότερο.
Λέξεις κλειδιά: στενά σοκάκια, λευκό-μπλε,κάστρα,πύργοι, αρχοντικά, αρχαία, παλιά πόλη και άλλα σε αυτό το πνεύμα.
Δεν τρελαίνομαι γιά lanscape. Εκτός και αν είναι το φόντο γιά πορτραίτο.
ΥΓ: Atari, την πανοραμική την έβγαλες με ΧΖ-2; :grinning-smiley-043

Εισαι μωρε Πανο απο την Ιο και προτεινεις την Σαντορινη?.. Πφφφ... :violent-smiley-030:

Pogolas, αν σου αρεσε η Σαντορινη τοσο που πηγες 3 φορες, δεν βλεπω λογω να μην σου αρεσει η Φολεγανδρος.. Τσεκαρε την, απλα ειναι μικρη οποτε αν υπολογιζεις να κατσεις πανω απο βδομαδα δεν ξερω μην βαρεθεις. Επισης καλη επιλογη θα ηταν και καμια αστυπαλαια. Προτασεις ειναι, σιγουρα googlare ολα τα μερη που σου προταθηκαν πριν αποφασισεις μιας και δεν εχουμε ολοι τα ιδια γουστα.

Last edited:
Εγώ είμαι ειλικρινής.
Αυτή τη στιγμή την πιο εντυπωσιακή ομορφιά στην Ελλάδα την έχει η Σαντορίνη.
Η καλντέρα είναι κάτι το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα ίσως και για τα παγκόσμια.
Ασφαλώς η Ελλαδάρα έχει υπέροχα μέρη απλά ξαναλέω ότι την Σαντορίνη αξίζει να την δεις μια φορά στη ζωή σου.

ΥΓ: Atari, την πανοραμική την έβγαλες με ΧΖ-2; :grinning-smiley-043

Όλες με την ΧΖ-2 εκτός της πανοραμικής που είναι τραβηγμένη με το παλιο γκουχου γκουχου κινητο γκουχου... :p