Το Φωτογραφικό chat

Εγώ είμαι ειλικρινής.
Αυτή τη στιγμή την πιο εντυπωσιακή ομορφιά στην Ελλάδα την έχει η Σαντορίνη.
Η καλντέρα είναι κάτι το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα ίσως και για τα παγκόσμια.
Ασφαλώς η Ελλαδάρα έχει υπέροχα μέρη απλά ξαναλέω ότι την Σαντορίνη αξίζει να την δεις μια φορά στη ζωή σου.

Σαντορινη καποτε πηγα για 6 μερες και στην 3η εφυγα και μαλιστα τρεχοντας. Ολα υποκειμενικα ειναι λοιπον. Το οτι τα τουριστικα γραφεια την προτεινουν παγκοσμιος δεν παει να πει οτι ειναι και το πιο ομορφο νησι για ολους. Ειπαμε, γουστα ειναι αυτα.. ;)

Θα μπορούσα να καταλάβω κάποιον που δεν του άρεσε η Σαντορίνη μόνο αν είχε ως πρώτη προτεραιότητα τις παραλίες. Σε αυτό, ναι υστερεί και κατά πολύ από τα περισσότερα νησιά.
Μήπως δεν είσαι ρομαντική ψυχή, ampaleos;

Θα μπορούσα να καταλάβω κάποιον που δεν του άρεσε η Σαντορίνη μόνο αν είχε ως πρώτη προτεραιότητα τις παραλίες. Σε αυτό, ναι υστερεί και κατά πολύ από τα περισσότερα νησιά.
Μήπως δεν είσαι ρομαντική ψυχή, ampaleos;

Μπα, φουλ ρομαντικος ειμαι, αλλα δεν μπορω να νιωσω ρομαντικα σε κατι τοσο τουριστικα "στημενο". Δεν μου κανει, με χαλαει το ολο κλιμα του νησιου πολυ. Πρωτα απο ολα για να νιωσω ρομαντικα προυποθετει οτι θα ειμαι και καπου ησυχα και οχι με τοσους τουριστες γυρω μου.. Πχ κατω απο καναν κεδρο στην ελαφνησο απολαμβανοντας την σκια και την παραλιαρα μπροστα μου, ή στο βραχο της αναφης να βλεπω το ξημερωμα.. Αλλα πραγματα τελος παντων.. Η φολεγανδρος παντως, ενω προσφερει αρκετα απο αυτα που προσφερει και η σαντορινη (γκρεμια/θεα/σοκακια), ειναι πιο νορμαλ απο κοσμο, πιο χαλαρη, με κανα δυο φοβερες παραλιες και μια χωρα μικρη αλλα πολυ προσεγμενη και ομορφη που θυμιζει θεατρακι. Απο φαγητο, να γλυφεις και τα δαχτυλα σου και σε τιμες ανθρωπινες. Η νυχτα δεν εχει καμια σχεση με την σαντορινη, ειναι πολυ πιο χαλαρη και αυτη. Για το αν ειναι ρομαντικα, δεν το συζηταμε καν..

η Σαντορινη ειναι μια πανεμορφη καρποσταλ τιποτε αλλο
την βλεπεις μια φορα και την θυμασε
η Μυτιληνη πχ ειναι ενα πανεμορφο νησι
πηγαινεις μια φορα και θελεις να ξαναπας

Χτες προσπαθησα να βγαλω την πανσεληνο με τον 55210 κ ο φακος δεν μπορουσε να εστιασει στο φεγγαρι...Το εβγαζε σαν μια φωτεινη μπαλα....Λεω δεν μπορει κατι κανω λαθος γιατι στο παρελθον τα ειχα καταφερει...Σκεφτηκα οτι μπορει να φταει το UV φιλτρακι που εχω μπροστα κ το εβγαλα... Ο φακος εστιασε κατευθειαν κ φανηκε το φεγγαρι καθαρα...Αυτο σημαινει οτι το φιλτρακι ειναι κακης ποιοτητας ή οτι δεν ενδεικνυται για ληψη φεγγαριου;;

Δεν ξέρω να σου πω για το φίλτρο,πιθανολογώ όμως ότι αν είναι κάτι με 5-6 ίσως να φταίει αυτό..

Πάντως στο φεγγάρι όσες φορές έχω παίξει με manual focus είχα σημαντικά καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με το af!

Δεν ξέρω να σου πω για το φίλτρο,πιθανολογώ όμως ότι αν είναι κάτι με 5-6 ίσως να φταίει αυτό..

Πάντως στο φεγγάρι όσες φορές έχω παίξει με manual focus είχα σημαντικά καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με το af!

Επωνυμο φιλτρακι της polaroid ειναι αλλα οχι κανενα ακριβο...Μα με το που το εβγαλα με το χερι, κατευθειαν εστιασε, καθως ειχα τον φακο να κοιταει το φεγγαρι κ να το παλευει...
Σε ευχαριστω Doc!!

Teo δε νομιζω να εφταιγε το φιλτρο. Μαλλον ετυχε. Το ξαναβαλες μετα και παλι δεν εστιαζε;

Γενικά και εγώ το uv πάνω το έχω μόνιμα και δεν έχω παρατηρήσει θέμα εστίασης (στο φεγγάρι τουλάχιστον)..

Για το manual focus πάντως δοκίμασε το,εμένα μου έχει φανεί καλύτερο σαν αποτέλεσμα ειδικά σε περιόδους που το φεγγάρι είναι φωτισμένο το μισό!

Teo δε νομιζω να εφταιγε το φιλτρο. Μαλλον ετυχε. Το ξαναβαλες μετα και παλι δεν εστιαζε;

Γενικά και εγώ το uv πάνω το έχω μόνιμα και δεν έχω παρατηρήσει θέμα εστίασης (στο φεγγάρι τουλάχιστον)..

Για το manual focus πάντως δοκίμασε το,εμένα μου έχει φανεί καλύτερο σαν αποτέλεσμα ειδικά σε περιόδους που το φεγγάρι είναι φωτισμένο το μισό!

Δοκιμασα κ με manul κ απλα μεγαλωνε κ μικρυνε η μπαλα!! Με το που το εβγαλα φανηκαν τα σχηματα που εχει το φεγγαρι πανω του...Μετα δεν το ξαναδοκιμασα αλλα μπορω να το δω σημερα

Μήπως είχες βάλει μεγέθυνση της εικόνας στο manual focus και σε μπέρδεψε;

Μήπως είχες βάλει μεγέθυνση της εικόνας στο manual focus και σε μπέρδεψε;

Οχι οχι αυτο το εχω κλειστο...Το ενεργοποιω μονο οταν το χρειαζομαι...Ασε που η μεγεθυσνη, σαν βοηθεια εστιασης, παραμενει σταθερη κ δεν αυξομειωνει με το δαχτυλιδι εστιασης....

Ναι δεν αυξομειώνει αλλά λόγο μεγέθυνσης έλεγα μήπως σε μπέρδεψε η μη εστίαση και το έβλεπες θολό συνέχεια

Εντάξει, αν δεν γελάσουμε λιγάκι θα (?) μας πιάσει κατάθλιψη... Καλά θέματα έχει, λένε μια ιστορία οι περισσότερες φωτογραφίες του.

Θα ηθελα να δοκιμασω ενα Jupiter 37A που μου δανεισε ενας φιλος αλλα φοβαμαι να τον χρησιμοποιησω επειδη βλεπω γρασσο στα πασα που εχει εσωτερικα. Εχει κανεις αναλογη εμπειρια-αποψη;;

Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Όχι!
Εφ όσον υπάρχει η μικρή έστω περίπτωση το γράσσο να λερώσει τον καθρέπτη ή χειρότερα τον αισθητήρα!
Ειδικά τωρα με την ζέστη το γράσσο είναι πιο ρευστό.

ok σε ευχαριστω πολυ!!