Το Φωτογραφικό chat

Κώστα δεν ξέρω αν βοηθάνε http://www.infoparrot.com/50-best-lightroom-presets-free-download-adobe-lightroom/http://digital-photography-school.com/8-sites-for-free-presets/.Είναι δύο λινκ και όλα free εκτός από κάποιες εξαιρέσεις.

Επίσης πιστεύω μέσω Google υπάρχει λύση από την Adobe. https://www.google.gr/search?q=pres...droid-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Last edited:
tim ευχαριστω, βρεθεικε τελικα σωτηρας (Hλιας-etsap) σε 5' λεπτα ολα ετοιμα!

ευχαριστω Ηλια!:ernaehrung004:

Αγόρασα ένα φλας (Nissin i40) και θέλω έναν φορτιστή γιά επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Ποιά χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξω; Έχετε να προτείνετε κάποιο;

Από ότι βλέπω Βασίλη αυτές που προτείνεις είναι κάτι ανάλογο των eneloop δηλαδή μπαταρίες αργής από φόρτισης όταν είναι σε αποθήκευση.
Αν κρίνω από τις eneloop τις προτείνω ανεπιφύλακτα.

Ευχαριστώ.
Ακριβούτσικο μου φαίνεται. Επίσης δεν βλέπω να πουλάνε ξεχωριστά τον φορτιστή (έχω κάποιες μπαταρίες).
Γενικά, από τι εξαρτάται η ποιότητα του φορτιστή; Με τι κριτήρια πρέπει να διαλέξω;

Από δοκιμές που έχουν γίνει με το χρόνο χρήσης αν είναι αξιόπιστος στις φορτίσεις και αν ανεβάζει θερμοκρασίες.
Έχει εξωτερική τροφοδοσία που βοηθά στο να μην υπερθερμαίνεται τον χρησιμοποιώ στα δύο χρόνια τώρα δίχως προβλήματα.
Επικοινώνησε να σου πουν αν έχουν δίχως μπαταρίες
Από μπαταρίες συνιστώ μόνο αυτές που σου έδειξα ή eneloop

Για σιγουριά σε σοβαρή χρήση : eneloop γιατί τις έχω χρησιμοποιησει χρόνια.
Αλλά από ότι διαβάζω και αυτές που σου προτείνει ο Apollwn είναι αξιόπιστες.

Last edited:
Δείγματα των καιρών: Χθές μπήκα σε μεγάλο κατάστημα ηλεκτρονικών στην Λειψία, τυπικός προορισμός όταν θέλω να χαζέψω από κοντά διάφορα μοντέλα μηχανών μια και τα έχει σχεδόν όλα... Αμ δέ! Αλλαγή σκηνικού, με όλες σχεδόν τις κομπακτ να λάμπουν δια της απουσίας τους! Και όχι μόνο αυτό, αλλά ουσιαστικά υπήρχαν μόνο οι DSLR και mirrorless των CanoNikon και η Sony. Οι φθηνότερες και μικρότερες μηχανές ήταν η RX100 mkI, οι Nikon J και η Canon G7X, ούτε καν δηλαδή οι έχουσες αισθητήρα 1/1,7". Olympus, panasonic, fuji "kaput". Αυτά τα ολίγα - για να μην λέμε μόνο για τους δικούς μας μαγαζάτορες και εισαγωγείς...

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Δείγματα των καιρών: Χθές μπήκα σε μεγάλο κατάστημα ηλεκτρονικών στην Λειψία, τυπικός προορισμός όταν θέλω να χαζέψω από κοντά διάφορα μοντέλα μηχανών μια και τα έχει σχεδόν όλα... Αμ δέ! Αλλαγή σκηνικού, με όλες σχεδόν τις κομπακτ να λάμπουν δια της απουσίας τους! Και όχι μόνο αυτό, αλλά ουσιαστικά υπήρχαν μόνο οι DSLR και mirrorless των CanoNikon και η Sony. Οι φθηνότερες και μικρότερες μηχανές ήταν η RX100 mkI, οι Nikon J και η Canon G7X, ούτε καν δηλαδή οι έχουσες αισθητήρα 1/1,7". Olympus, panasonic, fuji "kaput". Αυτά τα ολίγα - για να μην λέμε μόνο για τους δικούς μας μαγαζάτορες και εισαγωγείς...

Κατάλαβα.......θα λένε ότι οι Έλληνες φταίνε για την οικονομική κατάντια των Γερμανών....:lehrer:

Εννοείται εμείς φταίμε για όλα από καταβολής κόσμου! :flipout::flipout:

Σοβαρά τώρα, οι μικρές-φθηνές μηχανές δεν πουλάνε, κι όσο πουλάνε δεν αφήνουν κέρδος - οπότε...

Παίδες σήμερα τσίμπησα την d3200 που είχα τσεκάρει εδώ και πολύ καιρό...Λοιπόν ο αρχικός ενθουσιασμός μετατράπηκε σε μια περίεργη απόγνωση όταν άρχισα να παίζω απευθείας στις manual ρυθμίσεις....Τράβηξα καμιά 30αριά φωτογραφίες στο σκοτεινό μου δωμάτιο οπότε οι συνθήκες δεν ήταν και οι πιο ευνοϊκές και χάθηκα λίγο...Ελπίζω αύριο να καταφέρω να βρω λίγο χρόνο και να δοκιμάσω τη μηχανή στο φως της ημέρας. Αυτά...

Καλορίζικη.

Σε συμβουλεύω να ξεκινήσεις από το manual και να αρχίσεις τις δοκιμές σου αφού γνωρίσεις τις λειτουργίες της μηχανής

Καλορίζικη και από εμένα. Την είχα πάρει περίπου πριν 8 μήνες δώρο στον κουμπάρο μου μαζί με τον 18-55 vr και τραβάει εξαιρετικές φωτογραφίες. Το καλοκαίρι τραβήξαμε αρκετέ φωτογραφίες μαζί.

Ευχαριστώ πολύ και θα συμφωνήσω μαζί σου, οι λειτουργίες της είναι πολύ περισσότερες από ότι περίμενα!

Επίσης έχω δύο ερωτησούλες να κάνω: Όσοι φοράτε γυαλιά, πως τα πάτε με το σκόπευτρο;; Με τους φακούς πιστεύω δεν θα έχω πρόβλημα, αλλά με τα γυαλιά δυσκολεύομαι λίγο.
Και δεύτερον χρησιμοποιείτε συχνά το live view; Μου φάνηκε ότι "τρώει" πολύ γρήγορα την μπαταρία..

Καλημερα φιλε μου διπλα στο σκοπευτρο εχει μια μικρη ροδελα προσπαθησε γυριζωντας την να βρεις που καθαριζει η εικονα (εαν ειναι αυτο το προβλημα σου)

Με το σκόπευτρο προσαρμόζομαι σιγά σιγά, άλλωστε μόνο με αυτό τραβάω τις φωτογραφίες. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να πλησιάσω αρκετά όταν φοράω γυαλιά και χάνω λίγο τις γωνίες.

Επίσης θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο. Σε μακρινές αποστάσεις πως εστιάζετε; Μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο το MF, μόνο με αυτόματη εστίαση βγαίνουν απόλυτα σώστες οι φωτογραφίες..