Το Φωτογραφικό chat

ειχα στην d200, μια χαρα με ειχε βολεψει, δεν γνωριζω εαν υπαρχει και για την d3200

Σχετικά με την ματαιοδοξία των πολλών mp που επικρατεί τελευταία κ την αδυναμία crop φακών να αποδώσουν στα πολλά mp , έχω την εξής απορία.
Αν μειώσει κάποιος από μόνος του τα mp πχ από τα 36 στα 20, μέσω μενού στην κάμερα, αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι βοηθάει των φακό του που αδυνατεί να αποδώσει καλύτερα ή όχι;

Λογικά οχι γιατί αν ένας φακός σε σώμα 36mp σου δίνει ανάλυση 24mp τότε στα 20mp θα δίνει αρκετά λιγότερο

Παίδες, ανάποδα το παίρνετε .. η πορεία της οπτικής πληροφορίας είναι

α) θέμα
β) υποβιβασμός (θολωμα) λόγω ατμοσφαιρικών συνθηκών (παίζει ρόλο σε μεγάλες αποστάσεις)
γ) θόλωμα φακού λόγω οπτικών ατελειών
δ) diffraction
ε) θόλωμα λόγω κουνήματος απο χρήστη και τυχον mirror/shutter shock
στ) θόλωμα λόγω μεγέθους πιξελ αισθητήρα - crosstalk - ατελούς δειγματοληψίας (Bayer)

δηλ. ο αισθητήρας είναι αυτός που εκμεταλεύεται (ή οχι) τον φακό και οχι ο φακος τον αισθητήρα.

το αποτέλεσμα είναι πολλαπλασιασμός των συντελεστών θολώματος.

Αν π.χ. έχεις εναν στοχο με παραλληλες γραμμές μαυρες σε φοντο με κοντραστ π.χ. 4:1. Στις μετρήσεις υπολογίζεται η πυκνότητα γραμμών που μπορεί να αποδοθεί με το μισό κοντραστ απο το αρχικό (MTF50) δηλ. 2:1 στο παράδειγμά μας.
** πολύ απλοποιημένο το παραπάνω αλλά χρειαζεται βιβλίο αλλιώς ..

ΜTF ατμόσφαιρας 0,95 Χ MTF φακού 0,8 Χ MTF diffraction 0.9 X MTF motion 0.9 X MTF αισθητήρα 0,8 = 0,95Χ0,8Χ0,9Χ0,9Χ0,8 = 0,5

Τι γνώμη έχετε για την υπογραφή (όνομα του φωτογράφου) στη φωτογραφία?
Βλέπω ότι πολλοί μεγάλοι φωτογράφοι δεν το συνηθίζουν ενώ άλλοι το προτιμούν και πολλές φορές με μεγάλα γράμματα.

Παναγιώτη, όσο πιο διάσημος είσαι τόσο μικρότερα γράμματα χρειάζεσαι. Αν είσαι υπερ-διάσημος δεν χρειάζεσαι καθόλου...

Κοίτα να δεις που βρήκα μια αγγελία και σκέφτομαι να αγοράσω Lumia 1020 που σε παραδιπλανό νήμα το γελούσα για αστείο :flipout:

Λογικά με 41mp σε 1/1.5'' και raw δεν θα πρέπει να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα ούτε στα σκοτεινά αν υποβιβάσει κανείς την ανάλυση στο 1/4.

Σοβαρα τωρα, το εχει συγκρινει κανεις με μια ας πουμε 2/3" κομπακτ?

Το ρωτω γιατι ο ορισμος της φορητοτητας δεν ειναι το μικρο μεγεθος, οσο τα αν εχεις κατι παντα μαζι σου.

Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Το ρωτω γιατι ο ορισμος της φορητοτητας δεν ειναι το μικρο μεγεθος, οσο τα αν εχεις κατι παντα μαζι σου.

το παλιο

http://connect.dpreview.com/post/5234892048/nokia-lumia-1020-camera-review

και το νεο

http://connect.dpreview.com/post/5207407467/nokia-lumia-1520-camera-review

γιατι Τασο, η m που εχεις μς τον 20αρι δεν ειναι φορητη
το τηλεφωνο ειναι πιο φορητο??

Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Να φωναξουμε κανέναν με ΧΖ2 .. αν μπορει να βρει και ενα 1020 και να ανεβάσει τεστ .. -bye-

γιατι Τασο, η m που εχεις μς τον 20αρι δεν ειναι φορητη
το τηλεφωνο ειναι πιο φορητο??

Το τηλεφωνο το εχεις ουτως ή αλλως παντα μαζι σου κ εχεις μια συσκευη να κουβαλας.

Τεο, εγω μιλησα για φωτ. μηχ...
το τηλεφωνο ειναι θεμα κουλτουρας, προσωπικα την μηχανη εχω παντα μαζι, και οχι το τηλεφωνο
δεν γουσταρω να εχω πανω μου παντα εναν κοριολι:smash:

Τεο, εγω μιλησα για φωτ. μηχ...
το τηλεφωνο ειναι θεμα κουλτουρας, προσωπικα την μηχανη εχω παντα μαζι, και οχι το τηλεφωνο
δεν γουσταρω να εχω πανω μου παντα εναν κοριολι:smash:

εγω μιλησα για την φορητοτητα. κατα τα αλλα συμφωνουμε απολυτα :D

Καλημερίζω την παρέα!

Προς το τέλος του μήνα έχω κάποιες μέρες ελεύθερες και έλεγα να κάνω ένα road trip προς Μεσολόγγι,να δοκιμάσω και τον 70-300mm

Έχει κανείς να μου προτείνει κάποιο καλό σημείο και γενικά τι θα ήταν καλό να επισκεφτώ;

Κώστα το έχω δει παλαιότερα για Ελληνικά δεν ξέρω αλλά κάνε μία αναζήτηση στο YouTube υπάρχουν θησαυροί ντοκιμαντέρ καί οι ταινίες του δες στα Γαλλικά. Από τον Chris Marker. https://m.youtube.com/watch?v=YA7UfaR-kIM.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ένα ακόμα για την έξοδο του δημιουργού από τον μάταιο τούτο κόσμο στα Γερμανικά πού τα μιλάς https://www.youtube.com/watch?v=Ez5vRUcxyE0.Βέβαια αν το ψάξεις μπορεί να υπάρχουν και σε άλλες γλώσσες

Last edited:
τα εχω δει ολα στο ytube Τιμ, με τα γαλλικα δεν τα παω καλα, και με τα γερμανικα νιωθω μια ανασφαλεια οταν μπαινουν τα ... δυσκολα:smash: